King1 je napisal/-a:pa smo spet tam... Važn, da je mazda najboljša no... oh in sploh.
Pa kje sem zdaj tebi na žulj stopil? Nikjer nisem zapisal, da je najboljša ter oh in sploh... Ampak zmoti me, ko nekdo reče, da je nekje nekaj slišal o slabih materialih, ni pa avta še niti od blizu videl in ker "ljudski" glas seže v ne vem katero vas, potem beremo te klasične gostilniške fame. Točno vem, ker imam enega takega sodelavca, ki se ima za poznavalca avtomobilizma, sveto prisega na nemce, (čeprav ima ravno z zadnjim obilo težav - famozen 1.2 TSI), po drugi strani pa ni točno vedel ali je Mazda japonec ali korejec, za Hyundai je pa itak mislil, da je kitajski.

Ok, sem mu razložil, da je korejec, nikakor pa ni hotel pristati na dejstvo, da je v pogledu zanesljivosti pred njegovimi nemci, češ to pa že ni možno. Eto, toliko o "poznavalcih", zaradi katerih potem folk, ki avtomobilizem spremlja le bežno ali pa sploh ne, sliši babačula babarekla...
Kar se pa izolacije tiče pa tako nekako kot je že @spektr povedal. Motor je dobro izoliran že pri prejšnjem modelu in se ga ne sliši nič bolj kot v kakem Passatu. Tudi hrup izpod koles/podvozja je dobro zadušen - npr. vožnja po granitnih kockah je napram marsikateremu avtu zgledno tiha. Edino kar bi pa res lahko izboljšali je izolacija okoli blatnikov, recimo zdajle pozimi so slišni kamenčki ali pa npr. voda. Tu se pa strinjam, da imajo to nemci bolje poštimano, čeprav s sabo to ponekod prinese tudi probleme (glej tisto temo o golfu 6 od uporabnika @yashica). Tudi zavore in še kake malenkosti bi bile lahko boljše, čeprav to je potem že na meji dlakocepstva. Na podlagi lastnih izkušenj pač povem kako in kaj, plus to, da se precej prepeljem tudi v ostalih znamkah, zato dobro vem kako stvari stojijo, zaradi česar imam izdelano jasno mnenje.
Jasno je, da ima vsak avto, vsaka znamka svoje + in - , zato nikogar nikoli nisem prepričeval v superiornost neke znamke, ker ta enostavno ne obstaja. Na drugi strani pa bom vedno negiral raznim bučam, ki se (ene in iste) periodično ponavljajo na tem portalu. Če pa slednje koga moti pa naj ignorira moje poste.