Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

David92
Nov uporabnik

Pomoč: BMW, VW ali Peugeot

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 8:28 am

Fantje lepo pozdravljeni,

Odločil sem se za nakup večjega avta in predvsem dizelaša, ker tedensko se vozim v Aut v službo. Trenutno si lastim Peugeot 308 1.6VTi, ki je dober avto, vendar postaja malce premajhen in čutim, da ga te dolge razdalje malce "mučijo". No kakorkoli, nekako sem zožil izbor na 3 modele, ki me zanimajo in so v mojem cenovnem rangu (nekje 20.000-25.000€).

1. BMW Serija 3, 316d
LINK1: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10051414&show=1
LINK2: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=10007315&obv=1
LINKE3: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20VOZILO... (to je sicer 318d, vendar ga je nekdo rezerviral ze)

2. VW Passat CC 2.0 HDI DSG
LINK: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... BMT%20DS...

3. Peugeot 508 2.0 HDi Allure
LINK: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0163%20FAP

Torej nekako sem si ogledal te avtomobile, saj si želim limuzino, ki daje občutek elegance in hkrati športnosti. Mislim da vsak ima svoje prednosti, tako da vbistvu bolj računam na vas, če imate kakšne izkušnje z zgoraj omenjenimi modeli - ni potrebno da si avto lastite, lahko da ga ima vaš prijatelj, ali ste mehanik in ste videli razne tipične okvare, ipd.

Skratka, kakršnokoli mnenje mi bo definitivno v plus pred nakupom.

Hvala lepa,
David

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Pomoč: BMW, VW ali Peugeot

Napisal/-a Firediver To okt 20, 2015 9:23 am

Če si na volji za Peugeota, poglej še za Citroenom..C5 dizla z dobro opremo bi ga za ujel novega ravno za "rep" (upoštevaj še popuste!), ampak bi bil nov, naložen z opremo in hidraktivnim podvozjem..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 9:41 am

Firediver je napisal/-a:Če si na volji za Peugeota, poglej še za Citroenom..C5 dizla z dobro opremo bi ga za ujel novega ravno za "rep" (upoštevaj še popuste!), ampak bi bil nov, naložen z opremo in hidraktivnim podvozjem..

Razumem zakaj mi tega svetuješ. Ampak že sedaj imam nekako izbrano 3 modele med katerimi se odločam. In sem pregledal seveda vse ostale blagovne znamke v tem cenovnem rangu - našteti so prišli v mojo (bi rekel subjektivno) ožjo izbiro.

Morda, če imaš kako mnenje med naštetimi vozili, za katero bi se ti odločil, če bi kupoval avto s tem budgetom?

LP,
David

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To okt 20, 2015 9:49 am

Osebno za Peugeota, ker je nov.

Na passatu prepriča sicer DSG vendar je tale CC precenjen.

BMWju pa pritiče kak drug motor, kar seveda poviša ceno. Ne vem no, 116 konjičev je bolj kot ne pogreb v takem avtu.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 10:03 am

Cefizelj je napisal/-a:Osebno za Peugeota, ker je nov.

Na passatu prepriča sicer DSG vendar je tale CC precenjen.

BMWju pa pritiče kak drug motor, kar seveda poviša ceno. Ne vem no, 116 konjičev je bolj kot ne pogreb v takem avtu.

Hvala za mnenje. Za 316d sem na BMW Forumu slišal različna mnenja - seveda, navdušenci nad močjo, se jim zdi to precej slabo za BMW. Za vožnjo po predpisih pa mu naj ne bi nič manjkalo (če dobim možnost testne vožnje, sporočim moje vtise).

Passat CC to velikokrat preberem, da so malce precenjeni - izbral sem ga v ožji izbor za to, ker mi nekako v spominu ostaja kako je oče nekoč govoril o "neuničljivih" passatih - verjetno to danes ni več aktualno. :)

Ja, Peugeot mi je lep, in tudi novo vozilo. Bi pa vprašal..se ga splača kupiti kot novo vozilo ? Veliko sem bral po podobnih forumih, da se danes nove avte ne splača kupiti ker zgubi 25% ko ga odpeljes iz AH. Verjetno malce karikirano, pa vendar nekaj resnice je ? Seveda razumem prednosti novih vozil: Veš da je nov, 0km, garancija, morda zadnja tehnologija vgrajena, ipd. Zaradi tega sem tudi pripravljen kupiti novo vozilo v tem rangu - samo sprašujem za vaše mnenje. Sem tudi nekako v tem rangu primerjal Ford Mondea (2015), lep avto, ampak v tem cenovnem rangu ne najdem veliko opcij, pa precej malo opreme, zato je Peugeot na seznamu.

Hvala še enkrat!

David

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To okt 20, 2015 10:42 am

Tole da pade vrednost takoj po nakupu je že stara zgodba (sicer ne vem, kje bi 1 leto starega našel s kar 25% nižjo ceno, ampak ok). Nova zgodba pa je, da nikoli bolj kot sedaj ne veš, kaj dobiš pri rabljenem vozilu..je le preveč elektronike in vsega sr*nja, pa polno goljufije in skritih napak, da je še najbolje, da vzameš novo vozilo. Da te padec vrednosti ne bo skrbel, ga kupi za daljši čas in uživaj.

Najboljše od avta boš itak na začetku dobil, v času garacije načeloma ne bi smelo biti nobenih stroškov zaradi okvar. Za potem boš pa videl; če bo avto služil namenu ga boš gural do konca, če se bo kvaril, se ga losaš in kupiš kaj drugega.

Lahko pa se igraš loterijo z rabljenimi..nemara dobiš tudi dober primerek, ampak moraš bit malo hazarder..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 10:55 am

Firediver je napisal/-a:Tole da pade vrednost takoj po nakupu je že stara zgodba (sicer ne vem, kje bi 1 leto starega našel s kar 25% nižjo ceno, ampak ok). Nova zgodba pa je, da nikoli bolj kot sedaj ne veš, kaj dobiš pri rabljenem vozilu..je le preveč elektronike in vsega sr*nja, pa polno goljufije in skritih napak, da je še najbolje, da vzameš novo vozilo. Da te padec vrednosti ne bo skrbel, ga kupi za daljši čas in uživaj.

Najboljše od avta boš itak na začetku dobil, v času garacije načeloma ne bi smelo biti nobenih stroškov zaradi okvar. Za potem boš pa videl; če bo avto služil namenu ga boš gural do konca, če se bo kvaril, se ga losaš in kupiš kaj drugega.

Lahko pa se igraš loterijo z rabljenimi..nemara dobiš tudi dober primerek, ampak moraš bit malo hazarder..

Firediver z napisanim se strinjam. Bom rajši pogledal kaj ponujajo kot novo vozilo. Tako kot si napisal, morda je nekoč veljalo, da pada vrednost..ampak rajši to, kot pa da kupim avto z 100.000km prevrtenih, s skritimi napakami, ipd.
In ja, avto bi rad kupil za daljse obdobje, za vsaj 5 let uporabe preden bom razmisljal o cem novem. In bom pogledal tudi druge primerke, ne samo zgoraj omenjene...morda si na koncu le posodobim obstoječ avto (Peugeot 308, na Peuegot 308 1.6HDi ).

Hvala za nasvet, mi je dalo mislit pri tej izbiri. Denarja danes ni nič "viška", tako da bom res rajši skrbno izbral - zato pa sem vesel, da obstajajo takšni forumi kot je ta, da lahko dobim mnenje oz. me kdo spomni na kaj pravzaprav biti pozoren pri nakupu avta!

David

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To okt 20, 2015 4:15 pm

Najbolj varna izbira, če gledaš kakega rabljenega BMW-ja ali MB, da vzameš Premium selection vozilo ali pa Junge sterne in imaš uradno, proizvajalčevo enoletno oziroma dvoletno jamstvo. Če te ne moti, lahko za 20 tisočakov dobiš že lep primerek prejšnje C-klase. Po drugi strani pa lahko za 20 tisočakov kupiš novo astro s 136 konjskim dizlom, avtomatskim menjalnikom in najboljšo stopnjo opreme.

Osebno mi je bil P508 na testni vožnji zelo prijeten avto, ampak zmotijo nekatere malenkosti, tehnološko pa tudi nekoliko šepa za konkurenti. Vsekakor glej peugeota z bluehdi motorjem - novejša, čistejša zadeva. Dobiš ga za še manjši denar kot tistega na linku (skrolaj dol, do akcijskih ponudb):
http://www.peugeot.si/odkrij/508/limuzi ... ska-stran/
Primerjaj pa oba - 308 in 508 (enega za drugim po možnosti): med njima v udobju in izolaciji ni tako velike razlike. Tudi kar se vzdrževanja tiče, se tehtnica prevesi na stran 308. Potem imaš pa tu še 11% redni popust na 308 iz cenika. Skratka, komplicirano 100/uro - naj še kdo reče, da je kupovanje avta sladka skrb (sem v podobni situaciji) :)

Za 25k € dobiš pa tudi lep primerek prenovljenega avensisa, ki je super za na avtocesto - včeraj je bil na avtomobilizmu objavljen test.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 4:44 pm

thunderbolt je napisal/-a:Najbolj varna izbira, če gledaš kakega rabljenega BMW-ja ali MB, da vzameš Premium selection vozilo ali pa Junge sterne in imaš uradno, proizvajalčevo enoletno oziroma dvoletno jamstvo. Če te ne moti, lahko za 20 tisočakov dobiš že lep primerek prejšnje C-klase. Po drugi strani pa lahko za 20 tisočakov kupiš novo astro s 136 konjskim dizlom, avtomatskim menjalnikom in najboljšo stopnjo opreme.

Osebno mi je bil P508 na testni vožnji zelo prijeten avto, ampak zmotijo nekatere malenkosti, tehnološko pa tudi nekoliko šepa za konkurenti. Vsekakor glej peugeota z bluehdi motorjem - novejša, čistejša zadeva. Dobiš ga za še manjši denar kot tistega na linku (skrolaj dol, do akcijskih ponudb):
Primerjaj pa oba - 308 in 508 (enega za drugim po možnosti): med njima v udobju in izolaciji ni tako velike razlike. Tudi kar se vzdrževanja tiče, se tehtnica prevesi na stran 308. Potem imaš pa tu še 11% redni popust na 308 iz cenika. Skratka, komplicirano 100/uro - naj še kdo reče, da je kupovanje avta sladka skrb (sem v podobni situaciji) :)

Za 25k € dobiš pa tudi lep primerek prenovljenega avensisa, ki je super za na avtocesto - včeraj je bil na avtomobilizmu objavljen test.

Hvala Thunderbolt.
Pri meni je mišljenje trenutno takšno: Nekako sem si v glavi izbral določene modele kateri me zanimajo na podlagi opisov in slik. Realnost pride, ko se bom jaz v te avte usedel oz. jih v živo pogledal.
Po možnosti bi si rajši kupil kak nov avto, se mi zdi da dobim P308 novo vozilo z Max opremo, za isto ceno kot P508 z minimalno opremo (oz. standard opremo). To je verjetno logično, saj P508 je večji avto.
Nekako se nagibam k P308 (Allure z Max opremo - bi prislo nekje 23k€), seveda, novo vozilo. Ne pravim pa, da ne bom šel pogledat tisti BMW naprimer, ker me zanima ta razlika v kvaliteti (seveda - pričakujem jo, eno je BMW drugo pa Peugeot) IN ali je ta razlika bistvena zame.

Jaz avto potrebujem za vožnjo v službo po avtocesti. Pričakujem 30.000-40.000km letno zaenkrat. Rad bi nekako ujel štiri parametre v simbiozi: Udobje, varčnost, kvaliteta ter lep izgled.
Tako kot si sam omenil med zadnjimi stavki: To ni nobeno lahko delo kolikor vidim s prebiranjem po cele dneve strani in informacije o avtih. Bi pa poudaril, ker si omenil da si v enaki situaciji, da ni treba vsega verjet kar najdes na spletu (v raznih reviewih), namreč najboljše boš določil, ko boš avto sam sprobal. 1000 ljudi 1000 čudi.

LP,
David

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To okt 20, 2015 6:42 pm

http://avto.info/Novosti/GTU_porocilo_2 ... a_razreda/ To še neprenovljen model,prenovljen mora itak bit še boljši. Ker si napisal da razmišljaš tudi o 308 ti lahko povem,da ga imamo mi in smo zaenkrat zelo zadovoljni. Kakovost izdelave je res dobra,pelje se res lepo,za povrh je še udoben in pa menjalnik je natančen. :) za vw in bmw ne vem kako je. Ampak ne bi dal az 2012 toliko denarja,niti slučajno. Razlika v moči med bmw in 508 je ap tudi velika. Skoraj 50 konjev.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 6:53 pm

pleomax je napisal/-a:http://avto.info/Novosti/GTU_porocilo_2014__peugeot_508_Najbolj_zanesljiv_predstavnik_zgornjega_srednjega_razreda/ To še neprenovljen model,prenovljen mora itak bit še boljši. Ker si napisal da razmišljaš tudi o 308 ti lahko povem,da ga imamo mi in smo zaenkrat zelo zadovoljni. Kakovost izdelave je res dobra,pelje se res lepo,za povrh je še udoben in pa menjalnik je natančen. :) za vw in bmw ne vem kako je. Ampak ne bi dal az 2012 toliko denarja,niti slučajno. Razlika v moči med bmw in 508 je ap tudi velika. Skoraj 50 konjev.

Pleomax, kateri letnik 308ke? Sam imam staro, letnik 2008. Malce me heca hladen vžig, ampak takšnega sem kupil (rabljenega) tako da nevem točno kaj je vzrok, ne nameravam pa ga peljat k mehaniku, da bodo sprobavali kaj je narobe. Enkrat sem bil, so probali menjat senzor za temperaturo, je pomagalo - sedaj le redko ne vzge s prve, se pa zgodi, če je avto na zelo hladnem. Drugače sem z avtom nasplošno zadovoljen, vendar prihaja k svoji starosti (7+let) in je beziner.. sem si rezerviral testno vožnjo v soboto z novim 308 Allure, pa bom videl razliko. :)

Me prav zanima, ali lahko v SLO dobis GT Line (torej ne model GT, ampak samo izgled GTja) po naročilu.

Drugače pa kar se tiče 508ke, mi je res vsec, ampak bi moral odstet zanjo vsaj 7.000€ več, če bi dobil pravo opremo (če sem prav preveril v Peugeotovem katalog).

LP,
David

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz To okt 20, 2015 7:03 pm

David92 je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:Najbolj varna izbira, če gledaš kakega rabljenega BMW-ja ali MB, da vzameš Premium selection vozilo ali pa Junge sterne in imaš uradno, proizvajalčevo enoletno oziroma dvoletno jamstvo. Če te ne moti, lahko za 20 tisočakov dobiš že lep primerek prejšnje C-klase. Po drugi strani pa lahko za 20 tisočakov kupiš novo astro s 136 konjskim dizlom, avtomatskim menjalnikom in najboljšo stopnjo opreme.

Hvala Thunderbolt.
Pri meni je mišljenje trenutno takšno: Nekako sem si v glavi izbral določene modele kateri me zanimajo na podlagi opisov in slik. Realnost pride, ko se bom jaz v te avte usedel oz. jih v živo pogledal.
Po možnosti bi si rajši kupil kak nov avto, se mi zdi da dobim P308 novo vozilo z Max opremo, za isto ceno kot P508 z minimalno opremo (oz. standard opremo). To je verjetno logično, saj P508 je večji avto.
Nekako se nagibam k P308 (Allure z Max opremo - bi prislo nekje 23k€), seveda, novo vozilo. Ne pravim pa, da ne bom šel pogledat tisti BMW naprimer, ker me zanima ta razlika v kvaliteti (seveda - pričakujem jo, eno je BMW drugo pa Peugeot) IN ali je ta razlika bistvena zame.

Jaz avto potrebujem za vožnjo v službo po avtocesti. Pričakujem 30.000-40.000km letno zaenkrat. Rad bi nekako ujel štiri parametre v simbiozi: Udobje, varčnost, kvaliteta ter lep izgled.
Tako kot si sam omenil med zadnjimi stavki: To ni nobeno lahko delo kolikor vidim s prebiranjem po cele dneve strani in informacije o avtih. Bi pa poudaril, ker si omenil da si v enaki situaciji, da ni treba vsega verjet kar najdes na spletu (v raznih reviewih), namreč najboljše boš določil, ko boš avto sam sprobal. 1000 ljudi 1000 čudi.

LP,
David

Js ti tudi p508 priporočam sploh če hočeš malo večji avto (spredaj super sediš pa tudi zadaj je dovolj prostora za udobno sedenje) pa še super opremo ma ta ki si ga dal na link...js imam 508sw thp (ne delam veliko km, sploh pa nočem dizla) od leta 2011 (vzel sem novega) in sem res zelo zadovoljen z njim (čeprav so mi pod garancijo zamnejali ketno in napenjalec ker sem imel še tastari tip notri), udoben je ravno prav, super gre THP spoh, je pa 308 novi malo udobnejši vsaj proti mojemu ki ima 18 col gume (308 sw allure 120hdi sem vozil kot nadomestno vozilo)...je pa razlika med 308 in 508 že, ko se vsedeš v avto se vidi da je 508 en rang višje ne vem no čisto drugačen občutek je pa tudi materiali so boljši v 508...glede bmw ja sem pa tudi vozil 320d (novi model) pa meni ne sede ne vem no se vidi da to ni to, za mene je šele bmw 5 tapravi BMW vse drugo je kr neki vmes 3 ka pa itak ni vredna te cene vsaj zame ne glede na to kakšne avte dobiš nove za 25k evrov (vključno s 508)...rajši novega 508 pejt pa na tesnte vožnje mislim da s peugeotom ne boš razočaran
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 7:29 pm

Tomaz, hvala za tvoje mnenje. Bom res razmišljal tudi za P508. Za vikend grem v Peugeotovo Avtohišo in se bom tam res pozanimal glede vsega. P508 je znotraj lepši, s tem se tudi jaz strinjam, kajti nisem tako zelo navdušen nad tem, da P308 ima vse na Touchscreenu. Zahteva veliko odmika pozornosti s ceste, že samo, da si spremenim klimo. Je vredno pomislit, vendar na koncu pa je treba dobro se odločit glede na opremo in ceno avta - vsaj pri meni.

Me malce moti na Peugeotovi strani, da ne morem najt komplet seznam opreme avta, ki ga imajo v akciji: http://www.peugeot.si/odkrij/508/limuzi ... ska-stran/
Naštete so nekatere lastnosti, vendar ne vidim celotne opreme in ali to velja za Benzinera, ali dizla... škoda.

LP,
David

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz To okt 20, 2015 7:43 pm

David92 je napisal/-a:Tomaz, hvala za tvoje mnenje. Bom res razmišljal tudi za P508. Za vikend grem v Peugeotovo Avtohišo in se bom tam res pozanimal glede vsega. P508 je znotraj lepši, s tem se tudi jaz strinjam, kajti nisem tako zelo navdušen nad tem, da P308 ima vse na Touchscreenu. Zahteva veliko odmika pozornosti s ceste, že samo, da si spremenim klimo. Je vredno pomislit, vendar na koncu pa je treba dobro se odločit glede na opremo in ceno avta - vsaj pri meni.

Me malce moti na Peugeotovi strani, da ne morem najt komplet seznam opreme avta, ki ga imajo v akciji: http://www.peugeot.si/odkrij/508/limuzi ... ska-stran/
Naštete so nekatere lastnosti, vendar ne vidim celotne opreme in ali to velja za Benzinera, ali dizla... škoda.

LP,
David

Meni se tudi dopade 308 sw samo jaz bi vzel allure thp ampak glede na to da imam sedaj 52.000km še ne razmišljam o tem, vsaj še dve leti ne :lol: ...cenovno zna bit tam 5000-6000 evrov razlike med tema dvema pri opremi allure...glede na to da dobiš 308 allure za okoli 18-19.000 evrov na avto-net (novega)...nekaj v tem rangu bo zame naslednji avto
Mislim da je to akcija za ALLURE opremo, ki ima dodatno še te opcije ampak je zelo ugodna cena glede na opremo...čahko si ogledaš opremo ALLURE pa dodaj te opcije zraven...js še nimam barvnega displeya pa navigacije noter (imam ALLURE opremo) sem takrat rajši vzel ksenon kot pa barvi display (bolj uporabno) za takšno ceno...ne vem pa ali se pri teh full led lučeh tudi premikajo z volanom v ovinek ker to mi je pri teh ksenon super ko zaviješ levo ali desno ti osvetli v ovinek zakon je...z veseljem vozim sedaj ponoči prej mi je bila muka pri halogenkah...
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt To okt 20, 2015 8:00 pm

Spodaj vse piše ;)

508 ALLURE 2.0 BlueHDi 110 kW Stop&Start EUR6
DODATNO K SERIJSKI OPREMI:
METALNA BARVA | PARKIRNI SENZORJI SPREDAJ | SISTEM ZA NADZOR MRTVEGA KOTA | FULL LED PREDNJI ŽAROMETI S SAMODEJNIM PREKLOPOM DOLGIH LUČI NA KRATKE

Cena s
prihrankom 24.250,91 €*
(Cena po ceniku z vsemi
opcijami 32.609,84 €)

http://www.peugeot.si/media/deliacms/me ... df2514.pdf

Meni se je zdelo, da luči svetijo tudi v ovinek - sicer je pa svetilnost super, boljša kot pri ksenonu.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 8:09 pm

Tommaazz je napisal/-a:
David92 je napisal/-a:Tomaz, hvala za tvoje mnenje. Bom res razmišljal tudi za P508. Za vikend grem v Peugeotovo Avtohišo in se bom tam res pozanimal glede vsega. P508 je znotraj lepši, s tem se tudi jaz strinjam, kajti nisem tako zelo navdušen nad tem, da P308 ima vse na Touchscreenu. Zahteva veliko odmika pozornosti s ceste, že samo, da si spremenim klimo. Je vredno pomislit, vendar na koncu pa je treba dobro se odločit glede na opremo in ceno avta - vsaj pri meni.

LP,
David

Meni se tudi dopade 308 sw samo jaz bi vzel allure thp ampak glede na to da imam sedaj 52.000km še ne razmišljam o tem, vsaj še dve leti ne :lol: ...cenovno zna bit tam 5000-6000 evrov razlike med tema dvema pri opremi allure...glede na to da dobiš 308 allure za okoli 18-19.000 evrov na avto-net (novega)...nekaj v tem rangu bo zame naslednji avto
Mislim da je to akcija za ALLURE opremo, ki ima dodatno še te opcije ampak je zelo ugodna cena glede na opremo...čahko si ogledaš opremo ALLURE pa dodaj te opcije zraven...js še nimam barvnega displeya pa navigacije noter (imam ALLURE opremo) sem takrat rajši vzel ksenon kot pa barvi display (bolj uporabno) za takšno ceno...ne vem pa ali se pri teh full led lučeh tudi premikajo z volanom v ovinek ker to mi je pri teh ksenon super ko zaviješ levo ali desno ti osvetli v ovinek zakon je...z veseljem vozim sedaj ponoči prej mi je bila muka pri halogenkah...

Hm. Zanimivo! To za LED luči nevem, povem, če kaj izvem na testu ali pa vprašam kar tam.
Se ti zdi da je P508ka iz linka (akcijska ponudba) z opremo Allure + oprema ki je navedena? Nekako se mi zdi, da je to osnovni model (Access) plus navedena oprema. Hjoj, upam, da se z njimi kaj da "zmenit", če bi dobil kakšno solidno opremo na P508 za 25.000€ pri novem vozilu, sem pripravljen toliko plačat. Če je pa kaj več..pa mislim da ostanem pri P308ki z full opremo za 22k€.
Kakšno pa so kaj tvoje izkušnje, ker si rekel da si novi avto kupil, si ga verjetno v Peugeot AH kupil (?). Se da kaj zmenit glede cena..majo kakšne minimalne popuste s strani zaposlenih (nevem 5% ipd.)
Mika me P508ka..samo pomoje se ni fajn odrečt veliko opremi, da dobim večji avto brez opreme. jooj - naporno je to! :D

EDIT: U Thunderbolt! Hvala za info! Tega pa nisem videl oz. nisem vedel da to velja za to AKCIJO ki jo omenjajo! 25.000€ z opremo Allure + dodatki .. ni slabo no! Moram premislit !!! Joooj! :D

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz To okt 20, 2015 8:22 pm

David92 je napisal/-a:
Tommaazz je napisal/-a:

LP,
David

Hm. Zanimivo! To za LED luči nevem, povem, če kaj izvem na testu ali pa vprašam kar tam.
Se ti zdi da je P508ka iz linka (akcijska ponudba) z opremo Allure + oprema ki je navedena? Nekako se mi zdi, da je to osnovni model (Access) plus navedena oprema. Hjoj, upam, da se z njimi kaj da "zmenit", če bi dobil kakšno solidno opremo na P508 za 25.000€ pri novem vozilu, sem pripravljen toliko plačat. Če je pa kaj več..pa mislim da ostanem pri P308ki z full opremo za 22k€.
Kakšno pa so kaj tvoje izkušnje, ker si rekel da si novi avto kupil, si ga verjetno v Peugeot AH kupil (?). Se da kaj zmenit glede cena..majo kakšne minimalne popuste s strani zaposlenih (nevem 5% ipd.)
Mika me P508ka..samo pomoje se ni fajn odrečt veliko opremi, da dobim večji avto brez opreme. jooj - naporno je to! :D

EDIT: U Thunderbolt! Hvala za info! Tega pa nisem videl oz. nisem vedel da to velja za to AKCIJO ki jo omenjajo! 25.000€ z opremo Allure + dodatki .. ni slabo no! Moram premislit !!! Joooj! :D

Ja to je ALLURE oprema in je cena super...maš že 7 jurjev popusta :D tk da navali...js sem dobil 5 jurjev popusta pa garancijo za 5 let oz. 100.000 km

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 8:47 pm

Tomaz! Mislim da bom kar navalil na tega ja! :D Joj hvala lepa fantje! Brez vas tega ne bi sploh začel gledat Peugeote podrobneje! pa tudi te akcije ne bi razumel povsem z njihove strani! :D

Hvala lepa! Bom sporočil kaj novega po testih v soboto ;)
Upam, da mi mojega ocenijo za vsaj 5000€ :D

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr okt 21, 2015 6:43 am

David92 je napisal/-a:Tomaz! Mislim da bom kar navalil na tega ja! :D Joj hvala lepa fantje! Brez vas tega ne bi sploh začel gledat Peugeote podrobneje! pa tudi te akcije ne bi razumel povsem z njihove strani! :D

Hvala lepa! Bom sporočil kaj novega po testih v soboto ;)
Upam, da mi mojega ocenijo za vsaj 5000€ :D

Glede na napisano se ne obremenjuj z znamko in izgledom. Prvi trije kriteriji naj bodo: počutje, počutje in še enkrat počutje v vozilu, potem pa vse ostalo. Letno prevozim med 50 in 60.000 km, delal sem jih tudi preko 100.000 letno. In na take razdalje te avtomobil ubije če se ne počutiš dobro za volanom. ko zadovoljiš prve tri kriterje pa pride na vrsto vse ostalo. Sam bi kot naslednje gledal na stroške obratovanja - poleg porabe tudi servisiranja in ceno pnevmatik. Nekateri avtomobili imajo eksotične dimenzije in cene pnevmatik so posledično nemogoče visoke.

Kot so fantje že svetovali, smiselno je kupiti nov avtomobil, saj veš da ni nič prikritega. Glede na tvoje želje poglej še za Fordom. Trenutno imajo akcijsko ponudbo za Mondea in nudijo 4.800 EUR popusta. S proračunom 25.000 EUR dobiš celo 150km dizla in Titanium opremo ali pa Focusa ST z dizelskim motorjem.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr okt 21, 2015 7:27 am

Pa ne pozabi preizkusit avtomatika - moja je po 10-ih minutah voznje rekla, da ga hoce imet :-)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov