Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BigBadBeef
Nov uporabnik

Rover do 1000€

Napisal/-a BigBadBeef Če sep 11, 2014 6:51 pm

Pozdravljeni vsi,

Rad bi kupil roverja z ceno do 1000€. Ja, vem da dobiš samo tiste z K serijo motorja za tako ceno, in hkrati vem kaj to pomeni, saj bo to tretji rover v družini. Problem pa je da ga rad včasih malo stisnem, sploh če mi kaka predrzna "bemfa" zateži odzadaj, ampak večino časa ga rad vozim varčno. Pri tej 200-ki (1.4, 75km), ki jo imam zdaj sem to naredil samo enkrat pa je spustilo tesnilo glave motorja; k sreči samo rahlo olje spušča na robu. Končno že dovolj dolgo vozim avtomobile da si lahko prvoščim zavarovanje nečesa močnejšega ampak bi kljub temu rad da mi ne žre preveč zato bi imel enega s 1.4 16V motorjem.

Odločil sem se da nebom popravljal in bom kar kupil drugega, saj ima ta še nekaj ostalih kiksov z lambdo sondo, elektriko ipd. Zdaj vem kako rada zajebavajo ta tesnila, zanima pa me kaj se splača bolje - ali naj kupim enga nekoliko cenejšega in naredim veliki servis vključno z preventivno menjavo tesnila glave, ali naj kupim dražjega in se vozim več ali manj "na srečo"?

Ali je mogoče kak model, ki je manj problematičen kaj se motorja tiče, mogoče 25? Vem za 600-ko ampak te so malo preveč gorilaste za mene.

Za vaše odgovore se vam vnaprej zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam. :DDD

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Rover do 1000€

Napisal/-a Blinder Če sep 11, 2014 7:03 pm

Preventivna menjava tesnila? A se hecaš? če tesnilo drži je v redu. Če ga boš zamenjal pa ni 100%, da bo v redu, že zaradi različne kvalitete tesnil itd ne. Mehaniki pa tudi odvisno koliko se jim da, verjetno vsi niti ne vejo da obstaja nek vrstni red po katerem se zateguje vijake itd

Nevem kako povezavo ima počeno tesnilo glave in športna vožnja. To je bil slučaj da ti je cedilo. Jaz mu nebi niti velikega servisa delal, razen če ne delaš veliko kilometrov.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Če sep 11, 2014 7:13 pm

Blinder je napisal/-a:Preventivna menjava tesnila? A se hecaš?

Pardon, ampak jaz nisem mehanik. Vsi jamrajo kak so nezanesljivi roverji če jih ženeš, četudi občasno, jaz nebi zdaj rad enga starega dedeka v yugotu prehiteval pa bi mi vse skupaj vtrgalo in bi bati pri haubi ven pogledali hahaha :lol: ...hec mora bit.

Torej, priporočaš kakšen specifičen model? Rad bi samo 1.4 16v motor, ali pa mogoče 1.6 če res ne pije preveč ob kombinirani - obmestni vožnji.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če sep 11, 2014 7:37 pm

Jaz niti nisem mehanik. Nič menjave tesnila, redno spremljaš nivo hladilne tekočine pa bo.

Za porabo si tle pomagaj http://www.spritmonitor.de/en/search.html
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Če sep 11, 2014 7:41 pm

Torej kaj priporočaš?

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 11, 2014 7:52 pm

Tudi 200ka ni problematičen avto, če dobiš kakšnega, za katerega so skrbeli kot se spodobi (predvsem, da se je olje+filter ves čas menjavalo na 10 do max 15kkm, kar tudi upam, da boš ti menjaval na enake intervale). Tesnilo glave je ena večjih stvari, ki rado spusti, kar pa spet ni nek hud strošek, da se zamenja, pa je potem mir... Mamo enako že tretjega roverja pri hiši, pa lahko samo rečem, da smo bili z vsemi zelo zadovoljni (tok tok), enako tudi lahko povem za vse ki jih poznam in so imeli ta avto od novega in skrbeli zanj tako kot je potrebno... Seveda kakšna stvar kdaj crkne, kot pri vsakem drugem avtomobilu, ampak če avto redno vzdržuješ ni nič kaj bolj problematičen od kakšnih drugih znamk, po naših izkušnjah bi lahko trdil celo obratno... Problemi pa so, ko ljudje kupijo 200ko za 300 ali pa 25ko za 400€ brez vsakršnega servisnega listka, knjige ali kaj podobnega, ponavadi od takih, ki se jim je j*balo za avto in so mogoče menjali olje na 50kkm, pa že to jim je bilo prehudo... Dobra 200ka je po mojem mnenju vredna še vedno jurja, 25ka pa še nekaj več, kar se pa prodaja za par stotakov, pa nima zastonj take cene in s takimi avtomobili so potem navadno problemi(ne trdim, da je pri vseh tako)... Sam bi šel pogledat tega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=827 ... 0OPR.VEL... , pa če vse štima probal čim bolj zbiti ceno (glede na to da se že prodaja mislim, da kar nekaj časa bi mogoče precej spustil in ga dobiš za okoli jurja), ali pa še raje našel kakšno pametno 25ko, mogoče bi bil ta ok: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=875 ... %20Classic ... Vsekakor pa avto dobro preglej, probaj večkrat na oba daljinca če deluje odklepanje/zaklepanje in se zapelji vsaj kakšnih 10km in dobro preveri, da kje ne pušča hladilna tekočina in da ne najdeš kje pri vodi ali olju kaj majonezi podobnega...)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če sep 11, 2014 8:11 pm

Nima KLIME nima ABS-ja in tole naj bi bilo vredno 1500 evrov :lol: :lol:
Mogoče največ 600 evrov.

Priporočam ti kakšno seat ibizo, corso....dobiš s klimo, abs.

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Če sep 11, 2014 8:26 pm

Ibiza in Corsa, to nikamor ne leti, Moj prvi avto je bil kadet turbodizel in sem pustil ibize in corse zadaj v črnem oblaku saj! :twisted:

ojnica je napisal/-a:Nima KLIME nima ABS-ja in tole naj bi bilo vredno 1500 evrov :lol: :lol:
Mogoče največ 600 evrov.

Tista dva se mi zdi kot da se oba 2 norca delata s tako ceno, medtem ko:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=882 ... %20KLIMA...
Ta ima klino IN potrjeno servisno knjigo.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=881 ... 20414%20Si
Oba imata relativno malo prevoženih km, vendar pa sumim da prodajata ravno pred velikim servisom.

Kaj menite o teh dveh?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če sep 11, 2014 8:45 pm

Poglej si zadnje obrobe, oba imata že popacane po šalabajzersko.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 11, 2014 8:49 pm

Niti nisem gledal glede klime in ABS-a, sem bil očitno presiguren, da za tako ceno mora imeti to dvoje :lol:, torej prvi avto odpade, kar pa se tiče drugega, če vse štima se mi cena niti približno ne zdi previsoka... Že nek clio takšnega letnika v dobrem stanju ima recimo takšno ceno, pa vsaj jaz osebno ne bi menjal 25ke nikoli za cliota enakega letnika...

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Če sep 11, 2014 8:53 pm

ojnica je napisal/-a:Oba imata relativno malo prevoženih km, vendar pa sumim da prodajata ravno pred velikim servisom.

To ni nujno, da je tako.
Pišem na splošno in ne vem ali ima ta motor jermen ali verigo. Ampak če ima npr. jermen, je zamenjava le tega omejena s prevoženimi kilometri ali pa s starostjo vozila (npr. 6, 7, 8 let), pač kaj je prej. Prevoženi kilometri so torej le en faktor. Posledično je lahko notri že drugi ali tretji jermen.

Sicer pa imata oba primerka malo km in je vprašljivo, če so realni. Verjetno niso. Sam ne poznam osebe, ki v 18 letih naredi 110kkm oz. dobrih 6 kkm na leto.
Oba sicer imata servisne knjige, vendar je pomembno kdo je servisno knjigo poštempljal (ali je to npr. pooblaščeni servis, kjer lahko to preveriš, ali pa je to kak lokalc, kjer je bil narejen npr. zadnji servis in, ker so vmesni manjkali pa so jih lepo dopolnili).
Še opazka: oni moder ima MB table, prodaja ga oseba iz Celja. Meni to diši po kakšnem preprodajalcu, kjer je ob nakupu potrebna še malo večja previdnost.

lp

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Če sep 11, 2014 9:06 pm

Tako kot sem gledal imajo več ali manj vsi nekaj malega kar bo treba pošraufat ali pa povarit, to sploh ni problema, bi pa rad da to upoštevate ko govorimo o ceni, rad bi da me vse skupaj stane 1000€, imam znance ki to poceni uredijo "mimo riti v žep", pobrusit s smrikovim papirjem in posprejat pa res ni problem, jaz sem že okrog zarjavelih kant od takrat ko imam izpit za avto, je pa res da imam te možnosti na avto.net precej omejene.

Lahko bi še počakal kak mesec da vidim če še bo kaj, saj se ne mudi, stari avto bo itak registriran še do 25.10.

Mimogrede, kaj pa tale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=849 ... %20Classic
Osebno se mi zdi zelo sumljivo, da bi trgovec avto prodajal za tako nizko ceno...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če sep 11, 2014 9:31 pm

Ma ne kupuj rjaste avte :roll: tud če je rja samo na obrobi se skriva še kje drugje, ko boš dvignil avto in z lučko pregledal podvozje boš sigurno našel kako luknjo v podvozju.

Kup avto, ki je brez rje. :D

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 11, 2014 9:32 pm

Zastonj sigurno ni takšna cena... Kot prvo je treba zrihtat vse 4 blatnike in rob sovoznikovih vrat, to je že kar se vidi iz slik... Ampak če to lahko zrihtate za male pare potem ok... Imam pa občutek, da ima avto še kako drugo napako, ampak dokler ga ne pregledaš dobro se ne bo vedelo... Če imaš čas redno vsak dan preglejuj avto.net in bolho, včasih se najde kak dober primerek za pametno ceno, je pa to bolj redko, če pa je pa se prodajo takšni avti kar hitro...

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 11, 2014 9:45 pm

ojnica je napisal/-a:Ma ne kupuj rjaste avte :roll: tud če je rja samo na obrobi se skriva še kje drugje, ko boš dvignil avto in z lučko pregledal podvozje boš sigurno našel kako luknjo v podvozju.

Kup avto, ki je brez rje. :D

Kar se podvozij tiče so pri roverjih dobro zaščitena in ni težav z rjavenjem... Bi moral imet res hudo nesrečo, da kupiš avto s kakšno luknjo v samem podvozju...

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Če sep 11, 2014 9:49 pm

na splošno je na CE treba bit previden okrog dilerjev, še bolj kot drugje... sicer se pa prdaja še ene 45ka z 1.6 16v motorjem (a so ti motorji slučajno kej v žlahti s Peugeotom-glede na moč 109 km?), navzven precej lepa, na gorenjskem ampak brez navedenih kilometrov

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če sep 11, 2014 10:08 pm

Ne, motor je roverjeva K-serija, pri modelih 200 in 400 so imeli 82kw, pri novejših 25/45/Streetwise, pa potem 80kw, verjetno zaradi zavarovalnih razredov... Sicer par sprememb je na samih motorjih pri teh novejših modelih...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Pe sep 12, 2014 1:25 pm

Kupi si tak avto, ko ima tud pocen nov dele, imel sem pred leti hondo Civic ista notrnjost kot pri Roverju limuzina, ko sem se pozanimal od delih, me je skor ka* :lol: po parih mesecih sem ga preventivno prodal.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Pe sep 12, 2014 1:35 pm

ojnica je napisal/-a:Kupi si tak avto, ko ima tud pocen nov dele, imel sem pred leti hondo Civic ista notrnjost kot pri Roverju limuzina, ko sem se pozanimal od delih, me je skor ka* :lol: po parih mesecih sem ga preventivno prodal.

No in kateri deli so bili tako hudo dragi?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Pe sep 12, 2014 1:54 pm

Nisem imel tako Hondo, kot jo večina pozna, bila je kot Rover s HOndinim motorjem 1.6 16V, kateri deli so bili dragi, recimo zavore komplet + vel.servis min.1000 evrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov