Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

markovel
Nov uporabnik

Nov avto focus, golf , megane

Napisal/-a markovel Po mar 28, 2016 1:22 pm

Kupujem nov avto med 15-20 cukov in se odlocam med Ford focus 1.5 ecobust , Volkswagen 1.5 tsi un Renau megane gt line.Letno delam 16000 50 v obe sneri vsak dan in če bi lahko pomagali z nasveti. Prodajalec golfa je rekel da jeseni pride izboljsani novi golf in da se mi splaca pocakat.Vozi kdo focus , golf, megane da bi mi povedal kako je zadovoln in ce mislite da se mogoce splaca pocakat na novega golfa. Hvala!

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Nov avto focus, golf , megane

Napisal/-a limas Po mar 28, 2016 2:55 pm

Kdo še verjame prodajalcem?
Sprobaj ostale avte in se odloči.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po mar 28, 2016 3:14 pm

Za te kilometre ti svetujem bencinarja v tem primeru pa VW z njihovimi "super" TSI motorji odpade.

Je pa tako kot ti je prejšnji uporabnik rekel. Sprobaj in boš več vedel, mogoče sprobaj še Astro.

Od teh treh bi ti pa svetoval novega Megana ker Golf TSI odpade (malo si poguglaj), Focus je pa že kar star model čeprav moram priznat da so ecoboost motorji res dobri.

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Po mar 28, 2016 3:56 pm

5cenic je napisal/-a: VW z njihovimi "super" TSI motorji odpade.

To je preveliko posploševanje, ker (T)FSI je samo VW oznaka motorjev in eni so dobri, drugi manj in različne motorje delajo različne ekipe znotraj koncerna VW.

EA888 3.gen.(1.8 TSI, 2.0 TSI) je naredil Audi in razen vpoklica zaradi odmične gredi(ZDA, Kanada, motorji narejeni v Mehiki) in vodne črpapalke(Evropa, motorji narejeni na Madžarskem) ni bilo težav...

EA211 1.2 TSI in 1.4 TSI je naredil VW in je res da so imeli nadaljevanje napak(tudi s turbino) in vpoklice, ki so se pojavljale v starem motorju, vendar po nekje v začetku 2/4 2015 naj bi bile (večinoma) odpravljene. Narejene pred tem datumom so pa z vpoklicom v glavnem popravili.

Če nisi zahteven voznik se ti splača počakati na jesenski facelift kjer bodo ponudili 1.0 TSI kateri nima serijskih težav, spada pa tudi v najnižjo tarifo cestnega sklada. Možno ga je že probati v Audi A1.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po mar 28, 2016 5:45 pm

limas je napisal/-a:Kdo še verjame prodajalcem?
Sprobaj ostale avte in se odloči.

+1

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 28, 2016 7:29 pm

1.0tsi, ki nima seriskih težav :lol: :roll: (trenutno)
Najboljše, da še napišeš, da je motor zanesljiv in dela 200kkm bp.

Moje mnenje je, da se izogibaj tsi-jev, če rabiš zanesljiv motor, ker ko odpravijo nekaj napak se pojavijo nove
Lp

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Po mar 28, 2016 8:13 pm

Sam sem bil pred kratkim posredno udelezen v izbiri avta tega razreda oz.razred nizje... ze je bil skor izbran tsi,sicer v polu... lej tok kukr je o tem motorju slabga napisan,povedan,slabih izkusenj... tud ce je sam polovico tega res al pa blizu resnice.... je to katastrofa... jst vem d ni sans d ga uzamem in sm tud navijou d se ga ne vzame,hvala bogu uspesno...

Focus vs.megane.. stvar okusa... focus se super pelje,ecoboost motorji so baje vsaj dobri,mene osebno odbija oblika zunaj in znotraj...

Megane je hud za pogledat,preizkuseni dci motorji ob primernem vzdrzevanju,ampak....

... bi izbral focusa,ker je megane prevec frisn,focus pa kolikor vem velja od nekdaj za eden best buyev v tem rangu,tudi kar se tice kvalitete... in je ze nekaj casa na trgu...
Pejt z vsakim en krog,bos videl pri cem si,primerjaj cene...

Btw,kaj pa prejsnja gen.megana? Kaksen mesec nazaj so jih se mel na zalogi za max 15t eur,1,5dci,5vratni... bi blo za preverit ce jih se majo...

Lp

markovel
Nov uporabnik

Napisal/-a markovel Po mar 28, 2016 8:49 pm

Dizlov ne maram ker so preglasni. Sem poguglav tsi problems golf 7 in eni pisejo da imajo ze pri novem napako potem drugi ga hvalijo.Edn je napisal da ima svak v Evropi firmo specializirano za Volswagen,ki se ukvarja s popravilom sob , injektorjev in da mu posel cveti, malo nizje pa drug da je naredil z novim golfom 7 tsi 20000 brez problemov. Hmm...ne vem komu naj vrjamem :?:
Ima kdo od vas tsija da bi mi iz prve roke povedal?
Najbolj mi je vsec ford ,ker ima pospeske dobre ga ima kateri od vas in kako je zadovoljen.
Megana gledam tistega novejsega z ravnimi lucmi zadaj bencinarja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po mar 28, 2016 9:03 pm

Sprobaj še P 308 in korejce

markovel
Nov uporabnik

Napisal/-a markovel Po mar 28, 2016 9:06 pm

Kaj je P 308?

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Po mar 28, 2016 9:27 pm

Oprosti,ampak to da avto nardi 20000km brez problema... mora bit samoumevno... razn ce si pozabu dodat eno nulo... :D

Jst vem d sm cez tsi slisou tok kritik da ga ne kupim,pa tud ce zdj se 2leti poslusam same hvale... sploh pa nebi cakou na prenovljen model z se novejsim motorjem k bo s5 vpr.kk bo use skupi izpadl... no,slabs skor ne more bit.

off topic: Jst bi pogledu se i30ko... citroena c4,ker je preverjena zadeva.. mogoce 308ko in pa predvsem novo astro ter,ce se ne gleda tok na ceno,mazdo3...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 28, 2016 9:31 pm

Če je le ta izbor, bi sam vzel Focusa.

Megana bi se izognil, ker mi je osebno le šminka. Po slabih cestah mi je na testni ropotal, izolacija motorja (sicer dizla) zelo slaba.
O golfu je veliko napisanega, mene bi odvrnilo že vse to. Poleg tega afera diesel veliko pove, koliko je kupec vreden.

Izboru bi definitivno dodal Mazdo 3, katero bi sam tudi kupil.

avto90
Nov uporabnik

Napisal/-a avto90 Po mar 28, 2016 11:43 pm

Zdravo,

Jaz sem tudi v isti dilemci,rangu .. izbor sem zožil na P308,mazdo 3 in focusa. Ko sem šel vse že v živo pogledat in se malo vsedet je nekako peugeot odpadel. Sicer zelo lušna stvar a dizel (kar nujno potrebujem) in nekaj opreme, pa mi je naračunal 19.000€. Ne dvomim da je zelo varčen, a verjetno ne dovolj udoben. Mazda 3 je vsekakor top izbira, a si z dizlom takoj krepko krepko preko 20.000€... žal.
Tako sem se konkretno nagnil na Focusa. Vsekakor preverjena firma, avto.. všeč mi je izgled, notranjost..praktično vse.. tudi tu sem z Bussines opremo na ceni dobrih 19.000€.
Sem pa danes še vseeno skočil na avto.net in opazil še tegale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=10684519&show=1 se pravi simpatičen megan, cenejši 1000-1500€ z veliko več opreme. Tako da sem spet malo v dilemi..sicer mi je Focus od zunaj mnogo bolj simpatičen
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20jamst... tale je sicer nekaj cenejši kot mi ga je ''sestavil'' direktno v trgovini a verjetno z nekoliko manj opreme..
Torej ker se tudi avtor odloča med istimi avtomobili se pridružujem..

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 29, 2016 6:43 am

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To mar 29, 2016 6:47 am

Bolje, da je motor glasen kot pa žena :mrgreen:
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 29, 2016 11:30 am

markovel je napisal/-a:Prodajalec golfa je rekel da jeseni pride izboljsani novi golf in da se mi splaca pocakat.

"Izboljšani novi golf" bo v obliki predčasnega facelifta kar gre zasluga neposredni konkurenci. S prodajalčeve strani je logično, da bo "navijal" za nekaj kar prodaja in mu je kruh, vprašanje pa je, če ve na katerih področjih vse bo prenovljeni prekosil aktualnega. Večina prodajalcev še aktualnih modelov ne pozna brez dodatnega informiranja.
Če napovedi držijo ( na novo nastavljeno podvozje, krmilni mehanizem, novi notranji (izboljšani?) materiali, digitalni merilniki iz passata...), potem se morda splača počakat. Novi 1.5 tsi je napovedan za prihod na trg kasneje in ga ob samem lansiraju osvežene MK7 menda ne bo na voljo.

Poleg ostalih kandidatov, bi na "listo" dodal še novo Astro K ;)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ To mar 29, 2016 11:46 am

vozim focusa 1.6 ecoboost 150hp - čipan na 200hp
Kupljen nov in ga imam 2 leti z njim naredil 35.000km in sem res zadovoljen
porabo je 6.5 po bc

če bi kupoval zdej bi še 1x izbral focusa

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To mar 29, 2016 1:22 pm

yashica je napisal/-a: Novi 1.5 tsi je napovedan za prihod na trg kasneje in ga ob samem lansiraju osvežene MK7 menda ne bo na voljo.

Autoexpress pa piše da naj bi 1.5 tsi debitiral že letos ob faceliftu in bo imel deaktivacijo 1 cilindra. http://www.autoexpress.co.uk/volkswagen ... re-engines
1.5 tdi pa naj bi se pojavil v A3 l.2017, v golfu pa šele v 8 seriji in bo nadomestil 1.6 tdi. Ravno prav bo prišel dizel saj ga bom takrat menjal za 1.5 tdi. :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 29, 2016 1:38 pm

Facelift pride ven septembra (po kolektivnih dopustih), motor pa šele proti koncu leta (nov, dec) - torej? Yashica je napisal točno isto kot Autoexpress ("ga ob samem lansiranju osvežene MK7 menda ne bo na voljo")!
it will make its first appearance in the facelifted version of the Mk7 Golf, due before the end of this year.

Da ne govorimo o spet popolnoma novem VW motorju in njihovem neznanju, kar lepo dokazujejo s TSI-ji. Koliko konstrukcijskih in tudi porodnih (sama izdelava začetnih serij) napak in njih popravila (uspešna? - slabo kaže glede na izkušnje) - še ena velika dilema.

Ne bi tega ćakal...

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik To mar 29, 2016 1:56 pm

due before the end of this year

Jaz pa razumem "due before the end of this year" kot da bo prišel do konca tega leta. Mogoče sem v zmoti, najboljše da preveri pri uvozniku.

Sicer pa piše, da pri razvoju 1.5 tdi/tsi sodeluje nekdanji razvojnik iz BMWja(sedaj zaposlen pri VW), ki je sodeloval pri razvoju sedanjega bmwjega 1.5 turbo benc/diz motorja. Bomo videli meni zveni zelo obetavno, saj bo imel 4 cilindre z 1 izklopom, BMW in PSA pa imata 3 cilindre tako v 1.5 kot v 1.2.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov