Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Katerega bi vi kupili?

Civica
54
52%
Focusa
49
48%

Skupaj glasov : 103

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne mar 16, 2008 2:01 pm

Če kupuješ Focusa vzemi 2.0 TDCI. Takšnega sem testiral in bil navdušen nad motorjem, menjalnikom in podvozjem. S faceliftom pa so popravili še dizajn zunanjosti in notranjosti ter (baje) kakovost materialov, kar je mene najbolj motilo pri starem. Če je Focus cenejši ali pa ima enako ceno kot podobno opremljen Civic, bi jaz vzel njega. Ker Honda tudi nima izjemne kakovosti materialov, plastika pa je trda.

Civic je pri meni odpadel tudi zato, ker ne ponuja dodatne opreme. Jaz sem pri novem avtu zahteval Xenon, tega pa ima samo najdražji Civic z navigacijo in usnjem, ki mi je bil cenovno nedosegljiv. Pri Focusu lahko izbiraš med čudom dodatne opreme in si sestaviš takšnega, kot tebi odgovarja.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 16, 2008 2:03 pm

Zakaj pa nujno dizel :?: Oče je par mesecev nazaj kupil novega Civc Sedana 1.8 VTEC in je prezadovoljen... Res da je bil drag za bencinarja... mislim da okoli 22-23k eur. Toda ta motor ima nekaj res lepih lastnosti. Za teh 140 konjev gre neverjetno dobro, oprema je MAX kar se da dobit... Poraba pa mislim, da ni pretirana saj je vsakdanja vožnja vseskozi med 7.2 in 7.8L/100km. S tem da mi je uspelo na relaciji pri 120km/h po AC 200km spravit na 6,6L.

Volan in displayi ter razporeditev je krasna! Edino kar me moti je odzivnost volana, ki je še bolj občutljiv kot na moji Alfi. Pa pri zvoku su tut malo popravili zadevo 8)

EDIT: pa še mamo je tolko navdušilo, da bo končno prestopila iz Renaulta in ga bo kmalu zamenjala za novga Civica(3vr) :P

Uporabniški avatar
DriveAll
Nov uporabnik

Napisal/-a DriveAll Ne mar 16, 2008 2:08 pm

roomeo je napisal/-a:In ti drive all
kaj mu sploh dajaš t eneke tako drage avte?
:S

Ker glede na komentarje je vseeno zmožen nekod spraskati 24k, drugače se sploh ne bi zanimal za takšen avto.
NEDOVOLJENO OGLAŠEVANJE ODSTRANJENO.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne mar 16, 2008 2:28 pm

meni se 7000€ zdi prevelika razlika..
pa še stroški so dost višji pri 2.2

lp

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Ne mar 16, 2008 2:30 pm

Gnusmas7 je napisal/-a:kaj pa novi lancer?

20.500 EUR inform oprema 2.0 did

lancer je tudi dober ja, ampak osebno bi raje vzel forda ali hondo, tudi zato ker iščem kompakten avto

psepi dizla zato ker bom najbrž zaradi službe z vozilom delal cca 40k km na leto, to pa je pomoje racionalnejša izbira kot bencinar ;)
Slika Slika ... seems fetishe !?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne mar 16, 2008 3:07 pm

Sicer me jemlji malo bolj subjektivno, ker sem zagovornik bencinarjev ;)

Ampak, če delaš 40k km na leto in to za službo predvidevam da bo ta avto po 3eh letih ali pa 4ih šel od hiše. Ampak ravno prej sem gledal honda 1.8 sploh v 3,5 vratni izvedbi bi jo dobil že za okoli 19k z vso opremo razen navigacije, če se dobro pocenkaš za popuste. To je 4k eur manj kot je dizlca. Ali pa 3,5K. Servisi so pri novem 1.8 bencinarju na 20 ali celo 30k se mi zdi (bi moral doma vprašat). To pomeni v grobem povprečju okoli 1,5L višjo porabo na 100km saj 2.2 dizel tudi ne gre na hlape. Konjenica je ista. Za 4k eur lahko kar nekaj časa tankaš to razliko 1,5L ;) . Prav tako so servisi dosti cenejši za tale 1.8, tako da ne vem. Pomoje boš po treh letih oz. 120.000-135k km nekje na istem kar se tiče začetnega kapitala ;) Vsekakor pa te ne bom sveto prepričeval v nekaj drugega, tudi 2.2D mora bit vsekakor odlična izbira. Ford pa me nekako ne prepriča z njihovo notranjostjo, čeprav novi Focus je velik napredek :) .

V glavnem srečno pri izbiri in karkoli bo naj ti dobro služi ;)

matia
Novinec

Napisal/-a matia Ne mar 16, 2008 4:39 pm

Focua, ga ma kolega in je super, res pa je d nevem kako mašino ma not.
kaj pa 1 leto star passat?

Uporabniški avatar
Gnusmas7
Novinec

Napisal/-a Gnusmas7 Ne mar 16, 2008 4:52 pm

deo je napisal/-a:
Gnusmas7 je napisal/-a:kaj pa novi lancer?

20.500 EUR inform oprema 2.0 did

lancer je tudi dober ja, ampak osebno bi raje vzel forda ali hondo, tudi zato ker iščem kompakten avto

sej so vsi trije istega razreda!
si mislil 5vrat?

lancer je best buy v tem razredu...to ze vrabci civkajo, razen ce gres na poceni variante - kia ceed oz hyundai i30
s VW 2.0 tdi (mitsubishijeva oznaka did) kuri 6.5 litrov realno...

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Ne mar 16, 2008 6:49 pm

matia je napisal/-a:Focua, ga ma kolega in je super, res pa je d nevem kako mašino ma not.
kaj pa 1 leto star passat?

Passat mi je prevelik, kakor tudi Lancer oz. rad bi avto s 5 vrati brez zadka ;)
Seveda pa nebom čist izključil teh opcij, bom še pred nakupom opravil testne vožnje pa da vidim

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po mar 17, 2008 1:53 am

Med tema dvema bi sam izbral Civica, a to je subjektivna odločitev. Pri njem me namreč najbolj privlači vesoljska oblika ter še bolj vesoljska notranjost. Nisem pa nobenega od obeh avtov še vozil. Vsekakor pa sta oba odlična avtočka.
Don`t worry, be happy:)

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi Po mar 17, 2008 5:15 pm

No, saj možno, da tudi meni ne bi bila všeč nepreglednost armature in bi se na koncu raje odločil za kaj bolj klasičnega, kot je na primer Focus, Golf, Leon ali Megane. Če bi se seveda odločal za nakup avta iz nižjega srednjega razreda.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
damek1a
Novinec

Napisal/-a damek1a Če mar 20, 2008 10:46 pm

martin_krpan je napisal/-a: Če je Focus cenejši ali pa ima enako ceno kot podobno opremljen Civic, bi jaz vzel njega. Ker Honda tudi nima izjemne kakovosti materialov, plastika pa je trda.

:lol:
Pa kje ti živiš? Če pogledaš malo teste, povsod hvalijo ravno kakovost materialov pri Hondi.
Drugače pa, jaz bi definitivno vzel civic, 1.8 bencinski motor in standard oprema. Dobiš pod 20k, poraba pa ni dosti večja od dizla, kar dobiš hitro not s stroški vzdrževanja.[

rini
Novinec

Napisal/-a rini Pe mar 21, 2008 12:34 am

Izmed teh dveh bi vzel Lancerja. :D Deo pojdi na testno vožnjo in poročaj.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So mar 22, 2008 3:50 pm

Če denar ne bi bil vprašanje, bi osebno izbral Civic. Za moj okus odlično počutje v kabini, super pozicija za volanom in sedeži. Ravno te stvari so zame največji minusi Focusa, saj sediš previsoko, sedeži so preozki, s kolenom se zadevam v osrednjo konzolo... Glede materialov: Civic bi, še posebej za tako ceno, res moral imeti malce manj plastik fantastik armaturo. Focus je glede tega po prenovi še toliko boljši, saj so izboljšali ravno materiale, ki so sedaj na otip res prijetni. Glede ergonomije v Civicu ni problemov, ni niti približno tako "vesoljski" za uporabljat kot zgleda, hitro se navadiš in vse je lepo na dosegu roke. Atraktivno in hkrati uporabno.

Je pa Civic zelo drag, tudi upoštevajoč opremo ki jo ima. Focus je po drugi strani eden od cenovno ugodnejših avtov v razredu, a ima vseeno eno najboljših podvozij, isto velja za občutek na volanu in menjalnik, tk da če se za volanom dobro počutiš, falit z njim ne moreš. Izbira je tvoja. Oba zapelji in se odloči, ali ti je Civic vreden toliko več, če sploh.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle So mar 22, 2008 4:20 pm

martin_krpan je napisal/-a:Če kupuješ Focusa vzemi 2.0 TDCI. Takšnega sem testiral in bil navdušen nad motorjem, menjalnikom in podvozjem. S faceliftom pa so popravili še dizajn zunanjosti in notranjosti ter (baje) kakovost materialov, kar je mene najbolj motilo pri starem. Če je Focus cenejši ali pa ima enako ceno kot podobno opremljen Civic, bi jaz vzel njega. Ker Honda tudi nima izjemne kakovosti materialov, plastika pa je trda.

Točno tako, ta motor je primerljiv če ne še bolši od hondinega 2.2 dizla kar sem uspel ugotovit na naključnem dragu enkrat. Poleg tega je v focusu še bolši menjalnik od PSA-jevega.
Če pa že izbereš hondo pa bi se tudi jaz pridružu mnenju ostalih o 1.8 bencinarju. Ne pozabi pa da z hondo v vsakem primeru pristaneš v zavarovalnem razredu nad 100kW

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So mar 22, 2008 5:50 pm

Ti bom še jst odgovoru pa čeprav se v podobne teme zlo nerad spuščam razen,če nimam lastnih izkušen.Moti me predvsem,da se v podobnih temah oglaša folk,ki teh dveh avtov v tvojem primeru Focusa in Civic-a 8.gen niti vozili niso in so njihove izjave zgolj na podlagi rekla/kazala.Jst sem imel priložnost vozit novega Focusa na testni vožnji in pa tudi lastnik novega Civica sem.
Torej moje mnenje je sledeče.
Honda Civic je pač nekak new age avtomobil tko po zunanjosti kot notranjosti,ker notranjost ti je lahko všeč ali pa ti ni nekega vmesnega člena ni,ker je res vesoljsko zasnovana in ponoči je kot božično drevesce :D.
V notranjosti ima zadost udobja pa še prtljažnik ima za ta razred nenormalno velik pa še zadnji sedeži se zlagajo kot lego kocke :D.
Sama vožnje je udobna materiali so kvalitetnejši od tistih,ki jih ima recimo VW Golf V generacije.V izvedenki sport imaš domala vso opremo razen navi in usnja ter steklene strehe,ki je serijska pri EX opremi.
Sedeži so udobni (tu moj podpis nima nič veze :)) in tudi zadnja klop ponuja veliko udobja tudi 3 potnikom.Zadnja vrata se odpirajo skor pod pravim kotom kar je priročno za vstop in izstop potnikom in tudi za morebiten tovor.
Klima deluje super,kar pri nekaterih znamkah ni tako.
Ima pa serija 07 serijsko težavo z ročno zavoro in pa pri blažilnikih se morajo menjati gumice,ker je bila v začetku .07 ena slaba serija.
Moti edino zadnje razdeljeno steklo in pa spojler na sredini a se ga nekak navadiš!!
Zunanjost je po svoje neki unikatnega torej res neka new age oblika.
Imajo pa Civici eno napako pri laku ta je namreč zaradi nekih eko lakov zlo mehak in občutljiv na praske a se z primerno zaščito in letnim voskanjem to tudi odpravi.
Sama izoliranost je po moje zlo slaba in se v notranjosti zlo sliši vsako dogajanje na cesti (prej Leon je bil zvočno precej bolj izoliran).
Motor je živahen a ne tako kot so bili stari VTI-ji a 140Hp tudi kr solidno gre.
Servisi pri hondi so na vsakih 20k prevoženih velikega servisa pa ni,ker ima baje nek nov jermen iz nekih vlaken,ki ne potrebuje zamenjave
Poraba je tm nekje od 7.5 navzgor za bencinarja in je zlo odvisno kakšen voznik si :)
Civic v navadni seriji obstaja samo z 5V 3V je samo Type S in type R sedan z 4V
Ford Focus je po mojih ocenah soliden avto (vozil sem ga na 2 tesnih vožnjah) moti me edin notranjost,ki po moje ni dovolj smiselno razporejena a to se je treba pač navadit in je v veliki meri odvisna od osebnega okusa.
Vozil sem TDCI in sem bil malo razočaran pričakoval sem malo bolj odziven motor a morebiti je bil tesni avto zamorjen.
V celoti se mi zdi focus bolj kompakten avto in tudi cena je solidna a kaj kmalu naraste,če hočeš met kaj več opreme.Serijske opreme pa je kr velik a še vseeno ne toliko kot jo ima Civic sport že serijsko.Pri Civicu imaš večino opreme že serijsko v kolikor pa Focusu dodaš vso opremo,ki jo ima civic sta pa z ceno že kr blizu.(Govorim za bencinski model,ki ga imam tudi v lasti za dizelskega nebi vedu točne cene)
Je pa res Focus kr nekaj tisočakov cenejši in po svoje ima kr močan adut proti hondi,ker denar ne raste na drevesu :)
Reku ti bom takole jst sem z Hondo zadovoljen Focusa sem vozil zgolj mogoče 100km pa bi tut jst premislu čeprav me civic tko vizuelno zunaj kot znotraj bolj pritegne ko Focus.Odločitev je tvoja a če hočeš izstopat ti priporočam Hondo.Focus je po moje bolj za umirjene voznike.
Pa veliko sreče pri nakupu
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo So apr 12, 2008 7:43 pm

no, toliko za info, odločitev je bila takšna in že v torek sem domov pripeljal tole: :D

zelo zadovoljen vglavnem ;)
Priponke
hondaC-small.JPG
2.2 CTDi sport

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy So apr 12, 2008 8:57 pm

zdj pa hitro v galerijo :P
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So apr 12, 2008 9:47 pm

čestitke za nakup in srečno vožnjo
maš PM
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
deo
Novinec

Napisal/-a deo Ne apr 13, 2008 6:11 pm

AudiBoy je napisal/-a:zdj pa hitro v galerijo :P

Eto:

http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... ar_id=1684

:)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov