Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

rabim en nasvet

Napisal/-a larika_007 Po nov 12, 2007 9:50 pm

no u glavnem...sm še bl mlada:)) in delam na tem da nardim izpit. zdej hmalu bom enkat imela glavno vožnjo in če bo use po sreči da nardim mi je oblublen avto.
zdej me pa neki zanima.u bistvu čist vaše mnenje.
kaj mislite da je bolje, da si kuim renault megane coupe l.199(ta star model še) ali pa cliota letnik 91 (tut ta star model).
u glavnem... jaz osebno po eni strani bi rajši imela megana po drugi pa cliota... ker u bistvu nekak si človek s prvimi vožnjami k je sam u avtu nabira izkušnje in zih se bom km zakantala pa se bom sekirala ...starješi avto je bl ti je useen. samo megani so pa useen tko lepi:)
u gl. mal povejte koko je blo pr vs (če se še spomnete) ker avto ste imeli 1. in kdaj ste si potem drugga kupili itd...

hvala za odgovore**
lp
larisa lara**

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Po nov 12, 2007 9:54 pm

mau pobrski tuki je ze ogroooomn napisanga

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewforum.php?f=18
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po nov 12, 2007 9:54 pm

:shock: ....megana vzemi...če ne druga varnost,udobje,boljše počutje...pa ne sekiri se pa misl o tem da bi se zabila...ker ne kupujemo avte za zaletavat ane...zaupaj vase in v svoje sposobnosti brez pretiravanja. ;) pa srečno vožnjo
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Po nov 12, 2007 9:57 pm

če razmislaš da je manj vrednega avta manj škoda, pol pa razmisl o tem da je bolj škoda dražjega avta. uglavnem: kup si megana ( če dovoljujejo finance, ker med clio l.91 in coupe megane l.99 je kr neki razlike) in mej v mislih: Zdej mam pa bolj vredn avto in morm bolj pazt na njega! :D

Lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po nov 12, 2007 9:57 pm

zdj je tud dovisno, kolk sta ta dva avta ohranjena. Lahko je clio 91 letnik mnogo bolj ohranjen kot megane 99 in se za cliota mogoče bolj sekiraš. Je pa tud odvisno, kolk časa mislš met avto.

no drgač pa lih ni treba klicat hudiča :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po nov 12, 2007 10:00 pm

Kupi tistega ki je varnejši, udobnejši,...

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Po nov 12, 2007 10:02 pm

ja tko nekak je blo pr nam.. naredu sm izpit, po sm pa nucu avto.. in smo mal študirali kaj se splača kupit. mislu sm že it kupit eno fiesto za 100k SIT takratnih, samo me je hvalabogu minalo, ker smo začeli malo bolj študirat kk pa kaj. avto naj bi mi mogel držati vsaj do konca študija, oz vsaj minimalno do diplome. torej 4+let. če bi kupil takrat fiesto, 93 letnik, +5 let zraven, bi bil avto star ob moji diplomi (če bi bilo vse po sreči) že krepkih 18 let :) torej smo iskali nekaj mlajšega (kupil sem potem polota 98 letnik), ki bi bil dolgoročnejši nakup, vendar pa sem zaradi tega potreboval malo višji osnovni kapital, in seveda, bolj se sikiraš za tak avto, čeprav, pleh je pleh, dokler je s tabo vse vredu ni problema ;)

Ta odločitev, megana ali cliota.. hm, to je čisto odvisno od tebe.. kaj si želiš, kaj pričakuješ od avta, najpomembnejše kakšne so tvoje finance. Za prvi avto je clio čisto vredu, kar se varnosti tiče je megan na boljšem mestu. Imaš pa z meganom višjo zavarovanje ter mogoče ostale stroške.

Res to je teško svetovati, ker se ne ve kakšn sta avta, tudi nihče ne ve, kaj je boljše.. mogoče bi megane prej crknil kot clio. ali obratno.. hehe..

no, pa velik sreče pri izpitu!
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po nov 12, 2007 10:17 pm

Larika ....smešna si:D Vsak avto ki maš moraš čuvat enako...pa naj bo to novi megan ali pa 20 let star clio.....nobenga avta ne kupuješ zato da se boš "zakantala" . In verjemi da če si boš kupla avto s svojim denarjem ti bo enako škoda 20 let starga clia ali pa novga megana.

Če bi bil na tvojem mestu bi prvo premisli o TVOJI varnosti. In bi prevladal megan. Pa ne zato da se lahko zaletuješ.. ampak konc koncev se lahk kdo zaleti tudi vate.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po nov 12, 2007 10:40 pm

Js ti pa drugače svetujem. Ker praviš, da se bojiš, da bi kam zaletela, si kupi raje najprej en poceni avto in ga mej ene pol leta, da se navadiš vožnje in pridobiš nekaj izkušenj.
Če imaš slabši avto, ti tudi ne bo tako žal če ti bo "škrtalo" med prestavljanjem in če boš kaj žgala sklopko :D
Ko pa se ti zazdi, da že nekaj veš o vožnji pa si kupi Megana (mogoče boš v tem času še kaj zaslužila in si boš lahko kupila novejšega ;) )
Je pa tako, da zaletiš se lahko s starim avtom ali novejšim in nenazadnje si avta ne boš kupila za zaletavanje, ampak da boš z njim uživala v vožji in da te bo vozil kamor boš želela.

lp

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a larika_007 To nov 13, 2007 12:20 am

tale nasvet eentox mi je zelo ušeč. nozadevo bom seveda še mal preštudirala ampak najbrž si bom kupila (oz. mi ga bo ati:)) kupu cliota. jest pravim, da je za začetek dobr... če ga mal opraskam al pa kj... no za pol k bom pa nabrala nekaj izkušenj si bom pa (če bo le denar) kupila megana coupe. do takrat pa ja... bomo vidl.. :P

drugače pa hvala vam usem... sej lahko pa še kj dopišete :)

lp
larisa lara**

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 13, 2007 2:48 am

Jest pa mislm da prvi avto nikoli ne sme biti predober da potem ko greš na novejšega,boljšega znaš bolj cenit vse tiste stvari ki jih prejšnji ni imel.Moj prvi avto je bila Zastava 101 čeprav sem danes na boljšem avtu se mi včasih kolca po nje(bila je res dober avto sploh pa za prvi avto). :tomidelej:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: rabim en nasvet

Napisal/-a ban To nov 13, 2007 7:15 am

larika_007 je napisal/-a: in zih se bom km zakantala pa se bom sekirala ...

Sam da se ne boš slučajno v mene :twisted:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To nov 13, 2007 7:33 am

Ja prov moj prvi je bil Audi 100 2.2i . Glede star ali pa boljši bolje boljši je pa tako sem imel 3 leta nazaj Bx a za 30 jurjev tolarjev tok sem zanj dal in v letu in pol nič niti opraskal ga nisem, kupim potem Xantio za 500.000 Tolarjev pa ni minil mesec sem jo pa v kandelaber z blatnikom zadel :shock: pa sem oreng pazil na vse :D hehe.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf To nov 13, 2007 7:56 am

Kupi megana.Velik bol varen predvsem, če se misliš kam zaletet.
J...š pleh sam da si ti cela.
Čene prej to spoznaš ob večji nesreči...

Uporabniški avatar
spreat
Novinec

Napisal/-a spreat To nov 13, 2007 8:18 am

W_Golf je napisal/-a:Kupi megana.Velik bol varen predvsem, če se misliš kam zaletet.
J...š pleh sam da si ti cela.
Čene prej to spoznaš ob večji nesreči...

podpis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov