Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To nov 27, 2007 12:00 am

Lahko pa temo uporabimo za preventivno opozorilo, da dandanes več ni brezhibnega renaulta na cesti, česar smo bili vajeni pred leti. V vseh avtih je nekaj narobe z elektriko ali nekimi drugimi bedarijami, ki se jih na servisih še kako zavedajo in jih znajo tudi drago popravit/prodat.

Katastrofa. Pa glede na to koliko smo jih pokupili slovenci, sedaj pa nas na servisih ožemajo. Še to napišem, v kar sem prepričan in ugotavljam vedno znova, saj so doma tako francozi kot nemci - Nemca se kupi in vzdržuje. Francoza se kupi, nakar se ga kupi še enkrat na servisu. Seveda če se vam da iti do konca in skrbeti za brezhibno delovanje avta, ali pa se enostavno sprijaznite s tem, da vozite renaulta in če ni nič večjega pač pozabite na kak kos dodatne opreme, ki ste jo ob nakupu plačali.

Pač, renault, samo da gre, kaj več pa ne.

Audio
Nov uporabnik

Napisal/-a Audio To nov 27, 2007 2:24 pm

A vsi Renaulti se kvarijo?

Mi lahko gospod Vseved poveste še številke za loto, ki bojo izžrebane drug teden.
Me ravno denar nekaj baše.

Na tak post se pač ne da normalno odgovort :roll:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 27, 2007 3:11 pm

Safrane ga je prišel 22 000 SIT zadnji lonec in redni servisi pri vaškem olje filtri in 56 000 SIT velik servis na štajerskem avtodomu v MB in to je to... Do 180 000 kilometrov.

Je pa že nabavil Peugeot 607 2.2 HDI Fap

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To nov 27, 2007 3:35 pm

Ja safrane zna bit zelo drag za vzdrževanje če ga voziš na pooblaščene servise. Spiska, kaj mi je šlo in "šlo" (želeli so menjati delujoče reči ipd.) nebi spisal, ampak načeloma nič več kot kolegu na E39 propelerju, tako da kar se tiče izdelave ne morem rečt da je kaj slabši od propelerja.

Tudi light-showov nisem imel (npr. lučka ki me je zajebavala in sem spraševal po forumu je pač crknila [osvetlitev armature]), mašina nadodlična (200 tisoč, zdaj ko ima pravo olje -na pooblaščencu so tankali preredko olje-), ne pije praktično 0 (olja), ipd.

Tako da nad tem avtom nimam nobene pripombe in tisti, ki vse renaulte mečejo v isto koš kot lagune 02-03, delajo krivico še kakemu modelu.

Kar se tiče VelSatisa pa žal nimam izkušenj z njim in ne morem svetovat- vem le to, da se pelje _ZARES_ udobno.

Aja, še to dodajam- zadnje leto in pol ga vozim k enemu mojstru ki je sicer Volvo štručko (kot rečeno je mašina Volvova) in me pride servis smešno poceni; pa še vedno mi pove točno kako in kaj je s celim avtom (npr. "ja, naslednjič bo pa treba tole zamenjat, tole je super, tole je tako pa tako")- pa čudežno mi naenkrat ne "crkujejo" več stvari kot prej pri nekem pooblaščencu :evil:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To nov 27, 2007 3:52 pm

Res naš ni imel niti enega izrednega servisa... Tudi sprednje diske je še imel prve.... Pravtako zadnje... Vse kar je bilo je bilo olje zračni filter in to je to... Aja pa klima je bila enkrat filana... Na original servisu je bil samo enkrat na velikem servisu na VOLVO delavnici (štajerski avto dom) so mu zamenjali jermene natezalce pumpo in je prišlo bivših 56 000 jurjev... Saj foter še sam pravi, da takega avta ne ve če bo kdaj imel še... Pa pri Tertineku je bil zamenjan zadnji lonec z menjavo 22 000 SIT... Letnik pa je bil 1998 kupljen 1999... Do letos saj pravim brez problema... Prej Laguna 1.8 BP.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov