Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Pe dec 07, 2007 10:45 pm

mazda je definitvno dobra izbira. Renault twingo je najbolši renault ostalo je use plastik fanastik. Mi imamo corso letnik 2004 in ni šlo nikoli nič narobe je pa res da so novejše mašine .Naša corsa brez pripomb. Drugače ti o corsi lahko več pove iceman :P

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 08, 2007 8:32 am

_barbara_ je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:ja, sam to so večinoma 1.2 Enjoy, čeprov je primerljiva z mazdo 1.3, tko da mogoče sploh ne bi bil potem problem.

Barbara, je to ta mazda 2: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1744983 ?

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?ID=1708046 to je ta avto...mislim isti,sam tuki je oprema mal drugačna ne kapiram pa zakaj no :D

Twingo mi pa v bistvu ni všeč tako,da ta odpade ;)

Corsa ni slaba, Yaris mi je tudi všeč... Sam Mazda pa mi je za zdaj najbolj tako,da zato razmišljam o tem.

A se vam zdi v redu oprema te mazde pa tako? Ali mislite,da bi še kej takega moglo bit,kar bi bilo zares priročno? :D

Pa hvala vsem ane

Oprema CE plus vsebuje najnujnejše (klima, abs, el.stekla .... ) - in mislim, da je za osnovne potrebe dovolj.

Osebno bi razmislil o doplačilu za opremo TE pro - najpomembnejša razlika je v t.i. DSC+TSC - kakor pri MAZDI imenujejo program za nadzor stabilnosti (DSC) in uravnavanje zdrsa pogonskih koles (TCS) - sicer-splošno poznamo te oznake kot ESP (DSC) in ASR (TSC), spadajo na področje aktivne varnosti in v veliko primerov rešijo voznika iz zagate-nesreče - npr. izogibanje nenadni oviri na cesti

Poleg imaš še cel kup opreme - avtomatska klima, usnjen volan s stikali za upravljanje radia radio, lita platišča ... ipd.

Doplačilo verjetno zate predstavlja precejšnjo vsoto - sicer pa - za vsak avto se da dobit popust, kot zadnja možnost ti ostane t.i salonsko ali testno vozilo

LP

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So dec 08, 2007 6:21 pm

Kake imate vi kaj izkušnje s pogajanjem v avtohišah? -ker jaz bi tudi rad probal še kako ugodnost dobit (čeprav že ima popust v višini 1000€ in kasko zavarovanje)? :?:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So dec 08, 2007 8:37 pm

ducky je napisal/-a:Kake imate vi kaj izkušnje s pogajanjem v avtohišah? -ker jaz bi tudi rad probal še kako ugodnost dobit (čeprav že ima popust v višini 1000€ in kasko zavarovanje)? :?:

Kupiš na keš dnar pa takoj naprej prodaj za tega jurja več in si zmagal tak dobiš 2 jurja € :D :idea:

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne dec 09, 2007 1:54 pm

IcEm4n je napisal/-a:je uredu, edin poglej, če ma 8x airbagov (da ne bo sam na paprijih 8x airbag, v resnic pa po možnosti 2x)

ok, malo čudno vprašanje: a je možno, da sam kako preveriš, če ima avto dejansko vgrajeno vso opremo, ki jo oni navedejo na specijikacijskem listu oz. prodajni pogodbi - npr. za ABS itd.?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 09, 2007 2:14 pm

za ABS se mi zdi, d bi mogla bit ena "škatlca" (računalnik) nekje okrog motorja. Itak ma pa zdj že vsak avto ABS.
Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne dec 09, 2007 2:18 pm

npr. za ASCR pa predvidevam da bi morala biti pol neka tipka v avtu (da lahko vklopiš ali izklopiš to možnost)?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov