Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

jureprek
Nov uporabnik

laguna grandtour

Napisal/-a jureprek So feb 02, 2008 12:13 pm

zivjo,

Zanimam se za laguno grandtour (rabljeno). Vzel bi verzijo prejsnega modela ampak novejso verzijo prejsnega modela (facelift).

Ker vem da so imeli starejsi modeli probleme s turbinami in kdo ve kaj se vse, me zanima kako je z novejso verzijo prejsnega modela.

Rad bi konkretne komentarje porsim ne pisite laguna je zanic, prosim ce mi poveste, kaj so popravili in kaj je se zmeraj problematicno.

Najlepsa havalal za odgovore.

Jure

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 02, 2008 12:21 pm

Kolkor jaz vem, je problematična samo letnik 2002, pa še to ,baje, samo prva polovica. Kasnejše naj ne bi imele več takih problemov (turbina).

jureprek
Nov uporabnik

Napisal/-a jureprek So feb 02, 2008 12:24 pm

Hvala za hiter odgovor!

Je se kaj drugega kar bi mogel vedeti in ali je avtop s 100km pametno kupovati letnik 2005.

Hvala

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: laguna grandtour

Napisal/-a Ivan36 So feb 02, 2008 12:27 pm

jureprek je napisal/-a:zivjo,

Zanimam se za laguno grandtour (rabljeno). Vzel bi verzijo prejsnega modela ampak novejso verzijo prejsnega modela (facelift).

Ker vem da so imeli starejsi modeli probleme s turbinami in kdo ve kaj se vse, me zanima kako je z novejso verzijo prejsnega modela.

Rad bi konkretne komentarje porsim ne pisite laguna je zanic, prosim ce mi poveste, kaj so popravili in kaj je se zmeraj problematicno.

Najlepsa havalal za odgovore.

Jure

Dej spravte se na Renault forum tam je veselica o teh vozilih :har :rofl pa tak je drgač s temi avti veliki večini lepo služijo brez ene same xetra okvare vse v normali tako, da kupi res eno dobro ohranjeno magari benz 2.0i bo ziher vredu 8)
Je pa zanič notranjost slabi materijali in utesnjenost za volanom tudi po višini ni radodarna tako, da več kakor 6000€ ne bi dal zanjo nikoli :!: Pa brez exotike prosim čim bolj regular nič Xenona in podobne navlake ;) .

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So feb 02, 2008 12:30 pm

Od l.2004 naprej so odpravljeni problemi na turbini oz. motorjih 1.9 dci (navor 300Nm) in to bi jaz osebno kupil, če bi iskal kaj takšnega. Imel pa sem Megana grandtour točno s tem motorjem in sem ga dobesedno čakal, da je prišel ta model z odpravljenimi težavami glede motorja in povečanim navorom.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So feb 02, 2008 12:43 pm

_Pancho_ je napisal/-a:Od l.2004 naprej so odpravljeni problemi na turbini oz. motorjih 1.9 dci (navor 300Nm) in to bi jaz osebno kupil, če bi iskal kaj takšnega. Imel pa sem Megana grandtour točno s tem motorjem in sem ga dobesedno čakal, da je prišel ta model z odpravljenimi težavami glede motorja in povečanim navorom.

In kje je razlika med 270Nm in 300Nm?

Uporabniški avatar
tofast
Nov uporabnik

Napisal/-a tofast So feb 02, 2008 12:57 pm

sem lastnik lagune l2001 1.8 16V, kupil sem rabljeno z slo poreklom. Razna natolcevanja, da so ti avomobili zanič in oh in sploh so povečini od takih, ki ji še blizu niso prišli. ne rečem, da ni težav vendar s katerim jih pa ni. sam zaenkrat nisem imel težav (2leti) in sem zelo zadovoljen z njo. še za informacijo. za drugi avto pri družini smo kupili novega megana, ki pa se nikakor ne more primerjati z eleganco lagune, četudi je starejša. Laguno ti vsekakor priporočam sploh ker se odločaš za novejši model Lagune II, ki nimajo težav z turbinami. :D :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov