Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

BigBadBeef
Nov uporabnik

Rabljen Hyundai Coupe - napake, nakup?

Napisal/-a BigBadBeef Po okt 06, 2014 2:04 pm

Pozdravljeni,

Spet jaz! :D Po avto netu iščem malo avtomobile in gledam da so hyundai coupe-ji letniki 1998-2002 precej cenovno ugodni in hkrati so še "Base" variante precej milostljive pri denarnici kaj se vožnje tiče. Zanima me, kaj moraš paziti ko si greš ogledat tak avto? Nekateri imajo precej kilometrov gor, do dvesto jurjev na števcu, ali se to kaj bolj pozna na mašini kot pa kak drug avto z tolko kilometri?

Se pravi, kake hyundajeve okvare bi moral bit pozoren in ali bi bilo to drago odpravit?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Rabljen Hyundai Coupe - kaj iskati?

Napisal/-a Fan Po okt 06, 2014 7:41 pm

Pozdravljeni

Omenjena vozila so ob rednem vzdrževanju delala 500 tisoč km. Je pa res, da se redka redno vzdrževana, saj so sami rezervni deli kar dragi - izjemoma par cenenih kosov, ki so pa potrošni material.

ko se gre gledati vozilo, s seboj vzemite mehanika in tester :)

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Po okt 06, 2014 7:59 pm

Kakšen tester? Tudi za 1.6 različico so dragi deli? Kaj pa ponaredki?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po okt 06, 2014 8:30 pm

Pozdravljeni

Predvidevam, da se ve kaj je tester - diagnostično orodje, ki se uporablja za hitrejše odkrivanje napak na vozilu. Na omenjenem vozilu je do 1996 vgrajen 12 pinski konektor, po tem letniku pa 16 pinski konektor. Do 1996 letnika je imel ECU možnost blinkcode - ob pravilni vezavi pinov, je na števcu signaliziralo podatke o stanju senzorjev, vključno z napakami.

Kar se tiče cen rezervnih delov ............... je že napisano

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po okt 06, 2014 9:54 pm

gledati je potrebno bolj kot ne samo na rjo. Enega je brat že imel (1.6, l. 1997, uvožen iz italije), slabo vzdrževan, tako od prejšnjega lastnika, kot tudi od brata (neredno menjavanje olja, dolivanje tistega olja, ki je bilo pri roki), pa je avto delal bp, dokler je bil pr hiši (kilometrov cc 180k km, lastnikov neznano). Olja sicer kr nekaj spije, kot mi je znano pa je motor od Mitsubishi-ja. Sam sicer že lep čas (komplikacije s papirji) čakam, da bom šel po (še) enega zase v Nemčijo. Tko, da, hvaležen avto za malo denarja, ponuja veliko užitka v vožnji in ga, če dobiš lep primerek in v kolikor te ne moti poraba 9-10 litrov, močno priporočam

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef To okt 07, 2014 2:33 pm

1.6 žere 10 litrov? Potem je nekaj narobe z njim! :huh:
Mimogrede, ko govorimo o porabi, govorimo o porabi med normalno vožnjo, 120 skozi naselje ne šteje! :twisted: Normaln coupe 1.6 bi moral pit v kombinirani vožnji 8-8,6l.

Kje bi lahko dobil tester in/ali se splača sploh to kupit? Kolk jaz vem vse kaj je treba gledat pri kupeju je da motor lepo teče na štangasu, če ne potem nima več polne moči; pa da ne izteka olje in vse električne komponente.

Pa so res tak dragi deli? Kolk bi stal npr. zobati jermen?

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky To okt 07, 2014 3:31 pm

Računaj okrog 400€ za velik servis

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef To okt 07, 2014 4:27 pm

Pa moram res na pooblaščen servis peljat? Mam zanesljivega mehanika 300m od hiše!

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky To okt 07, 2014 4:40 pm

Heh ne ni nujno treba :lol: Ja če ga imaš toliko blizu ga pa pojdi vprašat in obvezno pokliči še na uradni servis pa potem primerjaj :)

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To okt 07, 2014 4:56 pm

Zakaj bi peljal na uradni servis?

Za veliki servis boš pa ja našel mehanika-najbolje kakšnega Hyundai majstra ;)

Mene je pri popoldanskem Opel majstru veliki servis koštal 170Eur. Dvomim, da je za Hyundaija toliko dražje, ali pač?

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef To okt 07, 2014 5:33 pm

miraldinjo je napisal/-a:Zakaj bi peljal na uradni servis?

Mene je pri popoldanskem Opel majstru veliki servis koštal 170Eur. Dvomim, da je za Hyundaija toliko dražje, ali pač?

Za dizla stane material za veliki servis 200€ Ne predstavljam si da bi za kupeja blo dražje. Jaz vem da sem velki servis za mojega starega 1.5 turbodizla 250€ stroškov z delom vred.

No, torej, kaj moram pazit ko si ogledujem rabljenega kupeja? Majo kaki feler na katerega bi moral bit pozoren?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 07, 2014 6:27 pm

Povej še točno kaj je blo za 170€ zamenjano.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 07, 2014 7:06 pm

Me ne bi čisto nič čudlo, če bi na 1.5 turbodizlskem hyundaiu dal 170€ za veliki servis, če upoštevamo, da na pooblaščencu z original kosi in s svojim oljem pride v. servis za 2.0 crdi smešno poceni (360€ s stabilizator štangicami in z delom vred). Za tak dnar se niti ne splača do fušarjev vozit.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef To okt 07, 2014 8:20 pm

Okej, to nima veze z vsem skupaj, ampak nisem imel jaz 1.5TD hyundaja, ampak opla! Kolko jaz vem, hyundai sploh nima dizlov z tako malo prostornino. :lol:

Back to topic now maybe? :idea:

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per To okt 07, 2014 8:42 pm

ok, 10 litrov je dinamična vožnja, pa da daš mal obratov-pa ne govorimo o 120 skozi naselje, ker tej cifri se v nasleju niti s teleskopom nisem približal. 8 litrov boš imel ob zelo umirjeni vožnji.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 07, 2014 8:47 pm

BigBadBeef je napisal/-a:Okej, to nima veze z vsem skupaj, ampak nisem imel jaz 1.5TD hyundaja, ampak opla! Kolko jaz vem, hyundai sploh nima dizlov z tako malo prostornino. :lol:

Back to topic now maybe? :idea:

Shit! Mal sem narobe prebral. sem spregledal, da si mel opla. Drgač pa Hyundai ima 1.5 CRDi in sicer v Accentu :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo To okt 07, 2014 10:30 pm

čare je napisal/-a:

Povej še točno kaj je blo za 170€ zamenjano.

Pozabil napisati, torej menjalo se je: napenjalec jermena, zobati jermen, vodna črpalka, zavorno olje in pa antifriz.

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Napisal/-a Rokica2002 Sr okt 08, 2014 1:35 pm

Jaz ga imam že 14 let kot drugi avto, je letnik 2000, 1,6 16v. (okrogle luči) Prevoženih je 140kkm. Generalno kar dela, z izjemo, da zadnji del rjavi-podvozje, obrobe blatnikov, notranji blatniki. Menjan je bil sesalni kolektor, (plastičen), izpušni kolektor je počen (trenutno zavarjen), prednji ležaji so menjani, kaj več pa ne. Servisiran je bil kar redno, olje in podobno. Je pa kar požrešen-okrog 10l..

BigBadBeef
Nov uporabnik

Napisal/-a BigBadBeef Sr okt 08, 2014 2:30 pm

Rokica2002 je napisal/-a:Jaz ga imam že 14 let kot drugi avto, je letnik 2000, 1,6 16v. (okrogle luči) Prevoženih je 140kkm. Generalno kar dela, z izjemo, da zadnji del rjavi-podvozje, obrobe blatnikov, notranji blatniki. Menjan je bil sesalni kolektor, (plastičen), izpušni kolektor je počen (trenutno zavarjen), prednji ležaji so menjani, kaj več pa ne. Servisiran je bil kar redno, olje in podobno. Je pa kar požrešen-okrog 10l..

Če pa pravijo da niso požrešni. Kaj ti govoriš o mestni vožnji ali kaj?

Rokica2002
Nov uporabnik

Kraj: Kranj-okolica

Napisal/-a Rokica2002 Sr okt 08, 2014 5:41 pm

Mešani-mestna, po vasi, po avtocesti tudi občasno 180km-h :shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 19 gostov