darkside je napisal/-a:on išče evropsko poreklo (avti evropskih znamk), ford je pa ameriški.
darkside je napisal/-a:on išče evropsko poreklo (avti evropskih znamk), ford je pa ameriški.
peroRS je napisal/-a:darkside je napisal/-a:on išče evropsko poreklo (avti evropskih znamk), ford je pa ameriški.
"Evropski avto", pa 3/4 delov od drugod. Ford je skoraj bolj nemški avto od "nemcev"![]()
Osebno bi za tak budget vzel novega Leona 1.4TSI 125KM (tam nekje 17-18.000€).
blaz2013 je napisal/-a:Nemec gor dol, stari 1.2tsi in 1.4tsi pred letom 2012 sigurno sodita v serijske napake in če kupuješ 1.4 tsi potem mora bit Golf 7 ali zadnji model Leona za "brezskrbnost" in redke obiske pri mehaniku.
golfko di zlodko je napisal/-a:blaz2013 je napisal/-a:Nemec gor dol, stari 1.2tsi in 1.4tsi pred letom 2012 sigurno sodita v serijske napake in če kupuješ 1.4 tsi potem mora bit Golf 7 ali zadnji model Leona za "brezskrbnost" in redke obiske pri mehaniku.
Pri nas doma imamo VW Polo 1.2 TSI (66 kW), letnik 2013 in z njim ni nobenih težav. Ima pa še "star" motor - se pravi, verigo.
Lp!
peroRS je napisal/-a:darkside je napisal/-a:on išče evropsko poreklo (avti evropskih znamk), ford je pa ameriški.
"Evropski avto", pa 3/4 delov od drugod. Ford je skoraj bolj nemški avto od "nemcev"![]()
Osebno bi za tak budget vzel novega Leona 1.4TSI 125KM (tam nekje 17-18.000€).
Torej kaj je trenutno pri meni bolj zaželjeno:
- Golf 1,4 TSI (pogojno 1,6 TDI, če je seveda dobra izbira zame)
- Jeta 1,4 TSI
- Leon 1,4 TSI
tr00per je napisal/-a:glede tvoje rabe je tako, da se bolj splača bencinc, dizel šele nad 20k km. no, jaz sem testiral rapida 2014 letnik (spaceback je bil, če smo natančni). 308 pa ja, ima neko svojo ergonomijo, ki se je moraš navaditi, ne vem pa, kako je z motorji (ali je 1.2 VTi 131km dober ali ne mi ni znano, ker sem vozil 1.6 hdi, pa je bil fin)
Cefizelj je napisal/-a:tr00per je napisal/-a:glede tvoje rabe je tako, da se bolj splača bencinc, dizel šele nad 20k km. no, jaz sem testiral rapida 2014 letnik (spaceback je bil, če smo natančni). 308 pa ja, ima neko svojo ergonomijo, ki se je moraš navaditi, ne vem pa, kako je z motorji (ali je 1.2 VTi 131km dober ali ne mi ni znano, ker sem vozil 1.6 hdi, pa je bil fin)
Jaz sem vozil tega in je super.
Po forumu brska: Clancy in 16 gostov