Takole ti povem, "mojapunca" (čestitam za nick, BTW
S svojega seznama najprej vrzi ven Aveo-ta, potem se pa v vsakega od naštetih usedi v salonu in dobro preglej, pri katerih ti najbolj odgovarja ergonomija, otip materialov, splošni občutek. Morda bo v tej fazi še kakšen od njih letel s seznama, sicer pa moraš vse potem še preizkusiti še v vožnji - najmanj za kako uro ali dve ti morajo posoditi testno vozio, saj jih imajo.
Jaz sem avto v tem rangu kupoval pred 4 leti, takrat je bil Getz res najcenejši, ampak mi je bil v vožnji tudi najbolj beden. Cenovna razlika do naslednjega najcenejšega (mislim da je bil CLio) je bila sicer dokaj majhna, mi je bil pa ravno Clio takrat najbolj všeč in je postal končna izbira. V igri sta bila še VW polo in Peugeot 206.
Sicer so se od tedaj skoraj vsi modeli zamenjali/obnovili. CLio Storia je precej grši (predvsem novi zadek) od klasičnega CLiota iz tistega časa, vprašanje tudi če ima še vedno tako lepe materiale kot takratna ponudba. Je pač "budget avto", mislim da tudi z zelo borno ponudbo motorjev - sedaj je pač zunaj novi model Clia.
V tem rangu se sicer splača pogledati tudi novega Peugeot 207 ter Fiat Grande Punto, ki sta mi v tem velikostnem rangu najlepša. Glede cen, kakovosti notranjosti itd. pa sama poglej, sem precej izgubil stik s tem rangom avtomobilov.