Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Klemen97
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila (golf/passat?)

Napisal/-a Klemen97 Sr avg 10, 2016 6:08 am

Zdravo. Ker sem na novo registriran na forumu, upam da sem zadel vsaj sekcijo kamor ta tema spada.

Torej kupujem svoj prvi avtomobil pri starosti malo manj kot 19 let.

Da postavim neke okvirne mejnike:

-cena (budget) 1500-2500€ (hja nekaj more ostat za ostale stroske, zavarovanje/registracija/servisi)

- ciljam na letnik od 2001-2003

- ker kupujem avto ze kar mesec oz. 2 sem se odlocil pisat se tukaj, ker sem se ze 2x premislil z izbiro (ceprav neke velike izbire pri 15 let starem avtu ni, ampak vseeno)

- torej posamezni avtomobili kot so zbamka Renault, Ford, OPEL :cry: odpadejo saj z njimi tako v druzini, kot tudi v prijateljskih in druzinskih krogih ni vse stimalo.

Torej najprej sem si ogledoval Fiat Stilo, vendar po 2 tednih (in po tem, ko sem dejansko sel Stilota tudi gledat) premislil. Celo sam prodajalec mi je avto odsvetoval, pa saj veste kake probleme ima Stilo ter kaj se dogaja z Fiatom...
Potem sem nekako "opazil" Golf 4. VEM, dobro ohranjenega golfa pri nas je ze skoraj cudez dobiti. Nekako sem se odlocal med SDI ter TDI (90/110KM), vendar se kasneje odlocil, da je SDI z 68KM presvoh za 1.9 motor (oz. Prelen).
Ok o Golfih sem se pozanimal konkretno, vendar sem potem avto konkretno primerjal z Passatom (2001-2003).
Nekatera moja opazanja so, da ima npr. Passsat mnogo boljso notranjo opremo v primerjavi z Golfom, vec prostora ( karavan seveda ). Sicer mi je limuzina neizmerno vsec, vendar je za tak denar se nisem zasledil, da bi bila nakupa vredna. Pa tudi Passati imajo vsi (vec ali manj) 131KM, kar mislim, da bi tudi bil moj limit za nekaj let z temi konji, saj vec ne potrebujem.

Torej nekako kolebam med VW Golf in VW Passat, 2001-2003, kilometri okoli 200-270k, avto seveda kupljen v SLO, servisna knjiga ali vsaj dokazila o rednih ter vseh ostalih servisih.
Za motor sem nekako zagledan v 1.9 TDI, vozim druzinski avto z to masino, sicer 110 KM ampak sei zelo dopade.

Zanimajo pa me predvsem vasa mnenja, priporocate se kak drug avto, ali imate mogoce mnenje/kritiko/pohvalo za kaksen avto naveden zgoraj?
Vsaka informacija mi pride prav ;)

LP
:)

uros11
Poznavalec foruma

Re: Nakup prvega avtomobila (golf/passat?)

Napisal/-a uros11 Sr avg 10, 2016 7:55 am

1. Leta 2005 ista dilema, golf ali passat, glede na ceno so bili golfi dražji in bolj oskubljeni, vzel sem raje passata l. 2000 115 KM karavan. Ta je delal do lani, ko sem ga zamenjal za drugega passata in bi še delal, menjava ni bila potrebna, bila je pač prilika. Imel je pol milijona km od oka, težav z njim ni bilo nobenih, dal pa sem ga za 850. Presenečen nad kvaliteto po 15 letih.

Udobnost pri passata je 2 ranga višja.

2. Zavarovanje 131 KM bo drago, če nimaš nobenih bonusov.

3. Ni prav jasno, kaj je na trgu ostalo od teh letnikov, pa da bi delalo brez večjih čudnih popravil.

4. 200 - 270 kkm bo, če bo prevrteno. Raje glej, da je avto vzdrževan, ne glej km, ker to nič ne pomeni.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr avg 10, 2016 8:55 am

Hvala za odgovor, v kvaliteto VW-ja ne dvomim ce je vzdrzevan kot treba...
Se strinjam z napisanim, vendar ajde tudi km so lahko realni, je oce kupil audija a 4,2005 z 90k prevozenimi par let nazaj, realnih seveda, preverjenih. Sicer pa se strinjam ce so servisi bili kot treba potem se tudi za kilometrcke ni treba bat.

Zanima me se nekaj za zavarovanje. A negre to nekak po kubikih al sm zamesal z necim?
Sicer pa lahko nardim predracun pa je :)
Ja passat je zagotovo 2 ranga visje nad Golfom zato bom zdaj kar passate zacel ogledovat ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr avg 10, 2016 11:16 am

Zavarovanje - kilowatti.
Cesta taksa - ccm.

Klemen97
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr avg 10, 2016 2:30 pm

uros11 je napisal/-a:Zavarovanje - kilowatti.
    Cesta taksa - ccm.

Aha kul hvala. Sem naredil izracun na tilii ter triglavu, skratka triglav drazji za 1/4.. Na tillii pride okol 300€ za VW Passat 1.9 tdi, 131KM

nejc1986
    Novinec

Napisal/-a nejc1986 Sr avg 10, 2016 3:02 pm

Vazn d je vw,pa tud ce je zgonjen do amena in z 3x prevrtenimi kilometri...

Uporabniški avatar
    mrtwelvetrees
    Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr avg 10, 2016 3:19 pm

Važna ti je značka za prvi avto in to za 1500 eur ?

Namesto da bi si za prvi avto kupil kaj bolj enostavnega, cenejšega za popravilo, in manj zavarovanjem. :roll:

+ tisto ko si napisal 300 eur razlike med zavarovalnico, to ne verjamem ....
    pa še doplačilo imaš ker si mlad voznik
    Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr avg 10, 2016 7:17 pm

Nisem jaz napisal da mi je vazna znacka, niti da je razlika med zavarovalnicama 300€... Razlika je 1/4 od 300€, torej? No ce znas poracunat bos ze, v glavnem ceneje pride pri Tilii.

Ceneje za servisirat, znamka? Verjem da za svoja leta kar veliko vem o avtomobilih ter ostalih vozilih, nisem pa expert da bi tu bil nekaj pameten, vendar razne variante kot so Clio, Getz al pa kaka Corsa in podobno pri meni odpadejo :) Vozim trenutno Punto, saj je super avto ampak na dolgi rok to ni to kar zelim, ce stekas. Ne kupujem avta zato, da bi se po kaficih z njim vozu pa gor nafu*al 19 colke al se vec, ker mi ni point v tem. Zelim se peljat kot je treba, met zanesljiv avto za vsaj prihodnjih 5 let ter ga tudi temu primerno servisirat seveda.
    Kot sem rekel cakam priloznost na avtonetu, ko bo prisla bom pa zagrabil, se pa mi ne mudi.
    Pa se nekaj: da je to jasno, da mi avta ne kupuje fotr al pa kakorkoli veliko ljudi to zmotno najbrz misli ;)
    Ce sam zasluzis pa delas cele dneve kadar si frej pol pa tud k*** ce si nebi "smel" kupit "firme".... Al kaj ti pravis?

Note: omenil sem budget od 1500-2500€, saj to sam tak ves, da dobrega fauveja ne dobis pod 2k€...
    Zadnjič spremenil Klemen97, dne Sr avg 10, 2016 7:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

uros11
    Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr avg 10, 2016 7:19 pm

Pa koliko bonusa imaš, da si prišel na 300?

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Sr avg 10, 2016 7:28 pm

uros11 je napisal/-a:Pa koliko bonusa imaš, da si prišel na 300?

Pustimo zdaj zavarovanje, bom ze naredil tako, da bo prslo najceneje kakor se da ;)

Zanima me kak info od teh avtov :D
    Torej:
    - golf 4, 1.9 tdi
    -vw passat 3BG (2001-2004) enako 1.9 tdi.

Uporabniški avatar
    mrtwelvetrees
    Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr avg 10, 2016 8:22 pm

To ne verjamem da je 1/4 ceneje pri Tiliji, bi mogu celoten drobni tisk prebrat.

Sicer koliko kilometrov pa delaš na leto ?
    Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Če avg 11, 2016 3:42 am

edit mod
    Predhodnega posta se NE citira

Hm recimo, da tam okol 10-15k ziher, potem ko bom mel svoj avto bom vec okoli ziher. Recimo 10-15k ja :)
    * zdaj jih naredim pod 10k

Nikola_Tesla
    Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če avg 11, 2016 9:13 am

Pred nakupom pogledat s kanala s spodnje strani da ni preveč nagnito in da par % kosov s podvozja že ne manjka :)

Lp.

Uporabniški avatar
    pskoda
    Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če avg 11, 2016 10:41 am

Dober golf oz passat z dizel motorjem na avtonetu ne boš našel, ker se že prej prodajo predno so objavljeni v oglasu. Našel boš samo slabe in še slabše.

Moje mnenje za 2keur še puntota dobiš bolj slabega kot ne
    Lp

uros11
    Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če avg 11, 2016 11:49 am

pskoda je napisal/-a: ker se že prej prodajo predno so objavljeni v oglasu.
    Moj se noče, vendar ga tudi slabo reklamiram.
    pskoda je napisal/-a:Našel boš samo slabe in še slabše.
    Agree. In še te za tako ceno, da če daš redno servisiran, vzdrževan in delujoč avto na net za jurja več, kar bi vsi ocenili za pretirano, ker se že kripe prodajajo po pretirani ceni, še vedno takoj gre.

Uporabniški avatar
    mrtwelvetrees
    Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če avg 11, 2016 1:08 pm

pskoda je napisal/-a:Dober golf oz passat z dizel motorjem na avtonetu ne boš našel, ker se že prej prodajo predno so objavljeni v oglasu. Našel boš samo slabe in še slabše.

Moje mnenje za 2keur še puntota dobiš bolj slabega kot ne

se 100% strinjam.

Klemen97
    Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen97 Če avg 11, 2016 1:47 pm

Eh bv da sem tukaj sploh kaj vprasal, vem ravno tolko kakor sem vedel pred 5 leti od avta omenjenega ;) :roll: :lol:

Ps.: za 2k dobis puntica takega, da se lahko z njim 5 let teras po njivah pa bo se slo... Samo ne na avtonetu ker to je itak 10 trg kjer se vse prodaja, prej se je to ze vse prodajalo na crno, je viselo na oglasni deski na zavodu za zaposlovanje ocitno ;)

Hvala lepa za vase neumestne odgovore.
    Obstajajo tudi ljudje, ki avte cuvajo, za razliko od tistih ko majo volan zgrizen do stange, blatnike pa zadno haubo rjavo....

Uporabniški avatar
    esem
    Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če avg 11, 2016 2:04 pm

Seveda obstajajo očuvani avti, a se bodo prodali prijateljem in sorodnikom ali njih znancem. Na avtonetu jih ne bo, če že, bodo šli v enem dnevu, kdaj celo v eni uri (preprodajalci).
    Se ti ne zdi čudno, da so vsi odgovori podobni? Misliš, da to nič ne pove? Iskrenost očitno ne bo nikoli prinesla hvaležnosti.

BTW - kupuješ 15 let star avto. Težka bo. Nikar se ne prenagli, da se kasneje ne boš tolkel po glavi...

Uporabniški avatar
    Ivan36
    Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če avg 11, 2016 3:09 pm

Uf še dobro, da ste še eni normalni tukaj gor, ker sem mu mislil že jutri malček podkuriti :evil:

rnisan
    Novinec

Napisal/-a rnisan Če avg 11, 2016 4:09 pm

Mogoce ste ze res malo prevec crnogledi. Ni res, da na a.net ni nobenega passata v dobrem stanju za 2000-2500€. Smo tudi taki, ki po a.net prodajamo svoje avte v dobrem stanju za male pare. Jaz sem imel 4 ali 5 mesecev svoj avto (ni bil passat, je pa bil isti razred - Volvo S60) na a.net, na koncu je sel za dobra 2 jurja.

Pac 13+ let star dizel z 350000+ km nima nobene cene, pa cetudi vse normalno dela in je redno servisiran.

Preprican sem, da je takih zgodb, kot je moja, kar nekaj. Je pa res, da je zgodb o lreprodajalcih in vrtenih kilometrih se veliko vec. Ampak take ze slisis po telefonu, da nima vseh info o avtu oz. da menca, se izogiba odgovorom ali pa je prevec pameten.

Treba je biti pozoren, ni pa treba vse vnaprej odpisati.
    Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov