RedBaron je napisal/-a:Hja, 100 konjski atmosferc verjetno res ne bo ravno dirkalnik, tako švoh pa tudi ne bi smel bit...
100 konj še ni cel podatek, važna je tudi prostornina.
Recimo sam imam Astro H 1.6 105, samo 5 konj več, pa ima 80-120 V. 16,0s (meril sem celo 90-130, in ponovil 4x, tako da je realna številka), za novo Astro J z 1.4 100KM je pa uradni podatek 29,5s.
FFS, še Punto 1.2 60 je imel 25s.
Že moj ne gre nikamor, obratomer je vedno v visokih številkah (4-6k), premika se pa kot bi bil še pri 2-3k. Pri tem pa vseeno če si doma, ker premaknil se boš enako, nikamor.
blaz2013 je napisal/-a:Ročna klima je čist okey, ne vem kaj to tolk ljudi moti. Najbolj važno je da klima sploh je pa če je ročna al pa elektronska, da nisi polet moker ko tak pes ko pride iz bazena vn. Pri ročni daš enostavno na čist hladno pol si pa štelaš in ima 5 do 6 nivojev kako hitro piha in je to vsa umetnost. Mene bi na avto še najmanj motilo da je ročna klima.
In kaj je pri elektronski sploh drugače, razen to, da te zamenjava regulatorja (če pretiravaš z jakostjo, slej kot prej, sam sem parkrat odmrzoval stekla na 5/7, pa je šel, od takrat ne presežem 3/7) precej udari po žepu?
1. enako moraš najprej ko se vsedeš popoldne v avto, na prvem gumbu zmanjšat temperaturo iz jutranjih 21 na 19.
2. enako moraš na drugem gumbu zvišat jakost iz jutranjih 1 na 2-3 (moj ima 7 stopenj)
3. enako moraš obrnit levo sredinsko šobo malenkost proti sebi in navzgor
Ne vem kako naj bi ti elektronika vse to sama nastavila, ker meni ne.
Pa še druga stvar je to, da kaj dosti klima niti ne pomaga ohladit prostor v 10km oz. 10min, bolj je to da ti nekaj hladnega piha v obraz. Sam naprimer sem zelo vroč v obraz, že sedaj ko tole tipkam bi se najraje umil z mrzlo vodo.
Tako da ne zastopim ljudi, ki usmerijo klimo povsem v nasprotno stran obraza, kje je potem point.
Ena razlika sicer je, gumb AUTO, ampak če se prav spomnim, ker sem ga samo parkrat pred 3 leti probal, ti preveč pojača jakost. Saj kateri računalnik (tudi drugi človek) bo pa bolje od tebe vedel kaj ti paše?