Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mugen
Novinec

informacije-volvo v-40

Napisal/-a mugen Sr jan 16, 2008 6:32 pm

zanima me če kdo ve kaj o tem avtomobilu.
Motorji podvozje letniki cena.....

karkoli bo prišlo prav.

hvala!
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr jan 16, 2008 6:37 pm

najvec bos izvedel na www.vozimvolvo.si ...

TOP-GUMAR
Nov uporabnik

Napisal/-a TOP-GUMAR Sr jan 16, 2008 6:40 pm

VOZILO SA SPECIFIČNA NAMREČ KUPCEV JE ZELO MEJHN KROG, TOK DA BOŠ VEDU ZA NADALJNO PRODAJO, PODVOZJA NISO DOBRA----IZKUŠNJA KO SEM DELAL OPTIKE

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr jan 16, 2008 7:41 pm

Platforma je na osnovi Ford Focusa ST, nekateri deli podvozja (zadnji del) pa so enaki kot pri Mitshubishi Carismi. Tako da tak slabo že ne more bit ;)
O kerem letniku je govora?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Sr jan 16, 2008 8:01 pm

Modeli od letnika '96 do '00 so prva faza. -Manjše lučke na odbijačih, ena letva čez sprednji odbijač, H4 žarometi...
Modeli od '00 do '04 so druga faza. -Malo poširjen kolotek spredaj, večje lučke na odbijačih, dve letvi na sprednjem odbijaču, H7 žarometi, večji zavorni diski, prenovljena notranjost...

Pri prvih fazah je bil problem v rjavenju okoli luknje za nalivanje goriva. In pa na sprednjem koncu havbe - pod masko. Drugih karoserijskih napak, kolikor vem, nima.

Motorji so deloma Renaultovi (dizli), in pa Mithsubishijevi GDI (bencinarji). V mojem primeru motor ni problematičen. 1,9 dci si z Renaultovim deli glavo, blok in common rail.Tako da tudi filtri in podobni deli pašejo križem.

Cene so pod 10.000 €, kolikor vidim na avtonetu.

Pri drugi fazi in avtomatski klimi, obstaja možnost da bo nagajal ventilator kabine, ampak to se da precej poceni popravit. Lotanje potenciometra pri gumbu ali pa menjava tranzistorja za 3€ ob ventilatorju, odvisno kaj gre.

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Če jan 17, 2008 2:31 pm

ja gre se bolj za 00-04 ker cene že niso tako grozno različne.

Gre se mi za to, da bi imel malo več opreme. npr. komfortni zici lahko kombinirano z ledrem. drugače pa kolebam med bencincem pa dizlom. Bolj se nagibam k dizlu 1.9 samo z dizli je lako več problemov (turbina...)
Zanimajo me vozne lastnosti poraba, predvsem pa vzdržljivost motorjev.

tako da če mi kdo kakega priporoči iz avtoneta tako da malo bolje vem na čem smo.
Slika

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Napisal/-a sebaveh Če jan 17, 2008 3:13 pm

Sedeži so že samo po sebi zelo udobni, vsi so nastavljivi tudi po višini. Moj je tudi po nagibu sedalnega dela in po izbočenju ledvičnega dela. Vzglavniki so tudi ravno prav veliki in mehki. Sprednja dva imata še pri vseh modelih možnost, da ju podreš naprej. Spodaj sta dve kljukici za potegnit in gre cel naslon naprej.

Poraba pri 1,9 Dci je 5,9 do 6,2 litra, s turbino pa je tudi tako kot pri vseh drugih - če boš lepo delal z njo, ti bo dolgo služila; če ne pa ne. Moj še nima nobenih problemov, cene servisov so tudi spodobne. Nekaj informacij imaš tudi tu: http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... orum.php?9 Na tem forumu tudi sodelujem pod enakim imenom.
Vozne lastnosti so tudi dobre, mogoče je podvozje trdo za moj okus (seveda, v primerjavi s francozi).
Izpuhi pa zdržijo neverjetno dolgo. Sem že videl 10 let starega, s prvim izpuhom, brez da bi ga kdo sploh varil.

Na avtonetu jih ni dosti, pa tudi gledal nisem nobenega v živo. Ni se pa tudi nihče pritožil nad njimi, vsaj ne da bi jaz videl. Osebno bi se odločil mogoče celo za tega: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1768456# Tisti dela se da brez problemov popraviti, če s preostalimi deli vse štima. Ima pa poleg opreme še tempomat in gretje sedežev, pranje žarometov, potovalni računalnik, delno usnje na sedežih, lita platišča kot pri meni... (med zadnjimi modeli ki so prišli iz tovarne)

Avtomatsko klimo imajo večinoma vsi.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov