Včeraj bi lahko šel na testno vožnjo z 308, sicer ne s tem motorjem, vendar se mi že v salonu ni dopadel . Posebno me je motila zunanjost, medtem ko na notranjost nimam pripomb. Opazil sem še zelo mali prtlažnik. Sem pa rade volje skočil v bližnji salon na tesno vožnjo z Hyundai i30.
tut moj fotr je pred to dilemo, čeprov se mu zdi predrag za konkurenco ( on hoče 308 Premium Plus, dizla ) smo ga mel na testu za 2h in vsaj za dizla ( 100kw ) loh rečem da gre supr in nasplošno ni blo nč narobe..., sm vozu tut dizla z 80kw in je tut uredu, za bencinarja pa neb vedu. najbolj da greš na testno vožno, ziher ti ga bojo dal za urco al pa dve pa sam sprobaš če še nisi...
men osebno ni všeč, v primerjavi z staro 307ico k je bla bomba je nula. kar se motorja tiče, ne more biti velike razlike v primerjavi z 307 1.6 110KM (mal dodatnih kil se hitr izniči z +10KM)
čist preprost razlog zaradi katerega ga nebi kupil:
Od kje njim (peugeotu) take cene??? glede na konkurenco ma cene enostavno previsoke.
PS: pišem zato ker sem do pred kratkim imel v lastni 206, in mi je prbližno jasno razmerje cena/kvaliteta/kvarljivost
LudiLimun je napisal/-a:... kar se motorja tiče, ne more biti velike razlike v primerjavi z 307 1.6 110KM (mal dodatnih kil se hitr izniči z +10KM)...
110 KM je čisti PSA motor, 120 KM je bil razvit skupaj z BMW-jem (tudi Mini), proizvaja ga sicer za oba koncerna PSA in je precej razlik - tudi v delovanju (obnašanju)
nedvomno esem, se strinjam. ampak prou velike znanosti ni, ker dodatna teža je še vedno dodatna teža, in pr obeh motorjih je en kilogram enak enemu kilogramu.
ne mislim vplivati na mnenje nikogar, ampak moje je takšno, kot že omenjeno v prejšnjem mojem komentarju. imam prekleto velik izkušenj s peugeotom. upam, da so danes stvari drugačne, a žal ne verjamem.
tudi jaz imam nekaj izkušenj z PSA avti .... sicer če bi se dalo dobit, bi jaz vzel motor 2.0 Hdi 110KM (RHS, RHZ) ....
@patrik , povej mi na kakšno relacijo se voziš, ker za "zelo majhne" relacije bencinski motorji (te novejši niso dobri) sem že imel primer da ga je zalilo enostavno ....ampak pustimo ....avto je laufal minutko in potem spet en dan nič in tako naprej ....če delaš vsaj 10KM na dan je ubistvu vsak motor dober.
seveda pa če boš mrzel motor lepo vozil in delal redne servise ( če se da na original servisu) ti bo motor lepo delal. seveda tudi nekaj zavisi od črpalke, kjer črpaš gorivo (priporočljive so novejše črpalke (OMV, AGIP, MOL ...)