Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Mint avto

Napisal/-a Marsovček Po apr 16, 2007 5:49 pm

Ker slovenski trg ni ponujal tistega, kar sem si želel, sem se odločil za uvoz rabljenega vozila. Za uvoznika sem izbral podjetje Mint avto (v nadaljevanju: uvoznik), tudi zaradi dobrih referenc s tega foruma. Zgodba je pa sledeča:

- 22. 2. podpiševa pogodbo z rokom dostave vozila 1. 3., jaz plačam celo kupnino.
- do določenega datuma avta ni. Po nekaj klicih je številka postala nedosegljiva :roll: , a s skoraj 14-dnevno zamudo je avto prišel. Po pogodbi bi moral uvoznik urediti še homologacijo in tehničnega, kar naj bi bilo storjeno v kratkem.
- ko so mi Zoll tablice potekle, še vedno ni bilo homologacije. Baje so na LPP narobe prepisali številko šasije, skratka, dobil sem 3-dnevne preizkusne tablice in v tem času naj bi se uredile manjkajoče obveznosti.
- na dan poteka preizkušnje mi je uvoznik obljubil, da mi dostavi manjkajočo dokumentacijo, ki da je že urejena. Je ni bilo.
- naslednjih nekaj dni ni odgovarjal na moje klice. Mimogrede sem preveril na LPP, kjer pravijo, da avto še ni bil v postopku homologacije :roll:.
- ko sva se zopet slišala, je rekel, da so v DE pozabili overiti nek podpis in da dobim preizkušnjo, da bom avto lahko uporabljal. Zopet je ni bilo.

Doslej sem svoje poti nekako opravljal s sredstvi javnega prevoza, sedaj pa sem nujno rabil avto, zato sem na svoje stroške pridobil trodnevno preizkušnjo. Homologacije še vedno nimam.

Avto je pri meni en mesec, od tega je 14 dni neregistriran stal doma. Od prodajalca sem ves čas dobival samo prazne obljube in laži. Danes sem se oglasil pri odvetniku in zaenkrat sva sestavila opomin pred tožbo. Če ne bo pomagal, pa...

Bistvo tega sporočila ni slaba reklama, ampak opozorilo vsem, ki nameravate uvoziti avtomobil. Uvoznikov je kot listja in trave in dobro premislite, komu boste zaupali svoje težko prislužene €.

/edit: typo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 16, 2007 5:58 pm

bi blo bl pametn da mu neb placau cele kupnine ampak pou pa k bo dobu avto se 1/4 pa k ti uredi papirje se drugo cetrtino.vrjam da bi do zj meu use papirje postimane.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po apr 16, 2007 6:26 pm

Hja, tega zdaj ne morem več spreminjati. Zato pa naj bo šola za koga drugega.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Po apr 16, 2007 7:07 pm

men je uvozil Hondo, pa je šlo brez problemov- vse je blo bolj ali manj v dogovorjenem roku. Avto je sicer imel nekaj lepotnih napaka, motor+splošno stanje karoserije je pa odlično. Z moje strani gre samo hvala temu uvozniku...

pa drgač je avto vredu?
EJ6

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ Po apr 16, 2007 8:05 pm

Mojemu znancu se je zgodil podoben primer. Kupil je avto, ga plačal, vendar je avto v Slovenijo prispel brez vseh papirjev oz. dokumentov o avtomobilu. Brez papirjev pa seveda ne morš nč. On pokliče tja in se dogovori da mu papirje pošlejo..ker so jih prej pač pozabli dat zravn. In kaj pol...kar na enkrat je firma propadla. Znanec je nato najel odvetnika, in dosegel je to, da je lastnik firme (sedaj bivše) odkupil nazaj ta avto, in kupcu vrnil denar.
Kar ti hočm s tem povedat je to, da vztrajaj kolkor se le da...mogoče boš meu srečo...mogoče.
Lp

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Ne apr 22, 2007 9:08 pm

Vsaka zgodba ima dve plati. Res smo preko našega podjetja uvozili SAABA, ki ga gospod opisuje. Tudi do 11 dnevne zamude pri uvozu vozila je prišlo. V podjetju delam sam in sem malo padel v gužvo, tako da nisem mogel ujeti roka. Vozilo je bilo predano v brezhibnem stanju, kot vsako vozilo, ki sem ga do sedaj uvozil. Pri predaji vozila sem gospodu tudi obljubil, da mu bom povrnil stroške, ki jih je imel zaradi nezmožnosti uporabe vozila. Zapletlo pa se je pri dokumentaciji oz. računu. Vozilo je bilo kupljeno v SAAB ZENTRUMU v LEIPZIGU. Na račun so nam pisali svoje podjetje in poleg tega še ime gospoda lastnika vozila. Na davčni upravi nam zaradi tega niso hoteli izdati potrdila (fizična oseba mora overiti svoj podpis pri notarju v Nemčiji). TAKOJ sem klical v avto hišo kjer so mi obljubili, da bo zadeva hitro rešena. Lastnik vozila je odšel na dopust in smo ga morali čakati, vmes sem moral tudi sam spet v Nemčijo. Oglasil sem se tudi v Leipzigu, vendar se nismo uspeli dogovoriti za račun, ki bi glasil samo na ime firme. Lastnik vozila se je z dopusta vrnil šele v sredo in v četrtek nam je poslal overjen račun. Zadeva bo rešena v naslednjem tednu. Mislim, da je nesmiselno govoriti o utaji DMV, ker je na to ceno potrebno plačati cca. 275 EUR. Razumem tudi gospoda, ki je vložil na policiji v Domžalah ovadbo zoper moje podjetje. Zadeva se je res zavlekla, vendar mislim, da vsak uvoznik ve, da je urejanje dokumentacije najbolj enostavna stvar (najtežje je pripeljati dobro vozilo), na žalost pa je v življenju tako, da se najbolj enostavne stvari zakomplicirajo. Priznavam krivdo za dolgo čakanje in se gospodu tudi javno opravičujem. Dane

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne apr 22, 2007 9:24 pm

čim več tem me spominja na oddajo tednik :P

spet ena nova tema, poleg one tema o ukradeni corsi :har

predlagam moderatorjem da uvedejo črno listo ;)

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Ne apr 22, 2007 9:30 pm

mintavto ...če je seveda ta plat prava(kakor sledim, verjetno drži..)..mislim da ne vem v čem je problem...mislim da se kupcu vse lepo razloži in vsak normalen človek to razume ;) ...razumem pa seveda tudi kupca(ki si je avto prislužil)......
...hja problemi pa največkrat nastanejo takrat ko jih najmanj pričakuješ oz. rabiš....

sicer pa večina ljudi ne ve kako je voditi podjetje in kakšne obveznosti so, ker večina oddela 8 urni delavnik ostalo pa možgane na pašo... :o :o

upam da kar najbolje rešite ....seveda OBOJESTRANSKO....

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne apr 22, 2007 9:57 pm

"ko sva se zopet slišala, je rekel, da so v DE pozabili overiti nek podpis in da dobim preizkušnjo, da bom avto lahko uporabljal. Zopet je ni bilo.

Doslej sem svoje poti nekako opravljal s sredstvi javnega prevoza, sedaj pa sem nujno rabil avto, zato sem na svoje stroške pridobil trodnevno preizkušnjo. Homologacije še vedno nimam.

Avto je pri meni en mesec, od tega je 14 dni neregistriran stal doma."

Če si ne moreš avta od nikogar sposoditi, če imaš nujne opravke, otroke, ki jih je treba razvažati naokrog, bolno žlahto, javni prevoz pa skrajno neugodne, je en mesec brez avta muka ježeva. Očitno je šlo res le za rahle birokratske težave in bo vse OK, hvala bogu, samo fletno pa takole čakati sigurno ni. In je tudi že malček čez tisto mejo, ko človek še ima razumevanje, če vprašate mene. Odvisno res od situacije, v kateri si.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po apr 23, 2007 3:18 pm

Po dolgem času spet jaz :).

Mene je najbolj motilo pomanjkanje ustrezne komunikacije. Lažje bi prenesel zamudo, če bi točno vedel, kaj je problem in dobil poštene podatke. Mislim, da v sodobnem svetu ni problem napisati e-maila ali pa poklicati? Tudi zadnje novice sem (slučajno) izvedel preko foruma, prej pa poslušal zvonenje v prazno...

Glede posla: papirje sem že predal odvetniku, v sredo se zopet sestaneva, da dorečeva kako in kaj. Če bo do takrat dokumentacija urejena, dam odvetniku za pivo in greva vsak na svojo stran, če ne, pa verjetno sestaviva tožbo. "Ta teden" se sicer sliši lepo, a to sem že (pre)večkrat slišal.

Sicer pa podpiram, da tudi druga stran poda svoj vidik. Lepa poteza!

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Po apr 30, 2007 9:58 pm

Malo nadaljevanja:

V sredo (25. 4.) sem dobil na e-mail sken overjenega računa iz DE, ki naj bi medtem prihajal po klasični pošti, in obrazložitev zapletov. S prodajalcem sva se tudi dogovorila, da pošlje preizkušnjo, v ponedeljek (t.j. danes) pa na LPP urediva homologacijo.

Preizkusnih tablic do danes ni bilo, tako da sem še vedno pešec :cry: , da ne omenim, da se tudi homologacija še ni imela zgoditi. Brez kakršnegakoli obvestila o novi zamudi.

Poročam, ko bo kaj spremembe.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Ne maj 06, 2007 10:09 am

Si uredil ali si še vedno peš ?

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To maj 08, 2007 11:20 pm

In še zaključek:

4. 5. sem končno dobil preizkušnjo, 7. sva opravila homologacijo in tehnični pregled, tako da sem danes avto lahko registriral. Vmes sem sicer moral še prevoziti ~ 200 km zaradi par listov, ki so se mi pozabili izročiti :roll: , a na koncu se je vse uskladilo. Sedaj morava urediti samo še povračilo mojih stroškov, ki so nastali zaradi zamude in dela odvetnika.

Zgodba se je torej srečno iztekla, a grenak priokus zaradi načina komunikacije ostaja.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr maj 09, 2007 8:14 am

Konec dober, vse dobro, ampak dva meseca je res malo dolga... Vseeno uživaj z novim avtočkom.
Protonika ima bullbar.

gariel27
Nov uporabnik

Kraj: slovenija

Napisal/-a gariel27 Po maj 21, 2007 12:07 am

Hladni za tebe en plus ,marsovček ti si pa imel srečo,ker jo žal nekateri nimajoJa tak pač je avto mint,mene pa zanima kdaj misli avto mint poravnat dolgove mnogim zaradi natega??Ker obstaja veliko oglasov ljudi,ki iščejo izterjevalca dolgov proti avtohiši avto mint?Enkrat se bom oglasil v tej hiši.Pozdrav vsem,čuvajte svoje dnarce pa bančne,ter z glavo na cesti :D :D :D :D

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto Po maj 21, 2007 9:24 am

Kot prvo je mint avto in ne avto mint :!: :!: Kot drugo bi prosil, da navedeš samo enega, ki mu MINT AVTO nekaj dolguje. Še enkrat bi prosil, da ne pišete NERESNIC, ker škodujete ugledu podjetja. Marsovček je prvi pri katerem se je stvar zapletla in se je razpletla, stroški pa bodo preko odvetnikov povrnjeni. V kolikor se misliš oglasit, te pa z velikim veseljem pričakujem GARIEL27.

b@ndit
Nov uporabnik

Kraj: SinGapur

Napisal/-a b@ndit Pe maj 25, 2007 8:54 am

mintavto kolikor sm bral poste se mi zdiš pošten po branju sodeč!lepo da si se opravičil za zamudo!malo je takih!ce pa slucajno rabis kaksno vezo za papirje(homologacije) za avte ali motorje iz tujine, me pa kontaktiraj zs!

Lp Dado

gariel27
Nov uporabnik

Kraj: slovenija

Napisal/-a gariel27 So jun 02, 2007 10:51 pm

Se opravičujem je avto mint,pa poglejmo gogi27@email.si,robi1981@email.si,daniel22@email.si imajo oglas,da iščejo izterjevalca dolgov,če pa nisi kriv pa lahko daš na net svoje potrdilo o nekaznovanosti oz da nisi v nobenem kazenskem postopku,lahko pa se vsak na policiji pozanima iz varnostnih razlogov,da po krivem ne zabrede v težave,a ne?Sm bil mislim da v sredo23 ali 24 nisem našel nobene avto hiše na župančičevi sam stanovanja,gsm pa ti je nedosegljiv.a mi lahk posreduješ gsm št,al pa naslov,kje je pisarna?HvalaLlep pozdrav vsem.Opravičujem se ti za napako o imenovanju avto hiše,zdej vem,da je mint avto.čaw!
;) ;) ;) ;) ;) ;)

zisk
Nov uporabnik

Napisal/-a zisk Ne jun 03, 2007 10:21 pm

gariel27 lepo si to povedal:)

avto mint, mint avto....whatever....ce ne mores normalno vodit firme....jo pac zapri...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po mar 03, 2008 12:18 pm

Prosim, da se v takih debatah, ki se pojavljajo na netu navedejo dejstva in predložijo dokazi. Kajti v drugem primeru (samo bevskanje) bomo zadevo odstranili, kajti lahko nekdo želi delati dobrem podjetju škodo iz osebnih razlogov... hvala.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov