Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bluesman
Novinec

nakup nove astre

Napisal/-a bluesman Sr feb 13, 2008 7:04 am

Lep pozdrav,

počasi bom kupoval nov avto. Denarja je dovolj tudi za kakega passata, vendar mi ni dajat veliko denarja za večji avto in manj opreme. Oblikovno mi je všeč astra mogoče celo karavan, čeprav ga ne potrebujem (karavana). Do zdaj sem imel vw passat variant, letnik 1998. Karavan se mi zdi zelo uporaben, ker nočem avtomobila za šminkiranje.

Zanima me, če je kdo kupoval astro pred kratkim. Zanima me kvaliteta sedežev in materiala. Definitivno bom vzel opremo cosmo in še kaj poleg. A ima kdo izkušnje z Oplovo navigacijo? Kupil bom dizla 1.9, 120KM, prebral pa sem, da pride nov motor 1.7 z 125KM, ki naj bi bil še boljši. Torej prosim za mnenje.

-ivek-
Nov uporabnik

Napisal/-a -ivek- Sr feb 13, 2008 9:38 am

Jaz sm kupil astro L.06 njoy in moji starši so si kupil astro L.07 cosmo, obe mašini 1.6 bencinar (105 in 115 KM - ki ima porabo isto kot 105KM). V obeh primerih potovalni računalnik pokvarjen in na pooblaščenem servisu ga ne znajo popravit Avtotehna VIS LJ, eno leto ga popravljajo oz.eno leto me vlečejo za nos ampak me to ne moti ker je moj fotr penzionist in je na servisu enkrat tedensko in ima dovolj časa,... trenutno smo jih tožili ampak ne samo zaradi tega ampak tudi zato, ker so mi serviserji razbili drugo astro,...v obeh primerih je menjalnik trd, še posebi iz druge v tretjo prestavo. Iz druge v prvo se skoraj ne da prestavit med vožnjo kadar se ustavljaš, obvezno se moraš prvo ustavit.V obeh primerih slaba zatesnjenost zadnjih luči, vpadanje vode, bil na servisu, nič naredili,...Pri prvem se ne da prtljažnik normalno zapret, ko zapreš se sam odpre, moraš večjo silo uporabit, bil na servisu, nič naredili,...
pri drugem se mi vsake toliko časa vsa eloktronika med vožnjo ugasne in za dve sekundi se nazaj prižge. Pri prvem mi display na sredini armature nekaj časa ne dela, nekaj časa dela, odvisno od vremena. V obeh primerih kadar je motor hladen pri speljevanju avto trese kot da ima 300.000 km in nobenega servisa. V obeh primerih sta motorja v nižjih vrtljajih zelo lena. Povprečana poraba 8.4L, jaz in fotr enako, čisto normalna vožnja, da bolje ne more biti. Drugače pa opel slovi po veliki porabi od konkurence.V obeh primerih črički na armaturi še posebej pri prvem. Sredinski naslon za roke je nepraktičen, kadar sedi sovoznik kot, da naslona nimam, ki je zelo majhen in neuporaben. Kar se pa tiče vprašanja tvojih sedežev- v obeh primerih enako sranje samo da ma cosmo ob strani usnje, nobenega oprijema, drugače pa športni sedeži so v redu sem se peljal v njih in je dost boljše. Kar se tiče stabilnosti je tud v redu, drugače pa sem vozil focusa dost boljši kot astra, golfa, ki je tudi dosti boljši kot astra. O dizlih pa nimam izkušenj in tudi nobenega ne poznam, da bi ga imel. Je pa tko kogar koli vprašaš je njegov avto brez napak-najboljši. Če imam še kaj bom napisal...

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Sr feb 13, 2008 11:33 am

No ja,

saj še nisem popolnoma odločen. Astra je imela dobro ceno, ko sem zaprosil za predračun. Golf je recimo dosti dražji, sploh karavan. Kolega ima Zafiro in je kar zadovoljen. Za navigacijo tudi nisem še prepričan. Sem pa navdušen nad ekrani, ne vem zakaj.

Hvala za podroben opis. Se priporočam še za kakšno mnenje.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 13, 2008 12:01 pm

Tudi jst sem lani kupoval novi avto, izbira je bla tud astra z 1.6 motorjem. Dobil sem jo na test, avto je imel 6.000 km vendar je bil tak kot da jih ima najman 100.000. Sicer motor ni nek biser, pač klasičen 16V ki ga je treba tiščat v obrate da potegne. Me je pa zelo mtilo to, da je imel avto že pri teh km precej razštelano armaturko, kar se je poznalo na št. čričkih, tud sama ergonomija za volanom mi ni bla všečna, sedeži niso nič posebnega, so pa izdatno nastavljivi, všeč mi je bil pa usnjen multifunkcijski volan. Sej astra je všečen avto, tud cenovno dost ugoden vendar me nekak ni prepričala. Potem sem dobil na test še golfa (ki je bil sicer favorit) za katerega sem se na koncu tudi odločil.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr feb 13, 2008 12:03 pm

Jaz imam Astro GTC 1,9 CDTI dve leti (prevoženih 50.000 km) in nobenih problemov. Kdaj pa kdaj se oglasi kakšen čriček, ena nepomembna guma (tesnilo) na motornem pokrovu odpada in to je vse. Bratu je na njegovi 1,7 CDTI šla po treh letih turbina, a so jo zamenjali pod garancijo. Imam pa še model pred faceliftom. Po prenovi so spremenili barvo plastike in nekaj materijalov, pa tudi sedeži v paketu Cosmo imajo manj bočnega oprijema.

Motor je zame povsem dovolj, ni pa nič eksplozivnega. Poraba je od 5,5 do 6,0 litra (odvisno tudi od velikosti gum), včasih sem jo spravil tudi na 5,2. Kako se motor obnese v polno natovorjenem karavanu, pa ne vem. Predlagam, da doplačaš športno podvozje (minimalno doplačilo). Potem dobiš posebno stikalo SPORT in ob pritisku je pedal za plin bolj odziven. Odlično ob bolj tveganih prehitevanjih. Je pa avto še vedno dovolj udoben, tudi na slabših cestah. Menjalnik je čisto povprečen, zavore so v redu.

Odlagalnih površin je zelo malo, preglednost iz avta je dokaj slaba.

Zame kot običajnega voznika, je lega na cesti odlična. Nikoli me ne zanaša, tudi če hitreje zapeljem v ovinek. To so izkušnje ob vožnji po omejitvah oziroma malce nad. ESP boš dobil serijsko s tem motorjem.

Satelitske nimam, a se mi serijski zaslon radija ne zdi pretirano velik. Vprašanje, kako je prek njega spremljat navodila satelitske navigacije.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 13, 2008 3:30 pm

tud mi mamo doma astro (gtc) z 1.6 mašino (105 konj).

-ivek-, očitno nimate preveč sreče z astro. Naša je kr uredu, razen tega, da je enkrt spustil plin v klimi, ni blo nobenega drugega problema. Tud nobenega črička še nisem slišal zaenkrt.

Drgač pa motorja 1.7 s 125 konji v astri ni (in ga pomoje tudi ne bo). Imaš pa 110 konjskega, ki pa je celo dražji od 1.9 CDTI s 120 konji.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov