Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za novo vozilo bi kupil

Glasovanje se je zaključilo dne Po feb 09, 2015 9:48 pm

Audi Q3
13
54%
BMW X1
11
46%

Skupaj glasov : 24

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Audi Q3 ali Bmw X1?

Napisal/-a borut.z So nov 01, 2014 9:48 pm

Popoldan se je hotel tast prijaviti na ta forum pa nekaj ni šlo po načrtih.

Vprašal bi, tast kupuje novo vozilo in se odloča med Q3 in X1. Je mogoče kdo na forumu, ki ima eno ali drugo vozilo, da bi malo povedal, kako je zadovoljen, kašni so stroški servisev itd.

Vsak nasvet dobrodošel, jaz sem bolj na strani X1 saj ima ima 16 cm daljšo medosno razdaljo kot q3, njemu je pa bolj všeč q3 saj je malce višji za vstopanje in izstopanje(v X1 se še ni nikoli vozil)... Kakšna so kaj vaša mnenja tukaj? Je X1 veliko nižji za vstopanje v vozilo, kakšne so vozne lastnosti.. Hvala.

mavrica
Novinec

Re: Audi Q3 ali Bmw X1?

Napisal/-a mavrica So nov 01, 2014 9:52 pm

poglej top gear

http://www.topgear.com/india/car-gallery/bmw-x1-vs-audi-q3-clash-of-the-softies/itemid-89

jaz bi kupil kaj drugega, bolj pametnega. Če bi pa izbiral med omenjenima, pol pa zagotovo audi v tem segmentu.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So nov 01, 2014 10:04 pm

Kaj je bolj pametnega? v tem razredu sta še Range Rover Evoque in MB GLA, kolikor mi je znano...

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 01, 2014 10:14 pm

Našel sem še ta članek http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/primerjalni-test-audi-q3-bmw-x1-mercedes-gla-in-mini-countryman/

BMW ima slabše materiale v notranjosti, Q3 je tu stopnjo višji. Jaz ne bi kupoval avto v tem segmentu, sem se nazadnje peljal v golfu 2.0 tdi 4motion, ki je malenkost višji od navadnega, in me je čist navdušil. Pa verjamem, da je polovico cenejši od Q3, sam verjetno ima tast dost denarja. Primerjava je podobna, kot če bi nekdo kupoval Q7, jaz pa bi mu predlagal A6 allroad, ki da lastniku veliko več veselja na cesti. Tko da ne zamerit, da sem neumnostno predlagal golfa :D

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So nov 01, 2014 10:23 pm

Problem je k Q3 ni ravno lep, oz. je meni osebno prav čuden...

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 01, 2014 10:27 pm

men je pa lep, grd mi je x1, kot da bi bil na hitr narejen. Usnjen volan mi je deloval zelo plastično, navdušen sem pa bil nad dizelskim motorjem. Sem pa zdaj gledal, da ima Q3 tdi le 140, npr golf ima 150. Pa osnovni sploh nimajo štirikolesni pogon, zato sploh ne vem kje je potem fora.
Zadnjič spremenil mavrica, dne So nov 01, 2014 10:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So nov 01, 2014 10:28 pm

Verjamem da ti je všeč Golf, tudi meni je, samo išče malo višji avto in niti ne bo kupil 4 kolesnega pogona kolikor vem. Golf je 2.0tdi 4 motion cena nekje 23.700eur, audi q3 je 2.0 tdi 4motion 33.700eur kar ni ravno polovica cene.

Mercedes mu ni všeč dizajn, Rover je kar drag... kaj druga mi pa ni rekel, mogoče še kdo da kakšen predlog iz tega razreda, pa mu bom omenil.
Včasih je delal tast v Nemčiji in oba nisva mogla verjeti, ko sva gledala nemški audi.de da je v Nemčiji po ceniku q3 2000-3000eur cenejši kot pri nas po ceniku. Slovenci imamo neke "privilegije" za višje cene.
Zadnjič spremenil borut.z, dne So nov 01, 2014 10:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So nov 01, 2014 10:31 pm

potem x1 odpade. Kaj pa nissan qashqai? Pa verjetno še boljša oprema v nemškem q3?

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj So nov 01, 2014 10:43 pm

Pozdravljen.

Naj gre v salone in sproba vse avtomobile, ki pridejo v upoštev, pa se odloči, ker mu odgovarja. Jaz žal ne vem, kateri ustreza njemu. Osebno pa bi se odločil za range-a, ker je neprimerno lepši od bmw-ja in audi-ja, in veliko bolj kvaliteten in prestižen v notranjosti. Peljal sem že vse tri in je razlika očitna med avtomobili, saj so delani za različne okuse.

Lp
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne nov 02, 2014 7:30 am

Sam sem poleti kupoval SUVa in sem se po vseh testnih ipd odlocil za Hondo CRV

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 02, 2014 3:21 pm

Js bi pogledou še za naslednjimi:Hyundai ix35, Kia Sportage, Mazda Cx-5, Toyota Rav4, VW Tiguan, Honda Crv. Nabiješ opremo ter močnejši motor pa maš bolši avto, kot recimo osnovnega Q3-ja oz. x1, ki pridejo ponavad dokaj oskubljeni z opremo. Pač premium znamka, če bi pa tam hotu kej doplačevat pride cena tkoj čez 40k€.

Js bi raj meu en dobro opremljen avto navadne znamke, kot pa premium znamke pa brez skorajda samoumevne opreme.
Če pa denar ni neka ovira pol bi js med temi dvemi raje Q3 samo z solidno opremo ne oskubljenga. Sem pa na testu pri volan.si prebrau, da zna bit malo trd tale Q3 čez luknje, bi mogu preizkusit ker če to velja pol proč od njega.

Moje razmišljanje je tako:brezveze kupovat drag avto, če pa se bolj udobno pelješ v npr. Cliotu, je pa res da js udobje stavim pred športno vožnja sam kaj k so ceste take da druge izbire skorajda ni.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne nov 02, 2014 3:57 pm

Mislim da so predlogi z nepremium vozilom kar pravi. Če pa že mora biti premium pa sigurno Evoque. Ga ima kolega in je super. Pa še za razliko od X1 in Q3 kaže da ima lastnik malo domišljije. :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne nov 02, 2014 7:33 pm

Cefizelj je napisal/-a:Mislim da so predlogi z nepremium vozilom kar pravi. Če pa že mora biti premium pa sigurno Evoque. Ga ima kolega in je super. Pa še za razliko od X1 in Q3 kaže da ima lastnik malo domišljije. :)

evque? resno? meni ni niti malo všečen...tako veliko plastike na enem mestu da je groza :shock:

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Ne nov 02, 2014 7:57 pm

živjo, danes sem bil cel dan pri tašči in tastu in sva se malo pogovarjala glede avtomobila. Hvala za vse predloge.

Budget je nekje do 30.000eur lahko tudi kakšnega tisočaka več, vzel bo dizla, saj s taščo prevozita vsaj 25 tisoč letno. Njemu dodatna oprema praktično ne pomeni nič. Vse kar želi v avtomobilu je tempomat in naslonjalo za roke po možnosti še parkirne senzorje zadaj in to je vse :D

Verjetno je to njegov zadnji avto, ki si ga bo kupil zato je mislil vzeti kakšno bolj "premium" znamko, čeprav niso ostali avtomobili nič kaj slabši in vsi vemo da se plača značko. Gleda predvsem evropske proizvajalce... Kdaj pa pride novi tiguan na trg pri nas?

Range rover je preveč "frajerski" in mu ni všeč, tudi cena je previsoka saj se začne pri 39.000eur.

Če kdo ve kakšni so popusti pri novih BMW-jih, audijih bi prosil za info. Brala sva da pride drugo leto novi x1 pa bi mogoče njega vzel. Ima volvo kakšen model kot je q3 da je v rangu 30k?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne nov 02, 2014 8:03 pm

volvo ima v rangu q3 na voljo XC60...nekje 2 leti starega do cca 30.000

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Ne nov 02, 2014 8:24 pm

adis je napisal/-a:volvo ima v rangu q3 na voljo XC60...nekje 2 leti starega do cca 30.000

Drago kot žafran. Audi q3 bi prišel nov toliko kot ta volvo 2 leti star :o

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Ne nov 02, 2014 8:41 pm

adis je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:Mislim da so predlogi z nepremium vozilom kar pravi. Če pa že mora biti premium pa sigurno Evoque. Ga ima kolega in je super. Pa še za razliko od X1 in Q3 kaže da ima lastnik malo domišljije. :)

evque? resno? meni ni niti malo všečen...tako veliko plastike na enem mestu da je groza :shock:

Pol pa še nisi sedel v njemu, vsaj proti audiju in bmw-ju je zelo malo plastike. Men se zdi veliko usnja in tkanine. Poglej sam armaturko, ki je pri konkurentih res plastična. Men je bil všeč proti ostalim, predvsem zaradi materialov, ki so nad konkurenco, in sicer pri vseh range roverjih, 'taprav' range mi je pustil celo bolj kvaliteten vtis kot aston martin db9, ki je 'hand made', pa so določeni detajli res 'cheap'.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Ne nov 02, 2014 9:00 pm

Evoque: širina vozila 1965mm. Super za na ozke ceste in parkirišča.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Ne nov 02, 2014 9:14 pm

Roverja ne bi imel, preveč kritik na račun kvalitete izdelave je prebrati na tujih forumih, tako da če je izven finančnega dometa, niste nič zamudili. Če delata toliko kilometrov na leto, naj gledata na udobje in na porabo, suvi imajo večji upor. Je pa parodija, če dvokolesni SUV obtiči v snegu. Verjetno vsak najprej pomisli, star osel za volanom.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Ne nov 02, 2014 9:23 pm

noj je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

Pol pa še nisi sedel v njemu, vsaj proti audiju in bmw-ju je zelo malo plastike. Men se zdi veliko usnja in tkanine. Poglej sam armaturko, ki je pri konkurentih res plastična. Men je bil všeč proti ostalim, predvsem zaradi materialov, ki so nad konkurenco, in sicer pri vseh range roverjih, 'taprav' range mi je pustil celo bolj kvaliteten vtis kot aston martin db9, ki je 'hand made', pa so določeni detajli res 'cheap'.

Range rover evoque je na pogled zelo dober avtomobil, vsaj po reviewu ki sem si ga pogledal na carbuyer na YouTube izgleda da so zelo kvalitetni materiali, zelo športno usmerjeno vozilo. Celo v avtomobilu so bile neke plastike na katerih je pisalo VOLVO. Se pa cena začne tako kot se AUDI Q5, kar je skoraj 10.000 več kot q3, gla,...

Jaz imam celo življenje na dvokolesni pogon pa še enkrat nisem obtičal v snegu. Po moje si mislijo osel v vozilu tistemu, k se je s q3 vozil letos poleti na hrvaškem po plaži in se ni skopal iz drobnega kamenja vn. To je osel z quattrom: http://www.24ur.com/novice/crna-kronika ... plazi.html
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov