Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Seveda se splača bencinarja.
- ne crkujejo tako pogosto kot dizli
Popolnoma neutemeljeno. Moje izkušnje so drugačne. Nisem še videl bencinarja s 720k km, dizla že (turbo dizla.). Vozim dizla letnik 85, 50k km letno. Kljub šparanju pri vzdrževanju dela BP. Neuničljiv.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- poraba je sicer večja z bencinom, a cenejša s predelavo na plin
Če všteješ težave, s katerimi se glede na sporočila v forumih srečujejo plin fahrerji, pomanjkanje črpalk, povečanje porabe s plinom (ki ni zanemarljiva), ter nekaj porabe bencina, je dražja. Sicer bi se jaz že vozil na plin
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- pospeški so boljši
Odvisno od konjev. Sicer osebno mi je vožna dizla manj utrujajoča. (ne rabim menjalnika..) Zelo pomembno pri 200km dnevno.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- servisi so cenejši
Spet ni nujno. Za mojega dizla velik servis z menjavo jermena IN delom stane 50€. Menjava olja ter filtra z delom in materialom stane 20€.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- rezervni deli so cenejši
Ni nujno. Spet imam drugačne izkušnje. Generalka mojega 300€.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- navora sicer nimajo tok kot dizli, imajo pa več konjev
Odvisno od avtaNovi dizli 2.0 imajo brez težav 170 konjev, nečipani.
Matjazy je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:- ne smrdi ti nafta, ko greš tankat
Dizlašem pa ne smrdi bencinPoleg tega pa mi tako nafta smrdi na 1500kilometrov, bencin bi mi smrdel pa na 750
Gregamax je napisal/-a:Pa predelava bencinarja na plin se sigurno splača res da je poraba na plin večja je pa plin toliko ceneji da se splača! Gledal test na eni hrvšaki tv ko so v seat cordobo natankali za 50 kun ( 6,90 eu) bencina in so z njim naredili okrog 95 km poten so natankali plina za 50 kun in so s tem rezervarjem naredili okrog 250 km tako da ne govort da se ne splača! No zdj mi pa naj pove en k ma dizla če lahko naredi s 6.54 l dizla 250 km kot jo ga lahko na plin!
Matjazy je napisal/-a:Odvisno od avtaNovi dizli 2.0 imajo brez težav 170 konjev, nečipani.
rini je napisal/-a: Zanima me zakaj? Jaz sklepam, da plin v praksi ni tolk ugoden.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov