Sam imam relativno malo casa Grand Scenica, letnik 2008 1.5dci, od prve lastnice, kupljen z 77000km realnih. Kostal me je 6500€, tako da pride v tvoj rang, z vec kilometri in drugi lastniki so bli pod 6000€. Imam pa 5 sedezev, v tretji vrsti je skoraj gotovo, enako pri konkurenci, tesno. Nocem posiljevat ce si proti Renaultu, ampak menim da je strah odvec.
Sam sem naredil 6000 km. Zaenkrat brez tezav, tako na hitro 2 nasveta : menjuje se olje + filter na 15000km, naftni filter na 30000km in bi moral motor delati in zdrzati po besedah prijatelja/mehanika, ki ima z Renaulti veliko izkusenj. Ojnicni lezaji preventivno na 120000km.
Subjektivno: lega na cesti ok, zanesljiva, volan malo premehak ampak udoben in lepo sede v roko, lega malo prepolozna a se navadis in sploh ni motece. Motor ravno se dovolj zmogljiv, se da prehitet in po avtocesti se udobno peljat. Placa v drugi vrsti dovolj, prtljaznik velik. Predalov za odlaganje malo morje. Uglavnem uporaben druzinski avto. Keyless hitro razvadi, plus je se stresno steklo (ne okno), ki doda zracnost. Mera pnevmatik 205-60/16 ne najbolj prijazna

presek 55 cenejsi za cca 15€/gumo.
Ce imas se kaka vprasanja kar na dan. Ko sem kupoval sem odprto gledal, zelja je biu kak Japonc (Verso, Mazda 5), a sem s Scenicom zaenkrat zelo zadovoljen in priporocam.
Tast ima C8 ena 3 leta, zaenkrat rocna popustila (brez nesrece) in sipe mu kdaj ponagajajo (noce pravilno gor/dol). Sem se vozu z njim in je zelo prostoren in udoben. Tudi on je zadovoljen z njim.
Lp