Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mstefa9
Nov uporabnik

Kupujem VW-ja (vrteni kilometri)

Napisal/-a mstefa9 Ne jun 01, 2014 9:04 am

Zdravo,

Kupujem Golfa VI, 2.0 tdi, 110km, starega dobra štiri leta. Avto kar solidno ohranjen, a imam pomislek. Če mi lahko kdo pomaga z idejami, se priporočam.

Skratka, po zgodovini je bil avto dobri dve leti v Nemčiji, zdaj pa ga je imela dve leti slovenska lastnica. Servisni knjigi verjeti, ali ne je eno, listek, ki ga je dal mehanik ob motor v Sloveniji je pa drugo. Na listku piše, da je imel Golf GLAVNI servis narejen pri 180.000 km. (menjan zobati jermen, filtri, olje... vse kar naj bi bilo opravljenega ob tem servisu). To je bilo opravljeno pred pol leta. Zdaj, pol leta kasneje pa ima avto le še 173.500 km...
Kakšna ideja zakaj, kako,...? Ne skrbi me, ce ima avto 250.000, samo da jih ne bi imel 600.000 ali 700.000?!

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Kupujem VW-ja (vrteni kilometri)

Napisal/-a WMB Ne jun 01, 2014 9:09 am

Pusti pri miru in išči naprej.
Vtipkaj pogoje na avtonet: 1. lastnik, slovensko poreklo, servisna potrjena.

Med vsemi zadetki bo spet 50% takih ki jih ni za kupit....
Išči od povprečne cene na gor (ne glej najcenejših)!!!
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 01, 2014 9:10 am

Že veš, da zadeve ne štimajo in ti bi ga še vedno kupil?? Ob vsej izbiri rabljenih na netu? :roll:

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 01, 2014 9:32 am

zato pa ne bo tema nategatorji nikoli prazna ;)

mstefa9
Nov uporabnik

Napisal/-a mstefa9 Ne jun 01, 2014 9:55 am

A je mogoče kakorkoli avto dati na tester kilometrov, ali preko česa drugega preveriti stanje kilometrov?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jun 01, 2014 10:25 am

Za pol leta mletja kilometrov so se zlagali? To je še malo.. Sej drugi primerki ni rečeno da so boljši
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 01, 2014 10:32 am

Za hec lastnika vprašaj zakaj se je vozil v rikverc. Na tvojem mestu bi iskal naprej. Ne preveč ohranjen in po možnosti še v rikverc vožen avto je po mojih kriterijih vse prej kot zanimiv nakup. Če te je morebiti premamila nižja cena, raje kupi za isti denar nekaj drugega, bolje ohranjenega in z znano zgodovino. To zadnje je skoraj misija nemogoče, ker je že vsak drugi za v rubriko "nateguni".

Zadnjič sem poskusno prodajal svojega mk6 1.4 tsij-a, letnik 2010(modelno leto 2011), prvi lastnik, potrjena servisna, odlično ohranjen in z malo kilometri. Pride nek model in mi z merilcem meri debelino laka, češ, da ni normalno, da skoraj štiri leta star avto nima niti ene bunke in praske od parkinga in, da je bil sigurno udarjen :lol: Krete.n se je spravil tudi na kilometre. Zgleda, da pri realnih 36.000 km nima kaj vrteti nazaj :DDD

Očitno bo potrebno ob resni prodaji pod opombo napisati "preprodajalci/nateguni nezaželjeni"
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne jun 01, 2014 10:34 am

mstefa9 je napisal/-a:A je mogoče kakorkoli avto dati na tester kilometrov, ali preko česa drugega preveriti stanje kilometrov?

ne, če je narejeno tako kot mora, potem ni šans, da kdo ugotovi...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 01, 2014 10:51 am

yashica je napisal/-a:Pride nek model in mi z merilcem meri debelino laka, češ, da ni normalno, da skoraj štiri leta star avto nima niti ene bunke in praske od parkinga in, da je bil sigurno udarjen

To se je nam zgodilo čisto isto ko je oče prodajal svoj avto. Pride tip z merilcem laka, avto je bil sicer star 6 let pa tudi ni imel niti praske in nikoli barvan, in je trdil da smo celega prebarvali in podobne izjave... Sem skoraj 100% da je bil preprodajalec.

Jaz osebno avtomobila z zavrtenimi kilometri ne bi nikoli kupil, tudi če je lepo ohranjen.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jun 01, 2014 11:34 am

Ne vem zakaj se eni tako zaletavate v dolocen avto kljub obilici dvomov. Potem pa se na forumih jokate o napakah. Avtov je na trgu na tisoce.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Ne jun 01, 2014 12:01 pm

Če je to ta, si za primer še tega poglej(napisani km in števec) :lol:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=819 ... ow=1&avto=

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 01, 2014 12:06 pm

h4ck je napisal/-a:

SlikaView Screen Capture

mstefa9
Nov uporabnik

Napisal/-a mstefa9 Ne jun 01, 2014 12:22 pm

h4ck je napisal/-a:

Ja, o tem avtu je govora. No 250.000 bi se nekako prezivel. No saj se mi je zdelo, da zna bit kaj takekpga ;)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jun 01, 2014 12:25 pm

267.000 je na audiju, koliko je na vw, nihče ne ve oz. vedo le pri jarcu ;)

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Ne jun 01, 2014 3:16 pm

peroRS je napisal/-a:Že veš, da zadeve ne štimajo in ti bi ga še vedno kupil?? Ob vsej izbiri rabljenih na netu? :roll:

:tomidelej:
Ne bi se mogel bolj strinjati...Zakaj iskati globlji vzrok za napačne kilometre? Če ne štimajo, je zame konec zgodbe. Pika. To je enako, kot da vidiš svojo/svojega z drugim napol brez vsega in imaš potem "pomisleke," če je kaj narobe ali si morda samo preveč pikolovski. :lol:
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

acad
Novinec

Napisal/-a acad Ne jun 01, 2014 5:16 pm

mstefa9 je napisal/-a:
Kupujem Golfa VI, 2.0 tdi, 110km, starega dobra štiri leta. .............
Kakšna ideja zakaj, kako,...? Ne skrbi me, ce ima avto 250.000, samo da jih ne bi imel 600.000 ali 700.000?!

Kaj pa ene ljudi skrbi ob nakupu.. edino če se ni vsaki dan gospa vozila po 700-1000km v službo ali po opravkih, ali pa da ne vozi vsak drugi dan na Poljsko ukradenih stihlarc v prtljažniku, je zelo težko verjetni da ima sploh 200.000 km. Ni nujno, da če kdo dela manj kot 40.000km na leto, da so prevrteni kilometri! Osebno sem naredi v letos manj kot 2.000km .. preprosto zato ker mi gre delodajalec toliko na roko, da lahko vozim avte od firme, pod pogojem, da za zasebno rabo sam tankam.
Če te je strah, zakaj ne pelješ enega mehanika po šihtu na ogled, da si ogleda avto, mu daš 30€ za čas pa boš lahko mirno spal... če ma avo prevoženih res toliko kilometrov se to vidi na originalnih delih, saj to pomeni da je bil vožen v čisto vsakem vremenu in v vseh okoliščinah, če sam ne vidiš..

Pri nas doma nimamo niti enega potrdila o rednih servisih, ker vse delamo doma; v teh časih se je pač treba znajti, jebiga.. marsikje je tako, na servisu pa so navajeni, da če delajo veliki servis, avtomatsko napišejo, da je narejen pri 180.000, vsaj na našem koncu je tako..

Če imaš občutek, da so prevrteni kilometri in mu ne zaupaš, NE KUPI AVTA. Simple.

lp

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Ne jun 01, 2014 5:31 pm

Gregor81 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Že veš, da zadeve ne štimajo in ti bi ga še vedno kupil?? Ob vsej izbiri rabljenih na netu? :roll:

:tomidelej:
Ne bi se mogel bolj strinjati...Zakaj iskati globlji vzrok za napačne kilometre? Če ne štimajo, je zame konec zgodbe. Pika. To je enako, kot da vidiš svojo/svojega z drugim napol brez vsega in imaš potem "pomisleke," če je kaj narobe ali si morda samo preveč pikolovski. :lol:

*valjam se po tleh od smeha*

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Ne jun 01, 2014 6:37 pm

pri temu golfu gori lučka za motor (pri vžganem motorju), se vidi na eni sliki.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Ne jun 01, 2014 9:00 pm

Kaj ste eni majstri kot ne vem kaj.kilometrina na avtu je davek na budale.nikoli nisem kupil avta na osnovi števca.
Ko kupiš staro kanto je najprej treba menjat glavni jermen in periferijo.s tem je treba računat pred nakupom.ne pa se ravnat po števcu.99 procentov je premikanih nazaj.to je masoven pojav .knjižice pa se da brez težav poštemplat.in če je avto lepo vzdrževan in normalno vožen ne bo takšnepanike pa magari ima preko dvesto tisoč.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: alexwell, Google Adsense [Bot] in 12 gostov