Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To jan 15, 2008 6:30 pm

vam dam moje mnenje o bencinarjih in dizlih (govorim o malih motorjih)
jst mam (priznam: neuradno) polota 1.0.Ok, res da slabšga nebi mogel dobit, ampak mi je prav fajn (od novga je skos pri hiši in dobr veš njegovo zgodovino), ker se bom za zavarovanje poleti samo smejal (v primerjavi z drugimi).za benz...vsak avto ga kuri.jst si zelo vestno zapisujem (že 4 mesece, naredil okoli 4800km-vsak šol.dan 60km), ko grem tankat in imam povprečje pod 6.5 pa nimam nevem kolk lahke noge in ga še kr priganjam in prehitevam če se kdo pred mano cijazi(itak pa noben ne ve da imam 1.0 motor).vsak mesec poleg bencina dam nastran 80€ za zavarovanje in za kakšne možne okvare, tako da lahko ga dam takoj popravlat, če pa bo kaj denarja odveč si bom pa privoščil npr.: boljše gume.želja je predvsem za fiatom puntom 1.3 JTD, ki ga ima prijatelj in me je zelo presenetil s zmogljivostjo (pa še bolj mi je všeč, ko ga malo olepšaš).men je všeč zvok dizla, ker veš da imaš noter mašino (polo se oglaša tk ko bi mel hrčke).

po drugi strani pa si rabljenega puntota zaenkrat ne morem privoščit in ko ga bom kupil ne bom vedel njegove zgodovine.tukaj pa me lahko zafrkne, če kaj crkne, ker polo trenutno dela kot švicarska ura in bom mogu tvegat da mi v kratkem ne bo crknal. izračunal sem si, da za tak avto bi mogu za zavarovanje in možne okvare dajat mesečno na stran malo več-torej 100€ poleg nafte.rad pa imam da avto dela brezhibno in da vsakič ko bom šol na tehničnega mi ne bojo sitnarli, da je kaj na meji.
še dobro da imam šiht med vikendi, ki mi omogoča takšne štorije z stroški.
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To jan 15, 2008 7:35 pm

Joj, ko vas nekatere človek takole prebira, mu res lahko slabo rata. Nekateri malodane pol pismeni ali pa še to ne, drugi spet trdijo vsak svoje, enemu je bolj všeč bencinski motor, drugemu diesel, sploh pa ni več govora o tem, kaj se splača in kaj ne. No, če bi gledal samo na to, kaj se splača, se avto vsekakor ne izplača, to je najslabše naložen denar (če odmislimo avto v poslovne namene).
Sicer pa, dizlaši, dajte že enkrat razumet, da nekateri pač dizlov ne marajo, nekateri ne vejo, kaki so sodobni dizli (npr. da lahko tud v dieselu pri 120 na uro radio poslušaš...), benzinaši pa pustite pravico do mnenja tud tistim privržencem dieselskih motorjev, ki im je vožnja z dieselom pač bolj na kožo pisana, če pa letno ostane 500€ za kake druge namene, pa tud ni nič narobe.
Slika

roomeo
Stalni uporabnik

Napisal/-a roomeo To jan 15, 2008 9:29 pm

BI LEPO PROSIL UREDNIKE, NAJ SE TEMA ZAPRE, kerje nastala KREGARIJA!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov