[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 868: Undefined offset: 0
AVTOMOBILIZEM.com - Poglej temo - Kupujem Volkswagen Golf 7
Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za nakup predlagam:

Skupaj glasov : 0

mavrica
Novinec

Re: Kupujem Volkswagen Golf 7

Napisal/-a mavrica Pe nov 14, 2014 4:04 pm

To sem tudi sam razmišljal, kaj bi, če bi.

Vozil sem 2.0tdi 150ps in je bomba. 4motion je super uporabna zadeva, večkrat ti lahko reši rit. DSG je poudarek na udobju, a pravijo, da po avtocestah ne pride toliko do izraza.

Najmanj stroškov bo zagotovo z 2.0tdi, a s tem prideš v skupino tistih, ko nisi nič posebnega. DSG in 4motion je pač še ena zadeva več, ki se lahko pokvari in potrebuje dodatno vzdrževanje. Če bi veliko vozil po avtocesti, bi zagotovo izbral 2.0 tdi, če pa je teren razgiban, bi se odločil za 4motion. V mestu pa DSG.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe nov 14, 2014 4:12 pm

Moj glas gre 2.0 TDI-ju in ročnemu menjalniku ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe nov 14, 2014 4:22 pm

DSG je stvar posameznika in osebno ga ne bi vzel če bi kupoval dizla. 4motion ti ne pomaga veliko, če nimaš dobrih gum da o obrabi še zadnjega para ne govorim. Če te denar tišči vzemi vse to če pa ne raje 1.6 TDI, cenejša registracija in tudi mašinca je kar poskočna oz najbolje, da ga greš probat in vidiš če ti je ok če ti je prešibak potem 2.0TDI

ps.: osebno sem letos vzel novega 2.0 TDI 135kw in avto je kar poskočen za zmerno porabo
Lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe nov 14, 2014 4:33 pm

Če že,potem mi 2.0 TDI manual najbolj diši :D
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 14, 2014 4:47 pm

če uzameš DSG zuamudiš mogoče najboljši ročni menjalnik na trgu.
4x4 samo po potrebi za v sneg, drugače nepotrebno metanje denarja stran. Avto z 4x4 ima boljšo trakcijo, nima pa nekega magično večjega gripa v ovinkih zaradi tega.
2.0 če imaš rad hitrostne zmogljivosti.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Pe nov 14, 2014 5:02 pm

Če se išče zmogljivosti in dosti avtoceste->2.0 TDi
Če pogosto voziš po zasneženih podlagah oz. imaš hišo na takem kraju, kjer je pogosto sneg in so kaki klanci pa to->4motion 1.6 TDi
Če iščeš predvsem udobje pa seveda->DSG 1.6TDi

Avtomatik je super zadeva in ti po eni strani omogoča udobno ter tudi varnejšo vožnjo. Drgač pa je 1.6 TDI, kot že omenjeno še kar poskočna zadeva in če ti zmogljivosti ne pomenijo vse, je popolnoma dovolj.

Če bi jaz kupoval bi vzel 1.6TDI DSG, zaradi udobja ker je res super, ko se ti ni treba s sklopko in brzinami ubadat čeprav ni težko.
Don't worry, be happy ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe nov 14, 2014 5:20 pm

Jaz sem predlagal 110 kw, ker sem se zmotil v prepričanju, da je 110 KM. Glasujem za 77kw DSG.

Testno vožnjo naredi, ker mene pri moji VI moti, da je trd avto in čuti vse te slovenske asfaltirane kolovoze in je proti staremu pasatu manj udoben.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Pe nov 14, 2014 5:27 pm

Po vseh težavah ki jih imajo 1.6TDI z vbrizgom bi le steška priporočal ta motor ;)
Tako da 2.0TDI in boš usaj brez težav glede vbrizga :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe nov 14, 2014 5:32 pm

Indel je napisal/-a:Hvala za prve odzive.

uros11 je napisal/-a:Jaz sem predlagal 110 kw, ker sem se zmotil v prepričanju, da je 110 KM. Glasujem za 77kw DSG.

Testno vožnjo naredi, ker mene pri moji VI moti, da je trd avto in čuti vse te slovenske asfaltirane kolovoze in je proti staremu pasatu manj udoben.

Mislim, da sem izbral opcijo da je možno spreminjanje glasov.
Prvič slišim. Sem popravil.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe nov 14, 2014 5:33 pm

jeronimo je napisal/-a:Po vseh težavah ki jih imajo 1.6TDI z vbrizgom bi le steška priporočal ta motor
Tudi to prvič slišim. Jaz sem vzel 2.0, zato ker so 1.6 komaj prišli na trg in sem bil mnenja, bolje star preizkušeni 2.0, ki ga firma že umika s trga (110 KM) kot nov nepreizkušeni 1.6 (s sicer enakimi ali pa celo boljšimi karakteristikami). Je pa to bilo 5 let nazaj. Sedaj bi morali biti 1.6 že preiskušeni in napake odpravljene.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe nov 14, 2014 5:39 pm

1.6 TDI so imeli menda neke probleme z vbrizgom (šobe), ampak menda zaradi napake na softwearu prišlo do napak na šobah... tako da so delali update, novi pa imajo že to rešeno. Tako so mi razložili na servisu

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe nov 14, 2014 6:07 pm

2.0 tdi z ročnim, glede na možnosti, ki si jih dal.
Če bi jaz kupoval, pa sigurno 2.0 tdi DSG, ker je vožnja res udobna, sploh na avtocesti (2.0), in po mestu (DSG).

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe nov 14, 2014 8:00 pm

Ne vem če je VW TDI res tako svetovni motor, ker v ZDA na mesec prodajo le okrog 7.000 dizlov, kar je okrog 0,5% vseh prodanih vozil v ZDA. Dizel je in ostaja bolj kot ne EU specifika.
http://www.hybridcars.com/october-2014-dashboard/
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe nov 14, 2014 8:08 pm

Hja jaz bi ti tudi verjetno predlagal 2.0 tdi in rocni. Edino ce zivis na zafrknjenem obmocju oz imas tudi ob slabih vremenskih razmerah nujne voznje, potem 1.6 tdi 4x4.

Sam imam octavio combi z 1.6 tdi, s tem avtom naj bi po sedanji dinamiki delal cca 40.000+ km/leto in sem sedaj po par mes. in cca 18.000 km zelo zadovoljen. Ni nek sportnik, to je dejstvo, sploh kaka "zahtevna" prehitevanja, ampak ko dobi zalet gre fajn. Poraba pri meni je cca 5,8 lit/100, mesane voznje. AC pa vecinoma tam med 160-180.

Idealka pa je seveda 2.0 4mot., po moznosti dsg ;)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe nov 14, 2014 9:41 pm

jaz predlagam 2.0 tdi motor, predvsem zaradi navora, pa naj bi bil bolj trpežen motor.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Pe nov 14, 2014 10:11 pm

Indel je napisal/-a:Ste kar složno skoraj v en glas predlagali 2.0 TDI. Hvala vam za mnenja in nasvete.

Če bo možnost bi rad probal vse tri. Na spletu nikjer ne najdem 2.0 TDI Golfa, da bi šel na testno vožnjo in bi videl razliko, kar moram storiti preden se opravi nakup. Mislim da nisem vozil še nikoli dizla v življenju, samo bencinske motorje sem testno vozil in si jih lastil. Sem pa testno peljal Volkswagna Golf 7 1.2 TSI. Od Volkswagnov smo imeli v družini dolgo nazaj Passata 2003 1.9 TDI 66kW, vendar je to verjetno razlika kot noč in dan.

Všeč mi je verzija 40 let, samo če moram zbirati, ker neka zgornja meja nakupa je, raje vzamem kakšno mehansko komponentno več kot pa zunanji videz. VW dizelski motor je svetovno znan motor, zasledil sem da se jih je zadnja leta ogromno tudi začelo prodajati v ZDA. Ker višajo ceno goriva pri nas(čeprav cene na svetovnem trgu padajo) bo glede na kilometrino moral biti dizel.

Razlika je kot noč in dan, tako kot si napisal. Imel sem 1.9 TDI 66kw v Golfu, a se s tem 150 ne more nikakor primerjat. Ta sodoben motor TDI 150ps sem vozil v Škodi Octavia cel vikend, pa sem bil očaran. Kljub temu da vozim bencinskega turbaka z 180ps, me je ta dizel vsekakor prepričal.

Ja v Ameriki so drugačni predpisi in strožji okoljski standardi. Npr. pred nekaj leti je le MB 320 cdi izpolnjeval dovoljene emisije.
Zadnjič spremenil mavrica, dne Pe nov 14, 2014 10:14 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe nov 14, 2014 10:13 pm

V kratkem bo naprodaj 1.6 tdi navaden ampak z zelo veliko opreme in za zmeeen denar....star 1 leto...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So nov 15, 2014 1:38 am

Jaz bi od tvojih navedenih opcij priporočil kombinacijo 1.6 TDI in DSG.
Zakaj?
1.6 TDI sem vozil v Golfu 6 z ročnim menjalnikom (mislim da je bilo 5 prestav) in mi je deloval nekoliko švoh in neposkočen, ampak DSG ima pri tem motorju 7 prestav, če se ne motim, in to zna malo popraviti poskočnost. Ne vem točno kako sedaj stojijo cene, ampak najverjetneje je pri 1.6 TDI doplačilo za DSG podobno ali manjše kot za 2.0 TDI; in če nimaš veliko avtoceste, zna biti to boljša izbira.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So nov 15, 2014 1:46 am

Indel je napisal/-a:Za TDI-ja sem se že odločil pa katerakoli verzija bo že na koncu. Ko sem bil nekaj let nazaj na počitnicah v ZDA v mi je gostitelj dejal, da nekaj časa je bilo v ZDA tako poceni gorivo, da če si šel v trgovino kupiti galon vode je bilo dražje kot galon bencina na črpalki. Verjetno zato ne kupujejo množično dizlov.

Ne vem kaj ima to veze, ampak v ZDA je več vzrokov za manjšo priljubljenost dizlov. Nekaj prispeva splošna nizka cena goriva (v primerjavi z EU), pa tudi dizel tam na pumpi ni dosti cenejši (večinoma je celo dražji, ker je pred davki osnovna proizvodna cena dizla višja kot za bencin; v večini EU držav je dizel nekoliko manj obdavčen, in samo zaradi tega je na pumpi za končnega potrošnika cenejši).

Drug vzrok je morda to da se v ZDA še vedno vleče slab sloves Oldsmobilovega 5.7-litrskega V8 dizel motorja iz začetka 1980ih, ki inženirsko ni bil pravilno zasnovan in je bilo precej težav z njim.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So nov 15, 2014 10:15 am

1,6 motor je zdaj cisto OK. Glede obcutka moci je podoben 1,2 TSI. Obvezno sprobaj kombinacijo z dsg menjalnikom. Ce temu dodas se aktivni tempomat je glede uporabnosti to to.
Tesnih golfov je kot trave: pojdi na vw stran, modeli: golf, potem pa klikni na testna voznja. Npr. Lovse v Domzalah je imel testnega 1,6 dsg. Ce se bos izkazal kot resen kupec, bos tam takoj dobil tudi zelo lepo ponudbo. Skratka, vso motorizacijo lahko sprobas, ce pa nisi nek divjak, ti bo 1.6 z dsg povsem dovolj.

p.s. poglej z.s.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov