Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jan 13, 2008 10:54 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Jaz ti priporočam Pola ker imam dva znanca ki z C3 nikakor nista zadovoljna in sta non stop na servisu,saj ni nikoli kaj večjega ampak čas ti pa jemlje pa zaupanje v avto tudi. :idea:

Jaz pa 5 ki niso s polotom... :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Ne jan 13, 2008 11:43 pm

sem se pelal že v obeh, oba sta ql, sam bi bla pomoje bolša opcija fiat punto grande 1.3 75 M - JET 75 KM

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po jan 14, 2008 10:40 am

in se enkrat - polo. :)

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grega88 Po jan 14, 2008 11:02 am

Ja najbolje bo da se proba oba vozila,ampak jaz bi se bol nagibu k polotu.Naša družinska prijatelica ima citroena c3 in je kupila čisto novega in vam morm povedat da je bila na začetku čist razočarana nad njim tako da je rekla,če bi spet kupovala bi uzela ali polota ali puntota.No sedaj so ji pod garancijo odpravili napake samo ni isto ker ne veš kdaj in kje te bo pustil na cesti.Lej še enkrat ti povem in polagam roko na srce, pojdi probi svoje favorite in se na koncu odloč za tisto vozilo, kateri ti je ponujal najbol ugodno vožnjo.Srečno pri nakupu
višje,močneje,hitreje

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 11:32 am

Kaj pa Toyota Yaris. Ko smo že pri zanesljivosti, ki kar veje iz ust VAG fanov? 8)

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Po jan 14, 2008 12:06 pm

grega88 je napisal/-a:Ja najbolje bo da se proba oba vozila,ampak jaz bi se bol nagibu k polotu.Naša družinska prijatelica ima citroena c3 in je kupila čisto novega in vam morm povedat da je bila na začetku čist razočarana nad njim tako da je rekla,če bi spet kupovala bi uzela ali polota ali puntota.No sedaj so ji pod garancijo odpravili napake samo ni isto ker ne veš kdaj in kje te bo pustil na cesti.Lej še enkrat ti povem in polagam roko na srce, pojdi probi svoje favorite in se na koncu odloč za tisto vozilo, kateri ti je ponujal najbol ugodno vožnjo.Srečno pri nakupu

Upoštevaj zgornji nasvet in kupi tistega v katerem se bolje počutiš. Sranje maš lahko z enim ali pa drugim. To je isto kot loterija, samo da prej zadaneš.

Očitno se C3 splača kupit rabljenega, ker ti v času garancije odpravijo večino napak, potem pa dela brez problemov. Mi smo imeli tudi precej problemov z njim prve dve leti, serviserji pa še večje, ker niso znal popravt. No, 14 dni pred potekom so nekako uspeli, pa še sami niso vedl kje je bila napaka, so šli pač na ugibanje mi pa smo upali da bojo enkrat le ugotovili kaj ga matra.
Po poteku garancije se je vse skupaj umirilo in zadnjih 40 kkm dela brez problemov (ima prevoženih 100kkm). Tista negotovost pa kljub temu obstaja. Bomo videli kaj bo pokazal čas.

Na splošno gledano je C3 soliden avto (če trofiš enega brez napak, sicer pa kakšnih velikih razlik v tem velikostnem razredu ni). Verjetno pa so večino napak odpravili z prenovljenim modelom. Kupi tistega ki ti je bolj všeč, vse ostalo je loterija.

70 KM -dizel bo dovolj, 92 KM-dizel je že kar živahna zadeva

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Po jan 14, 2008 12:16 pm

Danes je vseeno kateri nov avto kupiš,ni garancije,da ne bo kakšne okvare.

Uporabniški avatar
.:Tomaz:.
Novinec

Kraj: Slo

Napisal/-a .:Tomaz:. Po jan 14, 2008 12:35 pm

POLO
Nice day!!!

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po jan 14, 2008 1:51 pm

Glede na goraj naštete zahteve bi dal glas c3 mehko podvozje, udobna vožnja cena je tudi uredi (citroenovi popusti)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 14, 2008 3:23 pm

Probajta in se odločita.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po jan 14, 2008 3:34 pm

Svetujem da pogledaš + testiraš oba pa se na podlagi vtisov odločiš.

Gre za avtomobila z različnim karakterjem - C3 je z vidika motorizacije bolj uglajen, ima pa slabšo dinamiko vožnje. POLO je glasnejši, dinamika vožnje (prehitevanje) pa je boljša - posebno pri 59 kW različici.

Razlika je tudi v ceni - C3 je cenejši, kar POLO upraviči z boljšo, natančnejšo izdelavo in boljšim občutkom kakovosti.

Skratka : dovolj razlik, da odločitev po mojem prepričanju ne bo težka

Osebno bi se odločil za POLO - predvsem na račun dinamičnejšega motorja + boljše kakovosti

Ne gre pa prezret konkurence (CLIO, TWINGO, YARIS ... )

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov