Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

freak70
Nov uporabnik

Nakup: Nova Mazda 6 SportCombi ali Alfa 159 SW

Napisal/-a freak70 Sr jan 30, 2008 10:58 pm

Pozdravljeni,
v kratkem bomo kupil nov avto srednjega razreda. Trenutno sta v ožjem izboru Alfa 159 SW 1.9 JTDM z opremo Distinctive, ter nekaj dodatki (ksenon, 17 zoll felne, strešne letve, mp3,...), kar bi vse skupaj naneslo cca. 31.000 €.

Druga varianta je nova Mazda 6 SportCombi 140 z opremo GTA, ta oprema ima praktično že vse (ksenon, BOSE zvočni sistem, 18 zoll platišča, športni paket, ogrevana sprednja sedeža, blago-usnje na sedežih,.......) za ceno 28.000 €.

Obe ceni sta brez popustov.

Že od nekdaj so mi všeč Alfe in ta me je kot prva prepričala, da bi jo lahko tudi kupil. Vendar pa me tudi ta Mazda močno mika. Alfo sem tudi že vozil, Mazde pa še ne. Cena gre v prid MAzde - tudi oprema, obliki sta mi obe všeč, tudi notranjosti.

Mogoče z vaše strani kakšni namigi, je kdo morebiti že vozil novo šestico.
Kakršnakoli info bo dobrodošla pri odločitvi, saj sta avtomobila trenutno pri odločitvi na isti ravni, torej bodo pri nakupu odločale malenkosti.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jan 31, 2008 12:01 am

ko boš dobil končno ceno za oba avtomobila, bo razmerje v prid mazdi verjetno manjše
oba sta dobra izbira, če je razlika res taka potem bi izbral mazdo, vendar boš po moje dobil popust pri alfi in bo cena zelo podobna- že osnovni popust trenutno znaša 2000 eur ;)
lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 31, 2008 12:25 am

mazda nov model.. pa dobri in varčni so tile njihovi dizli, dvomim pa da je alfa kj slabša

freak70
Nov uporabnik

Napisal/-a freak70 Če jan 31, 2008 1:36 pm

Danes sem si v živo ogledal novo Mazdo 6 - bila je sicer limuzina, saj ostale različice šele prihajajo, stopnja opreme TE Plus - kiima skoraj vse. Znotraj deluje prostorno, tudi na zadnjih sedežih, glede na to da sem višje postave in imam prednji sedežkar nazaj. Uporabljeni materiali so mi delovali nekako plastično, erkonomija pa je OK. Čqakam na to, da pogledam še različico GTA ko jo bodo imeli, takrat jo bom šel tudi vozit. Nekateri članki govorijo o tem, da je nova šestica izredno trd avto za vozit - torej čutiš vsako neravnino in da je najtrši avto v srednjem razredu. če je to res, ji to nekako ne bo v plus, še posebej če vzamemo raven opreme GTA ko ima 18 zcolska platišča. Bo treba vozit pa potem komentirat.

Sicer bo zato vsak komentar, še sploh tisti, ki ste novo šestico že vozili več kot dobrodošel.
LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 31, 2008 2:30 pm

http://www.youtube.com/watch?v=9CwFN4GlzU4

Celo Clarkson (na koncu videa) pohvali lego Mazde 6.. kar je zanj čudno... mislim.. da hvali avto, ki stane manj kot 30k funtov ;)

speedy_gonzales
Nov uporabnik

Kraj: prevalje

Napisal/-a speedy_gonzales Če jan 31, 2008 5:45 pm

mi imamo mazdo 6 sportcombi že 4leta sicer star model. Ta avto je za svojo ceno odličen: lega na cesti zmogljivost dizelskega agregata(2.0t 135km). imela je porodne težave inboard computer, klima, radio so se pokvarili prvi mesec ampak zdaj deluje popolno. priporočam definitivno mazdo..

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jan 31, 2008 5:51 pm

Če rabiš prostoren avto potem zagotovo mazdo nimaš kaj razmišljat.

Glede plastičnosti pa sicer še nisem sedel v mazdi ampak opažam da dosti ljudi ki kr naprej poslušajo od euroavto loverjev poslušajo o plastičnosti nese ta predsodek s sabo ko gleda avto čeprav so ravno toliko plastični kot njihova EU konkurenca.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
S16nejko
Nov uporabnik

Napisal/-a S16nejko Če jan 31, 2008 6:59 pm

Sam sem zadnjič vozil novo Mazdo 6 (sicer limuzino) in je avto res dokaj ˝trd˝, ampak mi je to bil prej plus kot minus...Lega na cesti je zelo dobra-predvsem zaradi ˝trdega˝ podvozja, hrup v kokpitu je minimalen, volan je zelo direkten, edina slabost pa so zavore- saj mi je vse delovalo nekam ˝mlahavo˝ -verjetno pa je to tudi zato, ker je avto imel šele okoli 2000km prevoženih...

Sam bi se odločil za Mazdo- 3000€ ˝prihranka˝ je konec koncev kar lep kupček denarja :)

Pa še dve slikci za lažjo odločitev :P
Slika
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Če jan 31, 2008 9:16 pm

a_sist je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=9CwFN4GlzU4

Celo Clarkson (na koncu videa) pohvali lego Mazde 6.. kar je zanj čudno... mislim.. da hvali avto, ki stane manj kot 30k funtov ;)

Ta test je o strai mazdi6 ;)

Kaj pa on misli o sedanjem srednjem razredu pa tu vse piše:

KLIK

This is one of those cars that’s demonstrably and appreciably better than any other mid-range four-door family saloon. .... It is an absolute gem.

Dvomim sicer, da bi to kakorkoli pripomoglo k odločitvi, tako da svetujem test obeh in šele nato odločanje.

Ta video pa tudi dvomim, da ne bi že vsi videli: VIDEO
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov