Lep pozdrav Gregec2!!
Hm, takole ti povem, jaz sem imel na začetku s tem polotom (1.0 98 letnik, standardna oprema) same teževe! Vendar zaradi tega, ker smo bili prehitri pri nakupu, oz smo šli na ogled avtomobila jaz, ati in brat.. Trije, ki nimamo pojma o kupovanju avtomobilov. Kupili smo ga lani rabljenega. Sedaj, ko so težave odpravljene avto teče kot urca, in v letu in pol nisem imel nikakršnih težav.
Naj bolj bodi pozoren če ima mašina vgrajeno neko cevko (oddušnik al nekaj takšnega). To je baje serijska napaka motorjev tipa AER. Ta cevka dela preglavice v mrzlih dneh. (meni je zaribala mašina). (mehanik rekel da naj bi bila ta cevka, ki ni bila montirana, krivec, da se je voda mešala z oljem, ta je kasneje zmrznil in to potegne težave za sabo.. oljna pumpa.. )To bodi zelo pozoren!
Kar se pa tiče zmogljivosti motorja: če se boš vozil sam, je 1.0 dovolj močan. Jaz ga večinoma uporabljam na relacijah velenje-celje, vsaj 3krat mesečno v ljubljano. in nimam problemov z zmogljivostimi. Res pa je da je na tej mašini bila narejena generalka, in je mogoče zato motor bolj živahen. Ne vem.. Vem pa, če so v avtomobilu trije ali celo več, pa potrebuje malo več časa od semaforja do semaforja kot ponavadi
Kar se pa tiče varčnosti: 2x v ljubljano in nazaj iz velenja pri enem tanku + ostale vožnje (torej daljše relacije) sem naredil 720km z 43 litri. Da se še znižat, vendar pri tako varčni vožnji potem za sabo zagledaš kolono

:P
Upam da sem ti bil v pomoč