m4j3r je napisal/-a:Tudi mene je prepričal na testni vožnji in imam že naročenega... ga dobim čez kakšne 14 dniSicer hatchback izvedbo, ker se mi zdi bolj praktična...
Meni se vozi super, 1.5 mašina potegne presenetljivo dobro, poraba pa je že skoraj primerljiva z dizli. Na testni vožnji sem si ga kar privoščil in je bila povprečna poraba 6,5.
Kakor sem prebral na tujih forumih, je edini minus barva, ki ni ravno obstojna (samo to je danes problem pri večini avtomobilov). Pa soul red barva ni preveč priporočljiva... jo je menda kar problem vzdževat.
pskoda je napisal/-a:m4j3r je napisal/-a:Tudi mene je prepričal na testni vožnji in imam že naročenega... ga dobim čez kakšne 14 dniSicer hatchback izvedbo, ker se mi zdi bolj praktična...
Meni se vozi super, 1.5 mašina potegne presenetljivo dobro, poraba pa je že skoraj primerljiva z dizli. Na testni vožnji sem si ga kar privoščil in je bila povprečna poraba 6,5.
Kakor sem prebral na tujih forumih, je edini minus barva, ki ni ravno obstojna (samo to je danes problem pri večini avtomobilov). Pa soul red barva ni preveč priporočljiva... jo je menda kar problem vzdževat.
Za 6.5l na 100km se jaz z dizlom vozim toliko kolikor ta mazda sploh ne gre. Za moje pojme je zelo požrešna
pskoda je napisal/-a:m4j3r je napisal/-a:Tudi mene je prepričal na testni vožnji in imam že naročenega... ga dobim čez kakšne 14 dniSicer hatchback izvedbo, ker se mi zdi bolj praktična...
Za 6.5l na 100km se jaz z dizlom vozim toliko kolikor ta mazda sploh ne gre. Za moje pojme je zelo požrešna
pskoda je napisal/-a:Sem vedel, da bom malo začinil temo![]()
Nisem zagovornik dizlov, ampak trenutno so dizli v veliki prednosti proti bencinarju v porabi seveda sploh če hočeš več od motorja oz kupiš močnejši motor z razlogom (švohnejši motor bo imel seveda manj razlike). Osebno primerjam bencin 1.6T vs dizel 2.0tdi (enega sem imel 4leta, drugega imam še) razlike v zelo podobni vožnji okrog 4l pa da me ne bo kdo napal, da corsa opc ima star 1.6T, ker tudi novi 1.8tsi ni nič manj požrešen ko nekaj hočeš od njega. To razliko v porabi sem napisal v 17kkm ne za 100km.
Mazda ni naredila nič revolucionarnega, ampak se je samo poigrala z kompresijo
ps.: problem turbo bencinarjev je, ko hočeš nekaj več od njega bo zahteval svoje in nima veze kateri znakec je gor kar pri dizlu ne morem reči
pskoda je napisal/-a:Če letno delaš okrog 14kkm je živa traparija dizel še posebno če imaš veliko kratkih relacij kar je smrt. Glede filtra trdih delcev (dpf, fap,...) se pa ne bi strinjal. Probleme imajo tisti, ki vozijo kratke relacije pod 2000rpm in se zabije ali ima avto bog ve koliko kilometrov (večina dizlov imajo zbitih) so pa seveda tudi primeri, ki imajo probleme, ampak to je ponavadi v garanciji (osebno ne poznam nobenega). Če te pa ta filter slučajno j.... ga enostavno likvidiraš.
Osebno mislim, da je glavno koliko kilometrov delaš letno. Če delaš 50kkm letno je živa bedarija bencin pa tudi če 0,5l na 100km pije več
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 12 gostov