Če ga pa teraš bo pa vsak TB dobro pil.
Ta trditev ne drži popolnoma, ker je sedaj že kar nekaj varčnih TB-jev zunaj.
Že v tej temi sta bila omenjena Corsa 1.4T 100 in Fiesta 1.0 140, oba pijeta nekje med 7 in 8l brez šparanja.
Potem pa še vsaj Peugeot 1.2 THP 130.
Kakšen Golf 1.2 TSI pa očitno niti ne, tukaj so namerili 11,5l:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... 2_tsi.aspxMajhna prostornina in en cilinder manj mene pri Fiesti ne bi motilo, konec koncev je to edini način da zmanjšaš porabo pri TB-ju.
Za Corso 1.4T 100 je 5,4l sicer mal pretirano, tako da bom tukaj raje napisal tudi malo bolj realno porabo, meni se je gibala med 7 in 8l, na koncu testa 7,4l. Na avtocesto mi v tisti uri ni uspelo it, tako da je bilo večino vožnje pač izven naselij, vsaj tretjino pa naselja. Šparal nisem, turiral pa tudi ne, tako da mislim da do 9l bi se dalo prit, če bi se res potrudil oz. bi se zapeljal v kak ornk klanec.
Turbo laga nisi omenil, mene je zelo zmotil. Štoparice sicer nisem imel, ampak sigurno 0,5-1,0s.
Meni je bil avto porazen, in ga ne bi imel niti za vožnjo do najbližje trgovine, še 1.6 NA je bilo bolj užitek vozit, si pritisnil na gas in je šel, res da ne prav hitro, ampak počasneje od tega 1.4T pa tudi ne. Bolj je vprašanje kaj so naredili s 150KM verzijo.
Če dam še en konkreten primer glede realne porabe TB-ja, ker vsi vedno pišejo ene nerealne številke.
Moj Mito 1.4 135 pije pri mojem režimu vožnje vsak tank vedno par deci več kot 11l, redkeje pa par deci manj kot 12l, največja vmesna povprečna (vsaj 10km) je bila pa 13l.
Izgleda pa ta režim tako, da preden pride voda do 90 stopinj, probam vozit do 3000 obratov, ko je enkrat ogret pa v naseljih v peti prestavi, izven pa nekje 100-110 v četrti/peti/šesti (nižje prestave, če je treba prehitet in pred blažjimi ovinki ali blažjimi klanci zaradi boljšega pospeška) prestavi, na polno pa če so mal hujši ovinki/klanci, pa konec naselja tretja do 100, ven iz krožnih 2.+3. do 100.
Pač preprosto povedano, kot bi vozil avto, če bi bil bencin zastonj. Mislim da niti ni poante kupovat močnejšega avtomobila, če ga ne izkoristiš, čeprav bi lahko debatirali da se tudi pri 2000 obratih pelje lepše kot en 1.4 ali 1.6 NA bencinar pri 3000.
Pije pa tako potem 6-6,5l, 1.6 NA pa 6,5-7,0l, tako da mislim da samo zaradi manjše porabe se 1.4T ne splača kupovat, moraš tudi izkoristit turbino.
Je pa poraba vsekakor previsoka za kar da avto od sebe. Tankat moram vsake 2 tedna, je pa tank za 360-370km. Tako da sedaj že mal gledam kateri TB-ji ponujajo najboljše razmerje med močjo in porabo.
Mislim da kaj dosti več kot sedaj Mito ne bi smeli piti Octavia/Leon 1.8 TSI 180 ter P308 GT 1.6 THP 205, čakam pa še novo Astro in Megana 1.6T 200.