Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To okt 02, 2007 11:12 pm

kolega ma berlingota 1.6 hdi 90km
uleče uredu, poraba 6L

doma mamo picassoja 1.6 benz 110konj...
povprečna se giblje okoli 7,3 (vsak dan šk. loka - lj in nazaj) - vozi mat
pri moji vožnji ob priganjanju prideš blizu 10, najmanjša poraba k sem jo dosegu pa 6,6 (200km relacija)
ob normalni "moji"vožnji mi kuri okrog 7-8,5L
zanimivo, pričakovali smo več...

s tem da pustim zadaj 90km hdi berlingo ;)

je pa tko... hdi je mogoče bolj primeren za ta avto.. ker se vse dogaja spodaj..
1.6 16v bencinca se sicer da normalno vozit, vendar na obratih veliko lepše zadiha (prehitevanja, klanci, pospeševanja,..)

ps: povprečne porabe za xsaro so odčitane iz BC
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr okt 03, 2007 6:41 pm

bom še jst vprašal strica. je kupu mesec nazaj 1.6 16V, pa me zanima kolk ma kj zdle porabo. je reku mal po nakupu d je okol 8. sam to skos po mestu, pa do vikenda v klanec...
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Če okt 04, 2007 11:59 am

Če vzameš kredit za 5 let, kakor si rekel, potem je Carens idealen avto zate. Ima 5 let garancije brez omejitve kilometrov. ;)
Drugače pa sta Carens in Zafira nekoliko večja avta kot Picaso, pri obeh si lahko omisliš 7 sedežev. Zato imata tudi močnejše motorje. Je pa res da je Piacaso najdlje na trgu in je sigurno že preizkušen in ima odpravljene vse pomanjklivosti. Vsekakor se odloči za dizla.
Vse tri avte si dobro oglej in jih pelji na testno vožnjo, pa mislim da se boš potem lažje odločil.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov