Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Volkswagen Multivan ali Mercedes-Benz razred V (malo rabljen, za priblizno isti denar)?

Volkswagen Multivan
8
38%
Mercedes-Benz razred V
13
62%

Skupaj glasov : 21

mihaaa
Nov uporabnik

VW Multivan vs Mercedes-Benz razred V

Napisal/-a mihaaa So jan 10, 2015 1:22 pm

Pozdravljeni vsi :)... rad bi slisal cim vec mnenj, saj o stvari razmilsljam ze vec mesecev in svez aspekt vsekakor ne bo odvec (ce ze ne nujno potreben) :)..

najprej (avto) potreba: kupiti bo treba druzinski avto ki ima vsaj 6 sedezev (zaradi velike druzine ni placila DMV, vsaj nekaj :) ) ,... udobje in varnost morata biti za vse sedeze (airbagi, klima), hkrati bi rad da se vozi cim bolj "kot avto" in da ima dovolj velik prtljaznik (ce bi lahko izbiral bi rekel da cca tako kot kak vecji karavan (seveda visji zaradi konstrukcije kombija), najprej sem startal z (kot eno od mnogih) idejo o Sharanu, a je imel zal premajhen prtljaznik ce je v uproabi 6 sedezev

preizkusil sem tudi Forda Turneo a mi ni bil vsec saj je bil prevec "dostavniski, skatlast" (Vivaro in Traffic nisem vozil saj se mi zdi da bi bila precej skatlasta, glede na vsakodnevno voznjo v sluzbo bi rad imel cim bolje vozen avto/kombi)...

v koncni fazi mi je bil Multivan (oprema Comfortline) od vseh najbolj vsec, kupljen bo verjetno cim manj rabljen iz Nemcije (a vsaj 6 mesecev registriran, saj si potem oproscen davka ce sem pravilno obvescen)... vmes je bil poleg drugih v paci tudi Mercedes razred V, a se potem zanj takrat nisem ogrel (niti vozil), mi je pa pred kratkim en (verjetno reklamni) review clanek dal spet misliti in po cekiranju in zbiranju info po netu spet tuhtam ali nebi mogoce le bil Mercedes boljsa izbira, .. cena obeh bi bila glede na mobile.de do cca 30000 euro (brez davka) ..oz cca to je meja

Nekaj dejstev o Multivanu (MV), zaradi katerih ponovno razmisljam ali bi bilo bolje kupiti MB razreda V:
- je ze relativno star model, julija ko pride nov ven bo trenutnemu padla cena (mi ga bomo morali na zalost kupiti v marcu, ne pozneje, torej bomo kupili drazje in mu bo cez par mesecev cena sla relativno hitro oz obcutno dol?) (MB je ravnokar prisel ven, torej tega efekta vsaj nekaj let se ne bo)
- ima vecjo porabo (za vsaj 1L na 100 km), pade v visji CO2 razred, (VW MV je D CO2 razred, Mercedes pa CO2 razred A), btw a se to pozna pri registraciji oz placilu pristojbin, katerih,
- Multivan ima drazjo vinjeto, (MB cenejso)
- sedezi v VW MV so tezji in tezje odstranljivi (ce si za nalogo prepuscen samemu sebi), zadnja trojna klop ima 90 kg (MB ima mislim da cca vsak 27kg)
- se vec je taksnih cak, ki so verjetno posledica malce starejsega modela

Ko vse te stvari clovek v glavi skupaj premleva, se zacne porajati ze prej napisano vprasanje, Ali VW Multivan ali MB Razred-V.

Verjetno je se veliko informacij ki bi mi pomagale pri odlocitvi a jih (za enkrat) se ne vem, zato vas prosim da poveste svoje mnenje glede obeh. Na katere hakeljce, dejstva ipd bi bilo se zelo pametno pomisliti pred odlocitvijo :)...? npr.. Nekje sem videl da je cena letnega servisa za MB razred V cca 1300 euro (se mi zdi kar dosti, trenutno za mazdo 6 na uradnem servisu placujem precej manj), informacije se nisem preveril, predvidevam pa da je serivis za Multivana cenejsi?

hvala vsem sodelujocim za pomoc

PS. tudi vprasanje velikosti prtljaznika, oz posledicno krajse in daljse razlicice (do sedaj) Multivana "mi ne daje spati"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: VW Multivan vs Mercedes-Benz razred V

Napisal/-a Ivan36 So jan 10, 2015 1:45 pm

Zakaj pa ne NOV Jumpy ? Ima vse našteto pa še veliko več prostora zadaj z vsemi sedeži gor ?
kupiti bo treba druzinski avto ki ima vsaj 6 sedezev (zaradi velike druzine ni placila DMV, vsaj nekaj :) ) ,... udobje in varnost morata biti za vse sedeze (airbagi, klima), hkrati bi rad da se vozi cim bolj "kot avto" in da ima dovolj velik prtljaznik

Airbage pa skoraj kombiji nimajo zadaj v sedežih razen LUX opreme 4 sedežni ali AutoOffice modeli.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9099827&show=2
Slika
Vseh 7 sedežev pa še okoli 90cm dolžine v prtljažinu ? Samo 6 sedežev pa še toliko več prostora pridobiš ?
Slika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So jan 10, 2015 1:53 pm

No ja... primerjat razred V pa jumpya... Je pa res, da je bistveno cenejši, ostalo je pa bolj tak-tak.

Sam sem tu najbolj za novega V (sploh zaradi lepše zunanjosti in že premium notranjosti), malce pa dvomim da vse avtorjeve opazke držijo.

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa So jan 10, 2015 2:04 pm

@Ivan36: hvala za odgovor,.. zakajne jumpy..? bil sem na citroenu, pa so mi povedali (po dolgem cakanju, ko so nasli cas zame) da nimajo nobenega, da se ga ne da dobiti da bi se ga videl, da se ga ne da testno voziti ipd... ker se mi je ta odnos zdel v danasnjem casu (ko predvidevam da folk ne kupuje po 3 avte letno) malo cuden, dodatno na citroena nisem ravno napaljen (tise ki sem jih vozil so bili mehki, nedefinirani) sem potme to misel opusti..
airbage VW Multivan ima (ne vedno), MB pa predividevam da tudi (nisem pa se tega tako "in depth" raziskal)
ce npr 2 potegnem, ki mi padeta pod misko

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-t5-multivan-multivan-startline-2-0-tdi-navi-ahk-pdc-alu-saal-a-d-donau/202902130.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=27&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=51&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=109&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&minPrice=30000&minSeats=6&ambitCountry=DE&features=ISOFIX&export=ALSO_EXPORT&airbag=FRONT_AND_SIDE_AND_MORE_AIRBAGS&noec=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/mercedes-benz-v-220-cdi-kombi-lang-sitzhzg-bluetooth-touchpad-altenburg-remsa/198823892.html?lang=en&pageNumber=1&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=119&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&minSeats=6&ambitCountry=DE&features=ISOFIX&export=ALSO_EXPORT&airbag=FRONT_AND_SIDE_AND_MORE_AIRBAGS&noec=1

@srcnik: moje info so bile po mojem vedenju vse tocne,.. kaj pa si imel v mislih (sprasujem zaradi sebe in svojega poznavanja stanja) :).. malo me muci da bi lahko nabor opreme pri MB za isto ceno mocno zaostajala za tisto pri VW..?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So jan 10, 2015 2:47 pm

Sem samo poiskal nekaj v tem dosegu
cena obeh bi bila glede na mobile.de do cca 30000 euro (brez davka) ..oz cca to je meja

Sedaj če je pa več € v igri pa ni problema pol skašljat več gelda.
Pa dober nakup.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 10, 2015 4:00 pm

mihaaa je napisal/-a: Nekje sem videl da je cena letnega servisa za MB razred V cca 1300 euro

Kakor je meni znano ima V razred servisni interval na 40000 km oz. eno leto. Servis te pa povrečno pride okrog 430 € (enkrat manj, drugič več, spet odvisno od prevoženih kilometrov in kaj se menja) . Mogoče te je zmedel en članek o V razredu, ki je bil napisal na eni slovenski strani, kjer je pisalo v smislu - stroški do 120000 km.

Moj glas gre MB V razredu
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So jan 10, 2015 4:09 pm

srcnik je napisal/-a:No ja... primerjat razred V pa jumpya... Je pa res, da je bistveno cenejši, ostalo je pa bolj tak-tak.

Sam sem tu najbolj za novega V (sploh zaradi lepše zunanjosti in že premium notranjosti), malce pa dvomim da vse avtorjeve opazke držijo.

Sem pač videl, da je nekje max 30k€ zato sem predlagal Jampy, ker tale MB V pride veliko več
V maloprodajno vrednost je vključen promocijski popust v višini: 3.365,00 €.
Polna maloprodajna cena vozila po ceniku: 48.045,00 €.
Možnost napak pri vnosu oglasa.
Za vse dodatne informacije smo na voljo:
070 711 040 / 03 828 01 43.
Prodajalcu povejte, da ste oglas videli na http://www.avto.net
44.680 €

Rabljenih pa sploh ni v SLO niti od letnika 13 ne samo Viano pa sta 2 :shock:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20dolgi...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... REMA%20S...

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa So jan 10, 2015 5:56 pm

@Ivan3: ampak saj tista 2 iz linkov ki sem ju pripel v prejcnjem postu sta v tem rangu (kot receno pri 6 mesecev starih si oproscen davka)
@ RedBull™: tocno tako, v clanku pise da je servis 1200 euro, kar se mi zdi precej, ta vsota o kateri ti govoris je pa cisto ok,.. ocitno je bilo narobe razumljeno ali napisano.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jan 10, 2015 6:40 pm

Ivan36 je napisal/-a:
srcnik je napisal/-a:No ja... primerjat razred V pa jumpya... Je pa res, da je bistveno cenejši, ostalo je pa bolj tak-tak.

Sem pač videl, da je nekje max 30k€ zato sem predlagal Jampy, ker tale MB V pride veliko več
V maloprodajno vrednost je vključen promocijski popust v višini: 3.365,00 €.
Polna maloprodajna cena vozila po ceniku: 48.045,00 €.
Možnost napak pri vnosu oglasa.
Za vse dodatne informacije smo na voljo:
070 711 040 / 03 828 01 43.
Prodajalcu povejte, da ste oglas videli na http://www.avto.net
44.680 €

Rabljenih pa sploh ni v SLO niti od letnika 13 ne samo Viano pa sta 2 :shock:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20dolgi...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... REMA%20S...

To pa zato, ker je V razred nov model, ki nadomešča Viana. :)

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica So jan 10, 2015 7:28 pm

Zelo so mi všeč Mercedesi, a ne bi eksperimentiral z novim modelom. Res da izgleda fantastično, a to tudi (pre)plačaš.

Multivan oz. transporter je star, a preizkušen in predvsem cenejši za vzdrževanje. Transporterja imajo vse intervencijske službe in ni težav. Prednost je zagotovo tudi prednji pogon. Pri mercedesu za zadnji pogon sicer skrbi elektronika, a kaj ko je to še ena stvar več, ko crkne.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 10, 2015 7:39 pm

mavrica je napisal/-a:Transporterja imajo vse intervencijske službe in ni težav. Prednost je zagotovo tudi prednji pogon. Pri mercedesu za zadnji pogon sicer skrbi elektronika, a kaj ko je to še ena stvar več, ko crkne.

Transporter samo s prednjim pogonom je tko tko za vozit.
Ko ga zadaj naložiš ali pa zapneš prikolico je oprijem (sploh na snegu) bolj švoh.

4Motion je pa razred zase, ESP off (vklopiš mehansko špero) in imaš ratrak :twisted: 8)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream So jan 10, 2015 7:52 pm

Vivaro/Traffic dvojčka sta cenejša. Skoraj polovico, in to se tudi nekje pozna. Delam v trgovini, ki jo obiskuje veliko obrtnikov, in večinoma so iz starih transporterjev šli na Vivaro/Traffic. Cena je pač naredila svoje. Raje Pol cenejši kombi na 5 let, kot dražjega menjat na 10: )

Zanimivo pa da se ti je Ford zdel tako kot si opisal. Meni deluje še najbolj "avtomobilski."

Kaj pa Caddy Maxi oz. soroden Doblo, kakorkoli mu je že ime?

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa So jan 10, 2015 8:09 pm

jah jaz multivana ne bom nakladal na polno (razen z otroki :D).. do sedaj sem imel sprednji pogon in sem dobro shajal z njim (zadnjega ne poznam, ga nisem nikoli vozil,.. kar vem, vem iz ustnega izrocila :D)

to d asta vivaro in traffic cenejsa vem in me muci (saj toliko denarja ni ravno lahko dati..), kot ze receno ju s enisem vozil (sta se ravno modela menjala, traffica ni bilo za dobiti za test, ivaro pa je bil eden a se ga ni dalo peljati na testno voznjo (tile trgovci so me v zadnjih mesecih veckrat negativno presenetili... (poleg prej omenjenega citroena/peugeota, je bila tudi s hyunday H-1 podobna varianta) .. :roll:

glede Frda, sem imel tudi sam podobna pricakovanja glede na to kar sem sproti od ljudi pobral,.. testno sem vozil daljso medosno razdaljo, kar vseeno doda nekaj k okornosti, zelo me je npr motil tudi precej visji pedal za zavoro (napram gasu/plinu), tak cuden filing pri voznji mi je dajal (kot da bi voil kamion :D)... po 2h voznje me je bolela noga oz glezenj (ampak to je verjetno bolj osebna preferenca kot kaksen resen argument) :D
kar se tice airgabov za potnike zadaj ipd, mislim da jih ford ni imel (nisem preprican, ker potem nisem vec "preuceval" te moznosti), izdelava vsekakor ni bila na nivoju multivana (detajli ipd..) cena novega pri nas je bila med 25 in malo pod 30k ce se prav spomnem (model ki sem ga vozil)..

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So jan 10, 2015 8:35 pm

Tudi sam sem se pred časom, poigraval i podobno dilemo kot ti. V-razred smo imeli na testu (Čepinovega, ki se ravno prodaja) in je zakon...udoben in lahkoten za vozit, prostora pa uhuhu...

Ne vem pa o kakšnem davku ti govoriš. Kolikor je meni znano, za veliko družino dobiš vrnjen zgolj DMV, ki pa ga je zelo malo, pri novem vozilu. Vozila iz tujih linkov pa tega davka tako nimajo vračunanega.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer So jan 10, 2015 9:09 pm

Mačka je mačka tukaj ni kaj. Wv je tud zelo dober tudi tukaj ni vprašanja pa tud 20 let star je veliko vreden :) Lani smo šli z Jumpijem v Italijo ene 650 km v eno stran in smo bili izredno presenečeni na udobnostji ter velikostjo vozila, tudi poraba je bila zelo zmerna kar danes tudi nekaj pomeni. Sam bi pogleda Trefica passengerja, oz Opla novega, potem pa za nemcem obena. Poglej še caravelo samo mislim da nima ločenih sedežev zadaj.

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa So jan 10, 2015 9:46 pm

hvala za odgovore..
da se sam malo odgovorim..

dmv-ja pri novem multivanu je cca za 4000 euro,.. ce uvazam iz nemcije sem oproscen placila DMV tukaj (torej je v koncni fazi cena kot jo placas v nemciji plus kaksnega tisocaka za registracijo, homologizacijo ipd),.. davek o katerem govorim v prvem postu pa je pa nemski ddv, 19%, ki ga v tem primeru ni treba placati, naj bi bilo 100%, torej se gleda na mobile.de neto cene.. (da ne bo pomote tudi pri nase se ne placa 22% DDVja v tem primeru)
o raznih rabljenih q7, volvo xc90 in mercedesu gl sem na zacetku gledal (v upanju da bi to nabavil) in zbiral informaicje, a se je izkazalo da so problemi 3:
- da v prtljazniku ostane precej malo prostora ce se vozi 6 ljudi (torej recimo ala sharan in drugi enoprostorci),
za tak denar dobis ze precej rabljene avtomovble,
- servisi in zavarovanja so veliko drazji (kakor tudi poraba pri 200-350 konjskih masinah), poraba seveda tudi (sem npr sanjal da obm mazdo cx'9 uvozil iz nemcije (sedaj imam mazdo 6, s katero sme zelo zadovoljen) pa me je minilo ko sem videl kaksne masine imajo in kaksno porabo :D)

caravella je ista osnova, a je iz vidika varnosti, ali pa recimo temu udobnosti, paketov, ipd v nizjem razredu kot multivan..

jumpy, traffic ipd,.. kaj pa vem, bom vejretn sel se nekrat prosit v trgovine ce se lahko to vidi, preveri ipd,.. a za enkrat bi najraje videl da ostanemo pri predlaganem izboru (multivan vs V razred) zargumenti za oz proti.. (a si mogoce malo bolj izkristaliziram odlocitev)...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So jan 10, 2015 11:31 pm

To pa zato, ker je V razred nov model, ki nadomešča Viana. :)

Vem za to, da je V Nov a tudi prvi Viano je bil na V zato sem še mislil, da je MB opustil že prej Viano a ni tako vse do lani je bil Viano, bojo privarčevali pri ostalih črkah 8)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne jan 11, 2015 2:03 am

Zakaj ne bi bilo potrebno v DE plačati njihovega DDV? Zaradi velike družine ali kaj drugega? Tudi jaz imam 4 otroke in mi je ta opcija, za katero prvič čujem, zelo interesantna.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne jan 11, 2015 7:28 am

Če ne plačaš v Nemčiji 19%DDV ga moraš plačati pač v SLO 22%. Brez plačila davka pa žal ne gre oz. je to sivi, če ne že kar črni uvoz.
Slika

mihaaa
Nov uporabnik

Napisal/-a mihaaa Ne jan 11, 2015 12:15 pm

uf to pa tezko odgovorim, ker je bilo to meni receno kot preverjena informacija,.. legalna seveda... moram preveriti kako je s tem ddv, da se nebi sredi nemcije poten zbudil :D ..

kaj se vam pa zdijo pro in cons-i MV in razred V ja?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost