Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Nakup Opel Vectra 2.0 dTI

Napisal/-a JanJ So feb 02, 2008 2:30 pm

Pozdravljeni,
po temeljite pregledu avto.neta sem ugotovil da med karavani za približno 11.000 eur dobim največ opreme in sprejemljiv letnik v vectri in sicer karavanska različica 2.0 diesel. Gledal sem tole vectro pa me zanima kaj mislite o njej?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1835920#

Kakšni so nasploh opli, kako se obnesejo, ali je res poraba večja kot pri drugih dizlih?
LP Jan

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 02, 2008 2:56 pm

za ta denar dobiš tudi sprejemljiv letnik passat-a karavan-a ;)

sa
Nov uporabnik

Napisal/-a sa So feb 02, 2008 7:15 pm

Imel sem ta motor v astri karavan, letnik 2000 km. Prevozil sem 150.000 km. poraba na AC 6,5 +, po mestu 7,5, verjetno je Vectra malce težja. Moč in navor popolnoma zadostujeta. Pri 120 k km se je pokvaril merilec masnega pretoka zraka - LMM (400 € na pooblaščenem servisu), pri 150.000 km je bil menjan kondezator klime. Poraba olja do 1liter na 5000 km. Servis na 15k km. Ima kar izrazito turbo luknjo. Nobenih težav z rjo, pa je bil avto ves čas parkiran v garaži, tudi ogrevani.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So feb 02, 2008 8:14 pm

za ta denar nč res ne dobiš sprejemljivega passata, ker sigurno ne bo 2004 letnik pa tud prevoženih bo mel kar lepo več kot 120t ;)

doma sta dva 2.0 DTI-ja, edn v vectri B caravan in en v astri G caravan. Zmogljivosti čist zadovoljive, astra sicer precej bolj potegne, čeprav ima le cca 100 kil manj, prožen je dost, js se po mestu s 4. komot fijakam, poraba je pa tam 6.5 pa tud do 7.5, odvisno kje pa kako vozš. za prehitevat nekej ni, sploh če maš poln avto, vendarle ima le 100 konjev, morda bi pogledal za kakim 2.2 DTI, tisto se že mal bolj pozna. drugače pa smo zadovoljni vsi 100 na uro. po mojih izkušnjah nimaš kaj falit.

p.s.
resda je passat kvalitetnejši, ima tudi boljši motor (tdi, razen če gledaš oplov cdti), vendar nikakor ni vreden svoje cene, ima opel večjo vrednost glede na ceno, ker za en povprečen avto ni nič slabši od vw ;)

lp

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So feb 02, 2008 9:20 pm

adis je napisal/-a:za ta denar dobiš tudi sprejemljiv letnik passat-a karavan-a ;)

So what?
Verjetno najbolj precenjen avto na trgu rabljenih vozil (za Golfom) ... Dejte se mal zadržat VAG f.ckerji, ker najedate v vsaki temi kjer se pojavi beseda karavan. Če človeka zanima konkreten avto ni treba takoj turit vašega precenjenega Passata! :idea: Za isto ceno bo dobil le bolj zmatrano, starejše ali neopremljeno vozilo.

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward So feb 02, 2008 9:30 pm

DA si malo sposodim temo, pozno kdo ta avto oz ve kaj o njem?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1856074

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So feb 02, 2008 9:33 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
adis je napisal/-a:za ta denar dobiš tudi sprejemljiv letnik passat-a karavan-a ;)

So what?
Verjetno najbolj precenjen avto na trgu rabljenih vozil (za Golfom) ... Dejte se mal zadržat VAG f.ckerji, ker najedate v vsaki temi kjer se pojavi beseda karavan. Če človeka zanima konkreten avto ni treba takoj turit vašega precenjenega Passata! :idea: Za isto ceno bo dobil le bolj zmatrano, starejše ali neopremljeno vozilo.

off: če nebi imel izkušenj z opel vectro in z passatom nebi tega pisal. tko da se ti vzdrž takih ali drugačnih komentarjev, ki bi lahko užalili kakšnega uporabnika na a.com

če imaš kak predlog ga podaj, če ne pa....

on: da, imel sem podobne težave z lmm kar 2x sm ga menjal v 2 letih in vsakič je bil strošek po cca. 300€...rja hm...tu pa tam je bila opazna rožica
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov