Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Po jun 02, 2003 10:22 am

Kupujte avto od ljubitelja. Ne kupovati od kakih dedkov, k se gredo peljat 1x na mesec. Pozanimajte se za napake, ki jih lahko ima tak avto kot ga kupujete. Na testni vožnji malo bol pritisnte na gas (takrat se šele vidi, če je kej narobe s pogonom). Vprašajte kak bencin je prejšni lastnik tankal.

Sicer pa zadnje 3 avte ki smo jih kupili nismo skoraj niti na testno vožnjo odpeljali :twisted:

Pa še to. Previrite vsaj zračni filter na avtu. Pri enem avtu ki smo ga kupili je bil malo strgan, pri drugem je bil pa odrezan, ker je bil predolg.
Slika

Uporabniški avatar
jansan
Nov uporabnik

Napisal/-a jansan Sr okt 15, 2003 4:13 pm

Živjo! Super nasveti...ker nameravam v kratkem kupiti rabljen avto (mogoče pri kakem trgovcu). To bo prvič, tako da me zanima, ali je dolžnost trgovca ali samo njegova dobra volja, da ti pusti, da sam stestiraš avto. Ne vem, ampak sem že bil pri kar nekaj trgovcih in so ponavadi na vožnji bili zraven - kar se mi zdi seveda brezveze, jasno, da ti bo hvalil avto na vse pretege, pa še ne moreš se koncentrirat na zvoke in ostalo.
Kaj pa pregled na servisu po vožnji? Gre prodajalec zraven (in te pelje po možnosti h kakemu prijatelju mehaniku, saj veste)? A obstaja kakšna stvar na avtu, ki je niti mehanik ne more preveriti?
Nikjer tudi nisem našel cene takega pregleda. Ve kdo?
No, zdaj pa res samo še ena stvar: recimo, da se trgovec vozi z avtom, ki ni njegov (je le posrednik). Stranke so seveda izjema, ampak kdo si želi, da bi mu nekdo vmes uporabljal avto za svoje potrebe in pridno nabijal kilometre in zbijal vrednost... :?
Naivna vprašanja mogoče, ampak hej, sem pač še zelen v tem! :oops:
Kdorkoli - kak komentar na tole?
LP :)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če okt 16, 2003 12:54 pm

Za preverjanje avta pri avtomehaniku te bo prišlo, odvisno od mehanika, pribl. 5000 SIT. Malo v primerjavi s stroški morebitnega kasnejšega popravila.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov