Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe feb 22, 2008 9:32 am

jst bi tega, avto rak al kaj je prijavu policiji..

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Pe feb 22, 2008 12:03 pm

Sem zadevo preveril na policiji in avto naj bi bil res ukraden!
To sem javil na Avto Rak, kjer je bil nad tem podatko presenečen. Je rekel da bo poklical policijo, da v italiji preverijo, ali je bil res ukraden in se mi zahvalil za ta podatek ter opravičil.

Odgovor še čakam!

Še zanimivost: Avto je bil v sloveniji prvič registriran januarja 2007, kot ukradeno vozilo pa prijavljen šele maja 2007!

lp
It's never good enough.

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Pe feb 22, 2008 12:20 pm

ti bo vrnil aro?

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Pe feb 22, 2008 2:21 pm

Aro mi bo vrnil, avto je pa tudi umaknil iz prodaje! Drug teden se dobi še s prejšnjim lastnikom, tako da bodo probal ugotovit, kdo je avto pripeljal v Slovenijo.

Izgleda, da v avtohiši Avto Rak res niso vedeli, kak avto so kupili od prejšnjega lastnika!
Kaj nič ne preverijo, kaj kupijo? :?:
It's never good enough.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe feb 22, 2008 11:12 pm

hous3r je napisal/-a:Aro mi bo vrnil, avto je pa tudi umaknil iz prodaje! Drug teden se dobi še s prejšnjim lastnikom, tako da bodo probal ugotovit, kdo je avto pripeljal v Slovenijo.

Izgleda, da v avtohiši Avto Rak res niso vedeli, kak avto so kupili od prejšnjega lastnika!
Kaj nič ne preverijo, kaj kupijo? :?:

dvomjivo je da nič ne preverijo...
razen če delajo po domače..
danes sem se pogovarjal z enim prodajalcem je razlagu kaj vse preverijo preden uzamejo avto noter...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So feb 23, 2008 10:36 am

hladni je napisal/-a:dajte no, sam laptop rabiš in v 5 minutah preveriš ali je ukraden al ne. Raje to, ko da ga 2dni polirajo!

Veliko je primerov, da avto hiša uvozi rabljen avto, ga pri nas proda, potem pa se še le čez nekaj mescev številka šasije pojavi v evidenci ukradenih vozil.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So feb 23, 2008 10:45 am

f.taunus je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:dajte no, sam laptop rabiš in v 5 minutah preveriš ali je ukraden al ne. Raje to, ko da ga 2dni polirajo!

Veliko je primerov, da avto hiša uvozi rabljen avto, ga pri nas proda, potem pa se še le čez nekaj mescev številka šasije pojavi v evidenci ukradenih vozil.

to vsekakor drži..
to je gospodarski kriminal...
katastrofa!

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So feb 23, 2008 10:51 am

hous3r je napisal/-a:Še zanimivost: Avto je bil v sloveniji prvič registriran januarja 2007, kot ukradeno vozilo pa prijavljen šele maja 2007!

lp

5 mesecev so odlašali z prijavo ukradenega vozila?
Ali je prvi lastnik bil en dan tako vsekan, da je potem 5 mesecev iskal, kje je avto pustil, ali pa je bila goljufija...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So feb 23, 2008 11:06 am

Davor, ne gre za klasične lastnike, ampak za lizing hiše v večini primerov.

Kriminalec kupi vozilo na lizing, ga proda naprej, še le čez nekaj mesecev pa začne lizing hiša (uradni lastnik vozila) iskati svoje vozilo, ker uporabnik ne plačuje obrokov.

Mi je pa vse skupaj malo nenavadno, kako uspe recimo pri nas uvoziti to vozilo, če kupoprodajna pogodba sploh ni bila sklenjena z lastnikom vozila, pa tudi številke šasije sploh ne spreminjajo, da bi preprečili sledljivost avtomobila.

Pa še en primer ravno včeraj iz 24ur. Gospa je kupila avto, za katerega se je kasneje ugotovilo, da je ukraden in so ji ga zasegli. Potem so ji vozilo vrnili, ampak ga ne more registrirati (najbrž zato, ker mora prvo s pravim lastnikom urediti papirologijo). Kako za vraga je lahko ta gospa prvič uspešno registrirala vozilo, pa zakaj so ji ga vrnili, če je bilo ukradeno? :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So feb 23, 2008 11:21 am

f.taunus je napisal/-a:Davor, ne gre za klasične lastnike, ampak za lizing hiše v večini primerov.

Kriminalec kupi vozilo na lizing, ga proda naprej, še le čez nekaj mesecev pa začne lizing hiša (uradni lastnik vozila) iskati svoje vozilo, ker uporabnik ne plačuje obrokov.

Mi je pa vse skupaj malo nenavadno, kako uspe recimo pri nas uvoziti to vozilo, če kupoprodajna pogodba sploh ni bila sklenjena z lastnikom vozila, pa tudi številke šasije sploh ne spreminjajo, da bi preprečili sledljivost avtomobila.

Pa še en primer ravno včeraj iz 24ur. Gospa je kupila avto, za katerega se je kasneje ugotovilo, da je ukraden in so ji ga zasegli. Potem so ji vozilo vrnili, ampak ga ne more registrirati (najbrž zato, ker mora prvo s pravim lastnikom urediti papirologijo). Kako za vraga je lahko ta gospa prvič uspešno registrirala vozilo, pa zakaj so ji ga vrnili, če je bilo ukradeno? :?

ja dobli smo podatke iz šengenskega informacijskega sistema..
in kar naenkrat se je pojavlo veliko avtov ki so bili ukradeni v tujini in v slo registrirani... (prej ni imal država podatkov da so ukradeni..)

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian So feb 23, 2008 12:54 pm

V današnjem Delu je novica, da so po uveljavitvi schengenskih meja in vključitvi v evropski informacijski sistem policisti na naših cestah in mejnih prehodih odkrili kar nekaj ukradenih vozil, ki so bila odvzeta v tujini in nato registrirana v Sloveniji. Od septembra 07 do 11. februarja 08 skoraj 250 vozil.

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So feb 23, 2008 3:21 pm

Sem za vsak primer še mojega preveril :P avto je čist :D

Čeprav sem ga kupil od avtohiše, katera si ga je tudi lastila :D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin So feb 23, 2008 9:28 pm

hous3r je napisal/-a:Ziher nisem, bom pa jutri, ko bom poklical na tehnične preglede, da preverijo številko šasije. Verjetno bom klical tudi na policijo in se pri njih pozanimal glede številke šasije.

Podatka o tem, kdo ga je uvozil, ni.
lp

Po prebiranju tvoje objave nakupa Grandeta uvoženega iz Italije moraš biti previden saj ti je prodajalec stalno nekaj prekrival,in če je vozilo res ukradeno ti mora vrniti podano ARO ,če ne mu šepneš na uho da mu pošlješ inšpekcijo in policijo na vrat,da preverijo njegovo evidenco. :idea: ;)
V kolikor se izkaže za ukradeno moraš to tudi storiti,da ga zašijejo pred zlorabo. 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
hous3r
Nov uporabnik

Napisal/-a hous3r Ne feb 24, 2008 9:14 am

Me je v petek sam prodajalec poklical in mi rekel, da mi bo vrnil aro. Prav tako je avto umaknil iz prodaje, dokler se res ne ugotovi, kaj je z avtom. To je potrebno preveriti še z italijansko policijo!.

lp
It's never good enough.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne feb 24, 2008 1:28 pm

pošteno je da ti vrne aro,če še sam ne ve kaj prodaja ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne feb 24, 2008 3:55 pm

kaj policijo si obvestil?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov