Zdravo. Tudi jaz imam v začetku prihodnjega leta namen zamenjati svojega P508SW THP (2011)...nekako sem se odločil, ker bom še dobil vsaj nekaj za avto, čeprav mi ga je malo žal...sedaj pa sem že začel malo gledati in bom vzel malo manjši vatomobil (P308, Novi megane ali astra)...gledam izključno s top opremo (hočem full LED, pametni ključ, senzorje za parking (+kamera), avtomatsko ročno in pa navigacija (čeprav ta ni nujna) pa všeč mi je tudi če bi imel delno usnje...gledam do nekje 20.000EUR boljše kake 1000 manj

in pa TURBO bencinski motor...
Pri astri mi ni všeč, da ima sredinsko konzolo tako visoko in čudno narejeno kar imata P308 in pa novi megane velikko boljše (ravno)...Se mi zdi da pri novem meganu dobiš pri opremi BOSE dejansko vse kar potrebujem (vse kar sem naštel in še kaj dodatnega) in ne bi bilo potrebno nobeno doplačilo...pri P308 bi moral doplačati nekaj bonbončkov pri ALLURE opremi in bi me prišel avto sigurno kakega 1000-2000 eur dražje od megana se mi pa izredno dopade motor pri P308 (1.2 THP 130) saj je po vseh testih zelo prožen in dober motor z relativno nizko porabo...boljši od renaultovega 1.2 TCE 130 pa čeprav ima en valj manj...astro bi pa vzel 1.4 T 150 ampak se mi resnično najmanj dopade
Sedel sem v vseh testiral pa le 308 in mi je izredno všeč (majhen volan in armatura nasploh....nisem imel problemov z nastavitvijo volana pa sem velik cca.180cm) a pride mislim da konec leta ali pa v naslednjem letu facelift tako da če bi 308 vzel bi definitivno počakal...renault je najnovejši a se bojim tako kot si tudi sam napisal da bi imel čričke, ki jih sedaj pri Peugeotu nimam...imel sem novega megana 2009 letnik in sem tako sovražil čričke da sem skoraj popizdil...kako je nov ne vem se mi pa zdi ko sem sedel v njem da bi znalo biti bolje saj je armatura kar kvalitetna na otip...
Da počasi končam dolgo nakladanje...pri renaultu me tudi privlači financiranje...preko renault financiranja imaš zastonj redne servise 5 let ali pa se odločiš za brezobrestno financiranje a potem nimaš servisov...bo potrebno po kakšen izračun kaj se bolj splača pomoje brezobrestno...pa tudi veliko opreme dobiš...pri peugeotu pa me vleče motor pa tudi avto se mi zelo dopade a dobim manj opreme...ne vem pa še ali bi šel na avtomatski menjalnik ali ne (renault ima 7 stopenjskega pri bencinskih motorjih)...aja pa niti še ne vem ali bi karavana ali navadnega

2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...