Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Prodaja avtomobila, tujci??

Napisal/-a Caby Ne feb 01, 2015 3:26 pm

Torej prodajam avto, na bolhi me je kontaktiral nek cesar morales, ki se zanima za moj avto. pogovori so stekli do te mere da želi meni nakazati na paypal nek avans, potem pa naprej naj bi prišli neki in odpeljali avto in plačali avto.
Ali ima kdo izkušnje? Ali je to nategun?
Nikakor ne želim dajati svojega naslova, še manj pa kakšnih drugih podatkov..

Kopiram sporočila:

18.11 (pred 21 ure)

Za redrazak

Yes, still for sale.

cesar morales
18.26 (pred 20 ure)

Za

Thanks for your response.Am interested in buying.How long have you owned it?? what's your actual price for it and when last was it serviced?.If possible, could you send me some recent pictures?

Have a nice day.

10.40 (pred 4 urami)

Za cesar

I don't have it much long, less than half of year, i bought it from my aunt, she had it for 10 years. She's old now and doesnt need car anymore. That's also why it has so low mileage. I got a good offer on other car i would like to buy, so this one is now for sale. The price is in the add, i can lower the price for let's say around 100-150€ because of few cosmetic mistakes outside the car. Last service was in November 2014, that's when i bought it, so around 4-5 months ago, changed oil, all filters and all brake pads, because it was almost worn off. Since then, i made around 4000 km, and that's it. Now the car is completely problem free.
Most recent pictures are in the ad and that's all of them i have.

Regards, Uros

cesar morales
10.57 (pred 4 urami)

Thanks for your response.Okay good due to my work as relocation consultant we are not allow to make calls at work, i will be adding the 3.9% PayPal surcharge to the total amount i will be paying you. So i will be paying directly into your PayPal account without any delay, and i hope you have a PayPal account.If you have one already, just send me the address to send it to, which is the email address you use for it or you can send me a PayPal money request, so once i receive the details i will go ahead with the payment through PayPal and then i will contact my shipping company after you get the payment. I will need your home address for the merchandise to be Picked Up by the Shipping Company.

Have a nice day.cesar cesar morales
Dodaj v kroge

Pokaži podrobnosti

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Re: Prodaja avtomobila, tujci??

Napisal/-a scoop Ne feb 01, 2015 3:30 pm

Kolega je imel podobno situacijo,... Ni bil nateg,... Prisli so,... Pogledali se v zivo, ter odpeljali,... Je pa tako da ni bil edini avto, ki so ga kupili,... Prisli so v Slovenijo po par avtov,... Je slo pa v vseh primerih za avto vecjih kubikaz,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne feb 01, 2015 3:52 pm

Naj pridejo in plačajo komplet kupnino na roke,naredi prepis in potem oni naj delajo z avtom kar hočejo.Pusti ti razne cesarje in podobne nategune.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Ne feb 01, 2015 4:00 pm

Dokler ti dejansko oni direkt nakažejo € na paypal, je pomoje to to :)
Če pa zahtevajo kak polog da ga TI nakažeš je pa nateg.
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Ne feb 01, 2015 4:07 pm

No, pri kolegu ni bilo vmes nobenega paypala al pa karkol,... Pisali so mu,... On jim je povedal kej in kdaj ga najdejo,... Oni prisli,... Pogledali,... Placali,... Naredili prepis,.. Nalozili na kamion,... In sli naprej,.. :-D So pa prisli iz ene izmed teh naftnih drzav,... :-D Ne spomnem se katere tocno,..
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne feb 01, 2015 4:20 pm

čare je napisal/-a:Naj pridejo in plačajo komplet kupnino na roke,naredi prepis in potem oni naj delajo z avtom kar hočejo.Pusti ti razne cesarje in podobne nategune.

2X ker, če se je nekomu takole izšlo ne more garantirati, da se bo tudi tebi
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne feb 01, 2015 4:25 pm

da ne bislučajno pristal na izplačilo na paypal!!!! ker če ne gre za nateg naj dajo keš na roke pa konec debate, naredi prepis pa naj delajo.

ker če dajo na paypal lahko zahtevajo del kupnine nazaj v roku 45 dni in jih bodo dobili (če ne kar celoto) če avto ni to kar oglašuješ. samo malo pojamraš na paypalu pa dobiš celoto ali del.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Ne feb 01, 2015 5:30 pm

Ok, torej zavrnil sem plačilo preko paypala, bomo videli odgovor, vsekakor poročam.
Sicer pa avto ni nikakor velikih kubikaž.. 1.8, nissanov motor, tako da ne vem kako se je zapičil vanj..

Poročam kaj sledi..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne feb 01, 2015 7:00 pm

Jaz sem Astro prodal v Litvo je tip prišel pogledat še prej pa je poklical po tel. imel je 070 oglas bil na Avtonetu sva določila ceno in po ene 8 dneh je prišel okol in smo naredili prepis je pa bil avto že odjavljen tak smo samo za EXPORT naredili papirje na Tehničnih pregledih prepisi vozil.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne feb 01, 2015 10:03 pm

Moj polo pred 4 leti je šel najprej v Makedonijo in potem vrjetno naprej, prišli iz Makedonije, pogledal, plačal, prepis, tablice in adijo.

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Ne feb 01, 2015 10:17 pm

Moj prvi avto je prišlo prav tako pogledat 5 makedoncev, en je znal napol slovensko, zmenili za ceno, prepis in so odpeljali.

kar se pa tiče trenutne prodaje pa smo očitno pri koncu.

Torej moj odgovor je bil da plača samo solarno, ampak on bi še vedno paypal. Torej bom tukaj verjetno odnehal in naj nadaljuje drugje..

17.27 (pred 4 urami)

Za cesar
Sorry, but i don't have paypal. Best solution for you and me would be, that when your people come, they also bring money and we make an exchange. I'm sure if this will happen in few days time, you don't need to pay any surcharge. You can just come, pay, and the car is yours.
Is this possible?

Regards, Uros

cesar morales
19.03 (pred 3 urami)

Hello,

I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my job, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address so i can make the payments asap and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to http://www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through. Due to my work i bass in United sate i also have a home in Spain just try and set up a Pay Pal account for the payment ok..

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne feb 01, 2015 10:20 pm

.......
Zadnjič spremenil darkside, dne Po feb 02, 2015 3:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Ne feb 01, 2015 11:02 pm

Caby je napisal/-a:Moj prvi avto je prišlo prav tako pogledat 5 makedoncev, en je znal napol slovensko, zmenili za ceno, prepis in so odpeljali.

kar se pa tiče trenutne prodaje pa smo očitno pri koncu.

Torej moj odgovor je bil da plača samo solarno, ampak on bi še vedno paypal. Torej bom tukaj verjetno odnehal in naj nadaljuje drugje..

17.27 (pred 4 urami)

Za cesar
Sorry, but i don't have paypal. Best solution for you and me would be, that when your people come, they also bring money and we make an exchange. I'm sure if this will happen in few days time, you don't need to pay any surcharge. You can just come, pay, and the car is yours.
Is this possible?

Regards, Uros

cesar morales
19.03 (pred 3 urami)

Hello,

I insisted on paypal because i don't have access to my bank account online as i don't have internet banking and i can't go to the bank due to the nature of my job, but i can pay from my paypal account, as i have my bank a/c attached to it, i will need you to give me your paypal email address so i can make the payments asap and pls if you don't have paypal account yet, it is very easy to set up, go to http://www.paypal.com and get it set up , after you have set it up i will only need the e-mail address you use for registration with paypal so as to put the money through. Due to my work i bass in United sate i also have a home in Spain just try and set up a Pay Pal account for the payment ok..

Ne nima e-banke, ''ne more'' na banko zaradi narave njegovega dela, a Pay-Pal pa ima? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Ne feb 01, 2015 11:30 pm

Mel kolega tak primer, konkretno za IMV kombi, za katerega so mu iz VB ponujal 6000€ kao. In je samo zavrnu. Naj pa nekomu drugemu nakaze keš in un pol zanj dalje ureja, če je vse res :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 01, 2015 11:45 pm

darkside je napisal/-a:Makedonec, dela v USA, doma v Španiji.
Če nima dostopa do online banke pa naj keš prinese s sabo ko pride na ogled.

Kje in kdaj si ugotovil, da je Cesar Morales Makedonec?

Sicer pa je dokaj očitno, da je to nateg. O podobnih nategih smo imeli odprtih že precej tem.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po feb 02, 2015 7:57 am

heh, to so fore ja, pol ti pa pošlje kao paypal fake stran in on misl da ti ne boš ugotovil. Js sm mu sam napisu naj prek pravega paypala nakaže, pa je vse potihnalo ;)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po feb 02, 2015 9:42 am

Morales je pred leti tudi meni pisal.. označil sem ga kot nateg in izbrisal maile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 02, 2015 9:54 am

Takšni maili so ponavadi en lep nateg, če se pojavi pri tebi z denarjem v roki ok, če ne pa naj fantazira kolikor hoče.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po feb 02, 2015 10:02 am

Ahjoj Uroš, sem pa mislil da malce bolje veš ;) Sej ne rečem, res se lahko tujec zanima za avto, ampak ne prek PayPala. Zadnje čase imajo take prevare da ti nakažejo denar preko PayPala ali pa ga naj bi prinesel šofer, ampak tisto kar pošljejo preko PayPala, se da dobit nazaj skoraj brez problema. Tako da, če ti denar nakaže tam čez, lahko nanj kar pozabiš ker ni in nebo tvoj.

Sicer je pa res malo čudno, če hoče avto, bo prišel sem z denarjem ali pa direktno nakazilo preko banke (sicer se da tudi to "stornirat").

Sicer pa, cesar ki se zanima za Nissana z 1.8 motorjem???

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Po feb 02, 2015 10:10 am

Napiš mu naj ti plača preko western union...in bodo spet izgovori. Preko pay pala hočte ravno zato ker bo naredil refund in boš na koncu brez avta in denarja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov