Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rwss
Nov uporabnik

Kraj: škocjan

enoprostorec vw sharan ali?

Napisal/-a rwss So nov 10, 2007 8:19 pm

Lep pozdrav vsem,zanima me kaj mislite o vw sharan, alhambra ali mogoče galaxy,primerjava vseh treh avtomobilov,obvezno z 1.9 tdi motorjem.Vnaprej hvala za odgovore

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo So nov 10, 2007 8:39 pm

To so praktično identični avti, nastali predvsem s sodelovanjem VW in FORDA.
Razlikujejo se le v par detajlih kot so maske in luči, drugačna platišča ali pokrovi
le teh, malo drugačne barve in osvetlitve notranjosti) Motorji so isti, poganjajo jih
bencinski 2.0 (VW), 2.3 (FORD) in 2.8 VW motorji, dizelski so vsi VW.

Motorji so dobri, v prvih modelih (1995-2000) 90KM in 110KM, v novejših modelih (2000-) 115 in 130 KM. Novejši motorji so sistem PD, starejši pa imajo klasično
bosch pumpo...

Poraba pri 110 konjskem sharanu je okvirno 6 litrov (lastne izkušnje, prevoženih
ca 55.000 km, avto je imel ob prodaji 275.000 km... Minimalna na relacijo je bila
malo ćez 5 litrov, maksimalna kar sem mel na tank pa 7,1)

Kakšnih večjih felerjev ni, je pa kup drobnarij, ki znajo tudi parati živce...
- hitro grejo k vragu seleni na prednjih rokah, menjava na cca 40-60kkm
- električni kabli so precej trdi in se pogosto precvikajo na pregibih, npr. v vratih
- stalno crkujejo stikala za stop lampe
- napenjalec zobatega jermena se z leti utrudi in začne prav grdo ružit, čeprav
to za mašino samo neposredno ni škodljivo...
-bremze so nekoliko preslabotne za to težo, zato je potrebno nekoliko pogosteje
menjavati ploščice ter na vsake toliko tudi diske...

Podatki ki jih navajam veljajo za prvi model (1995/6 - 2000), kolikor vem so jih po prenovi vseh modelov v večini odpravili, motorji pa so itak novejši. Sam sem si do
pred kratkim kastil sharana tdi 110, carat (vsa oprema) in sem bil z njim generalno
zelo zadovoljen.. Je blo nekaj manjših napak, vendar nič bistvenega. Avto pa sicer
dovolj udoben in predvsem prostoren ter uporaben.

Sam trenutno kupujem novejši model, tako da bom kar ostal na tem vozilu, sem probal
PSA-jev trojček (807,evasion,..) pa me ni prepričal...

Če te pa še kaj bolj konkretnega zanima, pa kar vprašaj...
Lep dan!

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss So nov 10, 2007 9:33 pm

Zanima me ford galaxy l 02,avto se prodaja na avto netu,avto je čipiran na 155 km,tip je že zamenjal eno goro delov zanima me če je ford bolj kvarljiv od vw?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Ne nov 11, 2007 10:23 am

Tudi jaz kupujem letnik nad 02 in mi je nekako vizuelno najbolj vsec fordov model.
Kot sem ze rekel, so avti praktično idntični, tako da je tezko reci, da je fordov galaxy bolj kvarljiv kot vwjev sharan... Lahko pa pri enem ali drugem naletis na slab
ali pa zgolj slabo vzdrzevan primerek, ki se bo pac nonstop kvaril.

Dej kaksen link, da vidimo za kater avto gre...
Lep dan!

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss Ne nov 11, 2007 7:21 pm

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Po nov 12, 2007 11:06 am

sploh ne zgleda napačen, oprema je super, če pravi da so odpravljene vse serijske
napake ga vprašaj, kaj točno to pomeni (katere napake).

Dobro preveri, če avto kaže kakšne znake da bi lahko imel več kilometrov, ker 150tisoč za to klaso avta ni ravno veliko.

Če boš šel avto gledat, pri testni vožnji bodi pozoren na nekakšno čudno cukanje med menjavanjem oz. dodajanjem in spuščanjem gasa - baje pri teh letnikih hitro
popusti en del polosovine - nekje na enem spoju, original stane z delom okrog 500 eurov... Se pa čuti kot bi mel avto en luft nekje v pogonskem sklopu.

Sicer pa je avto res zelo zaninimiv... Preveri koliko časa ga ima, če ga ima malo
časa obstaja tudi možnost, da le niso vse napake odpravljene...

Pa poročaj potem tukaj...
Lep dan!

Uporabniški avatar
EMiR
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a EMiR Po nov 12, 2007 11:19 am

men Tourani zgledajo dobro :)
A8 4.2 Quattro

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Po nov 12, 2007 11:25 am

Zgleda ze ok, samo je pa precej manjši... Kot bi primerjal c-maxa z galaxyjem...
Lep dan!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: enoprostorec vw sharan ali?

Napisal/-a Ivan36 Po nov 12, 2007 8:11 pm

rwss je napisal/-a:Lep pozdrav vsem,zanima me kaj mislite o vw sharan, alhambra ali mogoče galaxy,primerjava vseh treh avtomobilov,obvezno z 1.9 tdi motorjem.Vnaprej hvala za odgovore

Pa dobro no tukaj je že nekaj napisano samo dodaj tvoje vprašanje pa bo ;)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=57432

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss Pe nov 16, 2007 2:35 am

GoGo,sem šel pogledat ta avto in sem ga kupil,zaenkrat sem zadovoljen,mi pa posveti rumena lučka ob zagonu motorja,ko pase dotaknem pedala za zavoro neha svetit in se kasneje ne prižge več,mogoče kdo ve kaj bi to blo?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe nov 16, 2007 3:07 am

rwss je napisal/-a:GoGo,sem šel pogledat ta avto in sem ga kupil,zaenkrat sem zadovoljen,mi pa posveti rumena lučka ob zagonu motorja,ko pase dotaknem pedala za zavoro neha svetit in se kasneje ne prižge več,mogoče kdo ve kaj bi to blo?

stikalo za stop luči,verjetno.tista špirala ti sveti?če je to,je strošek minimalen,ukul 10e.
pa poglej,če ti sploh delajo stop luči,včasih nehajo.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale Pe nov 16, 2007 7:15 am

rwss - odličen avto si kupil. Naj ti dolgo in kvalitetno služi. Sicer pa, kot sem sam bral, naj bi bila razlika med tremi velikim (Sharan, Alhambra, Galaxy), najbolj v tem, da ima Ford drugačno podvozje - dosti boljše. Iz praxe pa nimam pojma. Sicer si tudi sam ogledujem takšne avteke, zato poročaj, kako se kaj obnese! :pop:

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe nov 16, 2007 9:36 am

Super rwss, naj ti dobro služi. Opremo maš pa itak dobro!
Povej mi sam, a ma strešno okno tud?

Sicer pa lučka je opozorilo, v primeru da ti nebi delale štop lampe,
ko pritisneš bremzo pa ugasne (razen seveda če stikalo ne dela,
takrat sveti stalno..)

Tudi jaz imam že rezerviranega, sem zanj izvedel čisto po naklučju, sploh ni bil v
oglasu. Ko sem ga včeraj peljal na malo daljšo probo (150 km) se bil tudi jaz presenečen, pelje se dosti dosti bolje kot sharan mk1, sam sem mislu da je pač
to izboljšava pri kompletnem trojčku mk2...Paskvale, od kot ti informacija da ima ford drugačno podvozje? Ker maš pomoje prav, ker ima ful dobro lego na cesti!

Sicer pa sem zaaral:
Ford Galaxy 1.9 Tdi, letnik 2003, 85 kw
1. lastnik, potrjena servisne
črna barva (navadna)
150.000 prevoženih

Oprema pa: 6xairbag, abs, esp, 4xelekt. stekla, ogrevana električna ogledala,
električno pomična sončna streha, alarm, ogrevani prednji sedeži, ogrevano
vetrobransko steklo, dvojna avtomatska klima, webasto, tempomat, radio cd (original), alu felge 16 col original, črna stekla original....

Avto je zelo dobro ohranjen, ima pa nekaj napak, za katere sem se posvetoval tudi na servisu:
-zamenjati moram kompresor klime (800 eur z delom)
-zamenjtati moram gume (gor še letne, ki ne bojo več za naslednjo sezono) - cena za zimsko 215/55/16 me je šokirala - vzel sm nokian, ki je najcenejša s ceno 120 eur/kos
- nardit moram redni servis, ter menjat prednje zavorne ploščice

Vse to me bo stalo cca 2000 eur, je bil pa lastnik fer in mi je vse to povedal in tudi
ceno spustil za to vsoto (ceno je m,el v osnovi 13.900, dal bo za 11.900, poleg tega
bo, ker je eden glavnih na izpostavi zavarovalnice v svojem kraju, uredil, da dobim
takoj 50% popustna na obvezno in kasko zavarovanje... Sem kar zadovoljen...

Rwss, ti pa poročaj kako boš zadovoljen z avtom...
Lep dan!

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss Pe dec 14, 2007 8:53 pm

GoGo kako se ti obnese avto,zdej si verjetno naredu nekaj kilometrov?
Zanima me kako dolgo se moraš vozit da ti začne delat gretje oz. da se motor segreje na 90 stopinj,če ima kdo izkušnje z sharanom,galaxy...prosim za odgovore

X13
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a X13 Pe dec 14, 2007 11:37 pm

Galaxy je najbolši. Paše najlepši je.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo Pe dec 14, 2007 11:40 pm

ja, avto je par tednov pri hiši, pa je že nabral 2500 novih kilometrov. Generalno sem
zelo zadovoljen...Sicer ga večinoma vozi žena in je tudi zelo zadovoljna z njim.

Je pa res ja, da rabi ful časa, da se ogreje na delovno temperaturo...Ponavadi je to
cca 10-15 km, če pa greš bolj lagano, pa še več. Pa se ne sekiramo, tudi pri sharanu
prej je bilo tako, no mogoče se je ogrel malenkost prej...Gretje sedežev ta čas
poskrbi, da ni premrzlo.

Kolk maš pa ti porabo kej, v mešanem ciklu? Nam se giba nekje med 6.7 in 7.2, kar je
za cca liter več kot pri prejšnjem agregatu (stari 110 km tdi). (je pa verjetno res,
da ga malo bolj priganjamo, ker nima potovalnega računalnika, in se ne pazi, ker ne
vidiš kok ti pije, dokler ne greš na pumpo)

Ker imam težave z agr ventilom, razmišljam da bi ga obenem ko bodo na rsr prebrikali, dal še čipat na 145 konjev, pa sem v dvomih, koliko se bo to poznalo
pri performansih in pri porabi, Avto ma le 2 toni, z 2-3 potniki... Kako ti ocenjuješ
zmogljivosti, si zadovoljen?
Lep dan!

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss Ne dec 16, 2007 7:13 pm

Ja z porabo sem zelo zadovolen se giblje od 6,5 do 7,5 tako da okrog tega ni kej.
Sam me pa matra ker se avto ful dolgo ne segreje :twisted: gretje v kabini začne delat po enih5-8 km,motor se pa ne segreje prej kot po 20 km.
Moj avto je čipiran,in gre kot strela poraba je približno enaka kot pri tebi,kolk se pa pozna pa ne vem ker nisem vozu nobenga 116 KM tako da ti ne morem rečt.
Zanima me kolk bi bil vreden originalen čip 116 KM ker bi ga prodal? lp

rwss
Nov uporabnik

Napisal/-a rwss Ne jan 27, 2008 1:03 pm

GoGo,a mi lahko poveš če ima galaxy posebno varovalko za webasto?Jaz imam samo belgijska navodila tako da se ne znajdem preveč
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov