Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dean
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

res??

Napisal/-a Dean Pe sep 26, 2003 8:43 pm

Hi TOBY!!

Kaj si tak ziher?

No OK, kolko se jaz spomnim, si ti ze pisal tu o tej temi, si napisal da lahko tebe kiri kaj vprasa, da si lastis doticno alfo, 155 Q4 namrec!!

No, te pa te prosim se TI povej svoje mnenje o tem avtu, no kako si mel oz. mas ti "kako opremo ma?", kak si zadovoljen?, zmogljivosti?

Lp, Dean

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe sep 26, 2003 8:52 pm

zmogljivosti bi pa lahko že vedel,če jo maš tolko naštudirano :roll:

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a toby So sep 27, 2003 10:55 am

Glede spojlerja sem ziher, ja..
Avto imam 7 mesecev, nobenih problemov z njim in sem zelo zadovoljen.
Od opreme ima ABS, usnje, 4 x el.stekla, el. ogledala, gretje ogledal, avt.klimo, el. šibedah, popolnoma nastavljiv voznikov sedež (ročno, z doplačilom se je dalo dobiti tudi el. nastavljive in ogrevane sedeže..)... Če se ne motim ima Q4 tudi pocinkano pločevino..
Dodatna orpema na njemu so 16' OZ feltne, DeVito izpuh, športni filter zraka, eibach vzmeti, bilstein amortizerji, ferodo racing zavorne ploščice..
Glede zmogljivosti: avto se "zbudi" pri cca 3000 obratih in takrat turbo lepo rukne in vleče do omejevalca.. V praksi ti pa ga ni potrebno vleči do omejevalca, nekje pri 4500-5000 obratih menjaš navzgor in spet vleče, vleče... :twisted:
Če te še kaj zanima kar vprašaj..
LP
Two beer or not two beer ?

Dean
Nov uporabnik

Thanks!!

Napisal/-a Dean So sep 27, 2003 10:03 pm

Ja prvo, samo da nekaj recem - ves kaj ob tebi manjekul sploh nebom izgubljal besed, vender si mislim iz texta ven, da si neki ful zaj**** tip, nevem - kaj naj ti recem, razumem hec "mogo bi me poznat, veljam za zaibanta", ampak nevem no - pocasi mi ob tvojih verzih jemlje nasmeh z obraza, pa se odgovor!! Ja da bi zmogljivosti lahko ze jaz vedel,... HM.. ves kaj, tehnicne zmogljivosti tak al tak vem, ampak to je teorija, no nevem zaj ce se tebi zdi, oz. je kaj tak fejst narobe ce hocem cut se ven iz prakse od nekoga ki pac dobro pozna avto in ga vozi...., nevem - ves kaj od doma sem ze skoraj 3 mesece, nimam tu svojga avta-sem na otoku, pogresam pospeske in bavljenje z avti, zato pa mi preostane le surfanje po internetu, pa se mi ze malo mesa - zato tudi taka in tolk vprasanj.......... "zaj pa vzemi in razumi kak ti mislis..., dol mi visi!!!..."
---------------------
Ja hvala Toby za te podatke, mam spet kaj za stundirat, ful vredi si napiso-no te zgleda da je ta tvoja Q4 prav fajn porihtana, daj povej kake barve te je, jo prodajas? No, kaj pa mas aktivno vzmetenje??
Daj povej kiri sportni filter te mas gor, kolk si dal?.....

Lp, Dean

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So sep 27, 2003 10:42 pm

malo te slovnica j**e :wink:

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby Ne sep 28, 2003 12:04 pm

Alfica je grafitno metalne barve.. Originalno se barvi reče "cana di fucile" (puškina cev, če si predstavljaš.. lahko ti pošljem kakšno sliko na e-mail, če hočeš.. )
Zračni filter je H&M, gor ga je dal že prejšnji lastnik.. Bil je 15000 SIT.. Evo, zdaj sem našel račune: Amortizerji Bilstein + vzmeti Eibach so bili skupaj 210000 SIT, zavorne ploščice ferodo racing spredaj + odzadaj pa 45000 SIT..
Aktivnega vzmetenja nimam..
Res sem nekaj razmišljal o prodaji avta, ker rihtam stanovanje in je malo kriza s kešom ampak sem si premislil.. Bom že nekako stisnil, mi je preveč škoda alfice...
Če boš kdaj na našem koncu (Obala..) pa se lahko kje dobiva in se malo zapeljeva (verjetno boš ti takrat imel že svojo Q4)..

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne sep 28, 2003 12:33 pm

menjekul zal ma Dean čist prou...

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean Ne sep 28, 2003 9:38 pm

Aha, ja fajn mora bit tota tvoja Q4, no bomo vidli - zagotovo se enkrat srecamo Toby!
No ker vidim da si za akcijo, pa mi te prosim se povej-ker mi do sedaj se noben ni htel... JA, zanima me kak pa se ti kaj zdi proznost tote alfe? Cuj podatki govorijo, da more met lepo proznost "293 Nm pri 2500", to zveni ful lepo - kak pa je to v praksi - se ti zdi da fajn vlece na nizkih turah?.... No ce ti je mi prosim povej malo o tem... HVALA

Lp, Dean

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby Po sep 29, 2003 5:23 pm

hm, tako.. tistih 2500 obratov raje dvigni na cca 3000.. tam pa začne res lepo vlečti in kot sem že rekel, ne rabiš ga nabijati na neke blazne obrate.. glih tolko, da ko menjaš spet pade v območje največjega navora.. se pravi pri cca 4500 komot menjaš v višjo brzino in avto bo vlekel..
lp

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean Če okt 02, 2003 9:00 pm

Ja Toby, thanks ampak tu sma se malo zgresila ves, vem kaj ti mislis - vem to iz prakse, tud sam vozim avto z turbino (R 5 GT Turbo) in vem kaj si mislo - ja razumem te, to je res sele ko se vklopi turbina zacne lepo vlecti in ima dobro proznst oz. potegne ce le imas dovolj obratov, kot ti pravis pri 4500 saltas pa pol vlece in vlece.... no da ti povem - KAJ pa sem jaz mislo oz. te vpraso pa je, kolk je avto mocn ne prostem teku (ves kaj mislim), da ima tisto proznost dobro, to proznost ki niso pospeski ampak MOC na nizkih obratih!! Kot naprimer - glej jaz sem doma na bregu, in glej k men gor z kakim dieslom ni problem iti v 2 - tud skor na stangasu, kaki bol svohn bencinar pa ze ima probleme, ce ni zaleta NI SANS da pride gor v 2, saj je breg se kuj strm in dolg kakih +300m, no tud jaz z to 5 T morem met vsaj 2000 obratov doli, da pridem v 2 gor - to pa ni glih stangas, se pravi da nevlece na ful nizkih turah ful dobro, no da ti se zaj za primer povem, sem pa ga enkrat aprila napeglo doli - ni asfalta, je makedam, salto v 3, pravi obrati/se je vklopla turbina, trgalo je - taksna neverjetna moc, obrati tak narastli, da sem se kuj v 4 vrgo pa sem priso do vrha, ker se je v 4 turbina zahaklala in je vleklo - TOBY a me razumes zdaj kaj mislim, seveda je trgalo in vleklo ko je delala turbina tam nad 3000 obratov - ampak sem pa res rabo take visoke obrate, da je slo - no na ful nizkih turah - kakih 1000 al 1500 pa se lahko kuj poslovim, ker niti v 2 nebom priso gor - kaj sele v 3 al 4, pac pa le v 1!!

In prav to me zanima pri Q4, vem da more bit noro ko dela turbina, ampak nevem pa kak je kaj mocna na ful nizkih obratih, no bi lahko reko oz. to se vidi tudi ce v 2 brez problema speljes - al pa se v 3 za silo...ipd.

Lp, Dean

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby Pe okt 03, 2003 7:34 pm

hm, vem kaj misliš.. no, žal je tudi Q4 pod 3000 obrati kot vsak drugi bencinar.. nič posebnega..

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe okt 03, 2003 7:44 pm

toby je napisal/-a:hm, vem kaj misliš.. no, žal je tudi Q4 pod 3000 obrati kot vsak drugi bencinar.. nič posebnega..

Pod 3.500 je kot en SDI ( malo v sali receno ) samo nad 3.500 je pa AAADIIIJOOOOO pamet. :shock: :shock: :shock: Motorju se ENOSTAVNO CIIISTOOOO sname. Kot da bi ga iz verige izpustil. SlikaSlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby Pe okt 03, 2003 9:23 pm

Pod 3.500 je kot en SDI ( malo v sali receno ) samo nad 3.500 je pa AAADIIIJOOOOO pamet. Motorju se ENOSTAVNO CIIISTOOOO sname. Kot da bi ga iz verige izpustil.

..tako nekako, ja.. :mrgreen:

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean So okt 04, 2003 6:59 pm

Ja OK!

Hvala obema za odgovor, ampak nevem no - spet smo se malo zgresili, zaj je tak vseeno, ker grem namrec jutri probat eno Q4, pa bom itak vido kak gre - kak vlece, no po vsej verjetnosti pa jo bom kupo, se ze dolgo (kaka 2 meseca) pogovarjam z tem clovekom o tej beli Q4, ima vso opremo - in clovek pravi da je dobro ohranjena!... bomo vidli!!

Drugace pa - ja Toby, si reko da gre kot vsaki bencinc-ampak ves tukaj so zelo velike razlike, samo da ti povem, ker namrec tud sam to komaj verjamem! Vglavnem...., moja 5 T ima 120hp in 165Nm pri 3750, pa na nizkih turah (1000/1500) slabse vlece kot od sestricne stara R 11, ki ima 67hp in 106Nm pri 3000, ni za verjet je pa res, no pa tud sem gor vozo Nubiro 1.6 16V s 106hp in 145Nm pri 4500, pa tud boljse vlece, pa recimo od druge sesricne Polo 1.3 s 55hp in 103Nm/ 2700-3200, pa je tud bolj mocn na stangasu, no po tehnicnih proti 5 pa sploh nima kaj iskat, no pa v praksi tam nad 3000 tud ne!

...........no saj bom jutri vido kak kaj Q4, ampak no - mislim da bi se se oma smejala ce bi ji reko da polo s 55hp bolj vlece kot Q4 s 190hp, no pa se ono 1.3 in 8V masina, to pa 2.0 16V........in pa ne 106Nm ampak celo 293Nm pri 2500 obratih!!! TAK DA nevem no - kot pravim morem to probat, pa ti bom tocno vse povedal-kolk je Q4 na stangasu mocna, ker si mislim da si ti ze prevec na njo / no in na mocne avte navajen, tak da sploh nimas pravega obcutka....., jaz pa obcaso peljem kaksnega svohnega, pa me zato preseneti...

Lp, Dean

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean Ne okt 05, 2003 12:39 pm

Hi!!

Vidim ful dosti odgovorov, thanks.....LOL

..........no ampak saj to sploh ni vec vazno, danes sem namrec sel probat ono Q4, no sedaj je konec s to noro teorijo, sedaj je na vrsti praksa......ZATO NAPROSAM VSE - KI SE ZASTOPIJO V TA AVTO, DA MI POSKUSAJO POMAGAT!!

NAMREC.... zanima me kak je to kaj z polnjenjem turbine pri Q4, ker sem jo probal in pricakoval neki ruker pri 3500 obratih, pa ga ni bilo - ni blo nekaj extra, se mi zdi, da se moja 5 GT Turbo bolj cukne - AMPAK tukaj je pa se ena druga zadeva, prvo kot prvo avto je ful dobro ohranjen, ne nasminkan gor, ampak je res - sem ga temeljito pregledal pa je super, poleg tega FUL oprema, usnje.... aktivno vzmetenje in super lega, ga je (prodajalec) napeglo enih 80 ziher al tam do 100 - v 90 stopinjski ovinek, pa je samo gas dal, pa neverjetno, KAKA LEGA!!!! To se nisem dozivel, pa se malo peska je blo na ovinku, pa nic - NEVERJETNO, no ampak gledal sem tam nad 3000 oz. 3500 - pa ni extra bolj vlekel, no AMPAK (in ravno to me sedaj bolj zanima od VAS - ki veste vec o tem avto/oz. ga celo vozite), no rekel pa mi je ta clovek, da bi naj avto/turbina zdaj filala s 0.95 bara, ampak da ima tud oni nadtlak / oz. bi reko OVERBOOST, ampak on ga ni mel nikoli vklopljenega (naj bi bil neki zadaj - v kuferamu al ki), no ni ga pa nikoli priklopo - je reko, ker mu je sel zadosti z normalnim polnjenjem, da on ni rabo takih extra pospeskov... no tukaj mi je nekaj oz. precej sumljivo, nevem no nebom nic reko raje - se tu ne spoznam tak, nevem no da bi naj bil overboost izklopljen, pa da ga kuj priklopis - NEVEM, no tak da sedaj naprosam vse ki kaj vedo o tem, da mi kaj vec napisejo oz. obrazlozijo!

Hvala, Dean

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean Ne okt 05, 2003 12:48 pm

....again.........

nevem, ampak bi bilo mogoce bolje, da mi odgovorite na PM, no al pa mail -da nebo mel spet gdo pripombe (kaki ki je manj kul), no in seveda da nebomo vsem gnjavli s toto Q4...

Lp, Dean

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne okt 05, 2003 12:51 pm

Hja moje izkusnje so take kot sem opisal zgoraj. Je pa res da sam nimam takega motorja in ko sem jaz tole obcutil je bilo res SlikaSlikaSlika Sedaj ce imas pa ti petko turbo potem pa zna biti da zate ni ne vem kaj. Si ze vajen teh brcov v hrbet :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Ne okt 05, 2003 9:36 pm

Dean do sedaj žal nisem opazil tvojega vprašanja!
Na kratko ta človek te very, very, veeery pizdi!
Kot prvič sam praviš, da zanje mesece voziš povprečne avte in se ti ni zdela da vleče potem turbina ziher ni delala al pa samo malo! Vprašaj tu z foruma kogarkoli, ki se je z mano pelu in ti bo povedal kak trga. Škoda, da se nemorma dobit bi ti pokazal. Zdaj če se prav spomnim majo Ar 0,7 bara (sam nisem ziher).
Kot drugič v prtljažniku ma, če ma, vodo za hlajenje da še dodatne konje nima veze z turbino.
Tak kot sem ti že prej pravo pazi se teh "odzunaj uj, znotraj fuj"!!!
...ne smem kar želim...

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean Ne okt 05, 2003 10:34 pm

Daj nena Zoran!! Kaj res, daj kaj si na liniji, ti bom napisal PM... daj da se cujema!!

Bye, Dean

Dean
Nov uporabnik

Napisal/-a Dean To okt 14, 2003 7:37 pm

PROSNJA!!

Sifra: NUJNO

Prosim, ce mogoce kateri od vas ve za kake original alfa romeo lite felgne 15", rabo bi 2 kom - mislim da so one 7.5J siroke, ampak nisem ziher, vglavnem gor grejo dimenzije od 185 do 215 al 205, vglavnem na moji 155 Q4 so original 205/50 15 one z krogami okoli, in jih NUJNO rabim 2!!!

Ker sem se danes prevec spilal in enkrat je tudi pri tako dobrem vzmetenju in 4x4 kot ga ima Q4 konec, sem pa naredo napako - sem mel v Petek v istem norem "S" oz dvojnem ovinku s 5 komadi noter vklopljeno aktivno vzmetenje na SPORT, in ni blo problemov, sem leto gor skozi ta precej hud dvojni ovinek s kakih 90 do 100 in avto nevtralen - NEVERJETNO, danes pa cisto sam z isto hitrostjo, le da sem mel vklopleno na AUTO, pa ni sans, me je prvo malo na levo odneslo, sem hoto popravit, 2 avta nasproti, slo je na milimetre, pol pa me je se na desno odneslo in potegnilo in zasukalo za tocno 180 stopinj v stotinki, sem tresno v robnik-presneto visok, enih 20cm skoraj, od brzine me je vrglo gor na plocnik in se za 1m na travo poleg, poknila pa je zadnja desna felga, spr. desna pa le malo, se drzi luft noter "ampak le zasilno", drugace pa avtu nic, le desna spodnja obroba je cisto pri zadnji koli malo poknila bek 7cm....

.... drugace avto TRGA, je bil zadnjic zlavh z turbine na einspric poknjen, zato ni filalo - zdaj pa trga in vsakega ki peljem je FUL navdusen in hoce met Q4......., ampak jaz od zdaj naprej - prvic, bom bolj pocasi vozo in pazo Q4, ker je res voz, kot drugic pa po normalni cesti vozim se samo z opcijo SPORT!!....opcija AUTO "automatic" je za makedam, tlakovce, lezece policaje...ipd., ne pa za hitre ovinke!!!

VGLAVNEM, CE KATERI VE ZA KAKE 15" ALFA LITE FELGE, NAJ SE PROSIM JAVI TUKAJ, ali bolje da mi poslje PM!!

Hvala ze vnaprej!!

Dean
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov