Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Sukkah
Nov uporabnik

Rabim pomoč...Peugeot 306 sr Vs. Rover 414si

Napisal/-a Sukkah Ne mar 02, 2008 1:02 am

Lepo pozdravljeni! Imam en problem pri odločitvi ali zamenjati peugeot 306 sr za rover 414si ali ne..

Imam Peugeota 306 sr:
letnik 1995
1.4L
75 KM
Prevoženi km: 198.000

Imam ga 2 leti in v tem času nisem rabil menjati nič drugega kot desni ležaj ter motorček za brisalce. Skratka tankaš in voziš. Oblika mi že ves čas ni kaj preveč všeč, zadnje čase pa me tudi moti "pomanjkanje funkcij"(ni abs, klime, airbag je samo eden..)

Med ogledovanjem avtomobilov sem se ustavil pri Roverju na splošno. Kot sem videl za mali denar dobiš veliko, pa še oblikovno mi je zelo všeč. V mislih imam kako tako varijanto:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1902983

Zdaj me pa zanimajo vaša mnenja-ali je smiselno menjati Peugeota za Rover?Če mogoče ima kdo ta model roverja ali pa roverja na splošno-kakšne so vaše izkušnje? Za moj model in letnik peugeota je npr. zelo veliko delov ki niso dragi..Kako je s tem pri roverju??Se veliko kvarijo?
Glede na to da po domače povedano nimam pojma-bo vsaka informacija več kot dobrodošla:)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne mar 02, 2008 1:29 am

Pri roverjih so problematični motorji (tesnilo, glava ali celo cel motor pa še kej bi se našlo, sem velikokrat zasledil na avto.net-u, da je bil menjan motor). Jaz nebi menjal. Drugače dobiš pa kr velik za ta denar.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Sukkah
Nov uporabnik

Napisal/-a Sukkah Ne mar 02, 2008 10:45 am

Hvala:)Sej, to sm si brau neki kar se mašin tiče, pa govoric je tud polno okoli..rad bi zvedu še kej od koga ki je lastnik roverja-po možnosti 414si..Kakšne so vaše izkušnje?Je dosti delov za roverja po avto-odpadih?

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne mar 02, 2008 10:51 am

Na tvojem mestu ne bi menjal... Avto imaš že kar nekaj časa, ne dela ti težav... torej.. veš kaj imaš. Če greš kupovat nekaj drugega ne veš v kakem stanju je, kaj bo za poservisirat itd itd... Za Pugija vem, da se da dele dobit skoraj na vsakem odpadu...

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Ne mar 02, 2008 4:41 pm

Konkretno ta Rover 414 ma tud pomanjkanje funkcij, kot si sam napisal, nima klime, samo 1 air bag ima.
Pri Roverjih je tak, da lahko da ti bo služil kot meni služi 214 SI (enak motor) že 234.000 km, lahko pa da bo poln napakic. Ampak, če bi ga nekdo imel nekaj let, po moje ne bi bil tak avto, ki skoz nagaj, taki hitreje menjajo lastnike. To je moje mnenje.
Kar se tesnil na glavi tiče, sem že veliko pisal, malo poglej moje poste, če se ti ljubi.Dele se pa da dobit, ponaredkov je veliko, za odpade ne vem. Sicer pa, jaz potrebujem zelo malo delov, dejansko nič, samo filtre in običajni potrošni material za servise. Ne vem, kake dele po odpadih si imel v mislih.
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne mar 02, 2008 5:09 pm

Takih sedežev in udobja nasploh kot je v sr-ki, ne boš kmalu našel v drugih avtih. Mašina je tudi meni peljala, če pa kaj kreplje, bo sigurno lažje za dobit, skoraj sigurno pa tudi ceneje za P kot za roverja.
Na tvojem mestu ne bi menjal.
LP
Martin

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne mar 02, 2008 7:00 pm

Sigor je napisal/-a:Konkretno ta Rover 414 ma tud pomanjkanje funkcij, kot si sam napisal, nima klime, samo 1 air bag ima.
Pri Roverjih je tak, da lahko da ti bo služil kot meni služi 214 SI (enak motor) že 234.000 km, lahko pa da bo poln napakic. Ampak, če bi ga nekdo imel nekaj let, po moje ne bi bil tak avto, ki skoz nagaj, taki hitreje menjajo lastnike. To je moje mnenje.
Kar se tesnil na glavi tiče, sem že veliko pisal, malo poglej moje poste, če se ti ljubi.Dele se pa da dobit, ponaredkov je veliko, za odpade ne vem. Sicer pa, jaz potrebujem zelo malo delov, dejansko nič, samo filtre in običajni potrošni material za servise. Ne vem, kake dele po odpadih si imel v mislih.

V primeru da maš 306, potem lahko daš nanj tudi dele od ZX-a ali obratno... znajt se je treba... kombinacij imaš malo morje... ne vem kolk je tega pri Roverju... ? ;) So pač nekateri deli, ki so dragi kot žafran in se jih dobi le na pooblaščenem servisu... če pa veš, da deli pašejo iz Citroena ... si pa kar nekaj denarja prišparaš... ;)

Sukkah
Nov uporabnik

Napisal/-a Sukkah Ne mar 02, 2008 7:52 pm

Hm..najlepša vam hvala za te informacije..Sej-kolikor sem si bral, sem ugotovil da so mnenja dokaj mešana..Eni roverja hvalijo, drugi grajajo na polno..Glede na to da si nekega rizika al bom naletu na dobro stvar ali ne ne morem privoščit trenutno, bom kar še v prihodnje zaupal svoji 306-ki..:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov