mrfunky je napisal/-a:Pozdravljen,
pred parimi leti sem si lastil Hyundai Getz (63KW) in če ga najdeš brez rje, ga toplo priporočam... Kolk mi je ta avto ostal pri srcu
Isto tako kot ti, ko sem takrat kupoval, sem dobival komentarje od prijateljev in forumov, naj se izogibam te in une znamke/modela, za Getz pa noben ni imel neke slabe stvari povedat.
In res, mehansko je bil popoln. Mašina suha kot poper, olja nisem dotakal med servisi, vžigal kot keks, pa tudi lepo je šel za 86 konjev. In to pri 220.000 km.
Iz prve roke:
material za mali servis me je stal nvm 30-40 eur - pač zastonj
material za veliki servis - vse skupaj z oljem, filtri - 112 eur
komplet sprednje zavore (diski + ploščice) 70 eur
Avto je res poceni za vzdrževat.
Edina hiba je, kot sem zgoraj napisal, da ima težave z rjavenjem. Če najdeš takega brez rje, priporočam. Potem pa seveda klasična zdrava pamet, če imaš več na izbiro do 1000 eur:
- prednost ima tisti avto, ki ima znano zgodovino pred avtom, ki ima neznano,
- prednot ima avto, ki je imel enega lastnika kot več, itd.
Srečno pri nakupu!
Edit: Šele sedaj opazil, da je pogoj tudi varnost. Zdaj ne vem koliko je varen v primerjavi s svojo konkurenco. Mogoče bo kateri drugi uporabnik imel več informacij pri tem.
pavel je napisal/-a:Tudi jaz bi ti priporočal Hyundai Getza. Tri leta ga imamo, razen rednih servisov brez dodatnih stroškov, samo enkrat mi ni vžgal v Rožni dolini. (nekaj se je snelo). Je letnik 2004 in skoraj brez rje. Kupili smo ga od prvega lastnika z obale.
Stumpjumper je napisal/-a:Megane 1. generacije, 1.4 bencinar. Poceni deli, poceni vzdrževanje, motor je "bulletproof"...
Blinder je napisal/-a:Avto vsaj 2005 letnik za max 1000 euro? Ali to obstaja?
Ivan36 je napisal/-a:So tudi dobri za 1000€![]()
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20Platinum
Itak imajo vsi tile avteki 3 pa pol zvezdice EuroNCAP torej 2 AB in ABS pa lučke za nepripet varnostni pas pa tretjo stop luč zadaj
Atomic je napisal/-a:Vsaj letnik 2005 za 1000 eur, =? to dobiš najbol zgonjena avta, ki so najnižja cena z razlogom.
Moje mnenje je naj bo vsaj letnik 2002 recimo kakšen Polo ali punto, hyundai accent. Moje mnenje![]()
Ne išči bolj novejša avta za najmanj denarja, raje daj 1000eur za malo starejšega a dobro ohranjenega ali od kakega prvega lastnikaa itd..
Ivan36 je napisal/-a:So tudi dobri za 1000€![]()
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 20Platinum
Itak imajo vsi tile avteki 3 pa pol zvezdice EuroNCAP torej 2 AB in ABS pa lučke za nepripet varnostni pas pa tretjo stop luč zadaj
avtofan je napisal/-a:Za 1000€ mislim da je vse skupaj bolj zalost od avta.Ce mislijo kupiti tako poceni avtomobil bodo morali vrjetno se vsaj par 100€ uloziti v avto, da se bodo sploh lahko vozili.No upam, da uspe druzini dobiti dobr avto z cim manj vzdrzevalnimi stroski.
Išče se avto do 1000 evrov in da ni star več kot 12 let. Uporabljal se bo za prevoz v službo, okoli 15 km na dan, tako da obvezno bencinar. Zaželjeni so tudi nizki stroški vzdrževanja in dobra varnost (avto bo namreč prevažal tudi otroka).
ojnica je napisal/-a:Si pa optimist, 1000 evrov in l.2005, dobiš gajbo v katero boš moral vložit še 1000 evrov. Kilometre ti pa vsak lahko prilagodi, tamal problem, samo tester in vpišeš nove.
Po forumu brska: Google [Bot], Kovactrader in 5 gostov