Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dejan.mb
Nov uporabnik

Nakup nove Astre karavan ali....

Napisal/-a dejan.mb Pe okt 03, 2014 3:20 pm

Pozdravljeni!
Predvsem me zanima ali kupit nov avto-Astro karavan 1.6 ali za približno enak denar kakšnega rabljenega pasata, laguno vse karavan...

Sem res v dilemi...vem nov avto z 0000km, veš kaj maš itd...ali rabljen uvožen avto višjega ranga....v mislih imam :

http://www.avto.net/acbezigrajskacelje/ ... 265&show=2

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8902495&show=2

ali nov :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4427044&show=2

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Re: Nakup nove Astre karavan ali....

Napisal/-a luxxx7 Pe okt 03, 2014 3:31 pm

dejan.mb je napisal/-a:Pozdravljeni!
Predvsem me zanima ali kupit nov avto-Astro karavan 1.6 ali za približno enak denar kakšnega rabljenega pasata, laguno vse karavan...

Sem res v dilemi...vem nov avto z 0000km, veš kaj maš itd...ali rabljen uvožen avto višjega ranga....v mislih imam :

ali nov :

Prvo kot prvo se moraš odločiti ali dizel ali bencin. Koliko kilometrov delaš na leto?

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Pe okt 03, 2014 3:50 pm

Glede na to kaj želiš, je edino to, kar vemo, da je karavan. Postavil si astro, ki ni v istem razredu kot passat/laguna. Kajti slednja, sta precej večja avta, sploh v širino. Kot je luxxx7 rekel ali želiš bencin/dizel, koliko prostora rabiš itn... Računaj, da pri rabljenemu avtu, je skoraj nujno, da opraviš servis + podroben pregled avtomobila. Torej vsaj 500+ bo treba vložiti. Edino če poznaš zgodovino avtomobila in je prodajalec uredil vse potrebno, vsaj kar se tiče servisa oz. samega avtomobila.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe okt 03, 2014 4:43 pm

dejan.mb je napisal/-a:Pozdravljeni!

ali nov :

Jaz imam astro karavan (dizel), pa ti jo odsvetujem, zakaj:
- kljub 130KM je len,
- pri 1.5 let staremu so bile že napake,
- veliko malenkosti, ki te zelo motijo (črički, ....)
- ceno nenormalno izgublja,
- malo prostora na zadnji klopi,...

Če imaš kakšno vprašanje pa upraš.

dejan.mb
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan.mb Pe okt 03, 2014 5:18 pm

Astra me vleče, ker je kar nizka cena za nov avto karavan, da se ne more primerjat z pasatom ali laguno mi je jasno....mima me ker je kot pravim avto nov, pri Sawalu je 13750€, kasko gratis 8 let+jamstvo 8 let...zato me mika...drugače pa ja rabim prostoren avto 4 članska familija....ni nujno, da je dizel...zaj sem z laguno2 v 2,5 letih naredil 20000km...za službo imam drug avto...žena je sicer bila doma zarad otrok....drugo leto gre delat...ampak tut nebo več kot max 20000 letno....tako, da res nevem kaj naj...
ta laguna mi je full všeč...tudi cena :) ampak uvožen avto...preprodajalci te itak hočejo nateg*** na vsakem koraku, ja riziko je...neveš kaj dobiš... :?

In avto hočem met zato, da ga vozim ne, da bo več v delavnici, kot na cesti...in ker si trenutno še ne morem privoščit avto ranga 20k€+, mislim, da bi bila najbolj smotrna izbira nove astre? :?:

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe okt 03, 2014 5:50 pm

Scorp84 je napisal/-a:Postavil si astro, ki ni v istem razredu kot passat/laguna. Kajti slednja, sta precej večja avta, sploh v širino.

Vsaj za laguno to ne velja, ker je malenkost manjša in lažja od astre. Po prostornosti sta pa tam tam.

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Pe okt 03, 2014 7:23 pm

frgo je napisal/-a:
Scorp84 je napisal/-a:Postavil si astro, ki ni v istem razredu kot passat/laguna. Kajti slednja, sta precej večja avta, sploh v širino.

Vsaj za laguno to ne velja, ker je malenkost manjša in lažja od astre. Po prostornosti sta pa tam tam.

Laguna ni manjša.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Pe okt 03, 2014 7:41 pm

Hyundai i30 karavan bi se tudi dobil za ta denar. Volan je mehak, kar imajo ženske rade.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe okt 03, 2014 8:37 pm

frgo je napisal/-a:

Sam ma vseeno laguna več placa za potnike, ki sedijo zadaj napram astri, ki ima zelo malo placa.
Glede pritljažnika se pa strinjam, da sta tam, tam.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Pe okt 03, 2014 8:51 pm

blaze11 je napisal/-a:Laguna ni manjša.

Je res, moja napaka. V glavi sem imel podatke za limuzinsko laguno, ki je manjša. Karavanska laguna pa je 10cm daljša.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Pe okt 03, 2014 8:53 pm

emozul je napisal/-a:Sam ma vseeno laguna več placa za potnike, ki sedijo zadaj napram astri, ki ima zelo malo placa.
Glede pritljažnika se pa strinjam, da sta tam, tam.

Laguna ima zadaj nekaj več prostora, ampak noge težko spraviš pod sedež, ker ima bedasto narejeno. Na koncu težko rečeš, da je med astro in laguno v velikosti razred razlike.

dejan.mb
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan.mb Pe okt 10, 2014 8:44 pm

Ker imajo pri sawal-u mikavno ponudbo... osnovni model... kovinska barva... karavan ..13750e..8 let jamstva... 8let kasko gratis... me mika... se pravi eventualni problemi z avtom bi šli v garancijo... bencinar bi mi kr odgovarjal... delam max 20000 km letno..in res si želim avta da bo naslednjih nekaj let mir... redni servisi...brez ostalih nepredvidenih stroškov... glede prostora.. tistih 2 krat letno ko gremo na dopust, mam strešni kovček.. tak da... placa dovolj... kaki enodnevni izleti, ter vsakdanja raba bi pa moglo it skoz ...za 4clansko familijo
.. ..sicer zdaj vozim laguno 2 karavan... +clio za siht ...mnenja? Hvala za odgovore... lp

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe okt 10, 2014 9:04 pm

dejan.mb je napisal/-a:Ker imajo pri sawal-u mikavno ponudbo... osnovni model... kovinska barva... karavan ..13750e..8 let jamstva... 8let kasko gratis... me mika... se pravi eventualni problemi z avtom bi šli v garancijo... bencinar bi mi kr odgovarjal... delam max 20000 km letno..in res si želim avta da bo naslednjih nekaj let mir... redni servisi...brez ostalih nepredvidenih stroškov... glede prostora.. tistih 2 krat letno ko gremo na dopust, mam strešni kovček.. tak da... placa dovolj... kaki enodnevni izleti, ter vsakdanja raba bi pa moglo it skoz ...za 4clansko familijo
.. ..sicer zdaj vozim laguno 2 karavan... +clio za siht ...mnenja? Hvala za odgovore... lp

Preveri še koliko te bo stal še Oplov nateg z lizingom, ki je pogoj za akcijsko ceno. Po mojih izkušnjah je ceneje kupiti malce dražjega konkurenta z dobrim bančnim kreditom.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Pe okt 10, 2014 9:13 pm

tristan01 je napisal/-a:Preveri še koliko te bo stal še Oplov nateg z lizingom, ki je pogoj za akcijsko ceno. Po mojih izkušnjah je ceneje kupiti malce dražjega konkurenta z dobrim bančnim kreditom.
Lp Tristan01

Opla dajo za isti denar tudi za gotovino, če rečeš, da avta drugače ne boš vzel. Se boš pa seveda odpovedal raznim 15 letnim garancijam, ki jih daje avtohiša in ne opel.

Lizing pa preplačaš ko budala, pa servise naslednjih 15 let pri njih tudi.

dejan.mb
Nov uporabnik

Napisal/-a dejan.mb Pe okt 10, 2014 9:16 pm

Jp vem.... vsaka mikavna ponudba ima temno stran....če, bi obrok ostal skoz enak... bi preplačal 3000e v 7letih... :evil:
.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe okt 10, 2014 9:22 pm

Osebno bi se najprej vprašal kako nujno rabiš nov avto in ali se splača pufat. Če je odgovor ja, bi gledal malo rabljene bencinarje astrinega razreda (Megane, Golf, C4, Astra, 308,...), s kilometri tja do 50k, slovenskega porekla po možnosti od prvega lastnika. In mislim da bi enako moralo štimat nadaljnih 7 let za par jurjev manj.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo Pe okt 10, 2014 9:40 pm

dejan.mb je napisal/-a:Jp vem.... vsaka mikavna ponudba ima temno stran....če, bi obrok ostal skoz enak... bi preplačal 3000e v 7letih... :evil:
.

Obrok ne bo ostal enak ampak bo šel samo gor. Obrestne mere so namreč zdajle zgodovinsko najbolj ugodne.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So okt 11, 2014 8:10 am

Sam ne opla pa bencinarja kupovat, ker se boš žru do konca lastništva...

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb So okt 11, 2014 11:25 am

Tudi jaz imam slabe izkušnje s porabo pri Oplu. Sicer daleč nazaj (v letu 2009) sem imel testno Astro 1.6 16V. Motor je bil 115 km in je bil verjetno enak kot v tej tvoji Astri, ki jo gledaš.

Torej s testno Astro (navadno petvratno) sem takrat naredil okoli 1500 km v dveh tednih. Vožnja z družino, brez divjanja, AC normalno tam okoli 130. Poraba se je sukala okoli 8 l. Zame je bilo to preveč in je nisem kupil. Sicer pa preveri porabo na poraba.com in na spritmonitor. Povprečje pri Nemcih je 7,6 litra.

To pomeni 11 EUR stroška na 100 km za bencin. Meni je vedno referenca koliko vozilo porabi do 100.000 km. Torej boš dal za bencin 11 kEUR do 100.000 km. Če jih narediš v 5 letih je to 183 EUR na mesec za bencin, če pa v 4 letih pa 229 EUR na mesec. Če bodo cene bencina ostale enake seveda.

Pa lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So okt 11, 2014 6:41 pm

frgo je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:Preveri še koliko te bo stal še Oplov nateg z lizingom, ki je pogoj za akcijsko ceno. Po mojih izkušnjah je ceneje kupiti malce dražjega konkurenta z dobrim bančnim kreditom.
Lp Tristan01

Opla dajo za isti denar tudi za gotovino, če rečeš, da avta drugače ne boš vzel. Se boš pa seveda odpovedal raznim 15 letnim garancijam, ki jih daje avtohiša in ne opel.

Lizing pa preplačaš ko budala, pa servise naslednjih 15 let pri njih tudi.

Se popolnoma strinjam, so res oderuški.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov