Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ultralord
Nov uporabnik

Nakup novega avtomobila. Astra?

Napisal/-a ultralord Ne sep 04, 2016 6:03 pm

Živjo,

Prišel je čas za menjavo avtomobila. Kupujem novo ali testno bencinsko kombilimuzino v cenovnem rangu do nekje 16500€. Trenunto še vozim Megana II, tako da kar kupim vrjamem da bo razred ali 2 boljše. Kaj kupiti? Azijcev ne maram, ni pravega razloga zakaj, ampak jih pač ne. Kar sem gledal pridejo v moj kriterji Peugeot 308, novi Megane in Opel Astra.
308 mi je vizualno zunanjost kar všeč, mi je pa nekoliko majn notranjost in slišal sem od prijatelja, ki si ga lasti, da je touchscreen zelo počasen in da je to kar moteče.
Megane mi je tudi všeč, vendar je nekako najdražji če v konfiguatorju poklikam podobno dodatno opremo. Pri njem se bojim tudi čričkov, jih imam kar nekaj v mojem, kolega ki ima Megane III pravi da je podobno pri njemu. Nevem pa kaj je z novim, najbrš tudi še prehitro da bi se vedelo.
Astra, ima jo stric in je super zadovoljen. Nekako se tudi meni zdi najboljša izbira. Vzel bi 125 konjskega bencinarja z innovation opremo.

Rabil bi vaše nasvete, ker se res ne razumem najbolše v avte. Vem da bo najlažje da vse 3 sprobam, Vas bolj sprašujem za kakšne napake in kako bi se Vi na mojem mestu odločili.

Imam pa še eno vprašanje...ker je od nakupa mojega trenutnega avta minilo več kot desetletje (upam da bo novi zdražl podoben čas) nisem spremljal akcij prodajalcev. Se lahko pričakuje kakšni večji popusti proti koncu leta?

Hvala za odgovre in mnenja & lep pozdrav!

Tommaazz
Novinec

Re: Nakup novega avtomobila. Astra?

Napisal/-a Tommaazz Ne sep 04, 2016 7:21 pm

Zdravo. Tudi jaz imam v začetku prihodnjega leta namen zamenjati svojega P508SW THP (2011)...nekako sem se odločil, ker bom še dobil vsaj nekaj za avto, čeprav mi ga je malo žal...sedaj pa sem že začel malo gledati in bom vzel malo manjši vatomobil (P308, Novi megane ali astra)...gledam izključno s top opremo (hočem full LED, pametni ključ, senzorje za parking (+kamera), avtomatsko ročno in pa navigacija (čeprav ta ni nujna) pa všeč mi je tudi če bi imel delno usnje...gledam do nekje 20.000EUR boljše kake 1000 manj :) in pa TURBO bencinski motor...

Pri astri mi ni všeč, da ima sredinsko konzolo tako visoko in čudno narejeno kar imata P308 in pa novi megane velikko boljše (ravno)...Se mi zdi da pri novem meganu dobiš pri opremi BOSE dejansko vse kar potrebujem (vse kar sem naštel in še kaj dodatnega) in ne bi bilo potrebno nobeno doplačilo...pri P308 bi moral doplačati nekaj bonbončkov pri ALLURE opremi in bi me prišel avto sigurno kakega 1000-2000 eur dražje od megana se mi pa izredno dopade motor pri P308 (1.2 THP 130) saj je po vseh testih zelo prožen in dober motor z relativno nizko porabo...boljši od renaultovega 1.2 TCE 130 pa čeprav ima en valj manj...astro bi pa vzel 1.4 T 150 ampak se mi resnično najmanj dopade

Sedel sem v vseh testiral pa le 308 in mi je izredno všeč (majhen volan in armatura nasploh....nisem imel problemov z nastavitvijo volana pa sem velik cca.180cm) a pride mislim da konec leta ali pa v naslednjem letu facelift tako da če bi 308 vzel bi definitivno počakal...renault je najnovejši a se bojim tako kot si tudi sam napisal da bi imel čričke, ki jih sedaj pri Peugeotu nimam...imel sem novega megana 2009 letnik in sem tako sovražil čričke da sem skoraj popizdil...kako je nov ne vem se mi pa zdi ko sem sedel v njem da bi znalo biti bolje saj je armatura kar kvalitetna na otip...

Da počasi končam dolgo nakladanje...pri renaultu me tudi privlači financiranje...preko renault financiranja imaš zastonj redne servise 5 let ali pa se odločiš za brezobrestno financiranje a potem nimaš servisov...bo potrebno po kakšen izračun kaj se bolj splača pomoje brezobrestno...pa tudi veliko opreme dobiš...pri peugeotu pa me vleče motor pa tudi avto se mi zelo dopade a dobim manj opreme...ne vem pa še ali bi šel na avtomatski menjalnik ali ne (renault ima 7 stopenjskega pri bencinskih motorjih)...aja pa niti še ne vem ali bi karavana ali navadnega :)
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 04, 2016 8:09 pm

Oba obvezno razmislita tudi o Focusu in C4 s trivaljnim turbobencincem. Motorja sta odlična, avta pa preizkušena in relativno poceni.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po sep 05, 2016 8:30 am

Ampak izgledata pa notri zastarela proti tem, ki jih gledata , oba.

Sicer pa ko smo spraševali je bila razlika med Meganom in Astro okoli 1500€, Megane Bose Tce 130, metalna barva in pa 18 col feltne, Astra pa Inovation +paket Inovation( matrix LED, navi 900,...) in metalna barva. Edino kar je, k+je da je to pri Oplu leasing pri Renaultu je pa taka cena za gotovino. Na koncu bibila razlika lahko manjša če bi izračunal koliko so stroški leasinga.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po sep 05, 2016 8:35 am

ultralord je napisal/-a:
Prišel je čas za menjavo avtomobila. Kupujem novo ali testno bencinsko kombilimuzino v cenovnem rangu do nekje 16500€. Trenunto še vozim Megana II, tako da kar kupim vrjamem da bo razred ali 2 boljše. Kaj kupiti? Azijcev ne maram, ni pravega razloga zakaj, ampak jih pač ne. Kar sem gledal pridejo v moj kriterji Peugeot 308, novi Megane in Opel Astra.

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... INNOVATION
ta avto "povozi" vse zgoraj in spodaj omenjene......Sam sem VW/Audi fan, ampak, če bi kupoval avto tega segmenta z bencinskim motorjem, bi bila taka Astra prvi izbor, oz. ne bi niti gledal drugam, pa kaki megani pa 308, al pa bog ne daj citroeni :roll: lepo te prosim.... :lol:
PS. pa avta s tremi cilindri niti v sanjah ne bi zastonj vzel, kaj šele kupil...

ultralord
Nov uporabnik

Napisal/-a ultralord Po sep 05, 2016 9:05 am

No nekaj takega gledam...sicer je nad budgetom tako da bi vzel 125 konjsko pa manjše felge pa bi vrjetno bil dokaj blizu mojega budgeta. Imam danes na "testu" stricovo pa zaenkrat navdušen. Edina "čudna" stvar zaenkrat je park senzorji, so vedno vključeni in ko koga odložiš in vzame stvari iz pritljažnika piskajo na polno. Sicer se jih da izključit na gumb ampak ko štartaš se pri neki hitrosti (~10 km/h) ponovno prižgejo.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Po sep 05, 2016 12:32 pm

To zato,ker nimaš pojma,ker še 3-valjnega nisi vozil. 3-valjni motorji so prohodnost. Sprijazni se. Res mi gre na živce ko nekdo tako zaničevalno govori o citroenu in ostalih.

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po sep 05, 2016 12:36 pm

Astra ima zelo slabe serijske sedeze, potrebno nujno doplacati za agr sedeže. Samo v opozorilo. Razen opreme dynamic, tam so že malo bolj obloženi sedeži.

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Po sep 05, 2016 2:39 pm

Ma men se astra drugače dopade (čeprav mi karavan ni preveč všeč) sam mi je pa sredinska konzola (med sedežema) katastrofalna...vsaj meni...meni je všeč da je vse v isti ravnini in ne da imaš naslon za roke 30 cm nad spodnjim delom bljak...na koncu bo vse odvisno od cene čeprav tk ko sem reku najraje bi peugeota zato ker sem s tem zelo zadovoljen pa nobenih čričkov pa nič pa še trivaljni THP bi imel ker je poskočen pa malo porabi (za moje dnevne vožnje v službo in nazaj pa par km po mestu bi bil super-cca.75km skupaj)...ne bom pa tudi odpisal megana (verjetno karavana) ker mi je lep pa opreme ogromno (gume pri obeh bi vzel 17 col)...težka bo odločitev...kaj pa pravite na to da bi vzel avtomatski menjalnik (renault ma 7stopenjskega peugeot pa 6)...sem gledal po specifikacijah in je dejansko bolj poskočen kot ročni...aja pa pri meganu mi sedeži iz gt line ne sedejo preveč mogoče če bi imel GT-ja sam tam je pa registracija problem...
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden Po sep 05, 2016 3:05 pm

Megan je zihr boljsi avto kot astra, zelo sem bil impresioniran preden sem jo peljal(astro), nato pa ugotovil da octaviji 2012 ne seze niti do kolen in se ohladil. Zgleda so imeli zelo dober marketing sploh glede teže, sedaj je isto težka kot fiat bravo iz 2007. Res napredek.
Drugace tok enih malenkosti, ki bi jih lahko z lahkoto odpravili...mali rezervar, cudna postavitev stikal za dvig stekel, posebej zadaj, mislim da se naslon za roko ne da namestiti po visini, slabi sedezi v inovation opremi, cudni sprednji senzorji, rocka za zmigavce mnogo previsoko postavljena, kar je bila tezava na avtocesti pri menjavi pasov, matricni zarometi niso omembe vredni-enkrat dvignejo pravocasno, drugic ne, tretjic mi pa blendajo iz nsprotne smeri da vgasnem dolge luci. Za ta razred je to to verjetno. Megana nisem peljal ampak sem sedel noter in je kvaliteta dosti boljsa od astrine. Imel sem obcutek da sedim v golfu 8 :-)

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po sep 05, 2016 3:23 pm

Joj v kake detajle se spuščate :shock:

mene tud mika Ferrari, sam nočem sedet na tleh pa nima zadaj opcije da se steklo odpre kot pri c4caktus :D

mal za šalo malo zares

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Po sep 05, 2016 5:09 pm

Zdle me zanima, mislim da ta mesec začnejo megana karavana prodajat? ga bom šel pogledat sam ko me najbolj moti motor, ki je iste moči glede na prejšnji model ampak je manj poskočen...za celo sekundo je pri kratkem razlike (9,6 proti 10,6) karavan bo pa itak mel 11+s...čudno kaj so naredili...

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po sep 05, 2016 7:58 pm

Sam bi dobro premislil, če bi jo vzel. Sploh bi me motilo koliko ima čričkov, in to nova.
Na opel forumu, naj bi bilo govora, da je tega preveč.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po sep 05, 2016 8:57 pm

Ne napihujte zadev. Še posebej ti ne mevden, ker itak samo kritiziraš opla. V vsaki temi kjer je le prilika omenjaš sedeže...

Poudarjajo težo praviš? Seveda! Saj jo ne primerjajo z drugimi ampak poudarjajo izgubo teže glede na predhodnico! To je velik napredek. Ne moreš tega zanikat.
Zdaj je povsem primerljiva konkurenci kar se teže tiče.
Ti nisi probal Megana. Jaz sem pa 308, Astro, Golfa 7 in Megana.
Kot celota je meni Astra definitivno najboljši paket. In jo ta mesec naročim. Innovation z par dodatki. Verjetno 1.4 150 ali 125... Odvisno kakšne ponudbe dobim. Ali pa celo ST varianto saj je smešno malo za doplačat.

Omenjate čričke. Če pritisneš na plastiko. To itak. Najdite mi avto v katerem ne bo nič zaškripalo. Jaz v Golfu 7 ko sem ga imel na testni nisem videl kaj boljše kvalitete materialov/sestave. Pravtako je škripalo okrog radia če si pritisnil. Pa še kje.
Tudi med vožnjo ni bil čisto "tiho".
Moja astra ima manj čričkov kot jih ima dve leti mlajši passat karavan s pol manj prevoženih. Med vožnjo po slabi cesti.

Megane ni nič boljši. Sploh pa ne cenena plastika okrog ekrana. Da ne omenjam plac zadaj proti astri.

Meni osebno je Megane tudi "rahlo" kičast ko ga ponoči gledam po cesti. Še posebej zadnji konc. Ampak vsake oči imajo svojga malarja.

Led luči so sigurno ok. Vendar jaz še razmišljam ali jih vzet ali ne.

Se pa strinjam glede sprednjih senzorjev v astri. Teh jaz ne bi doplačal.

Mene je Astra najbolj prepričala pa sem bil tik pred nakupom 308. Megane me pa sploh ni prepričal. V ničemer.

jony
Novinec

Napisal/-a jony To sep 06, 2016 7:17 am

Jst sem peljal astro 1.4 turbo 125 konjev, pa ni čist nič posebnega. Ko pa glih omenjate sedeže, ima megan 2008 veliko boljše sedeže kot astra. Tud porabo sem imel kar okrog 7.5 - 8 l/100 km, pa nisem čist nič pretiraval. Mi je pa zanimivo, da sem mislil da mi bo pri odpiranju zadnjih vrat kljuka ostala v roki. Vidim pa da večina jamra nad kvaliteto izdelave nove astre.

lp

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To sep 06, 2016 9:36 am

Sej, to tudi jaz hočem povedat, slaba končna izdelava. Cena se mora nekje poznat, zato mislim, da je sama kakovost izdelave na nivoju Astre J (ki je pa SLABA!)

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To sep 06, 2016 11:44 am

Kolega je dobil novo iz zaloge, 1.4 125konjev, belo, alu platisca, oprema enjoy za 14.500eur. Cena je pomojem realno postavljena za novega.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG To sep 06, 2016 2:49 pm

Pa je to 14500 € na kredit/leasing ali gotovino?

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 To sep 06, 2016 4:37 pm

emozul je napisal/-a:Sej, to tudi jaz hočem povedat, slaba končna izdelava. Cena se mora nekje poznat, zato mislim, da je sama kakovost izdelave na nivoju Astre J (ki je pa SLABA!)

A pa je recimo Golf veliko boljši, oz. kateri avto je danes sploh še kvaliteten (pa ne mi naštevat nekih levih, ker mora bit vsaj 1.4T, torej Evropejec)?
Sam recimo sem bil od vseh do sedaj še najbolj zadovoljen z Astro H, Francozi in Italijani me niso prepričali.

Mene drugače najbolj skrbi tole, ker glasba mi v avtu pomeni največ, še bolj kot sama moč motorja.
https://www.youtube.com/watch?v=td-02hQ4YLI

Če kdo rabi, sem si posnel testne komade, ki mi pri Cliu 3 povzročajo največ vibracij (problem je samo pri umirjenih delih, sem izluščil z Audacity).
Sem pa za silo rešil tako, da sem nastavil Fader na front 5, samo še na vsake toliko zavibrira od zadaj.

mevden
Uporabnik

Napisal/-a mevden To sep 06, 2016 6:21 pm

Renault VG je napisal/-a:Pa je to 14500 € na kredit/leasing ali gotovino?

Leasing seveda.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 15 gostov