Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cvetko
Nov uporabnik

Kraj: ORMOŽ

Nissa Note

Napisal/-a cvetko Če feb 21, 2008 11:20 pm

Dober večer,

zanima me nekaj. Ko sem gledo ta avto (ata je domu prospekte prineso in je ves navdušen nad njim) sem opazil nekaj! http://www.nissan.si/cenikinoprema/note/noteSV.pdf No ne razumem kaj mislijo z tem ESP (pri motorju 1,6) . No reko je ke se mu ful dopadne. Jaz sem mu predlago fiata (Grande punto ali pa Bravota). Reko je da bencinar žere nekje okoli 6l tak, da bi kar bencinara vzejo! Jaz mu predlagam dizla saj na leto naredi 50k km!

LP

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Če feb 21, 2008 11:25 pm

Za 50k km na let raje vzej bencinarja..
Drugače pa ne štekam nič tvojega posta.. DAj bolj v normalnem jeziku

cvetko
Nov uporabnik

Napisal/-a cvetko Če feb 21, 2008 11:37 pm

Glej piše v prospektu, ESP (pri 1.6 motorju) hkrati je to najvišja oprema. Zanima me kakšno opremo bi moral vzeti, da bi imel še ESP! In kakšen je ta avto nasploh?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če feb 21, 2008 11:57 pm

za 50k km bi se pa že splačal kupt dizla.

Te pa še vseeno ne razumem najbolje to z ESP. Ti želiš z motorjem 1.6 imeti ESP in ne veš, kater paket opreme bi bil že dovolj, da je v njem ESP? Right?
Slika

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Pe feb 22, 2008 7:25 am

jest razumem cenik tko:
če hočeš met ESP moras kupi bencinca 1.6 z opremo TEKNA

cvetko
Nov uporabnik

Napisal/-a cvetko Pe feb 22, 2008 7:39 am

Želim znati, koliko stane ESP oz. kateri paket opreme se mora vzeti, da bi bil ESP zraven. Potem poleg dizla ESP sploh ni na voljo? Zanimivo je to!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe feb 22, 2008 7:50 am

cvetko je napisal/-a:Želim znati, koliko stane ESP oz. kateri paket opreme se mora vzeti, da bi bil ESP zraven. Potem poleg dizla ESP sploh ni na voljo? Zanimivo je to!

Določeni avtomobilski proizvajalci imajo tumpasto politiko, da razen pri močnejših motorjih ESP sistema, ki se zaradi medijskega pompa prodaja kot vroče žemljice pogojnujejo ESP močnejšim motorjem, kar je meni osebno bedarija. Tudi v 1.2 motorju s 60KM lahko ESP pride prav, saj ESP in moč motorja nimata veliko skupnega v smislu, da 60 KM ni dovolj, da nebi ESP deloval ali bil uporaben. Tako naprimer če kupuješ Seat ibizo, pri najšibkejših motorjih ne moreš naročit ESP-ja.

Cenik dejansko gre razumeti v smeri, da v primeru, da vzameš 1.6 motor ter omenjen nivo opreme, dobiš ESP serijsko zraven - če pa ti je na voljo za doplačilo: cena je med 450 do 600 € odvisno od avtomobilskega proizvajalca, pa nikjer ne piše, tako da ne razumem, zakaj se za take informacije, ne obrneš direktno na njih? - skrajno čudno je namreč, da bi ESP imel samo bencinski motor in noben dizel...

Bi pa osebno prekleto premislil, če sem res pripravljen dati 17.520€ ozirom 18.500€ samo zaradi ESP-ja. To so namreč že zneski, ko lahko gledaš večje avtomobile z nekoliko manj opreme, vendar pa bolj udobne za potovanja (50.000 km letno je vendarle precej). Prav tako ni zanemarljiv podatek tudi to, da praktično vsak kos dodatne opreme viša ceno zavarovanja... In osebno bi na na vsak način za toliko KM kupil dizla.

cvetko
Nov uporabnik

Napisal/-a cvetko Pe feb 22, 2008 11:51 pm

finta je v tem, da sem mislo, da sploh ne bi bilo možno imeti ESP! Vem, da se naj na njih obre in se bo tudi mogo! :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov