Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

enzo
Nov uporabnik

Kia sephia shuma

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 9:39 am

Živjo,
sem se zanimal za nakup hyundai lantre ampak ko sem jo videl, sem se blazno razočaral.
Po tem sem išel v eno avto hišo in sem videl Kia sephia shuma, model 1.5 dohc motor bencin in ima samo 77 000 km. Cena je 2100. evrov in ima servisno knjižico potrjeno.
Vprašanje bi bilo, ali rabim avto (predno ga kupim) peljat serviserju da ga pogleda in da potrdi da je z avtom vse ok.
Res, nikoli nisem bil za Kie ampak ta je fulllllll dobro ohranjena, skoraj da je nova.
Klima, abs, servo, 2 airbaga, itd...
Prosim za nasvet.

LP vsem poznavalcem

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To okt 23, 2007 9:50 am

Lahko bi dal kak link, da vidimo kaj gledaš!

Sicer pa kar se tiče kie - jaz sem bil nad kvaliteto izdelave nepriojetno presenečen,
je imel kolega sephio letnik 98, isto 1.5 mašino. Plastika v kabini je bila po 4 letih dobesedno napihnjena, hitro je crknil abs (popravilo predrago, da bi se splačalo),
5 let star avto je imel vse obrobe gnile, barva obšlesana, sicer pa je zelo hitro moral
menjat tudi amortizeje, katalizator, ter ene trikrat izpušni lonec. Lani jo je prodal
za 1000 evrov, čeprav je bila sicer v dobrem stanju...

Skratka lahko tu povem, da je lantra bistveno kvalitetnejši, predvsem pa bolje izdelan avto. Je pa res da se večinoma prodajajo le tiste bolj zgonjene. Predlagam
da še malo pogledaš naokrog, jaz na tvojem mestu stare kie nebi kupoval.
Lep dan!

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 10:02 am

GoGo je napisal/-a:Lahko bi dal kak link, da vidimo kaj gledaš!

Sicer pa kar se tiče kie - jaz sem bil nad kvaliteto izdelave nepriojetno presenečen,
je imel kolega sephio letnik 98, isto 1.5 mašino. Plastika v kabini je bila po 4 letih dobesedno napihnjena, hitro je crknil abs (popravilo predrago, da bi se splačalo),
5 let star avto je imel vse obrobe gnile, barva obšlesana, sicer pa je zelo hitro moral
menjat tudi amortizeje, katalizator, ter ene trikrat izpušni lonec. Lani jo je prodal
za 1000 evrov, čeprav je bila sicer v dobrem stanju...

Skratka lahko tu povem, da je lantra bistveno kvalitetnejši, predvsem pa bolje izdelan avto. Je pa res da se večinoma prodajajo le tiste bolj zgonjene. Predlagam
da še malo pogledaš naokrog, jaz na tvojem mestu stare kie nebi kupoval.

Živjo, se strinjam s tabo glede vsega , slike nimam kjer je niso dal na oglas. Je parkirana odzad koloseja v kia centru. Gospod ki prodaja (seveda) pravi da je vse ok. Prijatelj ki se bolj spozna v avte je bil zraven ko sem gledal vozilo in je rekel da bom zmagal če ga bom kupil. Jaz, sicer mi je všeč , želim vprašat še kakšnega mojstra za nasvet in se zaradi tega na forumu da bi poznavalci kot Vi povedali kašno besedo več o tem avtu. Avto je k nov. Notranjost je isto kot nova ... nima nobene pikice umazanije, kje šele rje al kaj takšnega. Nebi, hotel propustili priložnost ampak z druge strani nebi hotel kupit neki nevaljalega.
Sicer iščem avto do 2.000 € kjer bom meseca maja dobil dvojčka in rabim en malo večji avto. Doslej sem imel tipota ampak je poraba presegla 13 litrov. Avto bom dal na smeti vendar je mašina v izjemnem stanju. Prosim Vas da mi nekaj priporočite kjer sem komaj en let v Sloveniji in so avta zelo poceni v odnosu na Hrvaško (od tam prihajam) . Sem bil na sejmu na viču, sramota, nič nima in cene so kr visoke v odnosu na ponudbu. Lepo bi prosil za še kakšen nasvet kjer se nebi hotel zalete brez veze.

Lp,

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi To okt 23, 2007 10:14 am

Zdravo.

Tudi mi smo imeli Kio in sicer z isto opremo (praktično vsa oprema, ki jo je bilo takrat možno dobiti v Kii) in motorjem kot praviš ti, le da je bila v sedan izvedbi (precej redka). Pri hiši je bila od leto 98 - kupljena nova- pa do 2003. V tem času praktično nobenih težav, razen enkrat je totalno zmešalo računalnik, vendar so avto odpeljali, se kak teden z njim mučili in stvar uredili brezplačno, kljub temu, da ni bilo več garancije in enkrat so nekaj menjali - pa ne vem kaj - ker je tresel menjalnik. Je bila pa napaka menda ker ni bil pravi del - v povezavi z ABS, del naj bi bil pa za opremo brez ABS. Plastika na armaturi je bila kot nova, tako da ne vem kako je pri nekaterih lahko že uničena in tudi pikice rje ni kazala, edino kar je res je to, da je bila pri zadnjem blatniku spodaj pri vratih oluščena barva od kamenčkov. Ko je šla od hiše je imela približno 100KKm.

LP

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 10:29 am

Hvala za informacije. Prijatelj na Visu (hrvaška) jo ima že nekaj let in pravi da je zelo zadovoljan.
Vozilo je res super, ne vidim razloga da bi kaj bilo narobe, motor sem pogledal (sicer pol ure) in sem bil presenečen s dejstvom da je nov (in ni opran) nego enostavno nov.
Res nevem, vedno sem delal kako so rekli pametni ljudje na forumu avtomobilizma in je bilo v redu. Nikoli mi nobeden ni dal napačno informacijo ( za veliko pohvalo). Tudi zdej bi rad poslušal kaj naj storim, da kupim kio ali ne.?

Hvala

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To okt 23, 2007 10:38 am

Glede na to, da ti ne moremo svetovati na dejansko stanje Kie, ki si si jo ogledal, potem ti lahko svetujemo samo na podlagi tega, kar si nam povedal. Če vse kaže, da je avto v zelo dobrem stanju in če imaš možnosti preveriti to še pri kakem mehankarju, ki bi potrdil to dobro stanje, potem jo vzemi. Pri kupovanju rabljenega vozila je veliko bolj pomembna zapuščina prejšnjega lastnika kot pa sama znamka. Sicer neke skupne karakteristike posameznih znamk so, vendar je na koncu vedno stvar posameznega primerka. Vsekakor imej v mislih, da dodatni stroški bojo. Temu se ne da izgonit.
Obey me. You'll be happier.

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 10:46 am

Jorgi je napisal/-a:Glede na to, da ti ne moremo svetovati na dejansko stanje Kie, ki si si jo ogledal, potem ti lahko svetujemo samo na podlagi tega, kar si nam povedal. Če vse kaže, da je avto v zelo dobrem stanju in če imaš možnosti preveriti to še pri kakem mehankarju, ki bi potrdil to dobro stanje, potem jo vzemi. Pri kupovanju rabljenega vozila je veliko bolj pomembna zapuščina prejšnjega lastnika kot pa sama znamka. Sicer neke skupne karakteristike posameznih znamk so, vendar je na koncu vedno stvar posameznega primerka. Vsekakor imej v mislih, da dodatni stroški bojo. Temu se ne da izgonit.

Hvala za odgovor, glej, avto ima servisno knjižico potrjeno. Ena starejša gospa je prodala avto avtohiši kjer je zamenjala (dala v račun) za nov avto.
Sorry na neiformiranosti, ampak me zanima kako in na osnovi česa se potrjuje servisna knjižica. Lahko ga peljem serviserju (spet v isto hišo - odzadi) in mi bojo potrdil da je vse ok .Kolik se isplača spet jim plačat servis samo zaradi potrditve od iste strani ki ti avto želi prodat?
Vem da obstaja možnost da bo avto (ko ga kupim) crknul po 5000 km, samo me zanima iz vaše skrinje znanja, če je kia tolik slab avto da se tudi to zgodi.
verjetno bom še imel kakšno garancijo od strani avto hiše.

Hvala za nasvet

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To okt 23, 2007 10:59 am

K mehankarju iz iste avtohiše nima smisla. Mišljeno je bilo k mehankarju, ki ga poznaš in je zanesljiv ter kot tak sposoben realne ocene. Absolutno pa ne k isti avtohiši! Kot je bilo že rečeno, posploševati, da ti bo avto crknil, zato ker je Kia, ni smiselno.

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 11:05 am

Jorgi je napisal/-a:K mehankarju iz iste avtohiše nima smisla. Mišljeno je bilo k mehankarju, ki ga poznaš in je zanesljiv ter kot tak sposoben realne ocene. Absolutno pa ne k isti avtohiši! Kot je bilo že rečeno, posploševati, da ti bo avto crknil, zato ker je Kia, ni smiselno.

Ok, velika hvala za nasvet. Mislem da bom avto vzel na par ur in ga bom peljal na servis in ogled.Potem če bo vse ok ,ga bom kupil. Mislem da je avto vreden nakupa.
Povejte mi kaj je najpomembnejše pri nakupu prek avtohiše? Katera vprašanja ne rada odgovarjajo in kaj moram pazit pri tem?

Hvala

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi To okt 23, 2007 11:17 am

Na spodnjem linku je izredno koristno čtivo, ko gre za nakup rabljenega vozila. Morda si prebereš pa če so še kakšna vprašanja, gremo od tam naprej. Kar se avtohiš tiče, če karkoli obljubljajo (1 servis zastonj bla bla bla), naj bo vse črno na belem, ustrezno ožigosano itn. Nič na besedo. Velja si tudi zapomniti, v kolikor ima avto večje težave in probleme, za katere te niso obvestili (zato vse pisno), imaš pravico vrniti izdelek v 8 dneh od nakupa z vračilom denarja. Če ga boš vzel, ga stestiraj v 8 dneh po dolgem in počez (to je, veliko ga vozi), da se pokažejo vse morebitne slabosti. Opozarjam zato, ker marsikdo po enem tednu ugotovi, da to ni to, kar je mislil, da je kupil, pa mu rok uide. Upam, da v tem primeru ne bo tako, vseeno, če pride do tega, se ne pusti odgnati. To so tvoje osnovne potrošniške pravice.

Obvezno čtivo: :D
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=36382

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo To okt 23, 2007 12:31 pm

Pozdravljeni,
najbolj sveže novice za moj slučaj Kia je ta da sem dobil številko od gospoda ki ga je prodal (dal v račun) v avtohišo.
Gospod je rekel da je avto vozila njegova žena in da je brezhiben, samo da bom mogel spomladi zamenjat zobat jermen. Drugač, on je vse kar je bilo za zamenjat zanenjal lanjski let. On, mi svetuje da vzamem avto in da je full dober. Lahko ga pa ogledate na :
http://www.bolha.com/oglas2717407

Kaj pravite.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To okt 23, 2007 8:26 pm

RDEČA KIA:

Ta avto sem jaz vozil pred mesecom dni, sem ga sel gledat za mojo punco. 2.600 eur sta hotela imeti za njega. To sta moz in zena. Avto je notri bil vse presrafuan in polepljen z nekimi nalepkami - grdo modificiran.

Ko sem se peljal, je neki zaropotalo vedno kadar sm izpustu gas. Kaj, ne vem, ker nisem potem se podrobno spuscal. Druga dela sve OK.

Avto so vzeli notr za 1.800 eur.

Avto je vreden 2.000 eur in ne 2.600 eur. Cene nista hotla spustit kot za 200 eru... se pravi 2.400 eur.

REALNI KILOMETI: 145.000 km. Toliko jih je imel ko sem jaz gledal. Servisne pa nista imela, ker je kao ta moz od zene baje mehanik. Kao.

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Sr okt 24, 2007 7:26 am

border_ je napisal/-a:RDEČA KIA:

Ta avto sem jaz vozil pred mesecom dni, sem ga sel gledat za mojo punco. 2.600 eur sta hotela imeti za njega. To sta moz in zena. Avto je notri bil vse presrafuan in polepljen z nekimi nalepkami - grdo modificiran.

Ko sem se peljal, je neki zaropotalo vedno kadar sm izpustu gas. Kaj, ne vem, ker nisem potem se podrobno spuscal. Druga dela sve OK.

Avto so vzeli notr za 1.800 eur.

Avto je vreden 2.000 eur in ne 2.600 eur. Cene nista hotla spustit kot za 200 eru... se pravi 2.400 eur.

REALNI KILOMETI: 145.000 km. Toliko jih je imel ko sem jaz gledal. Servisne pa nista imela, ker je kao ta moz od zene baje mehanik. Kao.

Ne me basat,
sej sem klical tega gospoda in je rekel da mi nima kaj lagat, in da avto ima realnih 78000 km. In da dela vse brezhibno, razen da bom mogel naslednje leto zamenjat zobati jermen. A mogoče veš iz kje je gospod?

Hvala

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Sr okt 24, 2007 8:01 am

Veš kaj je najboljše od vsega, da sem dal 200 evrov are in bi rad dubu nazaj če bi to kaj si rekel bila resnica, prav tako bi išel z inšpekcijio kjer sem dobil potrdilo da sem plačal aro brez pečata.

Kaj naj storim???? :?:

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr okt 24, 2007 9:11 am

Če si dal aro, boš težko kaj nazaj dubu. No, poskusiš lahko, pač povej
da je nekaj prišlo vmes in ga ne moreš vzet..

@border: pa si prepričan, da gre za isti avto? Glede na to da enzo pravi da je
znotraj kot nov...

@enzo: si avto preden si ga zaaral kaj probal - mislim poskusno vožnjo?

[/list]
Lep dan!

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Sr okt 24, 2007 10:38 am

Živjo GoGo .
Sem probal mal naprej nazaj ko kr se dal na parkirišču kjer so imeli dostavo enih novih vozil in je par. sicer bilo zaprto oz. zasedeno.
Danes sem se zmenil da greva na poizkušnjo vožnjo in bom pač videl kaj je.
Glup sem bil da bi aral brez probe ampak mi je to šola za naslednjič .
Sem klical tja in so rekli da avto ma te kilometre ko so na števcu in da bojo pred mano naredili pregled na računalniku. Upam da bo v redu, kjer kot je rekel ta gospod ki pravi da je avto takrat ko je on vozil imal 145 000 km, ni noter nič nalepljen in je vse k novo, pa ni videt tudi da je kaj pucan,,,, ne vem to me dotolklo dons kaj se slišil. Vsasj upam da se zmotil, ampak po drugi strani je mogoče da je to res kjer vse ostale činjenice ustrezaju opisu lastnika vozila.

Fantje , pomagajte....
kaj naj storim... globoko v sebi verjamem da ima 78 000 km kjer tako izgleda ... danes grem tja probat avto. Sem tudi vprašal zua kakšno garancijo in so rekli da imam garancijo 24 ur. Lepo a ne?
Hotel bi da mi ta gospod ki se je zanimal za nakup istega vozila potrdi da je to res to vozilo.

POMAGAJTE!!!!

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Sr okt 24, 2007 11:23 am

Sm vprasal se enkrat punco, ona ima bolsi spomin ko jaz...
8)

Kilometrov je imel okoli 78.000. Tako, da bo drzalo.

Drugace pa...

NI SERVISNE KNJIZICE, kar je naju zelo zmotilo. Sicer je bila, ampak sta notr bila samo dva stempla en na 35.000 in drugi na nekje 60.000km. Ostalo je bilo prazno.... ce bo zdej kej vec stemplov se ve. :lol:

Motor deluje sicer ok, le vednar je malo zabrencalo, ko sm spustil gas, ampak samo med voznjo, na mesti je bilo OK.

Zavore: sicer delujejo in ABS tudi. Diski vsebujejo polno jamic kot da bi avto imel 200.000 km za sabo. To se da videt takoj na dotik, da niso OK.

Notranjost: imel je polno domace modifikacije. Mogoce so zdej kej dol potrgali tiso in avto spravili v normalno stanje. Mojo punco, je to zelo odvirnilo.

SPREDNJA MASKA: spredaj je plasticen odbijac, ki pa se zelo razlikuje od barve na karoseriji. Ko sem ga vprasal, ce je bil menjan odbijac, je zmedeno odgovoril najprej. "NE VEM", nato pa "NE NI BIL".

Merilec zunanje temperature: ni original, ampakje merilnik za par evrov, ki se da kupit na placu.

enzo
Nov uporabnik

Napisal/-a enzo Sr okt 24, 2007 11:57 am

Ok, hvala na informacijah, gospoda sem klical in je rekel da je zamenjal lanjski let zavore in vse okol tega tako da bi to bilo ok. Glavno je da avto ima tih prekletih 78000 km in da vse dela ko k mora. Lepo je vžgal nič se ni slišal... tko da misel kr kupit, a za zavore in potrošni materijal ki košta manj kot 100 evrov me ne zanima kjer itak mislem narediti en lep servis takrat ko boim menjal z. jermen. Mene zanima kilometrina in stanje motorja, abs, klima in servo drugo je itak v redu....
Hvala .... kjer si mi dal mislit,,, bemti..... sem se že poslovil od are... Ajd uživaj

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Pe okt 26, 2007 7:16 am

Zdej je kar je... kupi.

Avto drgac ni bila slab... se je dal peljat...

Ampak malo se mi cudno zdi SERVISNA, ki ni bila postemplana, vsak ki ima avto da tistih 50 eur za menjavo olja in filtra, pa se stempl dobis poleg.

POZOR: neki sm se se spomnu, glava je bila vzeta dol, zakaj ne vem... model je reku, da je sam neki soru po ventilih... :?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Sr nov 14, 2007 9:08 pm

Si potem kupil to Kio? Je vse tako kot je bilo videti?

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov