Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mojapunca
Nov uporabnik

težka odločitev- ali ne????

Napisal/-a mojapunca Sr mar 26, 2008 9:47 pm

Kaj menite o naslednjih avtomobilih, kaj bi vzeli? moja želja je le 5 vrat in klima, za ostalo opremo mi ni toliko. zanima me le o vaših izkušnjah, vaše mnenje, kaj se najbolje obnese :lol:

mojapunca
Nov uporabnik

Napisal/-a mojapunca Sr mar 26, 2008 9:49 pm

aja, bi blo fajn če bi napisala avtomobile:
Hunday Getz- Citroen 3- Polo - Clio storia- Ford Fiesta- Aveo chevrolet

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr mar 26, 2008 9:59 pm

Fajn bi blo tud, če bi napisala za koliko denarja, rabljeno/novo, velikost...

Sicer pa kot vedno navijam za Getza (Hyundai, ne Hunday :twisted: ). Po mojm dobiš največ za svoj denar, dobro je opremljen, poleg tega je meni všečne oblike pa še 4* je dobil na crash testu.

lp

54m0
Novinec

Kraj: Med cesto in zrakom

Napisal/-a 54m0 Sr mar 26, 2008 10:28 pm

Če ti je življenje drago, potem ti odsvetujem Aveota zaradi zelo slabih rezultatov na crash testu (2*), kar se ostalih tiče je odvisno predvsem od tega koliko denarja imaš na razpolago in ali kupuješ novega ali rabljenega. Če kupuješ novega in ti je to prvo vozilo, potem ti tudi jaz priporočam getza, zaradi istih razlogov kot jih je navdel energetik81. Če pa gledaš za rabljenimi vozili bi bilo pa treba razmisliti o Polu, vendar lahko računaš, da bo cena kake 2-3 leta starega Pola zelo blizu cene novega Getza.
Drive, drive and drive untill you run out of gas

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr mar 26, 2008 10:58 pm

Citroen C3 ni slaba izbira. Sem se vozil z njim in moram rečt, da sem bil prijetno presenečen nad zmoglivostjo :) Lepo se vozi, ni problema za parkirat, praktično v vsako luknjo ga lahko porineš, poleg tega pa ima malo porabo!

To je samo moje mnenje in izkušnje ki jih mam glede tega avta, za crash teste pa nimam podatkov glede tega avta!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr mar 26, 2008 11:04 pm

4 zvezdice ma ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr mar 26, 2008 11:06 pm

no ok pol :)

Go for it C3 hehe. Nasploh so citroeni zlo vredu, pri nas v familiji jih ma kr enih par citroene, pa so usi ful zadovolnji, nimajo nobenih problemov z njimi!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr mar 26, 2008 11:17 pm

Itak da bo zdej vsak svojo znamko hvalil... :mrgreen:
Samo dejstvo pa je, da dobiš oba Korejca s podobno opremo bistveno ceneje kot druge in da ima Getz 4*, Aveo pa 2* (:jao: )...
Zdej sem morš pa sama odločit glede na denar in občutek.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr mar 26, 2008 11:34 pm

mojapunca je napisal/-a:Hunday Getz - Citroen 3 - Clio storia

vsi so fletni avtočki, za ostale nevem...

pojdi na testno vožnjo in se odloči ;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr mar 26, 2008 11:37 pm

snoopek je napisal/-a:Citroen C3 ni slaba izbira. Sem se vozil z njim in moram rečt, da sem bil prijetno presenečen nad zmoglivostjo :) Lepo se vozi, ni problema za parkirat, praktično v vsako luknjo ga lahko porineš, poleg tega pa ima malo porabo!

To je samo moje mnenje in izkušnje ki jih mam glede tega avta, za crash teste pa nimam podatkov glede tega avta!

C3 pa že nima majhne porabe.

Kaj pa kak Seat Ibiza?

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr mar 26, 2008 11:39 pm

nč kaj večjo kokr ibiza ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr mar 26, 2008 11:45 pm

im nobody je napisal/-a:nč kaj večjo kokr ibiza ;)

To ne trdim.

Rajši pa bi vozil Ibizo kot C3. Ampak pustimo to. Bil je le predlog avtorju teme.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če mar 27, 2008 6:59 am

ja, pač vsak ima svoje mnenje ne, vsak bo svoje zagovarjal.

Js mam pač izkušnje z C3 hehe.

Za ostale pa nevem kako in kaj ;)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Če mar 27, 2008 8:08 am

poz!

Vozil vse od teh in po mojem mnenju, Getz.
Getz ima novi veliko opreme za mali denar, je bolj kot ne zanesljiv in kar fajn za vozit.
Citroen nekih večjih pomanjkljivosti nima, meni osebno enostavno pač ne sede.
Poloti so, hočeš nočeš, kljub temu da so VW kar pokvarljivi. Moje izkušnje z njimi niso blesteče.
clio, je podobno kot GETZ le, da getz meni bolj sede. glede kvarljivosti ti ne vem povedat ker nimam dovolj izkušenj z novimi clioti da bi kaj govoril o njih.
Fiesta, je moja druga izbira za getzom. Kar mi je pri njem všeč je to, da sem začutil nek mali kanček športnosti.
AVEO, ki ga pa imamo v sorodstvu, pa je katastrofa za moje pojme.

Go for GETZ torej. Če pa le imaš še kaj prostora in gledaš nove avtomobile, si pojdi ogledat novi model mazde 2. Edini mali avto, ki bi ga imel če bi ga moral imeti. (čeprav sem videl da dela for neko zelo podobno repliko?)

lp, FReAK.
Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če mar 27, 2008 9:51 am

Takole ti povem, "mojapunca" (čestitam za nick, BTW :)

S svojega seznama najprej vrzi ven Aveo-ta, potem se pa v vsakega od naštetih usedi v salonu in dobro preglej, pri katerih ti najbolj odgovarja ergonomija, otip materialov, splošni občutek. Morda bo v tej fazi še kakšen od njih letel s seznama, sicer pa moraš vse potem še preizkusiti še v vožnji - najmanj za kako uro ali dve ti morajo posoditi testno vozio, saj jih imajo.

Jaz sem avto v tem rangu kupoval pred 4 leti, takrat je bil Getz res najcenejši, ampak mi je bil v vožnji tudi najbolj beden. Cenovna razlika do naslednjega najcenejšega (mislim da je bil CLio) je bila sicer dokaj majhna, mi je bil pa ravno Clio takrat najbolj všeč in je postal končna izbira. V igri sta bila še VW polo in Peugeot 206.

Sicer so se od tedaj skoraj vsi modeli zamenjali/obnovili. CLio Storia je precej grši (predvsem novi zadek) od klasičnega CLiota iz tistega časa, vprašanje tudi če ima še vedno tako lepe materiale kot takratna ponudba. Je pač "budget avto", mislim da tudi z zelo borno ponudbo motorjev - sedaj je pač zunaj novi model Clia.

V tem rangu se sicer splača pogledati tudi novega Peugeot 207 ter Fiat Grande Punto, ki sta mi v tem velikostnem rangu najlepša. Glede cen, kakovosti notranjosti itd. pa sama poglej, sem precej izgubil stik s tem rangom avtomobilov.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov