Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Roy Keane
Nov uporabnik

Xsara (l. 2001 ), poraba,vzdržjivost,problemi...itd?

Napisal/-a Roy Keane So apr 12, 2008 12:04 pm

resno se zanimam za tak avto, stal bi okol 5.500. Nimam nobenih nasvetov glede tega modela tak da bi mi prav prišli. Mel pa bi 1.6 mašino.

že vnaprej hvala za odgovore

lp

Uporabniški avatar
immortal
Novinec

Kraj: cerknica

Napisal/-a immortal So apr 12, 2008 12:25 pm

Prav tak avtomobil mam tud jst. Porabo mam po potovalnem računalniku in tudi izračunano peš okol 6.6. (trenutno mam 17ke gor). Večinoma sem na avtocesti. Sam avto je zelo udoben in tudi dost opreme dobiš za ta denar. Je pa v nižjih obratih kar len, od 4000 naprej pa kot pravi športnik. Prej sem mel xsaro 1.6 8v dve leti in sem bil čist brez problemov. To imam pa dober mesec pa bo potrebna menjava tesnila na glavi ker mi malo voda pušča (ampak še zdaleč nič kritičnega). Menjava jermena je na 120 000 km ali 10 let.
Hellig Usvart

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain So apr 12, 2008 2:33 pm

Supr avto za relativno mal kesa, js mam tut letnik 2001 1.6. 16v in gre kr uredu, res da je treba mal bolj v obrate it za mal boljse pospeske. Je pa optimalno izkoriscena registracija, saj mas natancno 80.0 kw in pades v razred do 80kw :twisted:

v 45k km, kolkor jo mam, kakih hujsih izrednih stroskov ni blo. Par zarnic, zadnji lonec, 4x zavorne ploscice (4 komade, da nebo nesporazuma,pac zamenu sm vsejih spredaj in zadaj :lol: ) in enkrat lambda sonda. Potrosni material pac. Servisiran ze od zacetka samo na pooblascenih servisih in bo tako se vnaprej. (trenutno ma 120k km)

Porabo mam 7.7 trenutno, na 16col feltnah. Res pa je, da ne vozim ravno pocasi (ac npr 150) in kar dinamicno.

Rjavi ne, ker je pleh pocinkan.

Ceste se drzi zelo dobr, v kombinaciji z dobrimi gumami (toyo) in drugimi fedrami (h&r) je tut pri 160kmh na AC avto presenetljivo miren.

Menjalnik je povprecen, dokler se ga ne navadis zna biti mal slabe volje, naprej pa gre brez problema.

Sedezi so relativno udobni in mehko francoski, majo tut kr dost bocnga upora. Nazalost mam jst SX opremo, menda so v Exclusive boljsi in z se vec bocnega upora.

Edino kar me moti je to, da ma zadaj torzijo (jebiga, francoz, narejen za udobje) in to, da ma ful velik radij zadnjega blatnika, tko je zato avto opticno zadaj nizji, ceprav v resnici ni (pac guma pride pod blatnik). To se se posebi opaz pri nizanemu.

Nimas kej zgresit pomoje.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov