Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ggorenc
Novinec

zanesljivo vozilo, budget neznan

Napisal/-a ggorenc Ne jan 18, 2015 6:16 am

A danes sploh se obstaja kaksno vozilo, ki bi mu 5,6,8 ali deset let menjal samo olje in filtre? Po petnajstih letih kupovanja novih vozil sem zadnjih pet let cisto obupal. Imam VW in se BMW, nalasc ne bom povedal modelov. Prvi turbo bencinar, drugi dizel in sami problemi. Ne minejo trije meseci, ko ne bi imel izrednih servisov in stroskov. Slednjih bi se rad cimbolj izogibal, izrednih servisov in klicanja asistence sem se pa ze navelical. Pri dveh majhnih otrocih, tretji na poti, to vec ne pride v upostev. Z obema voziloma smo ze po trikrat obstali na cesti.(!) Enkrat sicer zaradi nesrece, vseeno.

Torej cimbolj zanesljivo vozilo, poraba nima veze, tankaj in vozi deset let... Razred Yarisa ravno ne, vsaj malce visje. Pa 3.0 bencinarji tudi odpadejo. Lahko staro, novo, rabljeno, vseeno. Pospeski in potovalno udobje so mi ze na zadnjem mestu. Prevozimo z vsakim 30.000km letno.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Tonkobalonko
Nov uporabnik

Re: zanesljivo vozilo, budget neznan

Napisal/-a Tonkobalonko Ne jan 18, 2015 8:26 am

Katerikoli honda z bencinskim motorjem.

Vodokotlič
Nov uporabnik

Napisal/-a Vodokotlič Ne jan 18, 2015 8:42 am

ggorenc je napisal/-a:A danes sploh se obstaja kaksno vozilo, ki bi mu 5,6,8 ali deset let menjal samo olje in filtre? Po petnajstih letih kupovanja novih vozil sem zadnjih pet let cisto obupal. Imam VW in se BMW, nalasc ne bom povedal modelov. Prvi turbo bencinar, drugi dizel in sami problemi. Ne minejo trije meseci, ko ne bi imel izrednih servisov in stroskov. Slednjih bi se rad cimbolj izogibal, izrednih servisov in klicanja asistence sem se pa ze navelical. Pri dveh majhnih otrocih, tretji na poti, to vec ne pride v upostev. Z obema voziloma smo ze po trikrat obstali na cesti.(!) Enkrat sicer zaradi nesrece, vseeno.

Torej cimbolj zanesljivo vozilo, poraba nima veze, tankaj in vozi deset let... Razred Yarisa ravno ne, vsaj malce visje. Pa 3.0 bencinarji tudi odpadejo. Lahko staro, novo, rabljeno, vseeno. Pospeski in potovalno udobje so mi ze na zadnjem mestu. Prevozimo z vsakim 30.000km letno.

Točno to sem se jaz spraševal. Zato sem kupil Priusa :)

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne jan 18, 2015 9:00 am

Verjetno si vozil pasata, bavarec pa je bil 2.0 dizel.

Manj pokvarljivo blago je skoraj vse kar je izdelano na Japonskem in niti slučajno ne v kakšni Angliji. Poskusi s kakšnim subarujem.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Ne jan 18, 2015 7:11 pm

Ja gre za 1.4 tsi, ki smo mu v garanciji ze menjali turbino, verigo ali jermen,.. zdaj pa spet ropota kot dizel in smrdi notri bo bencinu kot bi vozil F1 turbo iz 80 let. BMW 2.0 dizel. Modelov ne bom omenjal, ker bo vojna.

Subaruja niti ne poznam dobro. Itak nimamo enega normalnega predstavnika. Toyota mi je zanimiva, Prius zal ne, ker gre za zakompiciran model.

Do Dacie se ravno ne bi spustil, mi pa ni problem se voziti s Suzukijem, ali Kio recimo. Ampak dvomim, da ima slednja kaj konkretnega v ponudbi.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne jan 18, 2015 7:23 pm

Je, moja mazda 6, 2.0i bencin(veriga). Le redni servis in nič drugega. Je letnik 2006, 133.000km.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne jan 18, 2015 7:36 pm

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 18, 2015 8:51 pm

ggorenc je napisal/-a:A danes sploh se obstaja kaksno vozilo, ki bi mu 5,6,8 ali deset let menjal samo olje in filtre? Po petnajstih letih kupovanja novih vozil sem zadnjih pet let cisto obupal. Imam VW in se BMW, nalasc ne bom povedal modelov. Prvi turbo bencinar, drugi dizel in sami problemi. Ne minejo trije meseci, ko ne bi imel izrednih servisov in stroskov. Slednjih bi se rad cimbolj izogibal, izrednih servisov in klicanja asistence sem se pa ze navelical. Pri dveh majhnih otrocih, tretji na poti, to vec ne pride v upostev. Z obema voziloma smo ze po trikrat obstali na cesti.(!) Enkrat sicer zaradi nesrece, vseeno.

Ni več česa takega. Preveč elektronike, ki pa ni tako zanesljiva kot mehanika.
Včasih sta bila recimo subaru legacy in toyota hilux zelo zanesljiva avtomobila. Si kupil in vozil, pa samo redne servise delal, edino poraba je bila visoka. Danes so pa vsi pokvarljivi, poraba je pa manjša.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 18, 2015 9:08 pm

fare je napisal/-a:Je, moja mazda 6, 2.0i bencin(veriga). Le redni servis in nič drugega. Je letnik 2006, 133.000km.

Tudi veliki servis imaš razen če bi rad videl, da ti vodna pumpa ribne in ketna se tudi menja samo kasneje kot jermen je pa zato ketna dražja in ne prišparaš nič.

Avtorju teme: kolikor si pisal si kupoval že v osnovi same problematične mašine ;)

Kupi recimo fiat-ovega JTD-ja oz m-jet, ampak ne uvoženga z prevrtenimi kilometri
Lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 18, 2015 9:15 pm

Sam sem tudi iskal avto z podobnimi kriteriji. Na koncu sem se odlocil za Hondo CR-V 2.2 dizel (150KM). Bomo videli ali je bila odlocitev prava

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Ne jan 18, 2015 9:16 pm

Vodokotlič je napisal/-a:Točno to sem se jaz spraševal. Zato sem kupil Priusa :)

Bo Auris TS Hybrid boljša izbira :)
Motorni sklop je itak v celoti isti, cena precej nižja in uporabnost za familijo daleč nad Priusom.
Komaj čakam konec meseca na našega ;)

LP, g

p.s. Članek o 100.000 km testu Aurisa hybrid: https://www.dropbox.com/s/8sxopb84y8hkk ... a.pdf?dl=0

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 18, 2015 9:30 pm

Zanesljivost je res loterija.

Prvi post je tudi meni blizu ....to mi največ pomeni.

Moram reči da sem tudi jaz in z trojko in z štirko (Golf) imel kar naprej težave. Potem sem šest let ime Astro 1.6 bencinar ...par malenkosti je bilo, kar je glede na prejšnje izkušnje bilo super.
Zdaj že eno leto imam Peugeota 308, 2013 letnik ...za enkrat trkam v les, ampak to se nikoli ne ve.

Problem je da je premalo takšnih ki bi pošteno in brez dlake na jeziku poročali o zanesljivosti svojega izbranca. :roll:
Zadnjič spremenil For, dne Po jan 19, 2015 12:23 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 18, 2015 9:32 pm

For je napisal/-a:
Problem je da je premalo takšnih ki bi pošteno in brez dlake na jeziku poročali o zanesljivosti svojega izbranca. :roll:

Točno tako in ne vem zakaj to prikrivajo oz kaj imajo od tega. Za matične firme razumem, da hočejo čim hitreje pomest pod preprogo, ampak za uporabnika pa ne razumem
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jan 18, 2015 9:38 pm

Po moje da je zadeva podobna skoku čez plot :mrgreen:

Čeprav vem da me vara, ne bom govoril o tem :roll: :mrgreen:

.
,
,
,,
,
namesto da bi jo zbrcal in v kontejner vrgel! :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 18, 2015 9:46 pm

fare je napisal/-a:Je, moja mazda 6, 2.0i bencin(veriga). Le redni servis in nič drugega. Je letnik 2006, 133.000km.

V toliko letih in tako malo kilometrih pomoje minimalno, ampak res minimalno polovica normalno vzdrževanih/uporabljanih avtov nima omembe vrednih težav... in kot sem že dostikrat povedal, vprašanje, če bi navadni bencinarji veljali za tako zanesljive, če bi se množično uvažal največji šrot z zbitimi kilometri kot pri dizlih oz. če bi se z njimi množično delalo dosti kilometrov.

Mogoče bi res kak Lexus bil za probat...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jan 18, 2015 9:51 pm

Za moje pojme, ni tako važna znamka, kot pa sreča na kakšen avto naletiš, in to velja tudi za nove avte. Iz svojih izkušenj lahko povem, doma imamo dva Renaulta (katere večina ljudi zelo pljuva), eden bo star 13 let, drugi 6. In lahko povem, da z nobenim nismo imeli do sedaj še nobenega izrednega popravila. Redni servisi enkrat leto in vožnja.

Na žalost je tako, da proizvajalci avtomobilov, bi brez težav naredili avto, ki bi zdržal več kot 15 let brez popravila, toda tega seveda nočejo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 18, 2015 9:57 pm

matejxx je napisal/-a:Na žalost je tako, da proizvajalci avtomobilov, bi brez težav naredili avto, ki bi zdržal več kot 15 let brez popravila, toda tega seveda nočejo.

Seveda, kdo bo pa šel sebi v skledo pljuvat.
Old subarus never die, they just get faster!

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne jan 18, 2015 9:59 pm

Kakšen Subaru pride edini v postev...če je pomembno kvaliteta in zanesljivost.

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Napisal/-a golfko di zlodko Ne jan 18, 2015 10:10 pm

matejxx je napisal/-a:Na žalost je tako, da proizvajalci avtomobilov, bi brez težav naredili avto, ki bi zdržal več kot 15 let brez popravila, toda tega seveda nočejo.

Se ne strinjam popolnoma.

Proizvajalci naredijo (zlahka) avtomobil, ki bi zdržal več kot 15 let brez (večjih) popravil, vendar takšen avto finančno večini populacije ni dostopen. Namreč sem mnenja, da je avto, ki ima na trgu prodajno ceno nad 100000 EUR, vendarle "malo" boljši od povprečnega vozila v povprečni vrednosti med 20000 in 25000 EUR.

Lp! :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov