Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kostolomac
Nov uporabnik

nakup prvega lastnega avtomobila

Napisal/-a kostolomac Po avg 10, 2015 5:12 pm

Pozdravljeni,
Odločam se za nakup prvega lastnega vozila. Vozila, ki bo samo moje do sedaj sem vozil Renault Clio 1,2 bencinar in pa Ford Fiesto.
Letno bom delal približno 15.000 km ( 20.000 v skrajnem primeru). Tukaj so predvsem kratke relacije tu pa tam pa tudi kakšna daljša. Navdušil sem se predvsem nad Golf VII 1,2 tsi Comfortline vendar bi rad še slišal kakšno drugo mnenje. Za avtomobil sem pripravljen dati 13.000 -14.000€. Nakup planiram okoli novega leta ali pa v prvih mesecih leta 2016. Ali obstaja kakšen avto v tem cenovnem razredu, ki je po opremi in izdelavi podoben WW-ju ? Ali se da za to ceno dobit tudi boljši avto od Golfa? Potreboval bi predvsem avto, ki ne pije dosti in je zanesljiv brez kakšnih okvar itd. Namen imam kupit nov avto ali avto do ccca 15.000-20.000 km.
Vsaka dobro mnenje mi bo prišlo zelo prav.

Hvala

alexwell
Stalni uporabnik

Re: nakup prvega lastnega avtomobila

Napisal/-a alexwell Po avg 10, 2015 5:50 pm

kostolomac je napisal/-a: Ali obstaja kakšen avto v tem cenovnem razredu, ki je po opremi in izdelavi podoben WW-ju ? Ali se da za to ceno dobit tudi boljši avto od Golfa?

ogromno takšnih avtomobilov obstaja...

kostolomac
Nov uporabnik

Napisal/-a kostolomac Po avg 10, 2015 6:22 pm

alexwell je napisal/-a:
kostolomac je napisal/-a: Ali obstaja kakšen avto v tem cenovnem razredu, ki je po opremi in izdelavi podoben WW-ju ? Ali se da za to ceno dobit tudi boljši avto od Golfa?

Potem bi pa prosil, če bi mi jih lahko naštel. Hvala že vnaprej.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po avg 10, 2015 6:37 pm

Eh vsak bo navijal za svojega. Imas ljudi, za katere je nekvalitetno vse kar Ni nemsko (plus izjema opel). Imas ljubitelje japan avtov. Imas ljubitelje south corea avtov. Imas ljubiteje renaulta (kao slovenska roba)...
Ce 1.2 tsi v golfu VII nima vec tezav potem pomoje ga lahko kupis. Vozne lastnosti (volan + podvozje + menjalnik) imajo vsi slabse od golfa, edina izjema je lahko focus. 1.2 tsi ima le 105 /110 konjev ampak za te konje gre res dobro.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po avg 10, 2015 7:34 pm

1.2 TSI 105KM za svoje konje res dobro potegne. Porabo pa lahko pričakuješ pri kombinirani vožnji okoli 5.5 do 6 litrov/100km.
Med 13 in 14000 eur novega Golfa Comfort line ne boš dobil, še Trend line ne(mogoče dvovratnega). Tako da boš za ta denar moral pogledat za rabljenimi ali pa drugo znamko.

Zelo podobne izdelave kot Golf je Seat Leon(pravijo da sta pod kožo enaka), ki ga lahko dobiš z istim motorjem 1.2 TSI , verjetno malo ceneje kot Golfa.
Kaj je kvalitetno in kaj ni ima vsak svoje mnenje in izbire v tem rangu je veliko. Turbo bencinske motorje ponujajo že skoraj vse znamke(Opel,Peugeot,Toyota,Ford,Renault, Fiat...). Nekateri imajo verige, drugi jermene, eni imajo tri cilindre, drugi štiri...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po avg 10, 2015 9:43 pm

Ste pa brihtni! V temi na tem forumu se govori o 1.2 TSI (novem motorju), kateri zdrži okoli 10.000km, potem pa če se ne ukrepa takoj, je potrebna menjava motorja. In to je zanesljiv avto?

Osebno se bi TSI motorjev ognil v velikem loku, če že, raje TDI (če že mora bit VAG skupina), in ga občasno pelješ na sprehod, da se motor ne zapaca.

Zanesljiv nov avto? Po tem kar prebiram tukaj gor, imaš več sreče da boš zadel na lotu, kot pa dobil kar iščeš. Za priporočit pa nimam kaj, niti iz moje priljubljene znamke (Peugeot), ker se tudi ti kvarijo (pa še grda je zadnja serija).

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 10, 2015 10:27 pm

ecoblue je napisal/-a:1.2 TSI 105KM za svoje konje res dobro potegne. Porabo pa lahko pričakuješ pri kombinirani vožnji okoli 5.5 do 6 litrov/100km....

Potegne, dokler dela. Žal so novodobni Golfi in njih motorji toliko nezanesljivi, da imajo samo o tem odprtih kar nekaj večjih tem, posebej tudi za motor 1.2 TSI. Preberi malo.
Žal je marsikaj bolj zanesljivo.

BTW - Povprečna poraba je 6 in pol, ti pa da 5,5-6? WTF :?:

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po avg 10, 2015 10:34 pm

alexwell je napisal/-a:

Se strinjam.
Kako to mene zmoti, ko ljudje (laiki) še preden naredjoi ispit vedo da je Golf najboljši :roll: :roll: :roll:

Nova Astra pride kmalu baje. Sigurno bo zanimiva ...če nič drugega bo sigurno bolj zanesljiva kot Golf.

Določi ceno, izberi par avtomobilov ki so ti na videz všeč in v akcijo. Če prav razumem se ti še ne mudi ....vzemi si čas in vsakega probaj. Tako boš tudi doživel prodajalce in njihove popuste. Uradne cene niso referenca. Zna se zgoditi da ti bo kakšen prodajalec obljubil tudi 3000 € popusta. Seveda zahtevaš to napismeno preden naročiš, ker te hitro okrog prinesejo in so tisti trije jurčki na koncu komaj tisočak. ;)

Golf je res odličen avto, ampak kot kaže ima precej težav ...ljudje se kar pritožujejo viewtopic.php?f=6&t=103696

Tam se tudi napisal:

Jaz bi jih tako razvrstil ;) (od teh kar sem jih probal)
1. 308
2. Golf
3. Mazda 3
4. Octavia
5. Leon
6. Astra
7. i30

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po avg 10, 2015 10:37 pm

esem je napisal/-a:
BTW - Povprečna poraba je 6 in pol, ti pa da 5,5-6? WTF :?:

Na servisnem dvigalu jo spraviš tudi pod 5.5l :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po avg 10, 2015 11:07 pm

Naš ima povprečno 5.8 pa se ga nič kaj ne špara. Giblje se pa od 5 do 7 litrov, odvisno od načina vožnje in koliko je ljudi v avtu. Po spritmonitorju je pa povprečje 6,24. http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

Poraba je še najmanjša skrb pri motorju.

Če kupuješ turbobencinski motor glej da ima štiri cilindre, tisti s tremi meni sploh niso všeč. Se mi zdi da motor ne teče tako mirno s tremi.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po avg 10, 2015 11:20 pm

Naj gleda 4 cilindre,ker tebi 3 niso všeč?
Vozne lastnosti (volan + podvozje + menjalnik) imajo vsi slabse od golfa, edina izjema je lahko focus. :?: :?: :?:
Dajte kaj bolj pametnega svetovat,ali pa raje ne pišite takšne buče

V glavnem,za ta denar boš težko kaj novega dobil v "golf" razredu,rabljeno pa premisli,ali ni bolje dodat kakšnega jurja več,pa iskat novo vozilo.
Zame ni nič kaj pametnega do 20k evra,zato ti težko kaj svetujem,še sam ne vem kaj naj izberem namesto Alfe,s njimi (kupil vedno nove) nikoli nisem imel posebnih problemov.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po avg 10, 2015 11:55 pm

xxl je napisal/-a:Naj gleda 4 cilindre,ker tebi 3 niso všeč?

Bi se kar strinjal z ecoblue ....tole z trivaljniki je kar nekaj.
53.000 naredil z 1.6 THP, zdaj že ene 4000 z 1.2 THP ....verjemi da razen boljše odzivnosti pri večjih hitrosti ta motor nima nobene druge boljše lastnosti. Lahko bi našteval ...pa se mi ne da :?
Moje mnenje ...traparija totalna! :roll:

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue To avg 11, 2015 12:04 am

Več cilindrov je pod pokrovom, bolje je./moje mnenje. Pri novem Peugeotu 308 sem z svojo ostrino opazil rahlo nemirnost motorja, ampak tudi s 3 cilindri ni nič narobe. Tudi avtomobili za 26k imajo 3 cilindre(bmw 1). Downsizing... :roll:
Golf je najboljši v svojem razredu pa če je to komu všeč ali ne in tudi 1.2 tsi motor je soliden. Rapidov prodajo malo morje še s starim 1.2TSI pa ni nobenih težav. Naj kupi kar mu paše, z nobeno značko ne bo zgrešil.
For: Sem prepričan da je bilo 1.6 THP večji užitek voziti kot 1.2 THP ;)

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz To avg 11, 2015 8:27 am

Še vsakič ko so izdali novo/ popravljeno verzijo 1.2 tsi motorja so rekli, ja zdaj pa bo OK. Dokler potem ne izveš čez eno leto da so že vpoklici :lol:

kostolomac
Nov uporabnik

Napisal/-a kostolomac To avg 11, 2015 12:53 pm

For je napisal/-a:
alexwell je napisal/-a:

Se strinjam.
Kako to mene zmoti, ko ljudje (laiki) še preden naredjoi ispit vedo da je Golf najboljši :roll: :roll: :roll:

Nova Astra pride kmalu baje. Sigurno bo zanimiva ...če nič drugega bo sigurno bolj zanesljiva kot Golf.

Določi ceno, izberi par avtomobilov ki so ti na videz všeč in v akcijo. Če prav razumem se ti še ne mudi ....vzemi si čas in vsakega probaj. Tako boš tudi doživel prodajalce in njihove popuste. Uradne cene niso referenca. Zna se zgoditi da ti bo kakšen prodajalec obljubil tudi 3000 € popusta. Seveda zahtevaš to napismeno preden naročiš, ker te hitro okrog prinesejo in so tisti trije jurčki na koncu komaj tisočak. ;)

Golf je res odličen avto, ampak kot kaže ima precej težav ...ljudje se kar pritožujejo viewtopic.php?f=6&t=103696

Tam se tudi napisal:

Jaz bi jih tako razvrstil ;) (od teh kar sem jih probal)
1. 308
2. Golf
3. Mazda 3
4. Octavia
5. Leon
6. Astra
7. i30

od vseh teh kar sem sedaj pregledal sta mi 308 in golf najbolj vseč. Predvsem zaradi notranjosti in zunanjosti. Katera mašina misliš, da se najbolje obnese pri 308? Glede golfa pa katera mašina naj nebi imela napak kot tsi? Pa naj gre za dizelski motor ali bencinar.

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue To avg 11, 2015 1:40 pm

Noben motor pri Golfu 7 ni slab, če so imel vpoklic za 1.2 tsi za produktno izboljšavo še ne pomen da so ti motorji slabi. Da se pa tu in tam kakšen motor pokvari se pa dogaja pri čisto vseh znamkah, kar lahko vsak mehanik potrdi...

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To avg 11, 2015 2:07 pm

Zanimivo kako imamo različne okuse. Smo pred kratkim zamenjali 1.6 THP za 1.2 THP. Naše mnenje je,da je motor odličen. Dejansko je tih,na avtocesti ko daš v 6. 1.2 Vti je naprimer veliko glasnejši. Pač naše skromno mnenje. Kaj pa renault megane? Se dobi za dobro ceno pa še zanesljiv je. :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 11, 2015 2:13 pm

ecoblue je napisal/-a:Noben motor pri Golfu 7 ni slab, če so imel vpoklic za 1.2 tsi za produktno izboljšavo še ne pomen da so ti motorji slabi. Da se pa tu in tam kakšen motor pokvari se pa dogaja pri čisto vseh znamkah, kar lahko vsak mehanik potrdi...

A lahko že nehaš stalno povdarjat, da TSI ni slab. Avtor sprašuje o zanesljivosti in TSI to pač ni, pa če se na trepalnice postaviš. Čisto vsakič, ko kdo omeni (ne)zanesljivost TSI-jev, se moraš oglasit (in to celo s takimi a la "produktna izboljšava" :lol: :lol: ). Je to kakšen tvoj fetiš ali kaj?

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz To avg 11, 2015 2:21 pm

Ljudje po forumih veselo pišejo imam tsi naredil sem max. 40 k km in še ni crknil.. in s tem se hvalijo :)

Ko bo motor naredil 200 k km pa 10 let brez večjih problemov, to se meni zdi zanesljiv motor. Dokler v garanciji popravljajo itak ni panike, kaj pa ko bo prvi dražji servis treba plačati iz svojega žepa...

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue To avg 11, 2015 2:48 pm

Če v garancijskem roku tovarna zamenja kakšen sklop, ki ima bolj tendenco k okvari to pomeni, da ko bo garancija mimo se tisti sklop sigurno ne bo okvaril-vsako slabo je za nekaj dobro.
Veliko proizvajalcev menja v sklopu rednega servisa kakšne kritične dele in razen mehanikov in tovarne ne ve tega nihče da je bilo kaj menjano, tako da škoda prepiranja.
VW očitno ni hotel čakati na redne servise pa so naredili vpoklic prej, pa bi verjetno ravno tako lahko v sklopu rednega servisa to opravili. Samo sedaj se boste vsi naslanjali na to da je naredil VW vpoklic in da je to slab motor in nezanesljiv motor... Ko je pa Toyota, ki slovi po zanesljivosti, naredila napako da je zablokiral gas in so naredili na stotisoče vpoklic to pa nihče ne pove, ali pa afera z airbagi.... Smetim temo ampak tako je, ker vse znamke imajo Ahilovo peto in katerikoli motor bo vzel, se lahko zgodi da ga bo vozil 200 tisoč brez težav ali mu bo pa po 10 tisoč crknil. To se je že dogajalo tako z 1.0 ecoboost, 1.2 Tce, 1.2 THP in tako dalje...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov