Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

denis099
Stalni uporabnik

Honda civic NAKUP

Napisal/-a denis099 Sr apr 22, 2015 10:18 pm

Pozdrav,

prosim admina, če je že kje podobna tema, da prestavi v le-to.

Torej danes sem šel pogledati tole hondo. Saj je ok, vendar prodajalec pravi, da je uvožena, ne ve točno kje, da so km realni, garancije pa tako nima več (!), čeprav je letnik 2013... malo mi je čudno, saj bi jo morala imeti..http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... t%20AKCIJA

sem pa kontaktiral tudi tole gospo, 1. lastnica vendar ta hondica v primerjavi s prejšnjo nima Led lučk, pa še barva mi je bolj ušeč srebrna. http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20Comfort

dejstvo je, da je ponudba na avtonetu zelo slaba, samo nekaj jih je okoli letnika 2013..

Kaj pa motorji 1.4? Rabim povprečno zmogljivega, zagotovo ne potrebujem več kot 100hp, važno da je vzdržljiv pa ne preveč potrošen.

Kaj predlagate :)
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Honda civic NAKUP

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 22, 2015 10:24 pm

To ne gre nikamor, 100 konjski atmosferc... 1,4 turbo od opla je veliko veliko bolj živahten.
Če že hočeš imet tak tip avta potem vzami raje NOVO mazdo 3, ki pride v osnovni opremi okoli 14.000 eur pa imaš skyactive varčen atmosferski motor z visoko kompresijo. Pa še stokrat lepša je meni osebno kot ta honda.

Ne vem zakaj bi nekdo ki prodaja nova vozila uvažal tudi iz tujine in ne vem kaj so vam te uvožene jajce tako privlačne novi se pa prodajajo za 14 tisoč... Je-beš opremo, če kupiš mačka v žaklju. 500€ razlike... prodajalec pa naj sanja od kje je bila uvožena in koliko je realnih km, mogoče se spomni takrat ko boš ti avto že imel.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če apr 23, 2015 8:10 am

blaz2013 je napisal/-a:To ne gre nikamor, 100 konjski atmosferc... 1,4 turbo od opla je veliko veliko bolj živahten.
Če že hočeš imet tak tip avta potem vzami raje NOVO mazdo 3, ki pride v osnovni opremi okoli 14.000 eur pa imaš skyactive varčen atmosferski motor z visoko kompresijo. Pa še stokrat lepša je meni osebno kot ta honda.

Ne vem zakaj bi nekdo ki prodaja nova vozila uvažal tudi iz tujine in ne vem kaj so vam te uvožene jajce tako privlačne novi se pa prodajajo za 14 tisoč... Je-beš opremo, če kupiš mačka v žaklju. 500€ razlike... prodajalec pa naj sanja od kje je bila uvožena in koliko je realnih km, mogoče se spomni takrat ko boš ti avto že imel.

sem že gledal za novimni pa ni ravno tako.. recimo isto opremljen avto je nov 21k, rabljen 2 leti pa 12-13.. ne moreš pa primerjati novega z a14 ki nima praktično ničesar, še ročno klimo :|
denis

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če apr 23, 2015 8:51 am

denis099 je napisal/-a:Kaj predlagate

Da ne odpiras teme za vsako malenkost, ker na koncu bos itak ugotovil, da je corsa TOP.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 23, 2015 9:03 am

Corsa je itak TOP. Nov model bo vsaj 3 leta nespremenjen, lepa notranjost in zunanjost pa še v kratkem bo prišel če še ni 1.0 turbo z 115hp
Lp

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Če apr 23, 2015 9:16 am

pskoda je napisal/-a:Corsa je itak TOP. Nov model bo vsaj 3 leta nespremenjen, lepa notranjost in zunanjost pa še v kratkem bo prišel če še ni 1.0 turbo z 115hp

kdo govori o corsi? mislim ste pa... :roll:
denis

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe apr 24, 2015 7:11 pm

Hja, 100 konjski atmosferc verjetno res ne bo ravno dirkalnik, tako švoh pa tudi ne bi smel bit...

Škorjanec bi ti pa tudi lahko dal kak mesec garancije, čeprav ne vem, zakaj ne bi imela več tovarniške garancije?!? Očitno so to neka mutna posla...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe apr 24, 2015 7:15 pm

Poraba je kr nizka http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
res pa da kupci teh najbolj svoh verzij ponavadi nimajo tezke noge
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe apr 24, 2015 7:59 pm

Ročna klima je čist okey, ne vem kaj to tolk ljudi moti. Najbolj važno je da klima sploh je pa če je ročna al pa elektronska, da nisi polet moker ko tak pes ko pride iz bazena vn. Pri ročni daš enostavno na čist hladno pol si pa štelaš in ima 5 do 6 nivojev kako hitro piha in je to vsa umetnost. Mene bi na avto še najmanj motilo da je ročna klima. Sem imel 7 let avto z elektronsko klimo, potem 4 let z ročno in sedaj spet z elektronsko klimo. Isti šmorn. Nekateri kupujete avte kot da najmanj spite v njih. Samo da je oprema in dobra značka to je najbolj pomembno, tut če so kilometri zbiti, je avto uvožen in če na prvem hribu zariba...
Ko js kupujem gledam edino motor in podvozje. To se mi zdita da sta dve ključni stvari...in pri novem ni kej velik za zgrešit pri skoraj nobeni znamki.
Pa kaj bi pametoval, vsak s svojim denarjem kupuje in zase najbolj ve kaj mu ustreza in kaj ne. Je pa res da najbolj se splača kupit leto ali dve starga, samo na našem trgu je problem ker je malo poštenih ljudi in je zato treba bit še trikrat bolj previden, da te kdo ne prinese naokoli.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe apr 24, 2015 11:10 pm

blaz2013 je napisal/-a:Ročna klima je čist okey, ne vem kaj to tolk ljudi moti. Najbolj važno je da klima sploh je pa če je ročna al pa elektronska, da nisi polet moker ko tak pes ko pride iz bazena vn. Pri ročni daš enostavno na čist hladno pol si pa štelaš in ima 5 do 6 nivojev kako hitro piha in je to vsa umetnost. Mene bi na avto še najmanj motilo da je ročna klima. Sem imel 7 let avto z elektronsko klimo, potem 4 let z ročno in sedaj spet z elektronsko klimo. Isti šmorn. Nekateri kupujete avte kot da najmanj spite v njih. Samo da je oprema in dobra značka to je najbolj pomembno, tut če so kilometri zbiti, je avto uvožen in če na prvem hribu zariba...
Ko js kupujem gledam edino motor in podvozje. To se mi zdita da sta dve ključni stvari...in pri novem ni kej velik za zgrešit pri skoraj nobeni znamki.
Pa kaj bi pametoval, vsak s svojim denarjem kupuje in zase najbolj ve kaj mu ustreza in kaj ne. Je pa res da najbolj se splača kupit leto ali dve starga, samo na našem trgu je problem ker je malo poštenih ljudi in je zato treba bit še trikrat bolj previden, da te kdo ne prinese naokoli.

Klima je vsekakor avtomatska ker si lahko nastavis po stopinjah kar ttudituudi sem preizkusil.
Garancije ni ker je avto uvozen zato mi je zelo sumljiv glede kilometrov.
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Pe apr 24, 2015 11:52 pm

Če ni garancije ti je res brezveze jemat. Vsaj tako se meni zdi.
Toyota auris ima tudi 1.4 atmosferca, potem kot sem že omenil tudi mazdo serije 3. Jaz bi preživel z ročno klimo pa da imam na ta račun ganz nov avto z garancijo z nič kilometri. Problem je da dober avto po starosti enega ali dveh let skoraj nihče ne proda, razen če ga razbije ali pa ga zvije denar. V tujini jih pa prodajajo po dveh letih zato, ker naredijo 120 tisoč z njim in še nekaj dobijo zanj, velikega servisa, ki tudi ni mali strošek pa redko kdo naredi.
Potem ga pa v sloveniji kdo kupi z prevrtenimi kilometri ali pa lažno servisno knjigo da je vse zamenjano...

Tegale sem opazil: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Luna%20Avt.
samo moti me da nima obkljukano nepoškodovano in nekrambolirano. To bi bilo potrebno preverit. Je pa dosti založen z opremo in ima zelo dobro ceno.

(še čudno da ga ni mclane kupil) :mrgreen:

al pa kaj takega, 1.6 thp...Peugeot 308, 8000 prevoženih 13.500eur. Srednji nivo opreme, park senzorji 125 konjev. Izbire za 13 tisoč v razredu Golfa je ogromno... http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... P%20Active

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So apr 25, 2015 6:09 am

Ta honda sem mi zdi malce prešvoh, bi pa vsekakor raje vzel tisto od prve lastnice. Ti pa dam zelo prav kar se tiče podvozja, ker če ni podvozje odlično, je vsaj zame avtomobil takoj j**c.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So apr 25, 2015 7:43 am

blaz, hvala za odgovor, ta toyota mi je res lepa, ampak avt. menjalnika pa nikoli nebi imel.
Za pugija pa nisem navdušen..

očitno še malo počakam, mogoče kdaj ob dobri priložnosti kar kupim :)
denis

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 25, 2015 8:07 am

Včasih se pojavi kakšna toyota auris 1 let stara 1.4 motor za okol 12 tisoč,. Samo hitro grejo. Kake tri mesece nazaj jo je edn prodaju z 3000 tisoč prevoženimi. Boš že našu, sam potrpežljiv je treba bit.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 So apr 25, 2015 11:32 am

Pa to ga je sigurno kak švercer kupil tega nov model aurisa hibrida 2013. 3 mesece se je prodajal, dam včeraj link, danes avta več ni. Res zanimivo... Čez 1 teden bo pa na spletu s ceno 15 tisoč eurov, upam da bo vsaj davk plaču...

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne apr 26, 2015 6:11 pm

RedBaron je napisal/-a:Hja, 100 konjski atmosferc verjetno res ne bo ravno dirkalnik, tako švoh pa tudi ne bi smel bit...

100 konj še ni cel podatek, važna je tudi prostornina.
Recimo sam imam Astro H 1.6 105, samo 5 konj več, pa ima 80-120 V. 16,0s (meril sem celo 90-130, in ponovil 4x, tako da je realna številka), za novo Astro J z 1.4 100KM je pa uradni podatek 29,5s.
FFS, še Punto 1.2 60 je imel 25s.
Že moj ne gre nikamor, obratomer je vedno v visokih številkah (4-6k), premika se pa kot bi bil še pri 2-3k. Pri tem pa vseeno če si doma, ker premaknil se boš enako, nikamor.

blaz2013 je napisal/-a:Ročna klima je čist okey, ne vem kaj to tolk ljudi moti. Najbolj važno je da klima sploh je pa če je ročna al pa elektronska, da nisi polet moker ko tak pes ko pride iz bazena vn. Pri ročni daš enostavno na čist hladno pol si pa štelaš in ima 5 do 6 nivojev kako hitro piha in je to vsa umetnost. Mene bi na avto še najmanj motilo da je ročna klima.

In kaj je pri elektronski sploh drugače, razen to, da te zamenjava regulatorja (če pretiravaš z jakostjo, slej kot prej, sam sem parkrat odmrzoval stekla na 5/7, pa je šel, od takrat ne presežem 3/7) precej udari po žepu?
1. enako moraš najprej ko se vsedeš popoldne v avto, na prvem gumbu zmanjšat temperaturo iz jutranjih 21 na 19.
2. enako moraš na drugem gumbu zvišat jakost iz jutranjih 1 na 2-3 (moj ima 7 stopenj)
3. enako moraš obrnit levo sredinsko šobo malenkost proti sebi in navzgor
Ne vem kako naj bi ti elektronika vse to sama nastavila, ker meni ne.
Pa še druga stvar je to, da kaj dosti klima niti ne pomaga ohladit prostor v 10km oz. 10min, bolj je to da ti nekaj hladnega piha v obraz. Sam naprimer sem zelo vroč v obraz, že sedaj ko tole tipkam bi se najraje umil z mrzlo vodo.
Tako da ne zastopim ljudi, ki usmerijo klimo povsem v nasprotno stran obraza, kje je potem point.

Ena razlika sicer je, gumb AUTO, ampak če se prav spomnim, ker sem ga samo parkrat pred 3 leti probal, ti preveč pojača jakost. Saj kateri računalnik (tudi drugi človek) bo pa bolje od tebe vedel kaj ti paše?

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Ne apr 26, 2015 9:06 pm

reaper85, tega pa še nisem slišal, da nebi smel dati jakosti do konca ampak manj kot polovico da bo delala dlje... :roll:
denis

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne apr 26, 2015 9:45 pm

Res je, ampak tukaj se ne gre da ti gre prej klima, kot si ti zdaj napisal, ampak samo regulator klime, po domače povedano, z gumbom ne moreš več uravnavati jakosti, oz. te pri tem opravilu zajebava.
Imam fotra elektronika (sam sem strojnik), ki je vse stopnje pomeril in so bile 5-7 že zelo kritične, 4. pa mislim da je bila tudi že čez normalno mejo, to imam sam samo za kratek čas, v najbolj mrzlih jutrih. Pač če daš enkrat skoraj 400€ (Opel + avtomatska klima + uradni servis mislim da je najdražja možna varianta, pri ročni v najboljšem primeru prideš zastonj skozi), ne boš še enkrat reskiral. Itak rabiš za odmrznitev stekel sprej, naprej za odrosit pa ne prišparaš veliko na času, če greš s stopnjo nad 3.
Sem pa prej uporabljal tisti gumb za odmrznitev stekla, ki ti nabije stopnjo na 6/7, in to tudi za 5-7min, tako da ni nič čudnega da je šel.
Pač še ena od stvari, ki jo v manualih ne omenjajo.
Pa saj recimo je pri veliko stvareh tako, da ni najbolje dajat na max, recimo že pri fenu za lase.
Avto sicer zdrži če ga vedno priganjaš na max, ampak par 10k mu s tem na koncu sigurno zbiješ življenjske dobe.

Pri ročni oz. če si brez klime, pa kolker vem imaš za manjše stopnje samo upore, tako da ti v najslabšem primeru še vedno dela največja 4. stopnja, ki ni vezana na upor.
Pri elektronski pa ni noben mislil za primer da ti crkne regulator, tudi pri ugasnjenem avtu ti ventilator še naprej gori, enkrat se mi je seveda spraznil akumulator, do servisa sem pa moral dajat ven varovalko za ventilator.
Pri prižganem je bil pa največji problem, da se ni dalo nastavljat v minus in na 0, da bi ga ugasnil, pa tudi v plus ga je sralo.
Tako da ročna klima je zame v veliki prednosti.
Zadnjič spremenil Reaper85, dne Ne apr 26, 2015 9:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Ne apr 26, 2015 9:51 pm

Reaper slabo oz. površno bereš... Napisal sem da me ročna klima čisto nič ne moti in da mi je ok, ti pa pišeš kot da sem napisal da mi ročna klima ne odgovarja. Po navadi mi je poleti na ročni zadoščalo že na dvojki.
Zadnji kriterij nakupa bi mi bil pogoj da mora bit klima elektronska(ker je ročna čisto okey). Ampak danes že skoraj vsak kupec neumno zahteva elektronsko in to je vse kar sem hotel povedati...Ročna klima čisto isto lepo ohladi vozilo.
Še na svoji AC klimi si sam reguliram ročno hitrost ventilatorja, tako takrat ko je klima vklopljena kot tudi takrat ko ni vklopljena in dela samo ventilator brez kompresorja.
Zadnjič spremenil blaz2013, dne Ne apr 26, 2015 9:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne apr 26, 2015 9:58 pm

V bistvu sem dobro prebral, samo hotel sem razložit kako je s tem pri elektronski, tvoj quote je bil pa primeren za to. Tako da čeprav sem te quotal, se niti ni nanašalo nate.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov