Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MaTeJ^
Nov uporabnik

Honda Vs. Mazda

Napisal/-a MaTeJ^ Po sep 29, 2003 1:08 pm

Torej imam sledeč problem.. V kratkem nameravam kupiti avto vedar se nemorem odločiti med Mazdo Mx3 ali Hondo Civic Hb 5 Generacija. Prosil bi za vaša mnjenja, ter če ima kdo kakšne specifikacije obeh avtomobilov. Aja v mislih imam modela Esi In Mx3 V6. :D. V poštev še pride tudi kak drugi avtomobil, pogoj je le da je Hb ali Coupe,.

Hvala za odgovorje. :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Po sep 29, 2003 1:10 pm

HONDA!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po sep 29, 2003 1:29 pm

najprej lepo pozdravljen.

Za info ti lahko povem tako, mx3 letnik 93 in več (1.6 DOHC motor) se zlahka kosa z masino esi od honde, ceprav ma manj konjev.
To pa vem ker je ze moja masina (92 letnik SOHC motor) blizu performansov tega motorja.

No hodnin motor je kljub vsemu tišji in ima več konjev kot pa moj motor, pri končni hitrosti ni toliko razlike, v pozpeševanju niti, porabo pa ima manjšo moja mazdica :)

Torej honda esi 125 KM
mazda V6 1.8ccm in mislim da okoli 145 KM-- nisem ziher

Srečno z nakupom!!

LP
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Po sep 29, 2003 1:51 pm

Osebno bi se najbrž raje odločil za Hondo, čeprav trenutno vozim Mazdo ( z 2.0 V6 motorjem ) - pa ne da z Mazdo ne bi bil zadovoljen (prav nasprotno) ampak je honda po dosedanjih izkušnjah bolj hvaležna za tuning in styling. Če pa to pri tebi ne vpliva na izbiro, je pa dilema kar težka. Po moje tudi z Mazdo ne moreš zgrešit - je res fajn avto.

Želim ti, da najdeš kakšen lep in ohranjen avto, pa naj bo Honda, Mazda ali kaj drugega.
Slika Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To sep 30, 2003 6:31 am

Sej Sale ima po eni strani prav.
Vem pa, da na avtoplusu v Kopru ti lahko naročijo čisto vsak del za mx-3, ki ga ima recimo v katalogu oddelek za tuning pri mazdi - mazdaspeed.

Ce pa delas narocila iz tujine, se da dobit ful gadne dele (lexus style zadnje luči, razne sprednje odbijače ala f&f in zadnje spojlerje direkt iz austrije ali pa amerike).
Za motor 1.8V6 pa je tudi na internetu precej predelav (tudi celotni postopki za vgraditev turbine, če se ne motim na www.mx-3.com).

Za honde pa dobiš vse dele takoj tle v SI ali pa v Italiji , na Hrvaškem, v Avstriji in tako naprej.

PO moje bi bila boljša primerjava med mazdo V6 in hondo VTI.........premisli :D
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
GIA
Novinec

Napisal/-a GIA Ne okt 12, 2003 5:41 pm

8) definitivno HONDA!!! 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov