Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne dec 23, 2007 5:56 pm

Lisko: Recimo, da se je avto uporabljal vsak dan za v 25km oddaljeno službo, plus za družinske potrebe, za kar naj bi se velika večina avtov tudi uporabljala. Drugo so službeni avti, a ti me pri nakupu ne zanimajo. Nevem, a meni ni tu nič smešnega, prej žalostnega, da eni ljudje znajo v 5ih letih iz avta, ki je bil nov 30.000€ ali več, narediti eno veliko drvarnico. Drugi pa znajo vozilo čuvat in je tudi čez 10 let z izjemo nekaj praskic domala nedotaknjeno. Očitno tebe določene stvari ne motijo, mene pač motijo, a kaj čmo, vsak ima svoja merila in tako je tudi prav.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne dec 23, 2007 8:19 pm

Strokovnjak;
tako ohranjeni avtomobili, kot opisuješ svojega, oziroma si
ga opisal od nekega gospoda v predzadnjem komentarju, se
ne prodajajo po oglasih. Če so res tako "odlično ohranjeni",
se naj bi brez problema prodali med kolegi, oziroma znanci.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po dec 24, 2007 7:32 am

Za pokušino eden, ki zgleda ...

[url=http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1783621#url]" KOT NOV "
[/url]

... kljub še vedno odličnim lastnostim je kupcev za tak avto malo

LP

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po dec 24, 2007 10:13 am

KARL ABARTH je napisal/-a:Za pokušino eden, ki zgleda ...

[/url]

LP

ja valda, kolk % ljudi pa dons še kupi močn bencinski avtomobil? mogoče 2% ljudi
Slika

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po dec 24, 2007 10:18 am

Nasty je napisal/-a:VW dealer vidi servisno mrežo A in D. Smešno je, da ne vidi italijanske
servisne mreže. Fiatov dealer vidi, kolikor so mi povedali I, A in D mrežo.
Renaultov dealer vidi celotno SLO mrežo. Seveda vam tega ne bodo
povedali, oziroma preverili, ker ne smejo.

Na Volvotu pa vidijo med drugim tudi Belgijo, sm se enkrat zanimal za enga V-40, in mi je majstr povedal par zanimivih podatkov o avtu.
Slika

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 24, 2007 12:08 pm

TooOldVehicle;
a ne, koliko zanimivih podatkov dobiš, če ti želi kdo pomagati?
Omenjene znamke imam možnost preveriti. Zato sem jih tudi naštel.
Za Volvota pa nisem nikoli preverjal.

Ta možnost preverjanja je še vedno ena izmed najbolj relevantnih.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po dec 24, 2007 1:18 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:

[/url]

LP

ja valda, kolk % ljudi pa dons še kupi močn bencinski avtomobil? mogoče 2% ljudi

pa še avtomatski menjalnik. če pa to začne j.... pol so pa takšni štroški, da glava peče :P

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 24, 2007 1:24 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:pa še avtomatski menjalnik. če pa to začne j.... pol so pa takšni štroški, da glava peče :P

Oja, to je k***, sam vseen se lah tolažš de so stroški občutno manjši kt pr sekvenci :lol:
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 24, 2007 2:49 pm

Ob rednem vzdrževanju se nimate ničesar za bat.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Po dec 24, 2007 4:37 pm

Nasty je napisal/-a:Ob rednem vzdrževanju se nimate ničesar za bat.

itak, če je BMW :har

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po dec 24, 2007 5:01 pm

Tudi, če ni BMW. :P :P :P

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po dec 24, 2007 5:04 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
TooOldVehicle je napisal/-a:

[/url]

LP

pa še avtomatski menjalnik. če pa to začne j.... pol so pa takšni štroški, da glava peče :P

seriji 5 se avtomatski menjalnik zelo poda. Konec koncev je to potovalna limuzina. Če morebitni lastnik preveč skrbi zato da se mu avtomatik ali kaj drugega na tem vozu ne pokvari potem ta voz ni za njega. Samo da je značka... :P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po dec 24, 2007 7:43 pm

Jap prav je tako da vsakemu ni vse všeč....

Ampak goli primer..... sem šel gledat en avto...od zunaj brez praskice.. brez pikice rje in vdrtin...seveda brez servisne in ostalga sranja.... motor je tekel uredu...tud masten ni bil....ob prvem poskusu vklopa 4x4 pogona pa močan odpor ročice za vklop... po drugem poskusu ko mi je uspelo sem speljal in mal zavijugal ( vsem ki si lastite priklopljiv sprednji pogon veste da 4x4 ni za teren , ki ima dobro oprijemljivost) je ružlo po vseh zglobih....o reduktorju ne bi.....bil pa je v rangu mojega finančnega zalogaja.....

Drugih v takih rangih ni blo....se prav si ga nisem mogel privoščit....ali pa so bili prestari...pol pa se je pojavu tale moj....prav iztopal je po ceni....s punco sma dolgo dolgo oklevala pred nakupom (bil je pri enem handlerju) ...šla sma ga gledat....res velik prevoženih....zbunkan spredj in zadaj.....mal porisan....mel sem potem še to srečo da sem spoznal prvega lastnika... in lej ga zlomka.... potrjena servisna..... menjano vse kar je vitalnega.... noben pogon in noben križ ni ružu.....dejansko samo sedi in pelji ( seveda če te razne praske in bunke ne motijo). In tudi sedaj.....primaknem poleg še 1000 evrov ( tok mi je lokalni majster dal predračun če mi prešprica....itak bi pa mel črnega :P ) pa bom še vseen pod ceno za katero se prodajajo.......

Izredna popravila katera sem imel so me stala 60 evrov ( flikanje notranjega radiatorja in pa menjava termostat) ....ostalo je tipi topi... To je pač tist kar moraš vzet v zakup ko kupuješ rabljen avto.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap To dec 25, 2007 10:41 am

Moj oče ima Renault Clio, prevoženih 60k km letnik je pa 99. Torej skoraj 9 let star avto in 60k km,...A bi kdo verjel, ko bi šrišel gledat takšen avto? Redko kdo, vsak bi si mislil, aha striček je zbijal kilometre, ampak jok brate, oče dela servise redno, nikoli sicer na uradnem servisu, ampak pri mehaniku, ki ga pozna. Torej veliko je pokazateljev, ki bi lahko kazali na en velik nateg ( malo Km, ni potrjene knjige iz strani pooblaščenega serviserja itd.) ampak vsak, ki bi takole razmišljal bi sam sebe nategnil,...avto je skoraj popoln glede delovanja. Tako da, vse mogoče le ni tako črno kot zgleda pri avtomobilih, je pa res, kot je nekdo omenil, da je potrebno imeti VELIKO sreče, da naletiš na takšen avto!
Rad imam lepe avtomobile in [url]http://www.slo-fishing.si/[/url].

garage
Nov uporabnik

Ja

Napisal/-a garage To dec 25, 2007 4:02 pm

pomoje ,da dajo garancijo za une km k so realni .Za une k so pa prevrteni pa ne!!
Sam kva pa so sploh realni km? Bi mogu Ajnšajna vprašat on se je bl spuznov na te teorije. NE avto je treba pugledat kolkr se da.Včas je bolš ,da ma 120000 k je bil že tavelk servis kukr ,da ma 90000.
Kva mislte??

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Ne dec 30, 2007 1:12 pm

xxxl je napisal/-a:... :roll: večinoma sami znalci in strokovnjaki ... razen seveda svetlih izjem ;) ...
... kakor je že nekdo lepo napisal ... vsak bi rad kupil:
-odlično ohranjeno vozilo (seveda po normativih "avto iz salona")
-minimalno prevoženi kilometri (za dizle cca 5.000km/leto, za benz 2.000km/leto)
-servisna knjiga poštempljana, overjena pri notarju in vsi računi (tudi ko je lastnik brisalce zamenjal)
-full oprema, ki je presegala samo vrednost vozila ob nakupu
-lastnik bi vam dovolil in dal telefonske številke od vseh sosedov v ulici, da lahko preverite, koliko x je pral avto in kako je zjutraj speljeval za v službo
-nove zimske gume in dodatne feltne in ketne in še kaj
-garancijo na vse zgoraj navedeno s penalnimi točkami 1.000eur na dan
-seveda vse to velja za vozila stara od 4 do 14 let
-poligrafski test lastnika
-kupoprodajna pogodba napisana s strani odvetniške družbe Čeferin, Senica ipd
-cena pa ... seveda ... 30% nižja od najcenešega belega (ali celo bež) vozila, ki je naprodaj na netu

... dream on baby ... :twisted: :twisted: :twisted:
... bodite no realni ... za nakup vozila ... je konec koncev ... pri vseh nasvetih ... potrebno tudi malce sreče ...
... glede uvoženih avtomobilov pa sledeče: ... večina vozil iz tujine je v lasti leasing hiš (govorim o vozilih do 4 leta starosti in takšnih je največ v Slo) in le-ta imajo redne servise opravljene na pooblaščenih servisih (poglejte kaj pomeni operativni leasing) ... se pravi, da je avto tudi do 4 leta servisiran na pooblaščenem servisu (ker je to nujno po pogodbi) ...
... in tudi sam raje kupim 3 leta star avto iz tujine, ki ima 150k km, kot pa 70k km iz SLO, ker je v tujini vožen na dolge proge ...
... glede dilerjev pa ... isto kot pri privat lastnikih ... eni so pač lopovi ... drugi pa ni nujno, da so ... in če en diler kupi na mesec v tujini več kot 150 avtov (na leasing hišah), je jasno, da pač dobi toliko boljšo ceno in razliko na kateri lahko zasluži, kot pa če si vsak od nas išče en tak avto po tujini in ga pride lahko dražje kot pa v SLO ...
... in če pač nekdo oglašuje "garancijo na km" ... potem greš lepo tja in se pozanimaš kaj to pomeni ... ne pa enostavno pi.dit v 3 dni ...
... le v razmislek ... vsem znalcem ... ;)
:pivo
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov