Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kupecc
Nov uporabnik

Katera znamka je bolj trpežna?Nakup novega

Napisal/-a kupecc So okt 31, 2015 11:51 am

Po dolgem času kupujem nov avto, o vozlih ne vem čisto nič in bi prosil od kakega strokovnjaka da mi malo napiše.
Katera znamka od Audi, BMW, Mercedes je boljša in bolj trpežna?Avto menjam na 10 let in mi je trpežnost pomemben podatek. Do sedaj sem imel večinoma honde in toyote, vendar bi si tokrat rad kupil nekaj bolj luksuznega. Predvsem me pa zanima če novi audiji imajo tudi afero, ker v žurnalu je pisalo da se še ne ve za nove. Raje preverim še na forumu, ker v salonu ne pričakujem poštenih odgovorov. Lp

pavlovich
Nov uporabnik

Re: Katera znamka je bolj trpežna?Nakup novega

Napisal/-a pavlovich So okt 31, 2015 2:37 pm

Na tvojem mestu bi ostal kar na Toyoti in Hondi s polno opremo ali pa če želiš kaj bolj luksuznega, posegel po kakšnem Lexusu.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So okt 31, 2015 5:37 pm

10 let honde, 10 let toyote pol pa po 20 letih izpita za avto rečeš da nimaš pojma o avtomobilih ?

če hočeš moje mnenje ti ga dam za 20€

8) :lol:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So okt 31, 2015 6:04 pm

Raje poglej kateri ti ponuja vec kot iskat neki kao trpeznega, ki ti bo mogoce prisparalo 100 euro v 10 letih a bilo zato 5000 euro drazje v startu..
Ce se kej pokvari na avtu.. se popravi in gasa dalje. Nevem kako vam ni tezko se skesat 20k euro za avto a ce se kasna stvarca popravi pa se jokate
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So okt 31, 2015 7:12 pm

danes ne delajo več trpežnih avtov, so še izjeme vendar niso na tvojem spisku

kupi to kar ti je všeč, ne pa nekaj kar ti nekdo drug predlaga, ti pa ne boš zadovoljen.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc So okt 31, 2015 8:57 pm

Tako, Japonci so mi od nekdaj všeč,bi si pa za spremembo privoščil nekaj bolj luksuznega. Izpit imam 30 let, ampak o avtih ne vem kaj prida.Ko je čas za servis ga peljem in v delavnici vse uredijo plačam in grem. Denar imam znanja pa malo manj. :)
Lexus to je dobra ideja,do sedaj sem bil samo v salonu mercedesa in občutek je veliko boljši kot v mojem Accordu s katerim se vozim od 2005. Pri Mercedesu me moti, ker je samo 2 leti garancije, ne vem pa kako so trpežni da ne zapravim preveč za popravila, ko ne bo več garancije. Audi mislim da ima 3 lete garancije, ne vem pa koliko jo ima BMW. Avto bi rad imel čim dlje zato mi tudi ni problem plačati malo več, samo da traja in da nimam skrbi s popravili tako kot jih nimam sedaj.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So okt 31, 2015 9:50 pm

Napiši malo več... budget, kakšen menjalnik, motor... luksus je tukaj na forumu širok pojem :)

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo So okt 31, 2015 10:45 pm

audi 4 leta brez omejitve km
bmw 5 let ali 100.000km

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc So okt 31, 2015 11:00 pm

Gledam po limuzinah, menjalnik obvezno ročni in čim manj elektronike, ker ne znam uporabljat pa še dopade se mi ne. Avto bi imel na bencin in tam okoli 35 bi še dal več pa ne.
Yeo je to sigurno tako? Mislil sem da ima BMW 2 leti,Audi pa 3. Več garancije ima boljše mi je.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 01, 2015 7:26 am

kupecc je napisal/-a:Gledam po limuzinah, menjalnik obvezno ročni in čim manj elektronike, ker ne znam uporabljat pa še dopade se mi ne. Avto bi imel na bencin in tam okoli 35 bi še dal več pa ne.
Yeo je to sigurno tako? Mislil sem da ima BMW 2 leti,Audi pa 3. Več garancije ima boljše mi je.

Pri tvojih željah in proračunu na premium znamke raje pozabi. Za tak denar dobiš pri vseh treh znamkah bolj ali manj osnovno motorizacijo in nič opreme. Kaj je potem tu premium? To da lahko v lokalnem vinotoču vržeš na šank ključ s 4 krogi, zvezdo ali propelerjem???

Glede na proračun si raje privošči kakšen bolj ljudski voz z lepim paketom opreme. Pod črto boš precej bolj zadovoljen.

Kupovati avtomobil za desetletje in pričakovati da boš le tankal in vozil pa je danes tako ali tako le še pobožna želja.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Ne nov 01, 2015 9:05 am

tristan01 je napisal/-a:
kupecc je napisal/-a:Gledam po limuzinah, menjalnik obvezno ročni in čim manj elektronike, ker ne znam uporabljat pa še dopade se mi ne. Avto bi imel na bencin in tam okoli 35 bi še dal več pa ne.

Pri tvojih željah in proračunu na premium znamke raje pozabi. Za tak denar dobiš pri vseh treh znamkah bolj ali manj osnovno motorizacijo in nič opreme. Kaj je potem tu premium? To da lahko v lokalnem vinotoču vržeš na šank ključ s 4 krogi, zvezdo ali propelerjem???

Glede na proračun si raje privošči kakšen bolj ljudski voz z lepim paketom opreme. Pod črto boš precej bolj zadovoljen.

Kupovati avtomobil za desetletje in pričakovati da boš le tankal in vozil pa je danes tako ali tako le še pobožna želja.

LP Tristan01

Lepo in prav napisano. Ravno zaradi omenjenega šanka in kar spada zraven nebi nikoli vozil omenjenih treh avtomobilov, bi pa kot že omenjeno pogledal za kakšnim lexusom ali subarujem, ali kot rečeno za ta denar nečem bolj ljudskim...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne nov 01, 2015 10:55 am

Fantje, pretiravate. Se spomnim, ko se je že leta 2005 govorilo, da takih avtov, kot nekoč (torej tankaj in vozi) ne delajo več. Pa ima avtor teme avto iz leta 2005 za katerega pravi, da mu super služi. Torej tisto o super kvaliteti nekoč je bolj tako tako (se pa zavedam raziskav, da imajo novi avtomobili vedno več napak) - največ še vedno velja, da moraš imeti pač srečo. Sem prepričan, da se najde iz leta 2005 tudi kak lastnik, ki je imel z accordom obilo težav. Sam lahko npr. golfa V iz leta 2006 samo pohvalim, medtem ko vem za nekoga na forumu, ki je imel z njim kup težav. Na žalost so zadeve precej relativne, zato nek univerzalen recept kot npr., več daš za avto, boljši je, ne obstaja.

Če je želja premium razred, si ga privošči. Sam praviš, da ti tehnologija ni na prvem mestu, zato boš za 35 tisočakov dobil zase super primerek premium klase. Računaj na popuste nekje 10-15 %, če boš imel srečo in dobre pogajalske sposobnosti pa tudi več. Npr:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 03:%20316i

Res, da je večina dizlov, najde se pa tudi kak bencinar:
http://www.mercedes-benz.si/content/med ... oga_MB.pdf

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Ne nov 01, 2015 2:55 pm

ti podatki držijo, sem ravno sam trenutno v postopku nakupa in imam točne podatke na ponudbah.

prav si se odločil za premium znamko, ko vsi pravijo, da je to zaradi šanka in razkazovanja ključev. ne pusti se sprovucirat.
sam menjujem za premium znamko, čeprav imam skoraj nov NEpremium avto, izključno zaradi pristopa trgovcev, serviserjev, odnosa do strank..

lp

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne nov 01, 2015 3:16 pm

yeo je napisal/-a:sam menjujem za premium znamko, čeprav imam skoraj nov NEpremium avto, izključno zaradi pristopa trgovcev, serviserjev, odnosa do strank..
lp

Za dober odnos do strank, pristop trgovcev, servisiranje pa res ne rabiš imeti premium znamko. Imamo Renaulta, ki ni noben premium pa se trgovci in serviserji do nas odlično obnašajo. Že za servis nam ponudijo nadomestno vozilo, zastonj, avto dobimo nazaj vedno očiščen znotraj in zunaj. Ko prideš ti ponudijo kavo... Tako, da ni treba kupovati premium značke, da se do tebe obnašajo tako kot je treba.

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Ne nov 01, 2015 3:21 pm

matejxx, se strinjam s tabo, tudi mi imamo enega renoja in lahko to tudi potrdim kar praviš, zato sem tudi šel najprej v reno salon. vendar me reno ni prepričal, pa še slabo ceno za odkup mojega so ponudli.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po nov 02, 2015 4:43 pm

yeo je napisal/-a:ti podatki držijo, sem ravno sam trenutno v postopku nakupa in imam točne podatke na ponudbah.

prav si se odločil za premium znamko, ko vsi pravijo, da je to zaradi šanka in razkazovanja ključev. ne pusti se sprovucirat.
sam menjujem za premium znamko, čeprav imam skoraj nov NEpremium avto, izključno zaradi pristopa trgovcev, serviserjev, odnosa do strank..

lp

Mislim, da se odločaš za premium avtomobl iz napačnih razlogov. Zadnji dve leti vozim službeno vozilo BMW in ti lahko iz izkušenj povem, da servisi niso nič boljši kot pri ostalih znamkah, samo cene so premium.

Na enem izmed servisov so mi npr. poškodovali enega izmed kablov, ki vodijo k senzurju lopute plina, ker vajenček ne zna pravilno sneti in natakniti plastike, na drugem servisu sem se pritožil zaradi čričkov v armaturki, tudi tam so polomili kos plastike pod armaturko. Poškodba odpravljena s pomočjo dvostranskega lepilnega trako ki sedaj drži tisti kos plastike namesto jezičkov. Mimogrede nisem edini voznik BMW s takimi izkušnjami.

Kaj konkretno je tukaj premium??? Še tista kava, ki ti jo ponudijo v salonu je iz enakega avtomata na žetone kot na železniški postaji.
Na srečo sem danes našel dobrega serviserja, ki je odpravil napake prejšnjih serviserjev in avtomobil poservisira kot mora. Je pa eden redkih.

Glede nakupa pa kot sem že napisal: BMW serije 3, Audi A4 in Mercedes C se cene začnejo nad 30.000 EUR. V osnovni opremi nimajo skoraj ničesar razen 4 koles in volana. Ko človek doda samoumevne dodatke kot npr: dvopodročna digitalna klima, aluplatišča, ksenon/led žaromete, morda motor ki bo dostojno premikal tako limuzino in cena po ceniku se ustavi med 40 in 45 tisočaki. Zato pravim, da osnovna motorizacija in oprema sta primerni samo za zbujanje zavisti pri sosedih ali v lokalnem vinotoču. Če želiš premium občutek v vozilu pa bo treba seči malo globje v denarnico.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc Po nov 02, 2015 5:11 pm

tristan01 je napisal/-a:
yeo je napisal/-a:ti podatki držijo, sem ravno sam trenutno v postopku nakupa in imam točne podatke na ponudbah.

lp

Mislim, da se odločaš za premium avtomobl iz napačnih razlogov. Zadnji dve leti vozim službeno vozilo BMW in ti lahko iz izkušenj povem, da servisi niso nič boljši kot pri ostalih znamkah, samo cene so premium.

Na enem izmed servisov so mi npr. poškodovali enega izmed kablov, ki vodijo k senzurju lopute plina, ker vajenček ne zna pravilno sneti in natakniti plastike, na drugem servisu sem se pritožil zaradi čričkov v armaturki, tudi tam so polomili kos plastike pod armaturko. Poškodba odpravljena s pomočjo dvostranskega lepilnega trako ki sedaj drži tisti kos plastike namesto jezičkov. Mimogrede nisem edini voznik BMW s takimi izkušnjami.

Kaj konkretno je tukaj premium??? Še tista kava, ki ti jo ponudijo v salonu je iz enakega avtomata na žetone kot na železniški postaji.
Na srečo sem danes našel dobrega serviserja, ki je odpravil napake prejšnjih serviserjev in avtomobil poservisira kot mora. Je pa eden redkih.

Glede nakupa pa kot sem že napisal: BMW serije 3, Audi A4 in Mercedes C se cene začnejo nad 30.000 EUR. V osnovni opremi nimajo skoraj ničesar razen 4 koles in volana. Ko človek doda samoumevne dodatke kot npr: dvopodročna digitalna klima, aluplatišča, ksenon/led žaromete, morda motor ki bo dostojno premikal tako limuzino in cena po ceniku se ustavi med 40 in 45 tisočaki. Zato pravim, da osnovna motorizacija in oprema sta primerni samo za zbujanje zavisti pri sosedih ali v lokalnem vinotoču. Če želiš premium občutek v vozilu pa bo treba seči malo globje v denarnico.

LP Tristan01

Do sedaj se za avto nisem veliko sekiral, če bi pa vzel kaj dražjega bi pa moral paziti kje parkiram, tudi vsakemu ga ne bi dal servisirat. Več skrbi bi imel.Trisman01 si imel veliko popravil z svojim Bmw-jem,koliko je star in kje ga servisiraš?
Koliko pa pride en povprečen bmw servis. Na Hondi plačujem 190€, dal sem pa že tudi čez 450€.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po nov 02, 2015 8:11 pm

kupecc je napisal/-a:Do sedaj se za avto nisem veliko sekiral, če bi pa vzel kaj dražjega bi pa moral paziti kje parkiram, tudi vsakemu ga ne bi dal servisirat. Več skrbi bi imel.Trisman01 si imel veliko popravil z svojim Bmw-jem,koliko je star in kje ga servisiraš?
Koliko pa pride en povprečen bmw servis. Na Hondi plačujem 190€, dal sem pa že tudi čez 450€.

Z BMW-jem večjih težav ni bilo. Je par zadev ki mi je načelo malo živce, ampak nič kritičnega. Avtomobil je služben in nov. BMW pozna BSI (BMW service inclusive). BSI pomeni, da rednega servisa ne plačaš, saj je podarjen s strani BMW (v resnici je ceni prištet, če se malo poigraš s konfiguraturjem na spletni strani boš videl da je možen nakup vozila tudi brez tega paketa in se od cene po ceniku odbije določena vrednost). Moj je registriran v DE in ima tipičen fleet paket - 3 leta ali 200.000km, medtem ko je v SLO paket 5 let ali 100.000km.

Avtomobil je star dobri dve leti in ima za sabo 115.000km, drugače pa je 318d touring z nekaj malega opreme: avtomatika (ki jo toplo priporočam) navigacija, alu platišča 16 col, aktivni ksenonski žarometi, gretje sedežev, osvetlitveni paket (osvetljene kljuke in kup lučk po celem vozilu), strešne sanke. Cena takega voza po ceniku je bila takrat okrog 45.000 EUR, pa še niti nismo prišli do športnih sedežev, ledvene opore, elektirčnega sedeža s spominom, usnja, velike navigacije s trdim diskom in ostalih sladkorčkov, ki jih je za kakšne dve strani.... Resnično dobro opremljen avtomobil bi z lahkoto dosegel ceno 60.000 EUR, pa je po velikosti še vedno le malce večji od Škode Octavije in podobnih.

Od napak: zaradi zelo iztrošenih zimskih gum (v dveh sezonah sem naredil 50.000km) se je pojavil čriček v armaturki - tu so mi polomili tisti kos plastike pod armaturko.

Ker sem redno na dolgih progah (1.000km in več), se je po par urah nepretrgane vožnje občasno pojavilo opozorilo za pomanjkanje olja v motorju. Olja je bilo vedno dovolj, le elektronika ima težave. Zadeva je bila rešena s posdobitvijo programske opreme.

Edina resna napaka so bila tesnila okvirja zadnjih vrat (serijska napaka letnikov 2013), kjer se guma skrči in zadeva grdo zgleda. Napaka se odpravi kot reklamacija, na servisu pa rabijo slabi dve uri.

Servise sem delal na Makomi v Novem mestu, reklamacijo reševal na Cosmusu v LJ, zadnji servis pa je bil narejen pri Molku na Vrhniki, ki je tudi edini serviser ki mu lahko zaupam. Razlog je preprost na Makomi in Cosmusu so me zaradi olja odpravili s pojasnilom, da motor pač spije nekaj olja na servisni interval, prav tako ni nihče opazil težav s tesnili okvirja zadnjih vrat. Medtem ko so pri Molku oboje rešili. Po mojem prvem obisku me je Matej poklical in pojasnil, da je težava z merilcem nivoja olja poznana in da so serviserji dobili okrožnico o tej težavi, prav tako je sam videl stanje tesnil in predlagal menjavo.

To je profesionalen priostop h kupcu, ki pritiče premium vozilu, ne pa kavica iz avtomata ko čakaš na servis.

LP Tristan01

schadevagen
Nov uporabnik

Napisal/-a schadevagen Po nov 02, 2015 9:34 pm

Sej je vsepovsod isti šmorn, tiste kavice tiščijo, da bi se pa koncentriral na rešitev pa ne. Js sm svojga volkswagna vozu na servis v ce, kjer servisirajo Audi in Volkswagen in tut niso bili za nikamor. Vsaka stvar so rekl to je tovarniška napaka, ali pa so hotl desetkrat vrata štelat ko je voda notr zatekala v kabino, da bi pa tesnilo menjal pa ne.
Ko so armaturo ven pred leti jemal na drugem vwju so pa spredn stebriček poškodoval..
Ko so barval je pa blo pa tak pobarvan kot da bi ga farbnblind ličar barvu in se vidi na kilometer da je blo barvan. Odtenek čist drugi, kasiral so pa skor 3000€ za dokaj majhno stvar. :DDD Pa premium avte kot je audi rihtajo in barvajo v isti delavnci tko da če drage avte servisirajo še ne pomen da imajo dober servis...
Pri Audiju je edino vredu ko so mal cenej servisi kot pr Mercedesu.
Pol sem pa tut tak ko ti Tristan, mal krožu in na konc v Trbovljah našu vredu vw servis, kjer ne težijo popravijo vse kar jim omeniš pa tut kej sami opazijo... Pa tut za audi se mi zdi da majo servis in so res strokovni. Ko dajo avto na dvigalo, obvezno peno uspodej in na malenkosti pazijo. Tistih čričkov je blo pa tolk da sm na konc obupu, enga odpraviš pa se nov pojavi. Ampak taglavne čričke so mi pol na Malgaju vse porihtal, da bi pa za vsak klopot hodu se mi pa ne lub. Podvozje je pri Vw mal glasno ampak verjetno nima isto kot Audi.
Na porsche tehnična pomoč so vredu in prijazni in so dost pomagal, uvoznik na vw prodaji vozil je pa brezvezen. Res nič ne cenijo kupcev, tut sam neke meglene odgovore pišejo tak da en vw bo kmal 2 leti star in bo kmal od hiše šel, za drugega pa tut komi čakam da se ga losam.
Če ni servis kvaliteten je lahk avto dober pa se ti zameri, če pa avto in servis nista kvalitetna se pa vsak dan voziš z nečim kar ti ni všeč, tko da je treba dobr preštudirat kaj boš kupu.

kupecc
Nov uporabnik

Napisal/-a kupecc To nov 03, 2015 5:03 pm

Danes sem peljal BMW 320d in mi je bil zelo všeč. Pelje se veliko lepše kot moj Accord, samo imajo pa cene kar navite.Drug teden načrtujem še Audi in Toyoto Avrensis potem bom pa videl kaj pride v poštev.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost