Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sosed
Novinec

kupujem avto z vsaj 6 sedeži

Napisal/-a sosed Sr jan 06, 2016 7:50 pm

lp
sedaj imam citroen xp, vendar potrebujem več sedežev. ogledujem si citroen c4gp, sharan...Mi lahko prosim svetujete kaj je najbolj primeren nakup. ciljam nekje do 6000 evrov.
Sharana dobim starejši model, manj opreme, več kilometrov, vse znucano....
Oplu ne zaupam preveč, saj sem slišal kar precej kritik glede dizel motorja...
Renaultu ne zaupam zaradi dizla...
citroen c4gp mi je pa všeč, vendar ne vem kako je s kvaliteto izdelave, motorjem...sedaj imam 1.6 hdi 110km in sem zadovoljen. redno delam servise in je vse ok. kako je z elektroniko v GP ju?. vzmetenje navadno ali pnevmatsko? robotski menjalnik je vredu?...kako je s sedenjem na zadnjih sedežih v prtljažniku? za 6000 evrov dobim novejši letnik z kar precej opreme-
je kakšna druga znamka, model avtomobila bolj primeren?
hvala za odgovore

ggorenc
Novinec

Re: kupujem avto z vsaj 6 sedeži

Napisal/-a ggorenc Sr jan 06, 2016 7:53 pm

Fiat Multipla.

Slika

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Sr jan 06, 2016 7:54 pm

dejansko bi imel avto ki ima opreme podobno kot sedaj moj....vsaj ESP je pa res fajn da ga imam, me je že večkrat rešil....

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Sr jan 06, 2016 8:01 pm

ali pa citroen c8 oz. peugeot 807

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Sr jan 06, 2016 8:06 pm

sem razmišljal...vendar ne vem koliko pridobim notranjega prostora glede na velikost avtomobila...ker to je že praktično kombi...

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Sr jan 06, 2016 8:54 pm

prostora je kar dosti, avto pa niti ni tako velik po dolžini kot je videt

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 06, 2016 9:01 pm

Zakaj rabiš 6 sedežev, za otroke, odrasle, morda pudle? Za odrasle je tretja vrsta pri vseh enoprostorcih, razen pravih kombijev, mučenje nad nekaj deset km.

C4 GP je nadgradnja XP in oba sta (bila - ker jih v ADAC-ovih statistikah zaradi premajhega vzorca zadnja leta ni več) vrsto let najbolj zanesljiva enoprostorca, torej z najmanj okvarami med vsemi. Tu sta še bratranca iz Peugeota.

C8 in 807 sta pa obratno najmanj zanesljiva. Ni dosti za razmišljat.

Robotiziran menjalnik pri PSA le malokoga navduši, ima svojeglavo nrav, ki komu celo ustreza, zato ga obvezno sprobaj. Verjetno boš razočaran in ga v tem primeru pač ne vzami.

Multipla je zanimiva, a nič več kot to, isto velja za Hondo s 6 sedeži.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 06, 2016 10:31 pm

esem je napisal/-a:C8 in 807 sta pa obratno najmanj zanesljiva. Ni dosti za razmišljat.

x2

Izogibaj se jih. Sicer naj bi 806 bil še kar zanesljiv (predhodnik 807), ampak nebi reskiral.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 07, 2016 7:47 am

Mogoče si iz izbire izpustil Forda..en primerek (sicer ima že precej km, ima pa dosti opreme - najbrž ni SLO):

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... .SEDE%8EEV

Za kaj večjega znotraj in hkrati manjšega zunaj mi pade na pamet samo še Hyundai H1 (baje da so 9 do celo 12 sedežne verzije-vsaj za prejšnjo generacijo so bile), ampak ni neke ponudbe rabljenih v Sloveniji. Potem pa po velikosti že prideš do Jumper, Boxer, Ducato itd.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Če jan 07, 2016 8:05 pm

Multipla ni zanimiva zgolj zato, ker ste slovenci prevec balkanci. Imam stike z britansko druzino, druzinski prijatelj, in tam je precej multipl, ki jih vozijo ljudje s precej visjimi dohodki kot je tukaj obicajno. Problem so zgolj predsodki. Kot pri Daciah. Jebiga ane. Skoda, ker Multivani niso po 2000eur, da bi pasali v vsako slovensko vas.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 07, 2016 8:29 pm

Ne posplošuj kar tako!

Vsak kupi, kar mu paše in za marsikoga Multipla oblikovno ni všeč. Tudi meni ni. In po tvoje smo vsi taki kar balkanci..Bravo!

Britanci imajo svoj okus, najbrž je nekaj tudi na individualizmu, da izstopajo..sploh premožni imajo svoje kaprice.

Drugače pa, Multipla (kolikor vem) ima res šest sedežev, ampak ti ne pomaga veliko, ker ima majhen prtljažnik. Tako da bi bila uporabna bolj za "razvoz" po opravkih kot za potovanja.

Sem pa mimogrede na avto.net videl tudi enega rabljenega potniškega jumpy-ja (mislim, da je bil 8+1), ampak rangira previsoko 11.000+ eur.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 Če jan 07, 2016 8:45 pm

C4GP - robotiziran menjalnik. Sam ga imam in sem kar navdušen. Res da se vozi nekoliko drugače - sam osebno ga 90% imam na M , tako da 'ročno' menjavam z ročicami ob volanu. In še to preden menjam za malo spustim pedal plina. Navadil sem se ga in ga ne menjam :)

Pri C4GP dobiš kar veliko avta za sorazmerem manjpi denar kot recimo WV-ja.

Je pa bratu kupi Seat Alhambro 1.8 TDI (je hotel prav ta motor) in je dobil tisto z najvišjim rangom opreme, res lepo ohranjeno in za pol manj denarja kot iščeš ti. Res da starejpi letnik (2004).

:)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Če jan 07, 2016 9:24 pm

Sam imam relativno malo casa Grand Scenica, letnik 2008 1.5dci, od prve lastnice, kupljen z 77000km realnih. Kostal me je 6500€, tako da pride v tvoj rang, z vec kilometri in drugi lastniki so bli pod 6000€. Imam pa 5 sedezev, v tretji vrsti je skoraj gotovo, enako pri konkurenci, tesno. Nocem posiljevat ce si proti Renaultu, ampak menim da je strah odvec.

Sam sem naredil 6000 km. Zaenkrat brez tezav, tako na hitro 2 nasveta : menjuje se olje + filter na 15000km, naftni filter na 30000km in bi moral motor delati in zdrzati po besedah prijatelja/mehanika, ki ima z Renaulti veliko izkusenj. Ojnicni lezaji preventivno na 120000km.

Subjektivno: lega na cesti ok, zanesljiva, volan malo premehak ampak udoben in lepo sede v roko, lega malo prepolozna a se navadis in sploh ni motece. Motor ravno se dovolj zmogljiv, se da prehitet in po avtocesti se udobno peljat. Placa v drugi vrsti dovolj, prtljaznik velik. Predalov za odlaganje malo morje. Uglavnem uporaben druzinski avto. Keyless hitro razvadi, plus je se stresno steklo (ne okno), ki doda zracnost. Mera pnevmatik 205-60/16 ne najbolj prijazna :D presek 55 cenejsi za cca 15€/gumo.

Ce imas se kaka vprasanja kar na dan. Ko sem kupoval sem odprto gledal, zelja je biu kak Japonc (Verso, Mazda 5), a sem s Scenicom zaenkrat zelo zadovoljen in priporocam.

Tast ima C8 ena 3 leta, zaenkrat rocna popustila (brez nesrece) in sipe mu kdaj ponagajajo (noce pravilno gor/dol). Sem se vozu z njim in je zelo prostoren in udoben. Tudi on je zadovoljen z njim.

Lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 11, 2016 1:15 pm

Poleg Multiple ima 6 sedežev še Honda FR-V in ima konkretno večji prtljažnik. Če ti uspe najti dober primerek je to to; za moje pojme zanesljivejša varianta od naštetih EU vozil. Jih pa pri nas žal ni veliko...
Antiznačkar po prepričanju

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po jan 11, 2016 8:34 pm

hvala za vse ogovore...sem šele sedaj prišel do 5 minut časa za pregled vseh sporočil. Zadeva je sledeča. Multipla me niti malce ne veseli zaradi sledečih zadev....ni prostora v prtrljažniku, slaba varnost in oprema. nima espja, nima tempomata, nima kup drugih meni pomembnih stvari...Tako da Multipla odpade...povrhu tega mi je še grda...
6 sedežev potrebujem zaradi 4 otrok....dva sta predšolska dva pa šolska...
grand senic mi nekako ne sede...ne vem tisti strah pred motorjem...poznam nekaj ljudi katerim je motor uničilo...sam sem vozil službenega renaulta in mi tudi ni bil po godu...nekako ne zaupam znamki...je pa res da sem vrjetno v zmoti, ker če bi bili zelo kvarljivi jih folk kupoval nebi...ampak je še več drugih znamk tako da renaulta ne gledam...
ford galaxy mi je zanimiv, vendar ceno kar drži, pravtako seat in vw...ko gledam po avtonetu sharane pa alhambre se mi zdi vse tako izrabljeno a ceno pa držijo kakor da si iz zlata...citroena gp dobim za enako ceno kot sharana kar nekaj let mlajšega...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po jan 11, 2016 8:53 pm

No denar je tvoj in prav je da se sam odločaš v čem se bos vozil. Preglej jih od blizu ampak sem prepričan da imajo Sharan, Galaxy, C8 več plača kot manjši grandi (C4gp,...). So bolj skatlasti in zato več prostora v vse smeri.
Vidim da ti je c4gp všeč, tako da si se že odločil kaj bo, dobi le dobrega in akcija :lol: . vseeno pregled če je dovolj placa ;)
Lp

sosed
Novinec

Napisal/-a sosed Po jan 11, 2016 9:01 pm

hja cgp mi je všeč ja priznam, vendar gledam tudi ostale...nisem se še odločil, galaxy mi je tudi všeč vendar je dražji...ne vem moram prespat :)

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Po jan 11, 2016 10:29 pm

Poglej mogoče še za lancio phedro/fiat ulysse
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 11, 2016 10:44 pm

Kot sem že napisal - C4 GP je (bil) vrsto let najmanj kvarljiv enoprostorec od vseh, C8, fedra, 807 in ulisse pa obratno najbolj kvarljivi, blizu četvorčkom je tudi Espace, Galaxy/Sharan in še kateri. Poleg tega je izbira slovenskih C4 GP solidna.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Po jan 11, 2016 11:04 pm

2 dodatna "zasilna" sedeza imajo tudi nekateri VW tourani, caddy, ford smax, chevrolet orlando, captiva
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov