Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Nakup POLOTA

Napisal/-a Gregec2 Pe okt 05, 2007 2:35 pm

lep pozdrav odlocam se za nakup vw pola motr 1.0 letnik od 98-99 s standardno opremo 2 zracni el sipe,el ogledala ogrevana servo volan. vsi mi pravjo ce si pameten vzem mocnejsega pa sem sam mnenja da ne rabim ker bom delal kratke relacije sluzba domu cca 12 km pa dost varcen motor s emi zdi... drugac bi pa prosu nekoga k ma tak avto s tem motorjem ce mi lahko kaj vec napise al pa nasploh lastnike polotov kakasna je kej vozna ce so zadovoljni p a ce ma avto kje kake hibe ipd.....

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Pe okt 05, 2007 2:40 pm

če boš uzel 1.0 ti bo slej ko prej žal, ker je avto res nepremičnina, uzam vsaj 1.4

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Pe okt 05, 2007 2:44 pm

ka 1.0 ma 3 cilindre?
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe okt 05, 2007 2:46 pm

sem se pelal v 1.0 pa je res da nikamor ne gre, če znaš pa vozit pa maš lahko kr nizko porabo, hiba pri mojem je to da ma ful trde amortizere zato je rahlo neudobno po slabših cestah se peljat. drugač pa lega na cesti je odlična. baje pa da so menjalniki tud slabi ampak tud mislim da če znaš lepo delat z avtom ne more kr tak nekaj crknit. crkujejo kr pogosto tud desni mehanizmi da spuščanje šip.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe okt 05, 2007 2:52 pm

Lep pozdrav Gregec2!!

Hm, takole ti povem, jaz sem imel na začetku s tem polotom (1.0 98 letnik, standardna oprema) same teževe! Vendar zaradi tega, ker smo bili prehitri pri nakupu, oz smo šli na ogled avtomobila jaz, ati in brat.. Trije, ki nimamo pojma o kupovanju avtomobilov. Kupili smo ga lani rabljenega. Sedaj, ko so težave odpravljene avto teče kot urca, in v letu in pol nisem imel nikakršnih težav.

Naj bolj bodi pozoren če ima mašina vgrajeno neko cevko (oddušnik al nekaj takšnega). To je baje serijska napaka motorjev tipa AER. Ta cevka dela preglavice v mrzlih dneh. (meni je zaribala mašina). (mehanik rekel da naj bi bila ta cevka, ki ni bila montirana, krivec, da se je voda mešala z oljem, ta je kasneje zmrznil in to potegne težave za sabo.. oljna pumpa.. )To bodi zelo pozoren!

Kar se pa tiče zmogljivosti motorja: če se boš vozil sam, je 1.0 dovolj močan. Jaz ga večinoma uporabljam na relacijah velenje-celje, vsaj 3krat mesečno v ljubljano. in nimam problemov z zmogljivostimi. Res pa je da je na tej mašini bila narejena generalka, in je mogoče zato motor bolj živahen. Ne vem.. Vem pa, če so v avtomobilu trije ali celo več, pa potrebuje malo več časa od semaforja do semaforja kot ponavadi :lol: :lol:

Kar se pa tiče varčnosti: 2x v ljubljano in nazaj iz velenja pri enem tanku + ostale vožnje (torej daljše relacije) sem naredil 720km z 43 litri. Da se še znižat, vendar pri tako varčni vožnji potem za sabo zagledaš kolono ;) :P

Upam da sem ti bil v pomoč :)
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe okt 05, 2007 3:02 pm

hvala davorz za pojasnila bom previden pri nakupu ze tko kupujem avto neki casa se nocem zaletet to da je 1.0 bol svoh vrjamem do zdaj sem mel masine 1.6 14 vse nad 100 konji vrjamem da sedaj k se bom vsel v 1.0 da bo katastrofa s pospesevanjem sam sej kam ces pa nort k so tko vsepovsod radarji drugac sem pa vozu seat ibico ravno tako motor 1.0 letnik 2000 pa morm rect solidno potegna ne dolgo tega so jo kupil od moje tastari pa so z avtom zadovoljni. drugace sem pa gledal se cliota megane 98 letnike pa opel corse isti letnik pa ne vem nekako mi polo se najbol dobr je sam to k s emi ne mudi kupt bom sel mal pogledat se avtonet pa te strani mal na sejem kej (dobrega) najdt bomo vidl

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe okt 05, 2007 3:04 pm

pa mislim d ama 1.0 4 cilindre no vsaj mislim tko al nima???

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe okt 05, 2007 3:24 pm

Gregec2 je napisal/-a:pa mislim d ama 1.0 4 cilindre no vsaj mislim tko al nima???

ne,1.0 ma 3 cilindre
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 Pe okt 05, 2007 3:38 pm

k ni to identicni motor kot pri ibici 1.0 za njo vem da ma 4 cilindre je pa letnik 2000 mogoce da novejsi motor 1.0 mpi

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe okt 05, 2007 9:46 pm

pr nas doma imamo polota z 1.0 mašino, pa ima 4 celindre (preverjeno, ker sm mogu menjat 4 svečke).ja avto ni za prehitevanje (da se že z vlkim zaletom).naš je sicer letnik 99,vozla se večino mama na šiht, preživel je pa mojo in bratovo težko nogo in do sedaj je crknu sam nek nastave na klučavnici (8000 Sit), kabli so prebijali-garancija, pa izpušni lonec je poknil (nekdo je imel veselje in zadelal avspuh), samo redni servis in dela ko urca. tut če vas je 5 v avtu še gre nekam (za dva je idealno).menjalnik na našemu ne dela nobenih težav.ko sm ga jst mel in se vozil v šolo sm s 34 litri naredil 600km in sm ga kr fjst preganju (pač daš po gasu da gre bolje :) ). aja kot zanimivost ti povem da sva s očetom pelala več avtoprikolic peska. prikolica je sicer narejena doma (pač sma razkirala da nebo kakega policaja med potjo) in tehnica pri kamnolomu je pokazala da je bilo dobro tono peska.pospeške je res mal počasneje dobival, ampak pelala sma kamot 80 po Vinskogorskem klacu-tisti ko ste tam bliz tk vete ki je to (relacija kamnolom Velika Pirešica-Velenje). stroški registracije in zavarovanja so smešni, poraba je od 5,5-6,5 (normalna).jst sm ga velik teru tut do blokade, pa poraba pri enmu keslu ni šla nad 8l.za umirjenega in nezatevnega voznika je čist idealen.

vlk sreče pri nakupu

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe okt 05, 2007 9:47 pm

golfTDI je napisal/-a:
Gregec2 je napisal/-a:pa mislim d ama 1.0 4 cilindre no vsaj mislim tko al nima???

ne,1.0 ma 3 cilindre

4 celindre ima

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So okt 06, 2007 11:51 am

ima 4 cilindre!
imel sem takega polota 1.0 ,letnik 99!

slabosti:švoh motor(za to težo avtomobila-900kil,arosa z tem motorjem ima baje 800-to paje že razlika 1.oreng dec!)hitro speljevanje pozabi-če hočeš na hitro speljevat ,brez tureranje obratov,ga zamoriš in skor počaka na mestu!
prehitevanje pozabi-10,premislit za prehitevanje!poraba 6.5-7 realnih,ker je avto prešvoh za svojo težo,in da daje kj od sebe -obrati-posledično poraba!
motor drugač skoraj neuničliv-razen kkšno temp tipalo,našpricat loputo zraka!
menjalnik -katastrofa-iz prve v drugo ruži,pa rikverc težko sede ne da bi zaružilo!
šipe-el.pomik,standard napaka pri polotih-prešvoh nosilci za tako velko šipo(tri vratni polo)men je šlo vse v maloro!
prednosti;še kar zanesliv avto,trpežen motor,majhna reg,od toče a do točke b

ampak:so še zelo dragi ,za ta denar dobiš kaj boljšega

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So okt 06, 2007 12:32 pm

ima 4 cilindre!
imel sem takega polota 1.0 ,letnik 99!

slabosti:švoh motor(za to težo avtomobila-900kil,arosa z tem motorjem ima baje 800-to paje že razlika 1.oreng dec!)hitro speljevanje pozabi-če hočeš na hitro speljevat ,brez tureranje obratov,ga zamoriš in skor počaka na mestu!
prehitevanje pozabi-10,premislit za prehitevanje!poraba 6.5-7 realnih,ker je avto prešvoh za svojo težo,in da daje kj od sebe -obrati-posledično poraba!
motor drugač skoraj neuničliv-razen kkšno temp tipalo,našpricat loputo zraka!
menjalnik -katastrofa-iz prve v drugo ruži,pa rikverc težko sede ne da bi zaružilo!
šipe-el.pomik,standard napaka pri polotih-prešvoh nosilci za tako velko šipo(tri vratni polo)men je šlo vse v maloro!
prednosti;še kar zanesliv avto,trpežen motor,majhna reg,od toče a do točke b

ampak:so še zelo dragi ,za ta denar dobiš kaj boljšega

Uporabniški avatar
Gregec2
Novinec

Napisal/-a Gregec2 So okt 06, 2007 6:01 pm

hvala vsem bom premislil
sam glede na to da bi ta avto rabil za bolj mestno voznjo se slis ok potem bi ga pa tko zena mela... bom vihu

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So okt 06, 2007 10:47 pm

Jest mam 1.6 75hp gre zelo dobr za konje poraba mestna 7.7l/100km relacija dober liter manj ! Če boš vzel 1.0 ti bo žal !!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden So okt 06, 2007 11:11 pm

1.6 (75hp)je pa čit druga zgodba-leti ko hudič
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov