Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Lancia Kappa

Napisal/-a Zlatan_ Ne nov 04, 2007 10:05 pm

Ogledujem si eno Lancio Kappo,mašina je 2.4jtd.Zdj bi pa prosu nasvete o tem avtu in tem motorju,prednosti in slabosti obeh,če ma kdo izkušnje s to znamko avta je še posebej dobrodošlo mnenje.Drgač pa pridejo v poštev tud predlogi za avto,kupujem pa avto do5000eur in pa prodajalec naj bo trgovec.letnik magari 1998,1999 in gor,ter dizel ali pa do 1.8bencinar.Hvala za nasvete.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne nov 04, 2007 10:49 pm

Meli doma 8 let lanco Kappo 3.0 V6; delala kot urca (seveda ob rednem servisiranju); vse kar se je pokvarilo je blo centralno zaklepanje, ampak je bil problem takoj na servisu odpravljen. Trenutno se prodaja, ampak je zaradi velikega motorja noben noče.

Drugače je avto res zelo prostoren; po volumnu kabine je mislim da ena ali dva kubična centimera manjša od prejnšje A8ice :)

Skratka Lanca Kappa je super avto; ti jo kar kupi; saj če je bla redno servisirana bi mogla bit 1 A. O 2.4 JTD pa je bilo dosti napisanega tudi na aflističnem forumu; saj so motorji enaki.

LP

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Po nov 05, 2007 3:02 pm

Jaz mam Kappo 2.0 in sem izredno zadovoljen. Je res zelo prostoren in zelo udoben. Odkar ga mam nisem še imel nikakršnih problemov.
Ti ga kar kupi ker je sigurno vredna tega denarja.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po nov 05, 2007 3:50 pm

Za detajle o teh avtomobilih se oglasi tu.Kranjec franci Ob potoku 60 strokovnjak za te stroje!!! :bow

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Po nov 05, 2007 7:16 pm

Ko sem jaz poleti menjaval k za k sem si ogledal tudi tega.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1670308

Razen prednje havbe ( strošek max. 200€ ) nisem opazil hib.
Stolči ceno na 4k€ in porihtaj havbo.

No za moje pojme je imel preprazen hlev in sem nabavil tudi 2.4, le da imam močnejšo konjenico.

LP

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko To nov 13, 2007 7:55 pm

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal.

Sam pa tudi gledam za Lancio Kappo, samo motor 2.4TD, l.97. Nekaj sem že gledal po forumih, vendar nikjer ni pisalo kaj več o tem motorju. Gre pa se za avto, ki ima prevoženih že 200.000 km. Se sploh splača Lancia s tolk km? Kaj me čaka pri teh kilometrih, kakšni so približni stroški za glavni servis? Na koga bi se lahko obrnil za servisiranje tega avta, najraje kakšnega ki to dela doma, pa da je v bližini Ljubljane.
Velikost mašine se mi zdi uredu, saj padem v nižji razred pri registraciji (91kw). Najbolj me skrbi če se pokvari turbina ali pa kakšna volanska letev. Ali to rado crkuje pri teh avtih? Sem pa tudi gledal na Bolhi pa nisem najdel nobenih delov za ta avto, ali to pomeni da pridejo v poštev samo originalni (dražji) deli?

LP, Matej

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa To nov 13, 2007 8:18 pm

Kappa ima na 205.000 km veliki servis. Za 2.4 bencin sem plačal ene 700€, po moje je za vse 20V motorje tu nekje (jermeni, španarji , rolce, filtri, olja ...). Pri volanski letvi pride ob zračnosti ali puščanju v poštev obnova - cena cca 200€ (pri meni na prejšnji pri nekje 315.000 km)
Če so kilometri realni (sicer dvomim - Kappa se ne kupi za 20.000 km na leto) nimaš kaj zgrešiti. Pa tudi kakšna malenkost (razen opisanih) ni ravno draga.
Jaz servisiram na pooblaščencu - pred posegom se odločimo ali bodo deli original ali ponaredki - večinoma je original cenejši. Uro pa itak plačaš kjerkoli. Pri velikem servisu pa pooblaščenec predvsem zaradi garancije na vgrajene dele. Če popoldanc zariba bo dvojni strošek (najmanj dvojni).

LP
Zadnjič spremenil L Kappa, dne Sr nov 14, 2007 10:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Sr nov 14, 2007 9:13 pm

Danes sem si šel pogledat to Lancio. Avto ima kar nekaj napak, ampak pravijo da bodo te napake odpravili. Ima zanič akumulator, iz avspuha se skoz kadi bel dim, tudi ko je bil avto ogret na delavno temperaturo in po 20 prevoženih km. Med vožnjo mi je avto mal cuknil, prižgala se je lučka CHECK, in kazalec za temperaturo je skočil na 130 stopinj. Ventilator je neprestano delal, cevi pa so bile normalno tople, kot da ima približno 90 stopinj. Kazalec pa ni šel nazaj, skoz na 130. Gretje v kabini ne dela, piha samo mrzlo, neglede na to kolk stopinj naštimaš. Sicer prodajalec pravi da so te napake možne zaradi zanič akumulatorja, samo men se zdi da to ne more bit res.

Najbol me skrbi ta bel dim iz avspuha, kaj je narobe? Pa vsa ta elektronka ki jo ima. Zraven klime je polno nekih tipk, ki sploh ne vem za kaj so. Pa še gretje zicov ne dela. Ali to rado crkuje ima kdo kakšne izkušnje?

Vem da sem mal preveč napisal ampak te stvari sem opazil.

LP, Matej

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr nov 14, 2007 9:32 pm

A se ta avto prodaja v avtohiši ali privat?

Če je privat je odprava napak lahko vprašljiva
(glede samih napak naj kdo ki te avte bolje pozna, pove kaj več..)
saj nimaš v primeru da pol avta crkne po enem mesecu, komu več težit.

Če gre za avtohišo, moraš v primeru nakupa vztrajati, da se vse posege beleži in
da ti dajo na opravljeno delo neko garancijo - skratka, vse na papir!
Lep dan!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 14, 2007 9:41 pm

na 2.4td motorjih rade pokajo glave in vrjetno je na tej ravno ta napaka(bel dim iz izpuha)
LP Rok

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr nov 14, 2007 9:56 pm

A se ta avto prodaja v avtohiši ali privat?

Če je privat je odprava napak lahko vprašljiva
(glede samih napak naj kdo ki te avte bolje pozna, pove kaj več..)
saj nimaš v primeru da pol avta crkne po enem mesecu, komu več težit.

Če gre za avtohišo, moraš v primeru nakupa vztrajati, da se vse posege beleži in
da ti dajo na opravljeno delo neko garancijo - skratka, vse na papir!
Lep dan!

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Sr nov 14, 2007 10:06 pm

Jaz bi bežal od tega primerka.

LP

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Sr nov 14, 2007 10:24 pm

Ja gre za avtohišo. Tako da mislim da tukaj nebi smel bit problemov.

Se mi je pa zdel da avto ne gre (pospeški) tko kot bi mogel it. Prtisneš na gas potlej pa kr čakaš da se kej premakne. Začne prbližno vlečt šele pri 3000 obratih. Ali je to posledica počene glave?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr nov 14, 2007 10:27 pm

če je vse tako kot si napisal je velika verjetnost da je prepihal tesnilo glave eli je le ta počila in ne kupuj TD ampak kupi JTD .glede na to da si se z avtom peljal je potem tudi lavfal a ne??No po tem lahko sklepaš da za tisto ni kriv akumolator ker če bi bil se ne bi vozil

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Sr nov 14, 2007 10:53 pm

Pa zakaj se sploh še ukvarjaš s tem avtomobilom ?
Jaz če bi kupoval Lancio bi prej avto peljal k g.Frenku, ki že 30 let samo Lancie in Fiate šraufa in ima tudi pooblaščeni servis ter 4 Lancie tudi sam. (Kappi,Thesis in tisti enoprostorec katerega ime se ne spomnim; ali pa je fiat tist, kaj pa vem) Je pa zraven Štepanjca (podrobnosti na pm) in smo pri njemu Lancio in dva fiata servisiral. Jaz bi tudi njega vprašal, če pozna kako dobro Kappo kje na prodaj. Definitno bi pa bežal od te, ki jo opisuješ, pa naj govorijo kar hočejo tam.
Zadnjič spremenil Sonny, dne Sr nov 14, 2007 10:57 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 14, 2007 10:53 pm

Torej?
Počena glava (verjetno), gretje ne dela, bog ve, kaj vse še...

MaTTejko
To je en velik nateg, objavi to v temi o nategatorjih, da morda koga opozoriš na to Kappo in te prodajalce. Če ne priznajo, da je motor fuč (potreben popravila) in se pri tem (in pri gretju!! :lol: ) celo izgovarjajo na akumulator, so čisti nategatorji in nesposobneži!

Katera firma to prodaja?

PS Daj link, da se še sami prepričamo o oglasu. Verjetno piše kot nov itd :lol:

MaTTejko
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTTejko Če nov 15, 2007 4:01 pm

Imena avtohiše nebi omenjal, ker do sedaj nisem imel z njimi nobenih problemov. In dali so mi tudi možnost da se z avtom zapeljem za kakšno urco, da vidim kakšna je situacija.

Prodajalec mi je rekel da je akumulator ena od možnosti vseh teh napak. Zmenil smo se pa tudi da avto popravijo, tako da bo tehnično brezhiben. To verjetno pomeni da bodo tudi bel dim iz avspuha odpravil, saj drugače verjetno ne bo prišel čez na tehničnem pregledu zaradi meritev izpuha .

Rekel sem jim, da me pokličejo ko bo avto popravljen in da grem potem še enkrat na testno vožnjo in se potem odločim o nakupu.

Najbolj se bojim če oni lahko popravijo ta bel dim iz avspuha, za recimo 1000km, potlej bo pa men vse skupej crknil po enem tednu.

Vsekakor pa se bom še enkrat peljal na testno vožnjo da vse skupej še enkrat pregledam.

Uporabniški avatar
L Kappa
Nov uporabnik

Napisal/-a L Kappa Če nov 15, 2007 8:09 pm

Če je ta tista, ki te zanima ...

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1560546

... upoštevaj moj zgornji nasvet, da ti ne bo žal.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov